Bull terrier εκπαιδευση

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
...τους δυο μηνες που την εχω(12-14 μηνων) η σκυλα πηρε υψος και μηκος και γενικα μεγαλωσε υπερβολικα...
Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό αυτό. Αλλο να πάρει κιλά ή/και όγκο και άλλο, να μακρύνει και να ψηλώσει σ'αυτή την ηλικία!
Αλλά εγώ είπαμε, έχω γενικώς πολλές απορίες :cautious::cool::)

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Δεν ξερω εαν ειναι εφικτο αλλα νομιζω οως η σκυλα σιγουρα μακρυνε.Εχω και φωτο απλα δεν φαινεται και πολυ καλα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
@biancamou , 2 λιτρα νερο σε 24 ωρες αν ο σκυλος δεν ασκειται και παει συνηθισμενες βολτες, ακομα και τωρα που ειναι καλοκαιρι μου φαινονται πολλα.

στην ελλειψη της βιταμινης πιθανοτατα οφειλεται και η κουραση που περιγραφεις και η μειωμενη της αντοχη. ειναι συμπτωμα της ελλειψης της.

καταλαβαινω την ευκολια της αποστασης για την επιλογη του γιατρου αλλα το βασικο ειναι να ειναι σωστος γιατρος και οχι να ειναι κοντα μας. τη δικη μου την πηγαινα στο παλαιο φαληρο απο τον πειραια (πανω στο μηχανακι...:eek:)

υ.γ. τα bt λογω κατασκευης δεν ειναι λαγωνικα, αλλα η αντοχη της bianca σε καμια περιπτωση δεν ειναι φυσιολογικη.
οταν παιζαμε με το μπαλακι (το αγαπημενο της παιχνιδι :() πρωτα κουραζοταν το χερι μου να το πεταει οσο μπορουσε μακρυτερα και τελευταια εκεινη. αυτο κρατουσε για περιπου 1 ωρα (με ενδιαμεσες στασεις και παιχνιδια).

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ελα αγαπητε.Παμε μεγαλες βολτες και το πρωι τρεχουμε κιολας .Παιδια οσο περναει ο καιρος η αντοχη φτιαχνει.Μερα με την μερα σημερα της ξεκινησα και τις βιταμινες.Μακαρι να ειναι αυτο και να αυξηθει πολυ η αντοχη της.Πριν απο 15 μερες της πεταγα το μπαλακι 8 φορες στα 50 μετρα και δεν αντεχε αλλο μετα.Εσυ λογικα εχεις σκουτερ να υποθεσω εγω δεν εχω χωρο στα ποδια μου αλλα θα βρω μια λυση γιατι εχω απογοητευτει λιγο απο τον κτηνιατρο.Και το δικο μας αγαπημενο παιχνιδι ειναι το μπαλακι.Καλο βραδυ σε ολους χωρις γαβγισματα

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Χα χα χα εγω απο πειραια την εφερα με μηχανη και δεν θελω να το ξαναζησει αυτο.Σχεδον τελειωνω το βιβλιο οταν το τελειωσω θα σου στειλω.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μήπως στέγνωσε και σου φαινεται οτι μάκρυνε?
Εκτός αν ειναι πιο μικρη σε ηλικια απο οτι σου ειπε ο doctor.

• Like
Reactions: GRDANE

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Δεν νομιζω ο κτηνιατρος μουλεει οτι δεν μπορει να μου πει την ηλικια της με σιγουρια και μου ειπε οτι τα δοντια σκυλου πανω απο 7 μηνων δεν του λενε τιποτα.Το πιθανοτερο ειναι να αναπτυχθηκε μυικα.Αν και η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη για να ειναι αυτο

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
Δεν νομιζω ο κτηνιατρος μουλεει οτι δεν μπορει να μου πει την ηλικια της με σιγουρια και μου ειπε οτι τα δοντια σκυλου πανω απο 7 μηνων δεν του λενε τιποτα.Το πιθανοτερο ειναι να αναπτυχθηκε μυικα.Αν και η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη για να ειναι αυτο
ο κτηνιατρος ισχυριζεται οτι απο 7 μηνων και μετα τα δοντια του σκυλου παραμενουν ιδια;

με τις διαφορες που γραφεις στο μεγεθος της δεν ξερω τι να σου απαντησω...:confused:. δε μου φαινονται φυσιολογικες.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Αρχικα αρχικα δεν την ειχα ζυγισει γιατι καθυστερησα να την παω στον κτηνιατρο 20 μερες περιπου.Ναι λεει οτι εαν το σκυλι ειναι πανω απο 7 μηνων δεν μπορει να πει κατι με σιγουρια με βαση τα δοντια.Τωρα παντως ειναι 18 κιλα

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
βρε @biancamou , βρηκες ενα σκυλο στο δρομο και εκανες 20 ημερες να τον πας σε γιατρο;

τα δοντια φυσικα και εχουν διαφορες απο 7 μηνων και μετα.
μπορει να μην μπορεις με ακριβεια να υπολογισεις την ηλικια, αλλα ακομα και οταν εχουν αναπτυχθει πληρως τα ενηλικα δοντια, απο τη φθορα που εχουν μπορεις να υπολογισεις την ηλικια του σκυλου (στο περιπου παντα).
απ' ο,τι καταλαβαινω εννοει οτι δεν μπορει να σου πει με ακριβεια ποσο μηνων ειναι.

στις φωτο παντως τα κιλα της μου φαινονται μια χαρα.

με τα δερματικα της πως τα παει;

• Like
Reactions: GRDANE

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ναι ρε γιατι στην αρχη δεν ηθελα να διονοηθω οτι θα τον κρατησω τον σκυλο τον πηρα με το σκεπτικο οτι θα τον παρει καποιος η θα τον ψαχνει καποιος αλλα ενω βρηκα να την δωσω δεν θα την φροντισει κανενας καλυτερα απο εμενα..Δεν ξερω πως με επεισε αυτη η μουσουδα.Τ δοντια της παντως τα πανω και τα κατω εχουν ακομα τριφυλλακι.Ρε συ ειναι λιγο χοντρουλα στις φωτο που εβαλα δεν φαινεται και πολυ.Με τα δερματικα παει καλυτερα μερα με την μερα περιμενω ακομα λιγο να δουμε...

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Εντωμεταξυ διαβασα σημερα αναλυτικα στο φορουμ για το demodex και στεναχωρηθηκα πολυ που δεν θα γινει μαμα η κουκλα μου ηθελα να το ζησει μια η δυο φορες και μετα να την στειρωσω.Νομιζω πως το σκυλι δεν ακουει απο το ενα αυτι.Οπως λεει ο dr Harris οταν αδυνατει να χαρακτηρισει την κατευθυνση ο σκυλος τοτε λογικα εχει μερικη κωφωση και το ειπα στον κτηνιατρο και περα βρεχει.Βλεπω να μου προτεινεις εσυ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εντωμεταξυ διαβασα σημερα αναλυτικα στο φορουμ για το demodex και στεναχωρηθηκα πολυ που δεν θα γινει μαμα η κουκλα μου ηθελα να το ζησει μια η δυο φορες και μετα να την στειρωσω.Νομιζω πως το σκυλι δεν ακουει απο το ενα αυτι.Οπως λεει ο dr Harris οταν αδυνατει να χαρακτηρισει την κατευθυνση ο σκυλος τοτε λογικα εχει μερικη κωφωση και το ειπα στον κτηνιατρο και περα βρεχει.Βλεπω να μου προτεινεις εσυ...
Δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας, εκτός αν ειμαστε εκτροφείς και έχουν κριθεί άξια αναπαραγωγής και μορφολογικά, και σαν χαρακτηρες και από υγεία.
Για την περίπτωση της κωφωσης, υπάρχει εξέταση να κάνει (baer test) που θα δείξει αν ακούει και πόσο.

• Like
Reactions: Lavernne and johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας, εκτός αν ειμαστε εκτροφείς και έχουν κριθεί άξια αναπαραγωγής και μορφολογικά, και σαν χαρακτηρες και από υγεία...
Όχι, ρε σύ...
Και να μη δει χαρά???

• Like
Reactions: Lavernne and ghelly

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
μη στεναχωριεσαι καθολου που δε θα γινει μαμα η σκυλιτσα σου. δεν υπαρχει κανενας λογος για να γινει. δεν εχουν οι σκυλοι τετοιες ανησυχιες.

για την κωφωση μεχρι προτινος δεν υπηρχε στην ελλαδα μερος για να εξεταστει. δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι.

• Like
Reactions: johnk

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
για την κωφωση υπαρχει εδω και πολλα χρονια
η πανεπιστημιακη κλινικη θεσσαλονικης οπου εκανε εξετασεις
επισης εδω κι αρκετα χρονια εξετασεις κανει και η πανεπιστημιακη κλινικη στη καρδιτσα
τα τελευταιθα 2 - 3 χρονια εξετασεις κωφωσης γινονται και απο ενα ιδιωτη γιατρο στην αθηνα

• Like
Reactions: spyv