Bull terrier εκπαιδευση

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
SPYV αγχωνομαι λιγο γιατι δεν ειναι ο σκυλος νομιζω σε ηλικια που πλαθεται ευκολα και δεν ξερουμε πραγματι οπως ειχατε πει ολοι και τι εχει περασει και ξερεις τι γινεται μια ο σκυλος με ακουει τελεια και με κοιταει στα ματια μια ειναι αδιαφορος και πιστευω οτι εγω φταιω για αυτο γιατι κανω κατι λαθος κατι μικρο, δηλαδη δεν ειναι αγχος αλλα πιο πολυ περιεργεια να βρω τι ειναι αυτο.

Θελω ακομα μια ερωτηση να κανω γιατι οταν τελειωνουμε την βολτα(καθε μερα την πηγαινω σχεδον αλλου) και καταλαβαινει οτι παμε να γυρισουμε δεν γυρναει ευκολα?
Πως πρεπει να το αντιμετωπισω?Εγω παω λιγο την χαιδευω της μιλαω και της δειχνω με το λουρι την σωστη κατευθυνση , την χαιδευω γιατι μπαστακωνεται η χοντρη
μπορει η σκυλιτσα να μην ειναι αυτο που λεμε κουταβι, αλλα ο χαρακτηρας της μια χαρα θα πλαστει αφου αναγκαστικα αλλαξε περιβαλλον και παρεα. μη σε ανησυχει αυτο. θελει χρονο οπως ειπαμε.
η περιεργεια που γραφεις ειναι ενα πολυ καλο εφοδιο για τη συμβιωση σας ;).

στο κανει σε καθε βολτα αυτο που περιγραφεις;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Νταβίνα
Ειδα τα βιντεο σου.
Πως θεωρεις οτι αναμεσα σε σκυλο κ ιδιοκτητη δεν γινεται, πραγματικα δεν το καταλαβαινω.....
Φαντασου το πρωτο βιντεο κ στην μια ακρη αντι για σκυλο ανθρωπο.
Μια χαρα γινεται.
Ναι η δυναμη ειναι μεγαλη σαφως βασικα ειναι οση διαθετει ο σκυλος. Και;
Εσυ το θεωρεις επικινδυνο, εγω οχι.
Τα σκυλια του πρωτου βιντεο δεν τσακωνονται μεταξυ τους. Παιζουνε ενα παιχνιδι διεκδικησης.
Το ιδιο μπορει να κανει κ ο ανθρωπος, χωρις να ερθει αντιμετωπος με το σκυλο.
Ευκολο κ απλο ειναι αν ο σκυλος ξερει δυο πραγματα: να αφηνει κατ εντολη κ να διεκδικει ενα αντικειμενο στα πλαισια ενος παιχνιδιου.
Με αυτες τις δυο προυποθεσεις ειναι κ εντελως ακινδυνο.
Τωρα αν καποιος δεν θελει να το παιξει, γιατι δεν βρισκει το λογο η φοβαται μην του βγαλει ο σκυλος τον ωμο, ειναι απολυτα σεβαστο.
Περι ορεξεως.....
Αλλα tug of war ειναι αυτο στο πρωτο βιντεο κ γι αυτο ακριβως στο παλικρι παραπανω ειπαμε οτι αλλο το κανονικο tug of war κ αλλο να χρησιμοποιεις ενα παιχνιδι που γουσταρει για εκπαιδευση.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Tug είναι ΚΑΙ στα 3 βίντεο... το κάθε ένα διαφορετικό! Έγραψα του λόγους που είναι οι πιο πρόχειροι γιατί δε κάνει με το σκυλί να το κάνει ο ιδιοκτήτης αυτό! Επίσης ξέρεις σύγουρα γιατί δε μαθαίνουν το "Αστο" στο πρώτο βίντεο... αφου σκοπός είναι να κλειδώνει καλά εώς ότου κερδίσει και όχι να ξεκλειδώνει...(γιαυτό και η σφήνα που χρησιμοποιούν για να ανοίξουν το στώμα το σκύλου αφού χάσει ο άλλος) Επίσης ξέρω ότι δε τσακώνονται αλλά διεκδηκούν..(σε πολλά η ίδια τράβαγα βίντεο και φωτογραφίες.) Επικύνδυνο για κάποιον που δεν ξέρει και κυρίος όταν χάνει την ιεραρχία στη σχέση με τον σκύλο του...
Σκύλος και ιδιοκτήτης δε μπορεί να είναι ίδια μονάδα όταν ο σκύλος υπακούει στον ιδιοκτήτη του άρα κάτι έχεις μπερδέψει. Άν διεκδηκεί πρέπει να κερδίσει ή να κερδίσεις όχι να διακόψεις σύμφωνα με το tug του πρώτου βίντεο..

Άν ο σκύλος γνωρίζει το "Αστο" τότε παραπαίμπει στο tug που γινεται στο τελευταίο βίντεο με τη διαφορά ότι ο παίζει και εκτός του "Αστο" μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλες εντολές πρωτού αρχίσει tug πάλι...Έτσι χρησιμοποιείς το tug ως επιβράβευση!

Το ότι άλοι χρησιμοποιούν τα tug για εκπαίδευση αφού ενησχυει το drive του σκύλου και είναι ότι πιο βολικό και καλύτερο κατεμέ δεν σημαίνει ότι δεν είναι tug!
(βλεπε τα άλλα 2 βίντεο εκτός του πρώτου) (Τάσο τα δοντάκια του Βόλτ τα ένιωσα και το δάκρυ πήγε σύννεφο... :p και ο Βασίλης να τραβάει τα μαλλιά του χαχα)

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
) (Τάσο τα δοντάκια του Βόλτ τα ένιωσα και το δάκρυ πήγε σύννεφο... :p και ο Βασίλης να τραβάει τα μαλλιά του χαχα)
Αν δεν σε δαγκωσει το μαλι σου δεν εχει κα...λα η ολη φαση.μαλι ειναι οχι γατακι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Νταβίνα
Κατ αρχην το τριτο βιντεο δεν παιζει.
Το πρωτο σου ξαναλεω διχνει οντως tug of war αναμεσα σε δυο σκυλους.
Παμε παλι, φαντασου στην μια ακρη αντι για σκυλο το αφεντικο του σκυλου.
Η θα κερδισει η θα κερδισω η θα σταματησει το παιχνιδι (αστο).

Το δευτερο βιντεο το λεει ο τυπος ξεκαθαρα "how to play train"
Εκμαθηση μεσω παιχνιδιου. Οκ
Αυτο λεμε, αλλο το κανονικο tug κι αλλο η εκπαιδευση με το παιχνιδι.
Στο δευτερο βιντεο θα μπορουσε καλλιστα να ειναι οτιδηποτε.... εν μπαλακι ας πουμε! Θα το ελεγες παλι tug?

Επικινδυνα ειναι πολλα πραγματα..... Πολλοι ειναι κ οι τροποι να κανεις το οτιδηποτε με το σκυλο....
Τιποτα απο αυτα δεν καταληγει ομως στο συμπερασμα οτι "αυτο δεν πρεπει να γινεται ως παιχνιδι απο τον σκυλο κ το αφεντικο του"

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Αν δεν σε δαγκωσει το μαλι σου δεν εχει κα...λα η ολη φαση.μαλι ειναι οχι γατακι.
Χαχαχαχα ναιιι φυσικά :p κα...σε το μάτι μου xD Εδώ έχει θανατηφόρα φιλιά :p αλλά τον λατρεύω τον μπουνταλά!!

• Like
Reactions: tasos malinoua

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
@Νταβίνα
Κατ αρχην το τριτο βιντεο δεν παιζει.
Το πρωτο σου ξαναλεω διχνει οντως tug of war αναμεσα σε δυο σκυλους.
Παμε παλι, φαντασου στην μια ακρη αντι για σκυλο το αφεντικο του σκυλου.
Η θα κερδισει η θα κερδισω η θα σταματησει το παιχνιδι (αστο).

Το δευτερο βιντεο το λεει ο τυπος ξεκαθαρα "how to play train"
Εκμαθηση μεσω παιχνιδιου. Οκ
Αυτο λεμε, αλλο το κανονικο tug κι αλλο η εκπαιδευση με το παιχνιδι.
Στο δευτερο βιντεο θα μπορουσε καλλιστα να ειναι οτιδηποτε.... εν μπαλακι ας πουμε! Θα το ελεγες παλι tug?

Επικινδυνα ειναι πολλα πραγματα..... Πολλοι ειναι κ οι τροποι να κανεις το οτιδηποτε με το σκυλο....
Τιποτα απο αυτα δεν καταληγει ομως στο συμπερασμα οτι "αυτο δεν πρεπει να γινεται ως παιχνιδι απο τον σκυλο κ το αφεντικο του"
Εγώ εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι εννοούμε άλλο... Tug το ένα Tug το άλλο. το ένα για εκτόνωση το άλλο για επιβράβευση! Δε το κανει λιγότερο tug. :p Στο πρωτο βίντεο περιμένεις πιο θα κερδίσει δε λές " Άστο"... Οπότε δε παίζει με ιδιοκτήτη. Αλλιώς εσύ πρέπει να τραβάς μέχρι να χάσει ή να κερδίσει ο σκύλος σου..
Αν πατήσεις πάνω στο βίντεο σου λέει να ξαναπατήσεις για να στο βγάλει στο youtube για το 3ο βίντεο!
Εξακολουθώ να πηστεύω ότι κάτι έχεις παρεξηγήσει στο παιχνίδι αυτό!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ναι προσπαθω να τo καταλαβω το κοριτσακι.Μου το κανει σε καθε βολτα νομιζω απο την πρωτη κιολας βολτα...

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Προσωπικά, δεν θέλω να πω στο γιο μου που είναι 8 χρονών και μιμείται ότι κάνει ο μπαμπάς, μην παίζεις με το σκυλί, επέλεξα η σκύλα μου να παίζει tug με τον τρόπο που έδειξα στο βίντεο.
Προσεκτικά, χωρίς καμία απολύτως διεκδίκηση ή κτητικότητα και να θέλει να παίξει μαζί μου και όχι να αρπάξει το λουκάνικο από τα χέρια μου και να φύγει. Γιατί αν το διεκδικούσε, αυτό θα έκανε, αν το κέρδιζε/της το άφηνα.

Το tug of war είναι διαδραστικό παιχνίδι με τον χειριστή. Αυτή είναι η χαρά του. Και 100 φορές να της το πετάξω, θα το φέρει πίσω τρέχοντας για να παίξουμε. Γιατί ο χειριστής κάνει το παιχνίδι ζωντανό.

Το σκυλί δεν πρέπει να διεκδικεί τίποτα άλλο, παρά μόνο την διαδραστικότητα με τον χειριστή του. Αυτό είναι το σωστό tug/fetch/μπαλάκι με κορδονάκι κλπ. Αν βάλεις και εκπαίδευση στη μέση, διπλό το όφελος.

Η οποιαδήποτε αντιπαράθεση χειριστή/σκύλου είναι επικίνδυνη και από ότι κατάλαβα συμφωνούμε όλοι.

Η παραμικρή επαφή με το δέρμα, ακόμα και κατά λάθος, διακόπτει το παιχνίδι. Γιατί δεν είναι ούτε όλα τα χεράκια το ίδιο, αλλά ούτε και όλα τα δοντάκια ή τα δαγκώματα.

Αν έπαιζα μαζί της και δεν έβαζα καμία εντολή στο ενδιάμεσο, παρά μόνο το "Άστο" ("Πέτα το", όπως το λέω εγώ, γιατί το "Άστο" το έχω για άλλο πράγμα), θα ήταν tug; Ή πρέπει και να "κοπανιέται" το σκυλί;

Το σκίσαμε το θέμα του παιδιού.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Οταν την βρηκα πριν περιπου 45 ημερες ξεκινησαμε πολυ ηρεμα.Οσο περναγε ο καιρος και την βελεπα και εχτιζε μυς και αντεχε την πηγαινα.Κ τωρα που την προσεχω τοσο πολυ και την φροντιζω και τρωει και πολυ καλη ξηρα τροφη και την βγαζω και ωρες που εξω εχει δροσια και ακομα κι εγω περπαταω ανετα διπλα της (εννοω δεν ζεστενομαι) εχω μεγαλωσει λιγο την βολτα.Πριν απο κανενα 10ημερο σκεφτηκα οτι το σκυλι δεν ειναι καλα γιατι κουραζοταν παρα πολυ κ ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι φυσιολογικο.Οποτε και της καναμε εξετασεις αιματολογικες γενικες και καλαζαρ και βγηκαν σημερα ολα καλα πηγαν απλα λεει οτι η σκυλα ειχε αφυδατωθει.Με ρωτησε εαν πινει νερο κανονικα και του εξηγησα οτι πινει τουλαχιστον 2 μεγαλα μπουκαλια σχεδον την ημερα.Και μου ειπε οτι τοτε εχει ελλειψη βιταμινης 12 και φιλικου οξεος και να παω να της παρω συμπληρωμα.Την βολτα την ευχαριστιεμαι κι εγω και επειδη την βλεπω και μυριζει με την μουδουδα στν αερα και απο το προσωπο της καταλαβαινω οτι της αρεσει θελει κι αλλο αλλα δεν μπορει.Αυτα.Α κ σκοπος μου ειναι να τρεχουμε καθε πρωι μαζι για κανενα 20λεπτο εαν αντεχει αλλα ακομα εχουμε δρομο...

• Like
Reactions: GRDANE

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Και μου ειπε οτι τοτε εχει ελλειψη βιταμινης 12 και φιλικου οξεος ...
Αυτό, δεν έπρεπε να έχει προκύψει, από τις εξετάσεις που έγιναν;

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
MARECO δεν καταλαβαινω τι θελεις να μου πεις. Κανω οτι μπορω με το τρελοσκυλο.Εχω ανεβασει φωτο σελιδα 2

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Δεν ρωτάω τίποτα πολύπλοκο!
Εχεις κάνει είπες ότι εξετάσεις έπρεπε να γίνουν.
Και ο γιατρός, σου λέει τηλεφωνικά, ότι έχει έλλειψη από κάτι!
Αυτές λοιπόν οι ελλείψεις [Β12 και φιλικό οξύ], δεν έπρεπε να έχουν φανεί, στις εξετάσεις που κάνατε;
Πως βγάζει το συμπέρασμα και σε συμβουλεύει για συμπληρώματα;

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Α δεν ειχα κανει αιματος στην αρχη λογω οικονομικης δυσκολιας το καναμε τωρα.Μου ειπε οτι το σκυλι ειναι ειτε αφυδατωμενο(που δεν γινεται) ειτε του λειπουν αυτες οι βιταμινες.Τι σου κανει εντυπωσει?Εισαι κατα των συμπληρωματων?Τις εχω τις εξετασεις στα χερια μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Αρα λοιπόν, οι εξετάσεις που έχεις στα χέρια σου, δείχνουν ότι όντως έχει αυτές τις ελλείψεις. Αυτό. Ok...συνεννοηθήκαμε (y)

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Εγω δεν ξερω να τις διαβασω αλλα ετσι λεει ο κτηνιατρος.Οποτε εγκρινεις:cautious: Ε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Δεν είμαι καλέ γιατρός, για να εγκρίνω ή όχι :)
Γι'αυτό άλλωστε είχα και την απορία.
Υποθέτω, όλα καλά!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Το ξερω οτι δεν εισαι γιατρος το ειπα γιατι μιλαγες με αυστηρο υφος.Παρολαυτα εχω μια ιατρικη απορια:oops: γινεται απο την ελλειψη μια βιταμινης να κουραζεται ο σκυλος ευκολα