Bull terrier εκπαιδευση

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ελα φιλε μου,μακαρι να τα βρουμε για να περασουμε κ οι δυο καλυτεροι.Αυριο θα εχω το βιβλιο στα χερια μου(μπεθανι γκιμπσον,μεταφρασμενο).Εαν εχει και κατι ακομα να μου προτεινεις καλοδεχουμενο.Ασε εαν δεν το ζησεις δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο διαφερει απο τον μεσο σκυλο,πραγματικα καποιες φορες η σκυλα ειναι αψυχολογητη.Ναι ρε με το που το πηγα στον κτηνιατρο το εψαξε.Πιστευω οτι το παρατησαν και δεν χαθηκε.Θα εχω βαλει φωτογραφιες μεχρι αυριο το απογευμα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
το βιβλιο που παραγγειλες ειναι περισσοτερο προσανατολισμενο προς ενα νεο ιδιοκτητη σκυλου, με γνωσεις (λιγο απο ολα που λεμε) γενικα για σκυλους. ειναι ενα καλο εισαγωγικο βιβλιο για ενα αρχαριο ιδιοκτητη σκυλου. θα σε βοηθησει πιστευω για αρχη. ειναι ομως λιγο επιδερμικο, δεν εμβαθυνει.
αν θες να ψαχτεις λιγο παραπανω, οπως λεμε, με τη φυλη, μπορεις να δεις και το παρακατω:

https://vasdekispublications.wordpress.com/books-bull-terrier/

απευθυνεται σε ανθρωπους που εχουν αποκτησει μια πρωτη επαφη με τη φυλη, αναφερει πολλα ιστορικα στοιχεια (ο david harris ηταν ισως ο μεγαλυτερος ιστορικος που ειχε αυτη τη φυλη και εχει γραψει το πιο πληρες βιβλιο για την ιστορια της), ιατρικα, θεματα αναπαραγωγης, για τις εκθεσεις κ. α.

το κακο ειναι οτι και στα δυο η μεταφραση ειναι απο κακη εως τραγικα αστεια (στου harris αναφερομαι). επισης ειναι και τα μοναδικα μεταφρασμενα στα ελληνικα (αν μπορεις να διαβασεις αγγλικα με χαρα μου να σου προτεινω).

περιμενω με αγωνια τις φωτο!

την επιασες ευκολα οταν τη βρηκες; πες μας λιγα λογια γι' αυτο.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Χα χα χα μια μουσουδα εμφανιστηκε μπροστα μου χωρις τριχωμα μια κουκλα ηταν ηρθε στα ποδια μου να παιξει και την μετεφερα απο πειραια γλυφαδα με μηχανακι νομιζοντας οτι ο σκυλος ειναι μικρος και αδυναμος μεχρι που ξεκινησει να βαζει δυναμη στον κορμο της και ... παρολιγο!Εψαξα στο ιντερνετ κα μου εβγαζε μονο αυτην την επιλογη.Δεν πειραζει κατι θα μαθω κ απο αυτο και μετα θα αγορασω και αυτο που μου προτεινεις.Δεν σκαμπαζω απο αγγλικα.Ναι τωρα θα ψαξω πως να τις ανεβασω.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα,

Για να μην το κουράζουμε και για να παίρνω πρώτος σειρά, αν δεις ότι ζορίζεσαι και δεν μπορείς, την παίρνω εγώ. Είναι ΑΓΓΕΛΟΣ. Φίλε μου είσαι πολύ τυχερός. Μέσα σ’ αυτά τα μάτια, μόλις βρήκες τη φίλη που θα σε κάνει να νοιώσεις πρωτόγνωρα πράγματα. Μάθε λοιπόν και κάτι άλλο. Once Bull Terrier, always Bull Terrier.

Πάμε τώρα στα δικά σου. Τα κιλά της φαίνονται μια χαρά και σίγουρα πάνω από 18. Βέβαια εγώ με τις φωτογραφίες δεν το ‘χω. Διατροφικά αυτό που θα βοηθήσει άμεσα να πάρει όγκο αν θες, και θα βοηθήσει και στα δερματικά της είναι η Barf. Αν χρειαστείς βοήθεια θα σου πω από πού, όχι όμως να την φτιάχνεις μόνος σου, γιατί η μάνα σου θα σε διώξει απ’ το σπίτι, και μαζί με την Biancasou θα υιοθετήσω και σένα, ευχαρίστως.

Πέρα από την ιατρική φροντίδα του γιατρού σου, πάρε και ένα σαμπουάν Douxo Pyo (περίπου €10), που είναι ότι καλύτερο για δερματίτιδες. Για ένα μήνα θα της κάνεις μπάνιο 2 φορές την εβδομάδα, και μετά 1 φορά. Μην σε ανησυχεί η συχνότητα του μπάνιου. Είπαμε δεν είναι σκυλί, είναι μωρό. Πάντως η μουσούδα της είναι χαρτί.

Στο παιχνίδι τώρα, είπαμε χαλαρά. Μέχρι εκεί που το μοιράζεται. Μόλις αρχίσει να φορτώνει, χαλαρώνεις. Ένα καλό παιχνίδι είναι οι κόμποι με χοντρό σχοινί. Θα τραβάτε μεταξύ σας χαλαρά, και θα την αφήνεις να το δαγκώνει και να το μασάει. Με τις κλωστές που θα βγουν, επειδή θα το διαλύσει, καθαρίζουν και τα δόντια της (σαν οδοντικό νήμα).

Στην υγιεινή των δοντιών της και για να απασχολεί το στόμα της βοηθούν πολύ τα κόκκαλα. Τα αληθινά κόκκαλα (όχι βρασμένα).

Δώσε της ένα μεγάλο φιλί από μένα, στη μουσούδα και στις ματάρες της.

To be continued…

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έτσι όπως έλεγες ότι είναι χάλια, περίμενα πολύ χειρότερη κατάσταση! Τι χάπι είναι αυτό που έδωσε ο γιατρός για demodex; Συνήθως κάνουν ενέσεις Valaneq.

Είναι σίγουρο ότι δεν την κλαίει κάποιος; Η δεμοδήκωση δεν είναι πάθηση που μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη απόδειξη κακοπέρασης.

Δεν το αναφέρω μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά με αφορμή αυτή. Όταν βρίσκουμε ένα "καθαρόαιμο" στο δρόμο, ας μην θεωρούμε ότι έχει εκ των πραγμάτων όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής του, εκτός αν τα διαπιστώσουμε όντως στην πράξη. Ένα σκυλί άγνωστης προέλευσης, δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι ακολουθεί πιστά κάποιο πρότυπο. Εδώ δεν το ακολουθούν όλα τα εκτροφικά! Έτσι έχουν βρεθεί κατά καιρούς "πόιντερ" που βαριούνται να πάρουν τα πόδια τους, "Γ.Π." με μηδενικές ικανότητες φύλαξης κ.ο.κ. Το βλέπω συχνά σαν αντιμετώπιση, που θεωρώ ότι δεν βοηθάει την προώθηση τους, αλλά και την επιλογή και τη διαχείρηση τους από αυτούς που τα υιοθετούν.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Δεν νομιζω οτι την κλαιει καποιος.Η σκυλα οταν την βρηκα δεν ειχε τιποτα πανω της και ηταν περιεργη σωματικα δηλαδη ηταναγυμναστη τελειως και χοντρη ας πουμε.Το σωματακι της αλλαξε μεσα σε πολυ λιγες μερες.Οι φωτογραφιες ειναι απο τις καλες τις και η σκυλα οταν την βρηκα δεν ηταν οπως στις φωτογραφιες ετσι ειναι αφου εχω ασχοληθεια λιγο παραπανω απο 12ο ωρες υπολογιζω χοντρικα αποκλειστικα μαζι της.Μπορει πραγματι να μην ειναι καθαροαιμο αν και ο κτηνιατρος μου λεει οτι ειναι υποδειγμα η σκυλα και μου λεει οτι εχει τρομερο σαγονι και εξαιρετικα ισια δοντια που κλεινουν υποδειγματικα και καλο χρωμα.Καλα δεν το θελω να ανοιξω εκτροφειο μωρε το κοριτσακι.
PXM ευχαριστουμε για τα πολλα και καλα σου λογια.Οταν λες κομπους εννοεις το κλασσικο σχοινι?Γενικα μαγειρευω αλλα δεν θελω προς το παρον να ασχοληθω αλλες ωρες με τον σκυλο γιατι εχουν μεινει πισω πολλες υποχρεωσεις στο μελλον βλεπουμε.Και στο πετ σοπ που ψωνιζω μονο για μπαρφ μου μιλαει θα μιλησω και με τον κτηνιατρο και θα αποφασισουμε συντομα.Τα καιλα της ειναι σιγουρα 18 ρε συ την εχω ζυγισει δυο φορες,απλα ειναι κοντουλα.Εαν ενα σκυλι οταν ειναι κουταβι δεν τρωει σωστα θα αναπτυχθει λιγοτερο ετσι...λογικο δεν ειναι?Το σαμπουαν θα το παρω σιγουρα ειναι γνωστο η θα το ψαξω σε ολη την αθηνα?Ειναι σαμπουαν μονο για δερματιτιδα η γενικο σαμπουαν που πιανει και δερματιτιδα?Της ειχα παρει κοκκαλο πρωτεινης το οποιο το τσακιζει τρωει το μεγαλο σε περιπου μιση ωρα (π πετσοπας υποστηριξε οτι θα μεινει 2 με 3 μερες χαχαχα) αλλα την ενοχλει στο στομαχι με το που της δινω χαλανε τα κακα της.Να της δινω κανονικα κοκκαλα απο το δικο μας φαγητο?Θα της μεταφερω την αγαπη σας μεσω των γνωσεων σας που θα κανουν την ζωη μας καλυτερη.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Καλώς ορίσατε στο forum. Να χαίρεσαι την κούκλα σου και μπράβο σου που την έβαλες στο σπίτι σου. Καλή συμβίωση σας εύχομαι.

Σχετικά με το tug, πριν ξεκινήσετε να παίζεται με ενθουσιασμό, να της μάθεις πρώτα να απελευθερώνει με εντολή.
Με τον κόμπο είναι λίγο πιο δύσκολο, από ότι με ένα "λουκάνικο" tug και θα χρειαστεί συνήθως να κάνεις ανταλλαγή, είτε με άλλο παιχνίδι, είτε με φαγητό.
Με ένα λουκάνικο για tug, μέτριο προς σκληρό, απλά το ακινητοποιείς όσο πιο πολύ γίνεται, ώστε να πάψει να είναι ενδιαφέρον και να το αφήσει. Αφού ελευθερώσει, επιβραβεύεις κάνοντας το παιχνίδι ξανά "ζωντανό".
Οποιαδήποτε επαφή δοντιών με το δέρμα σου, σημαίνει αυτόματα σταμάτημα του παιχνιδιού.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καλως σας βρηκα παιδια.Πως να μην την βαλω τετοια ομορφη μουσουδα?Της το εχω μαθει γιατι εχουμε ηδη παιχνιδια.Με το που σοβαρεψω το καταλαβαινει το αφηνει και περνει θεση για το επομενο παιχνιδιη τον επομενο γυρο.Η αληθεια ειναι οτι οταν παιζουμε σχοινι ειναι επικινδυνη απο τον ενθουσιασμο της γιατι πηδαει και δαγκωνει η σβουριζει και δαγκωνει και δεν καταλαβαινει.Κουκλα φαινεται η σκυλιτσα σου.Χασκι ειναι?Εαν ηταν στην ευχερεια μου να διαλεξω σκυλο νομιζω θα διαλεγα χασκι με εντυπωσιαζει η φυσικη ομορφια τους

• Like
Reactions: Michalis-Maya

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Κουκλα φαινεται η σκυλιτσα σου.
Στο avatar μπροστά είναι ο αρσενικός μου (Astralon) και στο βάθος η θηλυκιά μου (Maya).

Χασκι ειναι?Εαν ηταν στην ευχερεια μου να διαλεξω σκυλο νομιζω θα διαλεγα χασκι με εντυπωσιαζει η φυσικη ομορφια τους
Αχ, αυτό την έχει φάει αυτή τη φυλή. Η ομορφιά τους :p

Η αληθεια ειναι οτι οταν παιζουμε σχοινι ειναι επικινδυνη απο τον ενθουσιασμο της γιατι πηδαει και δαγκωνει η σβουριζει και δαγκωνει και δεν καταλαβαινει.
Έτσι, έπαιζε και η Maya στην αρχή. Βάζοντας όρια και κανόνες στο παιχνίδι, θα το ευχαριστηθείτε πολύ το tug και οι δύο.

Σημείωση: Το παιχνίδι που παίζουμε tug of war ποτέ δεν βρίσκεται σε κοινή θέα. Εμφανίζεται μόνο όταν θέλω εγώ να παίξουμε και τελειώνοντας εξαφανίζεται πάλι. Το κάνει πιο ιδιαίτερο.

Παλιό video με τη Maya. Τώρα είμαστε καλύτεροι και οι δύο. Γιατί παίζει ρόλο και πως χειρίζεσαι το παιχνίδι.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Να τα χαιρεσαι πολυ ωραιο να εχεχει παρεα ο σκυλος σου.Εαν ειχα χωρο θα επαιρνα σιγουρα παρεα για την bianca.Επισης πολυ ωραιο να βλεπεις σκυλια μεσα στο σπιτι καθως οι περισσοτεροι τα εχουν παραστημενα σε καποιο μικρο μπαλκονι.Επικινδυνο αυτο το παιχνιδι για την δικια μου σκυλα γιατι ειναι πολυ ατσουμπαλη.Θα το ξεκινησουμε ομως.Ειχα την εντυπωση οτι τα χασκι δεν μπορουν να ζησουν στην Ελλαδα...δεν ζεστενονται?Δεν ειναι απλα ομορφα σου θυμιζουν εξωτικα τοπια με παγους,τουλαχιστον σε εμας που μενουμε σε πολη.

• Like
Reactions: Michalis-Maya

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Το δεύτερο σκυλί, από θέμα εκτόνωσης και συντροφικότητας μας βόλεψε πολύ εμάς. Και μην νομίζεις ότι πιάνει πολύ χώρο. Συνέχεια το ένα πάνω στο άλλο είναι :p Μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας ζουν, παρέα με ένα γάτο. Ποιοτικό χρόνο μαζί σου θέλουν, όχι χώρο, όπως άλλωστε και το ένα σκυλί.

Για το ατσούμπαλη, θα φτιάξει παίζοντας και αποκτήσεις και εμπειρία στον χειρισμό του tug.

Όσο για το Husky (ζέστη και ομορφιά) και για να μην χαλάμε το θέμα σου, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω:

Γούνες και καλοκαίρι: Γίνεται;
The colors of the Siberian Husky

• Like
Reactions: Νταβίνα

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Παρακαλώ πολύ. Το θέμα αφορά την Bianca του φίλου biancamou και τα bull terrier.
Για ελκυθρόσκυλα αλλού. Με αγάπη πάντα...:sneaky:
Και μένα μου αρέσουν τα malamute. Να πάρω και γω ένα για την Bianca μου...:eek:

Παιδιά πλάκα κάνω.:p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tug χωρις σκυλο να διεκδικει γρυλλιζει τιναζει κ εναν ανθρωπο να παλευει να κρατησει δεν νομιζω οτι ειναι "tug of war" :eek:

Εμενα απο το βιντεο μου φαινεται περισσοτερο "εξασκηση εντολων με χρηση αγαπημενου παιχνιδιου" παρα tug τουλαχιατον οπως το εχω στο μυαλο μου.....

Επισης απο bull terrier φιλου, πιθανολογω οτι αν φαει σκαλωμα με το παιχνιδι θα κανει σαν μανιακο στην θεα του κ μονο.....

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Επισης απο bull terrier φιλου, πιθανολογω οτι αν φαει σκαλωμα με το παιχνιδι θα κανει σαν μανιακο στην θεα του κ μονο.....
Και αυτό είναι και το ζητούμενο, για να βγει και αυτή η ενέργεια και σε κάτι θετικό
1. Tαχύτητα στην εκτέλεση εντολών, γιατί το σκυλί θέλει πολύ αυτό που έχεις
2. Impulse Control

Μην κοιτάς που η δικιά μου είναι μουρόχαβλη και δεν παίζει tug σαν pitbull.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και αυτό είναι και το ζητούμενο, για να βγει και αυτή η ενέργεια και σε κάτι θετικό
1. Tαχύτητα στην εκτέλεση εντολών, γιατί το σκυλί θέλει πολύ αυτό που έχεις
2. Impulse Control

Μην κοιτάς που η δικιά μου είναι μουρόχαβλη και δεν παίζει tug σαν pitbull.
Δεν διαφωνω σε αυτο που λες (αν κ με τοση ορολογια πιθανον αλλα να λες κ αλλα να καταλαβαινω....

Αν θες το ενδιαφερον του σκυλου ωστε με τροπαιο αυτο που κρατας να εκτελει προθυμα, δεν παιζεις tug....
Θα μπορουσες εξ ισου αντι για κομπο πχ να κρατας το κλασσικο μπαλακι με το κορδονι.....

Το tug οπως το ξερω εγω (κ οπως το παιζουμε) ειναι καθαρα διεκδικηση, με ολες τις ενδιαμεσες "απειλες" κ τσαμπουκαδες κ η μονη εντολη που χρησιμοποιειται ειναι το "αστο" ως μεσο για την διευκολυνση μας.....
Οπως πχ ο διαιτητης σφυριζει ρε παιδι μου......
Επισης θελει κατι μεγαλυτερο να δαγκωνει καλυτερα κ να μπορεις να το κρατας κ εσυ καλα χωρις να τρως τις "αδεσποτες" κατα λαθος ψιλες, οι οποιες κατα την γνωμη μου παντα δεν ειναι αιτια ληξης, αν οντως ειναι κατα λαθος.....

Δλδ αυτο που ειδα στο βιντεο σου ειναι εναν καλο σκυλο που εκτελει προθυμα στην θεα του παιχνιδιου αλλα σε καμια περιπτωση δεν παιζει tug κ επισης προσπαθει να ειναι παρα πολυ προσεκτικος, ποιο πολυ απο εναν σκυλο που παιζει παιχνιδι διεκδικησης.....

Τεσπα.... Απλα μια παρεμβαση στην κουβεντα.......

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
(Συγνωμη που αργω)Ολα τα σκυλια ομορφα ειναι εαν τα αγαπησεις.Μολις το αγορασα το παιχνιδι με τους κομπους δηλαδη εσεις αυτο που μου προτεινετε ειναι να δινω εντολες και εαν υπακουει παιζουμε μεχρι να του πω αστο και παλι το ιδιο μονο εαν εκτελεση την εντολη? PXM βρηκα τυχαια το βιλιο που μου ειπες οτι ειναι καλυτερο μπροστα μου στο πετ σοπ με εκπτωση 30% το τσιμπησα απευθειας.