Bull terrier εκπαιδευση

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αποψη μου το παρακατω, αλλα λαβε υπ οψιν σου ποιο σοβαρα τις γνωμες των παιδιων που εχουνε γνωσεις πανω στην φυλη σου.

Για να εκπαιδευσεις ενα σκυλο η θεωρια λεει οτι πρεπει να εχεις την προσοχη του. Αυτο μπορει να γινει με πολλους τροπους, ενας απο αυτους αν κρατας κατι που θελει με παθος, το οποιο και κερδιζει αν σου εκτελει σωστα.
Αυτο που κρατας μπορει να ειναι τροφη μπαλακι παιχνιδι......
Βαση της ιδια θεωριας μπορεις να κανεις εκμαθηση εντολων με εναν κομπο πχ ΑΝ ο σκυλος εχει παθει εθισμο με τον κομπο.

Για μενα το να παιξεις tug με ενα σκυλο που εκ φυσεως διεκδικει ειναι αλλο εργο.......

Ελπιζω να βοηθησα.....

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Ελπίζω το σχοινί που πήρες να μην είναι στο μέγεθος αυτού που δείχνει ο Μιχάλης στο video, αλλά πιο μεγάλο. Εμείς παίζουμε με αυτό για εκτόνωση, όπως το περιγράφει ο east. Για σένα όμως χαλαρά στην αρχή.
Η μόνη εντολή που έχουμε δουλέψει και εκτελεί σ’ αυτό το παιχνίδι είναι το άστο. Αν δεν υπακούσει, το παιχνίδι σταματά.

Το βιβλίο του Dr. DavidHarris στο σύστησε το μέλος spyv. Καλά έκανες και το πήρες. Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε θρύλος για τη φυλή. Δυστυχώς πέθανε πριν 2 χρόνια.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@PXM-DANBULL
Ειπα να το πω για το μεγεθος.....
Μιας κ αναφερθηκε, εχεις δει κατι καινουρια χοντρα αλλα και μακρια που κυκλοφορουν?
Σαν καβος πλοιου ειναι κ τρομερα ανθεκτικο!!!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Πηρα μεγαλο αλλα δεν παιζει δεν ξερω γιατι εκανα αρκετες δοκιμες.Θα το δοκιμασω σε λιγο παλι.Θα το διαβασω και θα σου πω ,παω να ξεκινησω εχω εκστασιαστει

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν ειναι απολυτο οτι με ενα παιχνιδι ο σκυλος ξερει να παιξει οπως θες......
Επισης δεν μπορεις να ξερεις τι εικονες εχει με αυτο το παιχνιδι απο το παρελθον του.
Αν ΕΣΥ θελεις να παιξεις tug κ ελεγχεις το σκυλο, μπορεις να του το μαθεις.
Σε ενα αντικειμενο παντως που δεν το θελει εξ αρχης πολυ, δεν θα βασιζα εκπαιδευση.....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε θέλει και τεχνική!

Επίσης αν είναι σκύλος που έχει prey drive και gameness σε ικανοποιητικό βαθμό παίζει και αυτό ρόλο.

Τσίγκλα τον...ερέθισε λίγο τα ένστικτα...αλλά συναμα πρόσεχε!:)

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
@PXM-DANBULL
Ειπα να το πω για το μεγεθος.....
Μιας κ αναφερθηκε, εχεις δει κατι καινουρια χοντρα αλλα και μακρια που κυκλοφορουν?
Σαν καβος πλοιου ειναι κ τρομερα ανθεκτικο!!!
Αν έχεις εικόνα δείξε μου. Εμείς παίρνουμε κάτι χοντρά που είναι κουλούρα. Σε λίγα λεπτά το κόβει και γίνεται κάτι σαν αυτό που περιγράφεις.
Στην περίπτωση του το tug, είναι πιο πολύ για παιχνίδι-εκτόνωση και οχι για εκπαίδευση. Για την περίπτωση του φίλου, λόγω φυλής και λόγω ειδικής περίπτωσης, η λιχουδιά για αρχή ίσως θα τον βοηθήσει στην ΒΥ.

biancamou, αν μένεις γλυφάδα, μπορείς να πας το Σ/Κ στον άλιμο, στον Τριάντη http://www.triadis.gr/ για δωρεάν εκτίμηση και βασικές συμβουλές. Αν και ξέρω τι θα σου πεί, ίσως είναι καλό για σένα να τα ακούσεις απο κάποιο επαγγελματία και τα συζητάμε και απο δω. Το κάνει δωρεάν κάθε Σ/Κ.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Πηρα μεγαλο αλλα δεν παιζει δεν ξερω γιατι εκανα αρκετες δοκιμες.Θα το δοκιμασω σε λιγο παλι.Θα το διαβασω και θα σου πω ,παω να ξεκινησω εχω εκστασιαστει
Κουνά το, και τρέχα προς την αντίθετη κατεύθυνση απο αυτή σαν αλαφιασμένος...

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Θα το ξανα δοκιμασω στην βραδινη του βολτα.Μενω τερψιθεα(ανω γλυφαδα) εχω διαβασει για αυτον τον εκπαιδευτη και εχω ακουσει και κλα λογια αλλα δεν εχω αμαξι να το μεταφερω και με το μηχανακι ειναι επικινδυνο.Καταλαβα πιο λες το ιδιο εχουμε.(Δεν διαβαζει ο υπολογιστης το κινητο ευκολα και δεν ειναι ευκολο να ανεβαζω φωτο).Εαν βρω μεσο θα την παω την κουκλα να του δαγκωσει λιγο τα ρουχα.Παιδια ο σκυλος για αυτο που τρελενεται πιο πολυ απο ολα ειναι το μπαλακι εκτελει τις εντολες σχεδον πριν τις πω.Θα συνεχισω και με τα δυο

• Like
Reactions: PXM-DANBULL

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@PXM-DANBULL
Δυστυχως φωτο δεν εχω...
Φαντασου ηταν αρκετα χοντρο ωστε να μην κλεινουνε τα χερια μου κ πρεπει να ηταν κοντα 1μετρο σε μηκος....
Χωραγαμε να πιασουμε καλα 3 σκυλια κ εγω.....
Μεγαλο παρτυ!
Μολις καταφερω να βρω το καλωδιο της ψηφιακης θα στο βγαλω φωτο

• Like
Reactions: PXM-DANBULL

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
East49 tug of war δεν είναι απαραίτητα το κλασικό που κρατάει ο ένας σκύλος απο τη μία και κρατάει ο άλλος απο την άλλη.. και μένουν για ώρες μέχρι κάποιο να υποχωρήσει...αυτό δεν έχει ούτε καν εκπαιδευτικό προνόμιο(και ελπίζω να μην το κάνει κάποιος αυτό με το σκυλί του...δλδ σκύλος ενάντια ιδιοκτήτη) Ο σωστός τρόπος να παίζει tug ο ιδιοκτήτης με το σκυλί του είναι ο τρόπος που έδειξε ο Μιχάλης αν σκοπός μας είναι και σωστή συμβίωση! Αλλιώς πάει σε εκτόνωση όπου μπορεί να δέσει σχοινί ή λάστιχο σε δέντρο και να αρχίσει τα κλασικά.. και αντί για "άστο" να πάρει τη σφήνα να το ξεκλειδώνει...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East49 tug of war δεν είναι απαραίτητα το κλασικό που κρατάει ο ένας σκύλος απο τη μία και κρατάει ο άλλος απο την άλλη.. και μένουν για ώρες μέχρι κάποιο να υποχωρήσει...αυτό δεν έχει ούτε καν εκπαιδευτικό προνόμιο(και ελπίζω να μην το κάνει κάποιος αυτό με το σκυλί του...δλδ σκύλος ενάντια ιδιοκτήτη) Ο σωστός τρόπος να παίζει tug ο ιδιοκτήτης με το σκυλί του είναι ο τρόπος που έδειξε ο Μιχάλης αν σκοπός μας είναι και σωστή συμβίωση! Αλλιώς πάει σε εκτόνωση όπου μπορεί να δέσει σχοινί ή λάστιχο σε δέντρο και να αρχίσει τα κλασικά.. και αντί για άστο να πάρει τη σφήνα να το ξεκλειδώνει...
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.
Θα στο τεκμηριωσω ομως.
Κατ αρχην στο tug δεν ειναι ο σκυλος εναντιον του ιδιοκτήτη οπως πολλοι λανθασμενα το παρουσιαζουν.
Ειναι δυο μοναδες που διεκδηκουν ενα αντικειμενο παιζοντας.

Ο σκυλος εκτος του να δαγκωνει κ να κρατει αποτελεσματικα, μαθαινει να ειναι επιμονος αφοσιωμενος αν το θες, μαθαινει να προστατευει το σωμα του αλλα και να το χρησιμοποιει.
Μαθαινει επισης ακριβως πανω στην στιγμη που του εχει βγει η τρελλα να υπακουσει στο "ασε" που ακουει απο τον μεχρι τοτε συμπεκτη του που ομως παντα ηταν κι ειναι αφεντικο του.

Το μονο που δεν δεχομαι απο το σκυλο μου στο tug ειναι την ευθεια προς εμενα επιθεση, ακριβως επειδη ΔΕΝ ειναι σκυλος εναντιον ιδιοκτητη.

Οταν παιζουνε μεταξυ τους πχ κανουνε αυτο ακριβως που σου περιγραφω παραπανω χωρις να τσακονονται.

Αυτα αν χρησιμοποιεις το tug ως παιχνιδι οπως ειναι.
Αν το χρησιμοποιεις ως αντικειμενο εκπαιδευσης το εγραψα παραπανω ειναι αλλη η βαση, αλλα τοτε δεν μιλαμε για tug........

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Παιδια εκανα την σκυλα ενα καλο μπανιο και ειναι σαν μολις να την παρελαβα απο εκπαιδευτηριο με ακολουθαει απο αριστερα και πισω η στο διπλα με κοιταει στα ματια και ακουει οτι της λεω...οτι της λεω.Εδω και μιση ωρα της δινω πολυ χαλαρα εντολες και τις εκτελει και με κοιταει στα ματια.Βγαζετε κανενα συμπερασμα?Της αρεσει το μπανιο η χαρηκε που την χαιδευα-φροντισα και οταν καθομαι ερχεται και με γλυφει ασταματητα,ασταματητα ομως?Το αναλυω τοσο πολυ γιατι δυσκολευομαι την ακριβη σχεση που πρεπει να εχω μαζι της αυτην την λεπτη γραμμη που μου λετε οσοι ξερετε.Την θελω ετσι οπως ειναι τωρα.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.
Θα στο τεκμηριωσω ομως.
Κατ αρχην στο tug δεν ειναι ο σκυλος εναντιον του ιδιοκτήτη οπως πολλοι λανθασμενα το παρουσιαζουν.
Ειναι δυο μοναδες που διεκδηκουν ενα αντικειμενο παιζοντας.

Ο σκυλος εκτος του να δαγκωνει κ να κρατει αποτελεσματικα, μαθαινει να ειναι επιμονος αφοσιωμενος αν το θες, μαθαινει να προστατευει το σωμα του αλλα και να το χρησιμοποιει.
Μαθαινει επισης ακριβως πανω στην στιγμη που του εχει βγει η τρελλα να υπακουσει στο "ασε" που ακουει απο τον μεχρι τοτε συμπεκτη του που ομως παντα ηταν κι ειναι αφεντικο του.

Το μονο που δεν δεχομαι απο το σκυλο μου στο tug ειναι την ευθεια προς εμενα επιθεση, ακριβως επειδη ΔΕΝ ειναι σκυλος εναντιον ιδιοκτητη.

Οταν παιζουνε μεταξυ τους πχ κανουνε αυτο ακριβως που σου περιγραφω παραπανω χωρις να τσακονονται.

Αυτα αν χρησιμοποιεις το tug ως παιχνιδι οπως ειναι.
Αν το χρησιμοποιεις ως αντικειμενο εκπαιδευσης το εγραψα παραπανω ειναι αλλη η βαση, αλλα τοτε δεν μιλαμε για tug........

Κατι μου λεει οτι ουτε εσυ γνωριζεις τι ειναι το tug of war.... Καταρχας οι περισσοτεροι δε μαθαινουν καν το "αστο' γιαυτο υπαρχει η σφηνα για να ξεκλειδωνει το στωμα του σκυλου.... Ειναι καθαρη μονομαχια αναμεσα σε σκυλους που διεκδηκουν ενα παιχνιδι... Με ενθαρυνση απο το αφεντικο του τραβαει εως οτου κερδισει το τροπεο του...
Η δυναμη σε κατι τετοιο ειναι απιστευτη... Ο κυνδυνος επισης μεγαλος... Αλλα δε γινεται αυτου του ειδους tug που λες σε ιδιοκτητη και σκυλο... Εγω οχι μονο δε θα επιτρεψω να αρπαξει εμενα αλλα ουτε και να μου σακατεψει τα χερια...

Κατεμε αυτου του ειδους ειναι παντελος ασκοπο αφου εχει μηδενικη εκπαιδευση πανω του... Παραμονο τσιτωνει τα νευρα και την κυριαρχικοτητα του σκυλου... Το θετικο ειναι πως εκτονωνει κατα μεγαλο βαθμο και δυναμωνει τον σκυλο...
Μεταξυ σκυλου και ιδιοκτητη τετοια δυναμη δεν... Οποτε παραπεμπουμε στο πολυ σωστο ελεγχομενο ταγκ που κανει ο Μηχαλης και το χρησιμοποιει και ως επιβραβευση!
Σιγα μη βαλω το σκυλι να μου βγαζει τον ωμο και να το ονομαζω ταγκ μετα...

• Like
Reactions: tasos malinoua

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Tug of war όταν μιλάμε για ανάμεσα σε σκύλους με τους κλασικούς κανόνες.... τραβάς μέχρι να νικήσεις...

Τι εννοούμαι ΣΩΣΤΟ tug ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και σκύλο στο ξεκίνημα να μάθει το παιχνίδι...

Τι εννοούμαι tug και εκπαίδευση

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
Παιδια εκανα την σκυλα ενα καλο μπανιο και ειναι σαν μολις να την παρελαβα απο εκπαιδευτηριο με ακολουθαει απο αριστερα και πισω η στο διπλα με κοιταει στα ματια και ακουει οτι της λεω...οτι της λεω.Εδω και μιση ωρα της δινω πολυ χαλαρα εντολες και τις εκτελει και με κοιταει στα ματια.Βγαζετε κανενα συμπερασμα?Της αρεσει το μπανιο η χαρηκε που την χαιδευα-φροντισα και οταν καθομαι ερχεται και με γλυφει ασταματητα,ασταματητα ομως?Το αναλυω τοσο πολυ γιατι δυσκολευομαι την ακριβη σχεση που πρεπει να εχω μαζι της αυτην την λεπτη γραμμη που μου λετε οσοι ξερετε.Την θελω ετσι οπως ειναι τωρα.
@biancamou , δωσ' της το χρονο της βρε 'συ, θα τη βρειτε την ακρη. μην αγχωνεσαι.

μερα με τη μερα θα βλεπεις διαφορες στις συμπεριφορες σας ;).

ειναι πολυ ομορφη!
κι εγω με τη σειρα μου περιμενα να δω ενα σκυλο σε χειροτερη κατασταση για να 'μαι ειλικρινης.

καλοδιαβαστο το νεο σου βιβλιο :D. περιμενω εντυπωσεις.

υ.γ. που τη βρηκες στον πειραια;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Κατεμε αυτου του ειδους ειναι παντελος ασκοπο αφου εχει μηδενικη εκπαιδευση πανω του... Παραμονο τσιτωνει τα νευρα και την κυριαρχικοτητα του σκυλου......
Και μεχρι να του μαθουμε κ το αστο (θα ελεγα εγω) μπορουμε να κανουμε τετοια ζημια στον σκυλο που θα το καταλαβουμε οταν θα νιωσουμε κανα δοντακι....

Βεβαια απο την αλλη ο καθενας μπορει να εχει διαφορετικο το παιχνιδι στο μυαλο του.
παντως εγω δεν θα εμπενα σε διαδικασια κοντρας με ενα σκλι μου

• Like
Reactions: Νταβίνα

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Εγώ πάντως αυτό που κάνω με το σκυλί μου για παιχνίδι και εκτόνωση και είχα και στο μυαλό μου όταν το πρότεινα, είναι αυτό ακριβώς που δείχνει το δεύτερο video.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Εγώ πάντως αυτό που κάνω με το σκυλί μου για παιχνίδι και εκτόνωση και είχα και στο μυαλό μου όταν το πρότεινα, είναι αυτό ακριβώς που δείχνει το δεύτερο video.
Απλα μπερδευτηκαν οι οροι του ΠΑΙΖΩ μετον σκυλο μου κ τον βαζω να δαγκωνει αυτο που θελει με το ΚΟΝΤΡΑΡΩ τον σκυλο μου και τον τσιτωνω λες κκανει επιθεση.

Ο καθενας με τον τροπο του κ το τι θελει.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
SPYV αγχωνομαι λιγο γιατι δεν ειναι ο σκυλος νομιζω σε ηλικια που πλαθεται ευκολα και δεν ξερουμε πραγματι οπως ειχατε πει ολοι και τι εχει περασει και ξερεις τι γινεται μια ο σκυλος με ακουει τελεια και με κοιταει στα ματια μια ειναι αδιαφορος και πιστευω οτι εγω φταιω για αυτο γιατι κανω κατι λαθος κατι μικρο, δηλαδη δεν ειναι αγχος αλλα πιο πολυ περιεργεια να βρω τι ειναι αυτο.
Ευχαριστω οταν το τελειωσω(θα αργησω γιατι ειμαι πολυ φορτωμενος αυτες τις μερες)θα σου στειλω ειλικρινη αναφορα.
Την βρηκα σε ενα στενο σε μια πλατεια που ειναι πανω απο την χατζηκυριακου δεν ξερω ονοματα.
Θελω ακομα μια ερωτηση να κανω γιατι οταν τελειωνουμε την βολτα(καθε μερα την πηγαινω σχεδον αλλου) και καταλαβαινει οτι παμε να γυρισουμε δεν γυρναει ευκολα?
Πως πρεπει να το αντιμετωπισω?Εγω παω λιγο την χαιδευω της μιλαω και της δειχνω με το λουρι την σωστη κατευθυνση , την χαιδευω γιατι μπαστακωνεται η χοντρη