Bull terrier εκπαιδευση

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγώ εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι εννοούμε άλλο... Tug το ένα Tug το άλλο. το ένα για εκτόνωση το άλλο για επιβράβευση! Δε το κανει λιγότερο tug. :p

!
@Νταβίνα
Σε ξαναρωταω λοιπον, οπως και παραπανω.
Θα μπορουσε να αντικατασταθει το σκοινακι με μπαλακι;;;
Σε αυτη την περιπτωση τι θα ηταν; παλι tug;

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
@Νταβίνα
Σε ξαναρωταω λοιπον, οπως και παραπανω.
Θα μπορουσε να αντικατασταθει το σκοινακι με μπαλακι;;;
Σε αυτη την περιπτωση τι θα ηταν; παλι tug;
Have you ever heard about tug balls?? :rolleyes:
Μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Fetch and tug!! Αλλά επειδή η μαγική αυτή δυο σε ένα μπάλα δε χωράει στην πισωτσεπη του παντελονιού προτιμάτε το λουκάνικο για εκπαίδευση!
Tug tool μπορεί να γίνει και ένα frisbee ή λάστιχο ποδηλάτου(ή μηχανής) ή το παντελόνι μου.. ή μια σακούλα... ή η σφήνα για δαγκώματα.. ή το μαξιλάρι της μαμάς.. ή το παπούτσι μου.. ή το καλώδιο του playstation... ή το ξύλο στο βουνό κλπ κλπ κλπ... Αλλά ώς υπευθηνοι ιδιοκτήτες χρησημοποιούμε ότι πιο ασφαλές για το καλό του σκύλου μας το δικό μας και για χάρη της εκπαίδευσης που πολύ αγαπά σκύλος και ιδιοκτήτης σε σχέση συνεργασίας και αρμονίας!

Love this team!!!

Aν εσύ αντί για τα δερμάτινα που βάζεται βάλεις 2 δυνατές μπάλες στην άκρη τα δέναμε με ένα σχοινί και πιάσουν και τα δυο πιτ... και τραβάει το κάθε ένα τη δικιά του μπάλα μέχρι κάποιο να κερδίσει.. δε θα ήταν tug?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α δεν ειχα κανει αιματος στην αρχη λογω οικονομικης δυσκολιας το καναμε τωρα.Μου ειπε οτι το σκυλι ειναι ειτε αφυδατωμενο(που δεν γινεται) ειτε του λειπουν αυτες οι βιταμινες.Τι σου κανει εντυπωσει?Εισαι κατα των συμπληρωματων?Τις εχω τις εξετασεις στα χερια μου.
Αυτό που εννοεί το @mareco είναι πως όπως το έγραψες για την έλλειψη βιταμινών, είναι σαν να εκανες τις εξετάσεις, τις ειδε ο γιατρός και είπε "όλα οκ, απλά αφυδάτωση ήταν". Όπως το γράφεις, το συμπερασμα του γιατρού για την έλλειψη βγήκε από το γεγονός ότι όπως του είπες πίνει κοντά 3 l (?) νερό και όχι από τις εξετάσεις που κάνατε.

Αυτό χτες που το διάβασα μου έκανε και εμένα εντύπωση.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, έχε υποψη ότι γενικά ορισμένοι γιατροί τα δίνουν πολύ "εύκολα" και ενδεχομένως αν δεν τα χρειάζεται ο σκύλος, να μην τον ωφελήσουν αλλά να τον βλάψουν. Οπότε βλέποντας εσύ τις εξετάσεις που έκανες στη σκύλα, βλέπεις να είναι κάτι χαμηλότερα ή υψηλότερα από τα όρια?

• Like
Reactions: mareco

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Νταβίνα

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεω καν.....
Σου ξαναλεω λοιπον:
Το tug of war ειναι το παιχνιδι οπου δυο μοναδες που διεκδικουν ενα αντικειμενο.
Λογικο κ επομενο ειναι αν καποιος διαλεξει να το παιξει με το σκυλο του, να χρησιμοποιησει αντικειμενο τετοιο που να μπορει να το κραταει καλα με τα δυο του χερια (γιατι στην ουσια συγκρατει οση δυναμη εχει ο σκυλος να τραβηξει) κ το ιδιο αντικειμενο να μπορει ο σκυλος να το συγκρατει με το στομα του οσο καλυτερα γινεται.
Επισης λογικο ειναι ο σκυλος να ξερει να ξερει μια εντολη απελευθερωσης τυπου αστο ωστε να σταματαει το παιχνιδι και να ξερει να μην την πεφτει σε αυτον που ειναι στην αλλη ακρη αλλα να επικεντρωνεται στο αντικειμενο.
(τυπου πρωτου βιντεο που ανεβασες)

Παμε παρακατω.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε παιχνιδι λουκανικο μπαλακι κομπο ωστε να εκπαιδευσεις ενα σκυλι.
(τυπου δευτερο βιντεο η του @Michalis-Maya παραπανω)

Ειναι αλλο πραγμα να παιζεις λοιπον tug of war με το σκυλο κ αλλο να τον εκπαιδευεις μεσω παιχνιδιου.....
Αυτο λεω.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Α καταλαβα λαθος διατυπωση.Κοιτα δεν μπορω να καταλαβω και πολλα το μονο που παρατηρω ειναι οτι εχει ενα αστερισκο σε κατι που λεγεται WBC αυτο κι εχει και δυο σταυρους καπου που λεει morphology flags macro ++ και HYPO +.Βγαζεις καμια ακρη και εγω γενικα δεν ειμαι υπερ των συμπληρωματων.Πηγα σε ενα πετ σοπ να παρω συμπληρωμα και μου ειπε να παω στο φαρμακειο καλυτερα να παρω νευρομπιον και φολικο οξυ ξεχωριστα.Αυτο και εκανα.Εαν την πειραξουν οι τα σκευασματα αυτα θα το καταλαβω απο τα κοπρανα της?

Επισης εαν μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι φερεται ετσι στην βολτα...δηλαδη με το που ξεκιναω επιστροφη μπαστακωνεται και με κοιταει.

Γενικα εχω διαβασει οτι το γεγονος οτι ο σκυλος σηκωνεται στα δυο ποδια και πηδαει πανω σου μαρτυραει οτι δεν σε υπολογιζει ως αρχηγο...ισχυει κατι τετοιο?

Η σκυλα ερχεται και με παρακαλαει να την ανεβασω πανω στο κρεβατι μου η στον καναπε αλλα δεν το κανω για να μην ξεθαρεψει...ειναι λαθος?Διαβασα πριν λιγο σε ενα αρθρο οτι τα bt θελουν πολυ αγαπη κ στοργη να νιωσουν για να σε ας πουμε υπηρετησουν, αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με το να μην την αφηνω να ανεβαινει στο κρεβατι η στον καναπε?Ευχαριστω

Μπορει καποιος που να ειναι ιδιοκτητης bt να μου πει εαν μπορει να το παει βολτα 45 λεπτα με μια ωρα εαν κουραζεται...χωρις bully run και τα κολπα τους... απλο περπατημα διπλα σου.

Last edited:

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Βρε την κουκλα αγριοφατσα ειναι.Στην αρχη την ταιζες ξηρα τροφη και μετα μπαρφ?Παρατηρησες μειωσω τριχοπτωσης?Απο βασικη υπακοη πως παει?

Απο εκτροφεα την εχεις αγορασει?

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Φάτσα : Μοιάζει στη μάνα της. Ζοχαδιακή
Τροφή : Μετά τον απογαλακτισμό, τρώει μόνο ωμή.
Τριχόπτωση : Δυό φορές το χρόνο. Φθινόπωρο και άνοιξη. Μετά μόνο 3 φορές τη μέρα swiffer.
BY : Έχει κάνει. Αποτελέσματα... άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Εκτελεί μόνο δυο εντολές. Άστο και μείνε. Αυτά για την περίπτωση της είναι αρκετά.
Απόκτηση : Μόνο απο εκτροφέα.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καταλαβα κι εγω μαλλον θα ξεκινησω μπαρφ.Εχει κανει με εκπαιδευτη η της εχεις κανει εσυ?Εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα εαν δεν μου ελεγες οτι ειναι θυληκια θα σας προσεβαλα.Αντεχει να την πας μια ωρα βολτα?

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
BY έχει κάνει σε εκπαιδευτή. Βασικά εγω έκανα, αυτή παρακολουθούσε και χασμουριόταν.
Στη βόλτα όταν είναι στο λουρί και είμαστε μόνοι μας, σέρνεται. Όταν είναι λυτή, ακολουθεί παντού, γιατί φοβάται μη με χάσει. Όταν βρεί την παρέα της, ξεσαλώνει.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Πηγα σε ενα πετ σοπ να παρω συμπληρωμα και μου ειπε να παω στο φαρμακειο καλυτερα να παρω νευρομπιον και φολικο οξυ ξεχωριστα.Αυτο και εκανα.Εαν την πειραξουν οι τα σκευασματα αυτα θα το καταλαβω απο τα κοπρανα της?
Και έρχομαι τώρα πάλι εγώ, να ξαναρωτήσω, που πάλι μάλλον δεν κατάλαβα...

Εντάξει...ο γιατρός σου, σου είπε να δώσεις συμπληρώματα, βάσει των ενδείξεων που είχε. Δεν σου είπε τι συμπληρώματα να δώσεις και σε ποιά δοσολογία, για να έχουν αποτέλεσμα και συγχρόνως, να μην την πειράξουν;
Μονάχος σου τα ψάχνεις από δω κι από κει;

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
χα χα χα χα ρε φιλε δεν υπαρχει η ρατσα εχω διαβασει τοσα πραγματα δενμπορω να το πιστεψω οτι μοιαζει τοσο πολυ ο χαρακτηρας τους.MARECO ειχε δουλεια εκεινη την ωρα σημαντικη και βγηκε ο βοηθος του μου εδωσε τις εξετασεις και μου ειπε να παω σε ενα πετ σοπ να πω οτι εχει ελλειψη σε αυτα τα δυο και ν με καθοδηγησει ο πετσοπας.Το αφησε ανοικτο το θεμα γτ θα κανουμε και εξεταση κοπρανων αρα θα ξανα παω αυριο ελπιζω να μου μιλησει πιο αναλυτικα και να ειναι πιο καθοδηγητικος.Δικιο εχεις παντως αλλα τον κτηνιατρο τον διαλεξα με βαση την αποσταση απο τον σπιτι γιατι δεν εχω αμαξι,παρολαυτα εχει σχετικα καλη φημη στην περιοχη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
...μου ειπε να παω σε ενα πετ σοπ να πω οτι εχει ελλειψη σε αυτα τα δυο και ν με καθοδηγησει ο πετσοπας.....
!!!!!

Ούτε καν, ο φαρμακοποιός;;;
Τι να πω...μπορεί κι εγώ αν ήμουν νέος στο θέμα "σκύλος" να μην αναρωτιόμουν.
Τώρα, δεν θα ξαναπάταγα εκεί.
Σε κάθε περίπτωση, πριν δώσεις αυτοβούλως, οτιδήποτε στον σκύλο σου, πάρε ιατρική καθοδήγηση, για να ξέρεις τι κάνεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Είναι λογικό να πίνει τρία λίτρα νερό την ημέρα? Μου φαίνονται πολλά και δεν ξερω κατά πόσο δικαιολογείται από την "αφυδατωση" που είδε ο κτηνιατρος.

Μην παίρνεις σκευάσματα αν δεν μιλήσεις αναλυτικά με τον κτηνιατρο πρώτα. Ακόμα και για τις δοσολογίες. Καλό είναι να έχεις και δεύτερο κτηνιατρο υπόψη ώστε αν χρειαστεί και δεν μπορεί ο ένας, να αναλαμβάνει ο άλλος.

Επισης, στο πρώτο ποστ σου λες ότι την βρήκες υποσιτισμένη και αργότερα εγραψες ότι ηταν "αγυμναστη/χοντρη". Είναι λίγο αντιφατικά αυτα... όπως και να έχει να παρακολουθείς το βάρος της.
Θεωρητικά πρώτο οιστρο θα είχε... οπότε ενημερώσου τι εστί και ψευδοκύηση και πυομήτρα καλού κακου!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Φιλε μπουλη η κατατοπιστικη σου εικονα λεει οτι το σκυλι ειναι στην κοσμαρα του?Δηλαδη εαν κανεις βασικη εκπαιδευση με εκπαιδευτη δεν θα μαθει ουτε τα βασικα?Δηλαδη δεν ειναι εκπαιδευσιμο?Mareco exeiw dikio οπως για εμενα παω πρωτα στον γιατρο και μετα φαρμακειο το ιδιο θελει κ ο σκυλος απλα θεωρησε το ζητημα απλο μια βιταμινη.Και τι να κανω να μεταφερω τον σκυλο με λεωφορεια σε κτηνιατρο?Χα χα σκεψου απλα να την βαλω σε λεωφορειο τι μπορει να κανει...για πλακα τουμπα το λεωφορειο.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Η σκυλα δεν ηταν υποσιτισμενη αδυνατη απλα μαλλον την εβγαζε με ψωμια.Το εθεσα λαθος εννοω οτι τα κιλα πανω της ηταν αθλια δηλαδη ηταν μπροστα πολυ αδυνατη και πισω φουσκωμενη και σκεψου οτι τους δυο μηνες που την εχω(12-14 μηνων) η σκυλα πηρε υψος και μηκος και γενικα μεγαλωσε υπερβολικα πραγματα που για εμενα σημαινει οτι ηταν σχεδον υποσιτισμενη οσον αφορα θρεπτικα στοιχεια γενικα - πρωτεινη κι με το που εφαγε καλα μεγαλωσε(ετσι πιστευω εγω λεμε τωρα) δεν πινει 3 λιτρα τωρα που ειδα το γυαλινο μπουκαλι της λεει 1 λιτρο οποτε πινει 2 λιτρα.Ε αφου ασκουμαστε πολυ και παιζουμε.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Φυσικά και είναι. Πολύ!
Εξου και ο ερωτας μου (ασχετα αν τα απάτησα:p)
Απλα θέλουν πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση και πολύ χιουμορ.

• Like
Reactions: GRDANE

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Δυσκολο πολυ για πρωτο σκυλι.Περιεργες γραμμες εχει.Προσπαθω να το προσσεγισω μεσα απο το παιχνιδι εχω παρει και μπαλακι και κομπους.Εχεις καποια αλλη γενικη συμβουλη να μου δωσεις?