Καλημέρα!! καταρχάς συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχεις κάνει με το σκυλί
!! Όντως η σωστή συνεργασία εκπαιδευτή και κηδεμόνα κάνει θαύματα!! Τώρα όσον αφορά στο λουρί, δε νομίζω ότι στόχος των άλλων ήταν απλά να στην πούνε, ο νόμος είναι σαφής, ποτέ το σκυλί χωρίς λουρί στη βόλτα... Αυτές τις μέρες είμαι Αθήνα και βγάζω βόλτα τον σκύλο μου στη Φωκίωνος στην Κυψέλη όπου υπάρχουν άπειρα σκυλιά ειδικά το απόγευμα και τα περισσότερα δυστυχώς χωρίς λουρί. Και εξηγώ αυτό το "δυστυχώς": 1) Ακόμα και το πιο εκπαιδευμένο σκυλί, αν τρομάξει με κάτι, θα φύγει και θα το ψάχνεις. Κάθε απόγευμα τουλάχιστον 2 άτομα κυνηγάνε ή ψάχνουν το σκυλί τους πάνω κάτω σε όλον τον πεζόδρομο. 2) Κι αν πεταχτει στο δρόμο και τον χτυπήσει αυτοκίνητο; Αν πάει σε τίποτα παιδάκια κι αυτά αρχίσουν να τσιρίζουν; Δε συζητάμε ότι εδώ η Φωκίωνος είναι γεμάτη καφετέριες και φαγάδικα... 3) Δεν είναι όλα τα σκυλιά εκπαιδευμένα, σωστά κοινωνικοποιημένα και ήρεμα. Σου μιλάω εκ πείρας, δεν υπάρχει χειρότερο στη βόλτα από το να την πέφτει στο σκυλί σου ένα σκυλί επιθετικό και να προσπαθείς ταυτόχρονα να γλιτώσεις το σκυλί σου και να βρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του άλλου σκυλιού. Αν όμως έχεις το σκυλί σου δεμένο στη βόλτα, το πράγμα γίνεται πιο εύκολο. Εσύ ορίζεις το πόσο μακριά θα πάει το σκυλί, ποιον θα πλησιάσει και κυρίως, τη δύσκολη ώρα το παίρνεις και φεύγεις χωρίς καμμιά καθυστέρηση!