Bull terrier εκπαιδευση

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καταλαβα οποτε πρεπει να παω να το παρω και να αλλαξω παλι εκπαιδευση... καλα μεσα στην εβδομαδα θα δω κ τν εκπαιδευτη να μου πει την γνωμη του.Ευχαριστω να εισαι καλα

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
SPYV διαβασα το βιβλιο ειχε καποια κεφαλαια εξαιρετικα(της αναπαραγωγης-γενετικης-εκτροφης-φροντιδας) αλλα τα υπολοιπα ηταν πολυ ιστορικα και μου ηταν λιγο αδιαφορα, δεν ειχε ενα κεφαλαιο για να μιλαει για εκπαιδευση του συγκεκριμενου σκυλου.Ξερεις αλλο βιβλιο που να μιλαει για εκπαιδευση συγκεκριμενα για αυτον τον σκυλο?
βιβλιο στα ελληνικα προσανατολισμενο στην εκπαιδευση των bt δεν κυκλοφορει. θα πρεπει να αγορασεις καποιο γενικο βιβλιο για εκπαιδευση. δεν ξερω ομως να σου προτεινω καποιο, δεν εχω ασχοληθει καθολου :).

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Παιδια καλησπερα.Μετα απο 3 μηνες προσπαθειας να μαθω στο σκυλι καποια βασικα πραγματα(τα οποια εκτελει οποτε θελει) αποφασισα να απευθυνθω σε επαγγελματια.Βρηκα 3 με τους οποιους συναντηθηκα κιολας για να ψυχολογησουν το σκυλι και να τα πουμε.Αυτο που εχω να πω ειναι οτι μου τα ελεγαν λιγο περιεργα δηλαδη πιστευαν οτι επρεπε να προσσεγισω τον σκυλο ο καθενας με αρκετα διαφορετικο τροπο και οι τιμες τους μπορω να πω οτι ηταν αποκρουστικες με βασικη αιτιολογια οτι ειναι δυσκολη φυλη και θελει πολυ δουλεια κτλ.Τελικα δεν συνεργαστηκα με κανεναν γιατι εχω την εντυπωση οτι υποτιμησαν την νοημοσυνη μου(ειπαμε αρχαριος ειμαι μονο με τα σκυλια) και μετα συναντησα εν γνωστο του ειπα το προβλημα μου και μου ειπε οτι ξερει εναν εκπαιδευτη εξαιρετικο στην δουλεια κτλ κτλ κτλ και επειδη ετσι μου ειχαν πει και για τους προηγουμενους δεν πειστηκα παρολαυτα κανονισα συναντηση.Ο ανθρωπος μου ειπε οτι το σκυλι ειναι μια χαρα(οι υπολοιποι ελεγαν κατι περιεργα πραγματα-αρνητικα τα οποια μετα την αναγγελια της τιμης δεν ακουγα) και οτι εαν ξερεις να αντιμετωπισεις τον συγκεκριμενο σκυλι καταλληλα ειναι παιχνιδι η εκπαιδευση του, οτι χρειαζεται μονο 5 μαθηματα η εκπαιδευση και μου ειπε μια τιμη που ηταν σχεδον ιση με το 1/3 της τιμης των αλλων.Ηταν ολα τοσο θετικα που δεν τα πιστεψα απο ανθρωπινη καχυποψια και μονο.Μην εχοντας αλλη επιλογη εκανα ενα μαθημα μαζι του για να δω αποτελεσματα και μπορω να πω οτι εφυγα εκπληκτος.Οτι μου ειπε εγινε.Πηγαμε σε ενα παρκο μου μιλησα μιση ωρα και μετα ξεκινησαμε ασκησεις με τον σκυλο που βασιζονταν μονο στα μπαλακι του που τρελενεται ,με διορθωνε συνεχεια και την ωρα που καναμε διαλειμματα για να ξεκουραστει ο σκυλος μου εδινε οδηγιες και μου ελεγε πως αν και το πρωτο μαθημα ειναι πολυ απλο και μια εισαγωγη απλη ο σκυλος αντιλαμβανεται την εννοια της εντολης και οτι θα αρχισω απο την πρωτη κιολας μερα να βλεπω μεγαλες διαφορες.Τελειωντας το πρωτο μαθημα μου ειπε να επαναλαμβανω οτι καναμε για δυο 25λεπτα καθε μερα(γενικα οσο αντεχει και εκτελει σωστα) και τα ξαναλεμε σε μια εβδομαδα και οτι θελω τηλεφωνο.

Γυρισαμε σπιτι και ο σκυλος πραγματικα ηταν αγνωριστος.Καταρχην πρωτη φορα γυρναγε σαν ανθρωπος οταν φωναζα το ονομα του και με κοιταζε στα ματια περιμενοντας εντολη.Γενικα ειναι 50% πιο πειθαρχημενος ας πουμε σε σχεση με πριν το μαθημα και λυθηκε το βασικο προβλημα με τν βολτα που ειχαμε χωρις καν να κανουμε εκπαιδευση για βολτα που απο οτι μου ειπε ειναι το δευτερο μαθημα.Το προβλημα ηταν οτι εβγαινα για βολτα κ ο σκυλος ειχα μαθει απο ολους τους δρομους να με πηγαινει στο παρκο να παιξουμε...σε σημειο που εαν δεν εκανα αυτο που ηθελα ξαπλωνε κατω καθε 3 μετρα...οσο πιο πολυ νευριαζα τοσο πιο πολυ απλωνοταν...και μετα το πρωτο μαθημα ο σκυλος περπαταει αριστερα μου και με κοταει στα ματια χαμογελωντας...Μου ειπε το παλικαρι οτι στο τελευταιο μαθημα ο σκυλος θα περπαταει χωρις λουρι διπλα μου ακομα και στην ομονοια.

Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με την αλλαγη(ΕΛΠΙΖΩ να συνεχισουμε ετσι )της σκυλας και ανυπομονω να κανω το δευτερο μαθημα δουλευουμε καθε μερα μαζι και η σχεση μας επιτελους εχει γινει οπως ηθελα.Οταν τελειωσει η εκπαιδευση και συμφωνει κ η μπιανκα και δεν ειναι εναντια στους κανονισμους του φορουμ θα ανεβασουμε βιντεο που θα φαινεται μονο αυτη.

Οσον αφορα τους ανθρωπους θα συνεχισω να απογοητευομαι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.411
10.604
Athens
Μου ειπε το παλικαρι οτι στο τελευταιο μαθημα ο σκυλος θα περπαταει χωρις λουρι διπλα μου ακομα και στην ομονοια..
Σου είπε ότι θα τον βγάζεις χωρίς λουρί?????????????????

• Like
Reactions: Aslan

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Όλα ωραία ακούγονται απλά αυτό:
Μου ειπε το παλικαρι οτι στο τελευταιο μαθημα ο σκυλος θα περπαταει χωρις λουρι διπλα μου ακομα και στην ομονοια.
Είναι παράνομο οπότε μην το κάνεις για κανένα λόγο σε δημόσιο χώρο.

Edit: @vrmode ό,τι να ΄ναι... τώρα είδα το σχόλιο σου.:barefoot:

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Μου ειπε οτι το σκυλι θα ειναι ικανο να περπαταει διπλα μου χωρις να αποσπαται η προχοση του.Καλα εκει κολλησατε κατι αλλο δεν εχετε γενικα να σχολιασετε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Δεν του είπε ότι θα πηγαίνει χωρίς λουρί του είπε ότι ακόμη και στην Ομόνοια θα μπορείς να τον βγάζεις χωρίς λουρί θέλοντας να τονίσει πόσο υπάκουος θα είναι. Αυτό κατάλαβα εγώ.

Κατά τα άλλα όπως κι εσύ έτσι κι εγώ είμαι δύσπιστη με τα τέλεια και τα ιδανικά γιατί έχω μάθει ότι δεν υπάρχουν από την εμπειρία μου.
Ωστόσο φαίνεται σίγουρα ότι ο τυπος έχει βρει τρόπο να πλησιάζει τους σκύλους και με ανοιχτά μάτια και αφτιά θα κάνεις τα μαθήματα σου και μόνο σε καλό θα σου βγει.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ευχαριστουμε θα σας ενημερωσουμε μετα το επομενο μαθημα για την προοδο μας.Ακριβως φιλε kyveli μου ειπε οτι δεν θα αποσπαται.Μου ειπε οτι ο σκυλος ειναι πολυ συνεργασιμος.Λοιπον θα ειδοποιησω για νεοτερα.Καλημερα παιδες

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα!! καταρχάς συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχεις κάνει με το σκυλί :)!! Όντως η σωστή συνεργασία εκπαιδευτή και κηδεμόνα κάνει θαύματα!! Τώρα όσον αφορά στο λουρί, δε νομίζω ότι στόχος των άλλων ήταν απλά να στην πούνε, ο νόμος είναι σαφής, ποτέ το σκυλί χωρίς λουρί στη βόλτα... Αυτές τις μέρες είμαι Αθήνα και βγάζω βόλτα τον σκύλο μου στη Φωκίωνος στην Κυψέλη όπου υπάρχουν άπειρα σκυλιά ειδικά το απόγευμα και τα περισσότερα δυστυχώς χωρίς λουρί. Και εξηγώ αυτό το "δυστυχώς": 1) Ακόμα και το πιο εκπαιδευμένο σκυλί, αν τρομάξει με κάτι, θα φύγει και θα το ψάχνεις. Κάθε απόγευμα τουλάχιστον 2 άτομα κυνηγάνε ή ψάχνουν το σκυλί τους πάνω κάτω σε όλον τον πεζόδρομο. 2) Κι αν πεταχτει στο δρόμο και τον χτυπήσει αυτοκίνητο; Αν πάει σε τίποτα παιδάκια κι αυτά αρχίσουν να τσιρίζουν; Δε συζητάμε ότι εδώ η Φωκίωνος είναι γεμάτη καφετέριες και φαγάδικα... 3) Δεν είναι όλα τα σκυλιά εκπαιδευμένα, σωστά κοινωνικοποιημένα και ήρεμα. Σου μιλάω εκ πείρας, δεν υπάρχει χειρότερο στη βόλτα από το να την πέφτει στο σκυλί σου ένα σκυλί επιθετικό και να προσπαθείς ταυτόχρονα να γλιτώσεις το σκυλί σου και να βρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του άλλου σκυλιού. Αν όμως έχεις το σκυλί σου δεμένο στη βόλτα, το πράγμα γίνεται πιο εύκολο. Εσύ ορίζεις το πόσο μακριά θα πάει το σκυλί, ποιον θα πλησιάσει και κυρίως, τη δύσκολη ώρα το παίρνεις και φεύγεις χωρίς καμμιά καθυστέρηση! ;)

• Like
Reactions: mareco

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Δεν του είπε ότι θα πηγαίνει χωρίς λουρί του είπε ότι ακόμη και στην Ομόνοια θα μπορείς να τον βγάζεις χωρίς λουρί θέλοντας να τονίσει πόσο υπάκουος θα είναι. Αυτό κατάλαβα εγώ.

2) ...Ωστόσο φαίνεται σίγουρα ότι ο τυπος έχει βρει τρόπο να πλησιάζει τους σκύλους και με ανοιχτά μάτια και αφτιά θα κάνεις τα μαθήματα σου και μόνο σε καλό θα σου βγει.
1) Μου έδωσες μιά καλή ιδέα...
Επειδή και ο δικός μου ο κούταβος (χωρίς πλάκα) ξέρει άριστα να περπατάει "μαζί" χωρίς λουρί...
Σήμερα, Παρασκευή βραδάκι, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσω αν μπορεί να το κάνει αυτό ΚΑΙ στην Ομόνοια!

2) Πιθανόν...
Αν, όμως, έχει κανένα μαγικό φίλτρο, σαν του Αστερίξ... καλό είναι να προσπαθήσουμε να το ανακαλύψουμε, για να πιούμε κι εμείς...

Συμφωνώ με τον Κυβέλη
Όντως, τα λέει σωστά ο Κυβέλης!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
1) Μου έδωσες μιά καλή ιδέα...
Επειδή και ο δικός μου ο κούταβος (χωρίς πλάκα) ξέρει άριστα να περπατάει "μαζί" χωρίς λουρί...
Σήμερα, Παρασκευή βραδάκι, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσω αν μπορεί να το κάνει αυτό ΚΑΙ στην Ομόνοια!
Να είμαι ετοιμοπόλεμη μην σκάσει αυτοφωρο?