Bull terrier εκπαιδευση

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μη το συζητάς καθόλου... νάσαι έτοιμη!!!
Προλαβαίνεις, όμως, για το αυτόφωρο?

Υ.Γ. "Αυτοφοράκιας" και εσύ???
σε 2 ώρες ειμαι εκει... θα ξυπνησω εισαγγελέα και ουτε κρατητηριο δεν θα μείνεις!

• Like
Reactions: johnk

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καλησπερα!Προχθες τελειωσαμε την βασικη εκπαιδευση και η χοντρη εχει γινει φανταστικη.Ειναι πολυ υπακουη ακομα και οταν βρισκομαστε σε περιβαλλον με αλλους ανθρωπους και σκυλους και οσο περνανε οι μερες γινεται ολο και καλυτερη.Μεσα σε 5 μαθηματα μαθαμε και εκτελουμε τα εξης...
1)Πιαστο,φερτο, αστο,ελα
2)Σωστο βαδισμα στα αριστερα μου χωρις να τραβαει(εκτος των πρωτων 50 μετρων αφου βγει απο το σπιτι που ειναι τρελαμενη)
3)Κατσε,κατω, ανεβα,κατεβα
4)Μεινε ενω βρισκεσαι στην σταση κατω..
5)Μεινε οταν ειναι ξαπλωμενη ,καθιστη ακομα και ορθια και βολτα σε παρκο χωρις λουρι,εντολες απο αποσταση.
Πως μας βλεπετε?Γενικα οταν ο σκυλος ξερει οτι εχω το μπαλακι πανω μου υπακουει απολυτα οταν δεν το μυρισει πανω μου γινεται λιγο πιο πεισματαρα αλλα σιγα σιγα εξαλειφεται αυτο.Και το βασικο ο σκυλος ειναι το ιδιο χαρουμενος οπως πριν ισως και περισσοτερο.Αυτα απο εμας

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Πως μας βλεπετε?Γενικα οταν ο σκυλος ξερει οτι εχω το μπαλακι πανω μου υπακουει απολυτα οταν δεν το μυρισει πανω μου γινεται λιγο πιο πεισματαρα αλλα σιγα σιγα εξαλειφεται αυτο.
κατσε να σου πει ο @east49 πως φαινεται αυτο...

κατα τα αλλα εγω πιστευω οτι ειχες κανει δουλεια αλλα δεν το ξερες και απλως πηρες λιγο σπρωξιμο,αυτο...συνεχισε με δυναμη και θελουμε και βιντιο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
κατσε να σου πει ο @east49 πως φαινεται αυτο...

κατα τα αλλα εγω πιστευω οτι ειχες κανει δουλεια αλλα δεν το ξερες και απλως πηρες λιγο σπρωξιμο,αυτο...συνεχισε με δυναμη και θελουμε και βιντιο.
Μια χαρα μου φαινεται για αρχη, γιατι ολα απο καπου ξεκινανε.......
...... οταν φτασουνε στο τελος, ομως, κρινονται!!! :whistle:

Για την ωρα ας συνεχισει ο φιλος να δουλευει, εστω με μπαλακι..... Αλλος φιλος που ειχα με bull terrier το εκανε με.... κεφαλη σφουγγαριστρας. Εδω, τα πραγματα ειναι σαφως ποιο κοσμια......

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καλημερα.Ευχαριστουμε!Θα βαλω και φωτογραφιες με την χοντρη.Ε σιγα σιγα της το δινω ολο και πιο σπανια το μπαλακι...το σκυλι ειναι εξαιρετικα παιχνιδιαρικο.Στις επομενες 25 μερες θα την στειρωσω.Θα επηρεασει αυτο την συμπεριφορα της και την εκπαιδευση της?Παντως εχω συνειδητοποιησει οτι τα bt εχουν πολυ καλη συναισθηματικη αντιληψη ας πουμε.Καταλαβαινει τα παντα δεν μπορεις να του κρυφτεις και ειναι εξαιρετικα ανθρωποκεντρικο σκυλι.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Όλα καλά!!!(y)
Η στείρωση δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εκπαίδευση της.
Στην συμπεριφορά της ίσως γίνει λίγο πιο “ευαίσθητη” με τα αρσενικά. Η δικιά μου δεν ανέχεται καμία επαφή από πίσω και όσα το κάνουν, τα κόβει μαχαίρι.

Αυτά που έχεις αντιληφθεί είναι απόλυτα σωστά για τον χαρακτήρα της φυλής, και αυτό δείχνει ότι της αφιερώνεις χρόνο.:)

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Εχω ασχοληθει και ασχολουμαι αρκετα με την χοντρη, της ξεκινησα και μπαρφ εδω και κανα μηνα και εχω δει πολυ μεγαλη διαφορα.Καταλαβα θα το εχω στο νου μου.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μια χαρα μου φαινεται για αρχη, γιατι ολα απο καπου ξεκινανε.......
...... οταν φτασουνε στο τελος, ομως, κρινονται!!! :whistle:

Για την ωρα ας συνεχισει ο φιλος να δουλευει, εστω με μπαλακι.....
Για βοηθησε με λιγο..
Ποιο ειναι το τελος και τι γινεται εκει?
Εστω? Πως θα μπορουσε να δουλέψει?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@μπουλης

Κοιταξε να δεις, θεωρω στην καθημερινοτητα οτι δεν ειναι λογικο για να εκτελεσει ο σκυλος ο ιδιοκτητης να κραταει συνεχως κατι στο σκυλο του, οπως επισης θεωρω οτι ο σκυλος πρεπει να εκτελει τα βασικα χωρις δευτερη σκεψη.

Ο φιλος παραπανω βρισκεται στην διαδικασια εκπαιδευσης. Θεωρητικα, οταν αυτη θα ολοκληρωθει, θα υπακουει χωρις μπαλακια κροκετες κλπ κλπ.....

Ετσι θεωρω εγω.
Αν εσυ εχεις διαφορετικη αποψη, πες την.....

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
1. Η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ.
2. Σκύλος σε προχωρημένη εκπαίδευση δεν σημαίνει ότι δεν επιβραβεύεται, αλλά ότι αλλάζει η συχνότητα/ποσότητα/ένταση της επιβράβευσης. Ο σκύλος δουλεύει με την προσμονή ότι θα επιβραβευτεί κάποια στιγμή. Απλά δεν ξέρει ποια στιγμή θα είναι αυτή (βλ. κουλοχέρη).
3. Αν ο σκύλος πρέπει να βλέπει λιχουδιά ή μπαλάκι για να εκτελέσει, δεν φταίει ο σκύλος αλλά ο ιδιοκτήτης που έτσι έμαθε τον σκύλο. Παράδειγμα: Αν κάθε φορά που εκπαιδεύω τον σκύλο μου, φοράω πχ. τσαντάκι για λιχουδιές, ο σκύλος ξέρει ότι αν δεν έχω τσαντάκι επάνω μου, δεν έχω και λιχουδιά (classical conditioning).
4. Σε σκύλο που έμαθε με positive reinforcement δεν μπορείς να του κόψεις ποτέ την επιβράβευση, γιατί θα σταματήσει να εκτελεί, έτσι και ο σκύλος που έμαθε με positive punishment, δεν μπορείς ποτέ να του κόψεις τη διόρθωση, γιατί και αυτός θα σταματήσει να εκτελεί (operant conditioning)