Σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιού!!


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.455
12.888
Aθήνα
Οι φυλες δεν δημιουργήθηκαν χθες
Οι ΤΎΠΟΙ σκύλων και τα landraces δεν δημιουργήθηκαν χθες.

Οι καθαρόαιμες φυλές και όλη αυτή η ιστορία με τα πρότυπα, τα γενεαλογια, τις εκθέσεις και φυσικά τις γενετικές δεξαμενές που δεν μπορεί να μπει νέο αίμα μέσα, είναι δημιούργημα κάποιων ευγενών στα μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα.
Και φυσικά υπάρχουν αρκετές που δημιουργήθηκαν αρκετά πρόσφατα.
 
  • Like
Reactions: Hammer


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Οι ΤΎΠΟΙ σκύλων και τα landraces δεν δημιουργήθηκαν χθες.

Οι καθαρόαιμες φυλές και όλη αυτή η ιστορία με τα πρότυπα, τα γενεαλογια, τις εκθέσεις και φυσικά τις γενετικές δεξαμενές που δεν μπορεί να μπει νέο αίμα μέσα, είναι δημιούργημα κάποιων ευγενών στα μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα.
Και φυσικά υπάρχουν αρκετές που δημιουργήθηκαν αρκετά πρόσφατα.
Εννοείται πως ένας αρχαίος Ρωμαίος δεν είχε πέντιγκρι για τον σκυλο του, ουτε ο Αρριανος τα ειχε τσιπαρισμενα τα λαγωνικα του. Εννοειται. Δεν μιλαω για την επισημη εννοια της καθαροαιμιας, μιλαω ακριβως για φυλες ως landraces. Και εννοειται οτι το κανω εσκεμμενα διοτι ο ορισμος "φυλη" ειναι πολυ παλιοτερος του ορισμου "καθαροαιμια" και ακριβως στην αρχικη του εννοια πιστευω οτι πρεπει να επιστραφει με την παροδο του χρονου.
 
Last edited:


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
Οι καθαρόαιμες φυλές και όλη αυτή η ιστορία με τα πρότυπα, τα γενεαλογια, τις εκθέσεις και φυσικά τις γενετικές δεξαμενές που δεν μπορεί να μπει νέο αίμα μέσα, είναι δημιούργημα κάποιων ευγενών στα μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα.
o_O

ποιοι ειναι αυτοι οι ευγενεις και ποιες φυλες δημιουργησαν;
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.455
12.888
Aθήνα
o_O

ποιοι ειναι αυτοι οι ευγενεις και ποιες φυλες δημιουργησαν;
Εννοώ τους ανθρώπους του Kennel Club και τους κανόνες που θέσπισαν.
Καμία φυλή δεν δημιούργησαν.
Σε ευχαριστώ για την διόρθωση
 
  • Like
Reactions: spyv


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Αρκεί να καταλήξουμε ποιο είναι το πρόβλημα : τα αδέσποτα ή τα ημίαιμα.

Γιατί από τις απαντήσεις που παίρνω, βλέπω σαν να σας ξενίζει η ιδέα για γέννες ημιαιμων.
Το πρόβλημα είναι τα σκυλιά που γεννιούνται από ανεύθυνους και μετά πετάγονται σε ποτάμια κλεισμένα μέσα σε μαύρες σακούλες.
Επίσης αυτά που επιβιώνουν δεμένα σε μια ελιά για χρονια γεμάτα ψυλλους,τσιμπουρια,καλαζαρ κ ερλιχιωση.
Πρόβλημα επίσης αποτελούν αυτά τα σκυλιά τα οποία πολτοποιουνται από αυτοκίνητα η δηλητηριάζονται.
Ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι τα σκυλιά εκείνα που ικανοποιούν αρρωστημένες ορέξεις αρρωστημένων ανθρώπων.

Αν όλα αυτά τα σκυλιά είναι ημίαιμα ή καθαρόαιμα δε μ λέει κάτι.

Στα της γενετικης δε ξέρω πολλά.
Ότι έμαθα το έμαθα με αφορμή εσένα αλλά δε μπορώ να πω ότι έχω αφομοιώσει ότι έχω διαβασει.

Γενετικά όμως δε θα μπορουσαμε π.χ να ανοίξουμε αυτές τις κλειστες δεξαμενές?
Να δώσουμε αν θες μια ένεση ποικιλομορφίας με κάποιον τρόπο και μετά να τις κλεισουμε πάλι?

Ίσως έχω πει βλακεία αλλά όπως είπα τώρα μαθαινω και εγώ
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διθαφωνίες, @Yorkaddict ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !! Για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και τη γενναιότητά σου !!

Επί της ουσίας :

Γράφεις
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, και αυτός που το παίρνει από την πηγή απευθείας αλλά και αυτός που θα το πάρει από αυτούς που θα το μαζέψουν, προσφέρουν στο ίδιο το κουτάβι ακριβώς το ίδιο : ένα ζεστό σπιτικό.
ακριβώς το ίδιο είχα γράψει την Παρασκευή σε άλλο νήμα :
Αν έγραφε οτι ανταποκρίθηκε σε αγγελία άλλου που είχε βρει τα ίδια κουταβάκια στο δρόμο και τα έδινε για υιοθεσία, η αντίδραση των "ορθοφρονούντων" θα ήταν διθυραμβική !
Στην πρώτη περίπτωση είναι περίπου εγκληματίας, στη δεύτερη ήρωας ! με το ίδιο σκυλάκι ! Μάντνες !
Στο πρώτο κύριο ερώτημά σου
Το πρόβλημα είναι τα αδέσποτα ή τα ημιαιμα;
απαντώ : Με όποια προοπτική και να το δούμε, γενικά ή ειδικά, με χρονικούς ή χωρικούς περιορισμούς ή και χωρίς αυτούς, το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος δημιούργησε τις μόδες, τις εκθέσεις μορφολογίας, το εμπόριο, την εγκατάλειψη, την κακοποίηση, τις φόλες, τις άρρωστες "φυλές" και τόσα άλλα.

Και πάμε στο βασικό ζήτημα :
Οι καθαρόαιμες φυλές έχουν ημερομηνία λήξης. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από κλειστες γενετικες δεξαμενές που ο όρος γενετική ποικιλομορφια είναι άγνωστος.
Για να επιτευχθεί ομοιογένεια στον τύπο, έχουν σπρωξει τους πληθυσμους σε ομοζυγωτια. Πάνω από το 70% των κληρονομικών ασθενειών που μαστιζουν τις καθαρόαιμες φυλές οφείλονται σε υποτελή γονίδια που για να εκφραστούν θέλουν ομοζυγωτια.
Νομίζω οτι εδώ απαιτείται μία διευκρίνηση καθοριστικής σημασίας : Οι καθαρόαιμεςς φυλές στις οποίες αναφέρεσαι είναι οι φυλές όπως τις γνωρίζουμε - και όπως δημιουργήθηκαν - από και για τις εκθέσεις μορφολογίας. Ο γενετικά προβληματικός καθαρόαιμος σκύλος είναι ο εκθεσιακός/μορφολογικός σκύλος. Πολύ σωστά το έπιασε ο @manolo και συμφωνώ απολύτως :
Καθαρόαιμα σκυλιά να υπάρχουν μόνο για να εκτελούν την εργασία για την οποία είναι προορισμένα όπου αυτές οι εργασίες μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών άρα και οι αντίστοιχες ράτσες να είναι τόσες.
Οι καθαροαιμες ράτσες (η φυλές. Όπως το προτιμάει ο κάθε ένας) στην ουσία θα είναι τύποι (κυνηγόσκυλα, τσοπανοσκυλα, φύλακες κτλ) και τα σκυλιά αυτά θα κρίνονται από την εργασία τους και μόνο. Η εμφάνιση με τον τρόπο που παίζει ρόλο σήμερα (πχ πρέπει να έχει 7μιση τρίχες μαύρες και να εχει 53.5646578 πόντους ύψος) απλά δεν υπάρχει. Το ίδιο και οι εκθέσεις μορφολογίας που τόσο κακό έχουν κάνει στον σκύλο.
Εργασία στα σκυλιά θα θεωρείται η πραγματική εργασία και όχι ότι θεωρείται σήμερα εργασία.
Με πρόλαβε, θα έγραφα ακριβώς τα ίδια. Στην Ελλάδα μέχρι πριν 30 χρόνια υπήρχαν 3 τύποι σκύλων ανάλογα με την εργασία που έκαναν (τσοπανόσκυλα, κυνηγόσκυλα, κοκόνια) και 3-4 υποτύποι στα κυνηγόσκυλα (πουλόσκυλα, λαγόσκυλα, γουρουνόσκυλα). Ο όποιος χρήστης δεν ενδιαφέρονταν για την μορφολογική ομοιοτυπία, αλλά για την αποδοτικότητα στην εργασία. Δεν υπήρχαν αδέσποτα γιατί όποιο δεν δούλευε, ή όποιο δεν ήταν τυχερό, έρχονταν η δυσθανασία (δεν μπορώ να αποκαλέσω ευθανασία τους τρόπους θανάτωσης των κουταβιών και των σκύλων τότε) και το έστελνε στον άλλο κόσμο. Αυτά που επιβίωναν όμως ήταν υγιέστατα, χωρίς κολάρα, αμπούλες και ειδικές διατροφές, αποδοτικότατα στην εργασία τους και επιβίωναν και ως άτομα και ως είδος, μερικά δε έγιναν και θρύλοι για τα κατορθώματά τους.

Από την Εσπερία όμως, και δη από τη Γηραιά Αλβιόνα, μας ήρθε η ανακάλυψη των βαριεστημένων αστών και αριστοκρατών, οι εκθέσεις μορφολογίας. Οι άνθρωποι εκτίμησαν τους σκύλους γι' αυτό που έκαναν, αλλά ήθελαν να έχουν τον ίδιο σκύλο ΧΩΡΙΣ την αντίστοιχη εργασία πιστεύοντας εσφαλμένα οτι αν είχαν ένα σκύλο που έμοιαζε με αυτόν που έκανε την εργασία, θα είχαν και ένα σκύλο που θα είχε και τις ίδιες ποιότητες. Τεράστια πλάνη, στην οποία οφείλεται όλο το σημερινό ανοσιούργημα, το οποίο ξέφυγε εντελώς από τον εγωισμό τους οτι αυτοί ήξεραν καλύτερα και οδήγησαν τις άρτι δημιουργηθείσες φυλές στον υπερτυπισμό και στα προβλήματα υγείας.

Αυτές οι "καθαρόαιμες" φυλές, δλδ οι εκθεσιακές/μορφολογικές φυλές, είναι αυτές που βαρύνονται με όλα τα προβλήματα υγείας λόγω της κλειστής γενετικής δεξαμενής. Οι εργασιακές φυλές (ή τύποι, μην κολλήσουμε στην ταμπέλα) της πραγματικής εργασίας όμως, όχι της δήθεν, δεν αντιμετώπισαν ούτε θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα. Ο κούρδος βοσκός στα βουνά της ανατολίας δεν θα έχει ποτέ καγκάλ με δυσπλασία ή με συμπεριφορικά προβλήματα, τα οποία θα ταλανίζουν τον αντίστοιχο ευρωπαίο ή αμερικανό κάτοχο εκθεσιακού καγκάλ. Η αναγωγή ισχύει για όλες τις περιπτώσεις/φυλές.

Θα χαθεί ο σκύλος ως είδος ; ΟΧΙ, γιατί ευτυχώς υπάρχει ακόμη ο Τρίτος Κόσμος, η Αφρική, η Ασία, η Νότιος Αμερική. Θα χαθούν οι "καθαρόαιμες" φυλές όπως τις ξέρουμε σήμερα στη Δύση ; Φυσικά ΝΑΙ, και σε πολύ λιγότερο από 40 χρόνια. Μερικές μάλιστα επιβάλλεται.

Είμαι υπέρ των καθαρόαιμων φυλών, αλλά ορίζω διαφορετικά και τη φυλή και την καθαροαιμία.
Είμαι κατά της ύπαρξης των ημίαιμων, σύμφωνα με το δικό "μου" ορισμό.
Είμαι κατά της ύπαρξης των αδέσποτων.
Πιστεύω όμως ότι ΟΛΟΙ οι σκύλοι αξίζουν ένα καλό σπιτικό, μια ζεστή οικογένεια και μια εργασία να κάνουν, έστω κι αν αυτή είναι κατά 99% πλέον το petting ή επί το ελληνικώτερο ..... κοκόνινγ !

ΥΓ Λυπάμαι για το "πάπλωμα" αλλά σας διάβαζα από κινητό το Σ/Κ και ήθελα να γράψω πολλά στο τόσο ενδιαφέρον θέμα που ανέκυψε σε ένα κατά τα άλλα μάλλον αδιάφορο νήμα. Να ξέρετε οτι έγραψα επικεφαλίδες (!!) οπότε προετοιμαστείτε για αντίστοιχες απαντήσεις !!
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα εξετασει τις αιτίες που εξαφανιστηκε ο σκύλος θα καταλήξει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον σκύλο άρχισε όταν αποφάσισε ο άνθρωπος να τον σώσει.
Ισχυει, αν υποθεσουμε οτι ο ανθρωπος δεν εξαφανιστει πρωτος...
Μια αλλη εκδοχη:
"A strange thing was what was taking place with all the domestic animals. Everywhere they were going wild and preying on one another. The chickens and ducks were the first to be destroyed, while the pigs were the first to go wild, followed by the cats. Nor were the dogs long in adapting themselves to the changed conditions. There was a veritable plague of dogs. They devoured the corpses, barked and howled during the nights, and in the daytime slunk about in the distance. As the time went by, I noticed a change in their behavior. At first they were apart from one another, very suspicious and very prone to fight. But after a not very long while they began to come together and run in packs. The dog, you see, always was a social animal, and this was true before ever he came to be domesticated by man. In the last days of the world before the plagues there were many many very ,different kinds of dogs-dogs without hair and dogs with warm fur, dogs so small that they would make scarcely a mouthful for other dogs that were as large as mountain lions. Well, all the small dogs, and the weak types were killed by their fellows. Also, the very large ones were not adapted for the wild life bred out. As a result, the many different kinds of dogs disappeared, and there remained, running in packs, the medium-sized wolfish dogs that you know to-day."
Jack London 1912,"The Scarlet Plague"
Η ιστορια του βιβλιου διαδραματιζεται το 2070
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Ισχυει, αν υποθεσουμε οτι ο ανθρωπος δεν εξαφανιστει πρωτος...
Μια αλλη εκδοχη:
"A strange thing was what was taking place with all the domestic animals. Everywhere they were going wild and preying on one another. The chickens and ducks were the first to be destroyed, while the pigs were the first to go wild, followed by the cats. Nor were the dogs long in adapting themselves to the changed conditions. There was a veritable plague of dogs. They devoured the corpses, barked and howled during the nights, and in the daytime slunk about in the distance. As the time went by, I noticed a change in their behavior. At first they were apart from one another, very suspicious and very prone to fight. But after a not very long while they began to come together and run in packs. The dog, you see, always was a social animal, and this was true before ever he came to be domesticated by man. In the last days of the world before the plagues there were many many very ,different kinds of dogs-dogs without hair and dogs with warm fur, dogs so small that they would make scarcely a mouthful for other dogs that were as large as mountain lions. Well, all the small dogs, and the weak types were killed by their fellows. Also, the very large ones were not adapted for the wild life bred out. As a result, the many different kinds of dogs disappeared, and there remained, running in packs, the medium-sized wolfish dogs that you know to-day."
Jack London 1912,"The Scarlet Plague"
Η ιστορια του βιβλιου διαδραματιζεται το 2070
Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο σε ένα μελλοντικό δυστοπικό κόσμο. Ακριβώς ό,τι έγινε στο Ντητρόϊτ μετά τη χρεωκοπία του :
https://www.treehugger.com/environmental-policy/50000-stray-dogs-roam-detroits-streets.html
Δείτε και το βίντεο. Ποιά είναι η πιο πολυπληθής αναγνωρίσιμη φυλή που επιβίωσε ;
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
........ ενδιαφέρον θέμα που ανέκυψε σε ένα κατά τα άλλα μάλλον αδιάφορο νήμα........
Συμφωνω και συμπληρώνω πως επιτέλους γίνεται ουσιαστική συζήτηση στο θέμα σκυλος, γράφονται αλήθειες και δεν ξεμπερδεουμε με την απάντηση ο σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιου (για να είμαστε εντός θέματος) είναι αδέσποτο, από φιλοζωικη η πάρε τηλ τον κοε. Καλό είναι να σπάνε κάποια ταμπού και ας πέφτουν κάποια μέλη από τα σύννεφα με τις απαιτήσεις άλλων μελών.
Πραγματικά ωραία και ουσιαστική συζήτηση (δεν συμβαίνει συχνά τελευταία) και περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση και άλλων μελών. Ειδικά αυτών που έχουν σχέση με την εκτροφή, την οργανωμένη κυνοφιλια και έχουν και μερικές χιλιάδες μηνύματα στην πλάτη τους. ;) :)
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τέλειο όσον αφορά την εμφάνισή του και τις ικανότητές του. Η υγεία πάντα λέγεται πως είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά πρακτικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα αν δεν σου χτυπήσει την πόρτα. Ελάχιστοι εκτροφείς (σοβαροί εκτροφείς) είναι αυτοί που κάνουν όλα όσα μπορούν προκειμένου να δουν τι κουβαλάει ένας σκύλος. Αναφέρομαι σε dna test.
Που και πάλι δυστυχώς δεν μπορείς να τεστάρεις τα πάντα, παρά ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό από τις δεκάδες κληρονομικες ασθένειες που λυμαίνουν τις δεξαμενές, τις κλειστές δεξαμενές.
Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε πως η επιλογή γονιδίων μέσα από αυτές τις μολυσμένες δεξαμενές ενέχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο από ότι αν είχαμε μια τεράστια δεξαμενή, μια ανοικτή γενετική δεξαμενή. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Τόσα άρθρα έχω μοιραστεί μαζί σας που εξηγούν ακριβώς όλα αυτά που περιγράφω τώρα.

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Μετράμε αντίστροφα.
Και δεν υπάρχει undo.
Καλημερα!!

Επιτελους καταληξαμε να συμφωνουμε σε κατι, μονο για να διαφωνησουμε σε κατι αλλο. :)

Οτι τo Kennel club, τα προτυπα κλπ φτωχυναν το σκυλο, το λεω απο τοτε που ... εμαθα τι ειναι το Κεννελ κλαμπ απο σενα Μιχαλη :). Αλλα ας αφησουμε λιγο αυτη τη διαπιστωση να κατακατσει. Μην παμε στο αλλο ακρο απευθειας.
Αλλο το ενα και αλλο ο υπευθυνος byb. Δεν συνδυαζονται, τουλαχιστον, προς το παρον.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Νομίζω πως η συζήτηση θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί σε άλλου γιατί πήγε πολύ μακριά από εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Και καλά κάποιος που έχει μια άλφα γνώση, εμπειρία και έχει διαβάσει πέντε πράγματα κατανοεί αυτά που γράφονται. Διαβάζουν όμως και άλλοι.


Προσοχή όμως! Αν θα δει κάποιος που για πρώτη φορά μπαίνει σε ένα θέμα με τίτλο «Σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιού!!» και διαβάσει όσα έχουν γραφτεί, όντας μη γνώστης είναι πολύ πιθανό να θεωρήσει πως είναι καλύτερα να πάρει από την κυρία Σούλα που γέννησε το “Μαλτεζάκι” της επειδή “τα αγαπάει και τα προσέχει σαν παιδιά της”, παρά από τον εκτροφέα γιατί αυτός είναι υπεύθυνος για την καταστροφή των φυλών. Μεγάλη προσοχή.

Δεν λέω πως κάποια πράγματα είναι ταμπού και δεν τα αγγίζουμε, όλα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους απλά ο τίτλος του θέματος δεν συνάδει, από ένα σημείο και μετά με το περιεχόμενο. Και καλά το ξέρουμε πως λίγο πολύ με όλα τα θέματα έτσι γίνεται όμως αυτό είναι φωτιά, είναι τζιζ.
Από το πόστ 24 τουλάχιστον και μετά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μεταφερθούν τα μηνύματα αλλού γιατί μπορεί να οδηγήσουν κόσμο που είναι άσχετος και μπαίνει για πρώτη φορά σε διαδικασία αναζήτησης για σκύλο σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το πρόβλημα στην τελική είναι τα αδέσποτα ή τα ημιαιμα;
Ας αποσυνδεσουμε το ημίαιμο με το αδέσποτο.
Το 90% των αδεσποτων δεν εχει τσιπακι. Αρα δεν ειναι εκτροφικο. Αρα ειναι ημιαιμο (τυπικα).
Ειλικρινα θα ηθελα την αποψη σου για το πως μπορει να αποσυνδεθει το αδεσποτο με την αναπαραγωγη ημιαιμων.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Κ γω αυτο σκεφτομαι....ποια ειναι λοιπον η αντιπρόταση;;;; που να βοηθαει το είδος αλλα να μην επιβαρυνει την υπαρχουσα κατάσταση;;;
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αφού η εκτροφή παει κατα διαόλου απο που θα αντλησουμε
καινούριο αίμα για καινούργιες φυλές και ανακατασκευή παλαιών;
Άρα ενα μέρος των byb μπορει να φανεί χρήσιμο.

Φυλάττει Θερμοπυλες :D για να ξελασπώσει την επίσημη που τα
σκάτωσε.

Και αφου οι εκτροφείς τις εχουν τινάξει στον αέρα τις φυλές γιατι
δεν τους λεμε και αυτους byb να τελειώνουμε μηπως και καθίσουμε
μετα και ξεχωρίσουμε μέσα απο το τσουβάλι πόσα σχέδια byb
έχουμε.

Να λεμε στον κοσμάκη οτι υπάρχουν επίσημοι byb και ανεπίσημοι.
Οι επίσημοι θελουν πολυ προσοχή μην τυχόν και την πατήσεις
(ετσι τους λεμε άλλωστε).
Και οι ανεπίσημοι θελουν παρα μα παρα πολυ προσοχή γιατι μπορει
να την παραπατήσεις.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Και τα παρατημενα @ISKENDER ;;;


Το 90% των αδεσποτων δεν εχει τσιπακι. Αρα δεν ειναι εκτροφικο. Αρα ειναι ημιαιμο (τυπικα).
Ειλικρινα θα ηθελα την αποψη σου για το πως μπορει να αποσυνδεθει το αδεσποτο με την αναπαραγωγη ημιαιμων.
Κ γω αυτο σκεφτομαι....ποια ειναι λοιπον η αντιπρόταση;;;; που να βοηθαει το είδος αλλα να μην επιβαρυνει την υπαρχουσα κατάσταση;;;
Εγω δε βρισκω να υπαρχει. Γι αυτο θυμωνω. Η μονη απαντηση που εχω δει ειναι, ας γινουν αυστηροι ελεγχοι στους ανευθυνους. Το οποιο ονομαζω, βγαζω την ουρα μου απ εξω. Α, ειναι και το, εγω απλως δινω σπιτι σε ενα κουταβι που αλλος δημιουργησε. Το σωζω στην ουσια και με αυτο σωζω και το σκυλο.

Και με κατι τετοια φοραω τα εκρηκτικα μου και γινομαι ταλιμπαν. :oops::LOL::ROFLMAO:
 




12 Μαρτίου 2018
1
1
36
Καλησπέρα έχω ένα Βέλγικο Ποιμενικό 3 μηνών και δεν το είχα βγάλει καθόλου έξω παρά μόνο στο μπαλκόν (δεν ήταν εμβολιασμένο). Τώρα που το πάω βόλτες αυτό δεν θέλει και τραβάει το λουρί να γυρίσει πίσω. Επιπλέον τα βγάζω βόλτα για να μάθει να κάνει τα κακά του έξω και αυτό τα κάνει μόνο στον κήπο. Γαβγίζει και σε όποιον άνθρωπο έρχεται σπίτι μου. Είναι φοβικό ή είναι μικρό ακόμα; Σκέφτηκα να το περιορίσω σε ένα μικρό χώρο στον κήπο με πάνα και να βγαίνει από εκεί μόνο για βόλτα. Είναι σωστό αυτό ή θα νιώσει φυλακισμένο; Ευχαριστώ
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλησπέρα έχω ένα Βέλγικο Ποιμενικό 3 μηνών και δεν το είχα βγάλει καθόλου έξω παρά μόνο στο μπαλκόν (δεν ήταν εμβολιασμένο). Τώρα που το πάω βόλτες αυτό δεν θέλει και τραβάει το λουρί να γυρίσει πίσω. Επιπλέον τα βγάζω βόλτα για να μάθει να κάνει τα κακά του έξω και αυτό τα κάνει μόνο στον κήπο. Γαβγίζει και σε όποιον άνθρωπο έρχεται σπίτι μου. Είναι φοβικό ή είναι μικρό ακόμα; Σκέφτηκα να το περιορίσω σε ένα μικρό χώρο στον κήπο με πάνα και να βγαίνει από εκεί μόνο για βόλτα. Είναι σωστό αυτό ή θα νιώσει φυλακισμένο; Ευχαριστώ
Δεν ειναι παραλογο τις πρωτες βολτες να φοβαται. Πολλες βγολτες και πολλα ερεθισματα.Εγω ειμαι υπερ του σκυλου μεσα. Μπορεις και εξω να τον εχεις αλλα με την καταλληλη υποδομη. Θα μαθει να κανει εκτος σπιτιου μην ανησυχεις, αρκει να τον βγαζεις και να μην επαναπαυτεις στον κηπο στην περιπτωση που τελικα ο σκυλος μεινει εξω και δεν τον βγαζεις γιατι εκει το εχασες το παιχνιδι.

Επειδη η συζητηση εδω δεν εχει καμια σχεση με το ερωτημα σου, ανοιξε ενα δικο σου θεμα που θα τον παρουσιασεις και θα ρωτας εκει οτι θες.