Σκύλοι χωρίς λουρί

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Μάλιστα...
Εεεε τι να κάνω; Αν πας να κάνεις το καλό και να σε βρίζουν και απο πάνω..... Άρχισε να λέει τις δικές τις θεωρίες... τα σκυλιά δεν είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους ανθρώπους, γιατί να το στειρώσεις; Γιατί να μην νιώσει τη χαρά της εγκυμοσύνης και της γέννας;
.... Βγάλε άκρη...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εεεε τι να κάνω; Αν πας να κάνεις το καλό και να σε βρίζουν και απο πάνω..... Άρχισε να λέει τις δικές τις θεωρίες... τα σκυλιά δεν είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους ανθρώπους, γιατί να το στειρώσεις; Γιατί να μην νιώσει τη χαρά της εγκυμοσύνης και της γέννας;
.... Βγάλε άκρη...
Γιατί δεν της εξηγείς απλά κ κατανοητά..;;;;
Αν νοιάζεται τόσο για το σκυλί της, για ποιό λόγο το παρατάει ελεύθερο στην βόλτα..;;; Έχει αναλογιστεί τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, ειδικά όταν το σκυλί δεν βλέπει..;;;

Κ στην τελική(..κάπου εκεί που τελειώνουν οι ευγένειες...), μπορείς απλά, να της πάρεις τον σκύλο!Να την καταγγείλεις..!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ευτυχώς τελικά...δεν μου φαίνονται μόνο εμένα, τόσο απλά, κάποια πράγματα :rolleyes:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι διατάξεις του νέου νόμου 4039/12 για τα κατοικίδια καθιστούν πλήρως υπεύθυνους για τα ζώα συντροφιάς τους ιδιοκτήτες τους, ενώ από τις αρχές Απριλίου οι τοπικές αρχές, με πρώτο τον Δήμο Αθηναίων, ξεκινούν σειρά ελέγχων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, από τις 8 Απριλίου βγαίνουν στον δρόμο οι πρώτοι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για την εφαρμογή του νέου νόμου. Όπως εξηγεί, θα έχουν τα μπλοκάκια «ανά χείρας» και θα κόβουν πρόστιμα.

Η περίοδος προσαρμογής, όπως επισημαίνει, κατά την οποία ιδιοκτήτες σκυλιών λάμβαναν μια προφορική επίπληξη σε περίπτωση που δεν πρόσεχαν ως όφειλαν τους τετράποδους φίλους τους, δεν έδωσε καρπούς. «Οι περισσότεροι συμμορφώνονταν για όση ώρα τους έβλεπε ο αστυνομικός. Μετά έκαναν τα ίδια» λέει στην «Κ» ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Από τις 8 Απριλίου ξεκινούν τα πρόστιμα. Παράλειψη άμεσου καθαρισμού περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου: 100 ευρώ. Παράλειψη προσκόμισης στον δήμο αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης: 300 ευρώ. Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων: 1.000 ευρώ. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο: 300 ευρώ.

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά πρόστιμα που προβλέπει ο νέος νόμος, τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση σοβαρών παραβάσεων, όπως η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων. «Το ζώο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια,ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους. Σε γενικές γραμμές, δεν είχαμε αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις όσον αφορά τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών» σχολιάζει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου της Αθήνας, Αγγελος Αντωνόπουλος. Όπως λέει, δεν είναι λίγα τα παράπονα που δέχεται ο δήμος από άτομα που έρχονται σε επαφή με ζώα συντροφιάς, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους χώρους και επιτίθενται σε περαστικούς, σχολιάζει ο κ. Αντωνόπουλος. Αλλά και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρει: «Δεχόμαστε πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες καταστημάτων κοντά σε πάρκα και αλάνες για ρύπανση και ηχορρύπανση από σκυλιά, αλλά και από μητέρες που φοβούνται για τα παιδιά τους όταν βγαίνουν βόλτα μαζί τους, ή από ηλικιωμένους».

Του Κώστα Ονισένκο για την Καθημερινή
Αγαπητε μου το¨"αποσπασμα" που παραθετεις ειναι ,αν μη τι αλλο, δειγμα οτι αυτος που κανει αυτες τις δηλωσεις ειναι παντελως ανενημερωτος και οτι πασχει σε οτι αφορα την γνωση της ελληνικης γλωσσας.

Ο νομος ειναι σαφεις και λεει "απαγορευεται η βολτα σκυλου χωρις συνοδο ....
τερμα

(
3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται​
ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό,
)
Ας αφησουν λοιπον οι διαφοροι ,εστω και Δημοτικοι αρχοντες , τις αυθαιρετες ερμηνειες του νομου
,κατα οπως τους βολευει
( χιουμορ..
αν ,οταν συνοδευουν αυτοι που τα λενε αυτα,την γυναικα τους σε ενα θεατρο ,της βαζουν λουρακι , αυτο ειναι δικο τους βιτσιο και οχι υποχρεωση ολων μας !!!!!!!)
ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ....
ειμαι ομως ΠΑΝΤΑ υπευθυνος για οτι γινει .
Οσοι λοιπον μπορουμε να εγγυηθουμε την κοσμια διαγωγη του σκυλου μας σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εχουμε δικαιωμα να ζητουμε την ακριβη τηρηση του νομου ,οπως σωστα εχει προβλεψει ο νομοθετης
Εχω ξαναγραψει την αποψη μου και ειναι...
Εξετασεις συμπεριφορας για ολους τους κατοχους και ολους του σκυλους.........

Last edited:

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Γιατί δεν της εξηγείς απλά κ κατανοητά..;;;;
Αν νοιάζεται τόσο για το σκυλί της, για ποιό λόγο το παρατάει ελεύθερο στην βόλτα..;;; Έχει αναλογιστεί τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, ειδικά όταν το σκυλί δεν βλέπει..;;;

Κ στην τελική(..κάπου εκεί που τελειώνουν οι ευγένειες...), μπορείς απλά, να της πάρεις τον σκύλο!Να την καταγγείλεις..!!
Προσπαθούσα 1 ολοκληρο χρονο να της εξηγησω για τα παπι μιλς τα πετ σοπ και ολα αυτα, γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας και χιλια δυο πράγματα. Το σκυλί είναι στην Βουγλαρία με την μάνα της οπότε λίγο δύσκολο.... Φέτος έμαθα οτι το εβγαζε βολτα χωρις λουρί και απο περσυ είναι στην Βουλγαρία.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
tomsitas, έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις στον νέο νόμο, πρέπει να΄υπάρχουν και στο φορουμ. Αν θυμάμαι καλά λέει ότι ειναι υποχρεωτικό το λουρί.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σε αναμονή της τροποποίησης του νόμου είμαστε. Στην δημόσια διαβούλευση προτάθηκε το παρακάτω..

δ) Μετά την περίπτωση β της παρ. 3, τίθεται κόμμα και προστίθεται νέα περίπτωση γ ως εξής:
«γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιοδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.».

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Προσπαθούσα 1 ολοκληρο χρονο να της εξηγησω για τα παπι μιλς τα πετ σοπ και ολα αυτα, γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας και χιλια δυο πράγματα. Το σκυλί είναι στην Βουγλαρία με την μάνα της οπότε λίγο δύσκολο.... Φέτος έμαθα οτι το εβγαζε βολτα χωρις λουρί και απο περσυ είναι στην Βουλγαρία.
Το ότι βρίσκεται μακριά από σένα, καταλαβαίνω πως δυσχαιρένει την κατάσταση, ωστόσο εγώ θα συνέχιζα να προσπαθώ να την κάνω να καταλάβει..
Γιατί το σκυλάκι, σε όποια χώρα κ να βρίσκεται, δεν φταίει σε κάτι.. κ είναι κρίμα να αντιμετωπίζεται έτσι..

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Το ότι βρίσκεται μακριά από σένα, καταλαβαίνω πως δυσχαιρένει την κατάσταση, ωστόσο εγώ θα συνέχιζα να προσπαθώ να την κάνω να καταλάβει..
Γιατί το σκυλάκι, σε όποια χώρα κ να βρίσκεται, δεν φταίει σε κάτι.. κ είναι κρίμα να αντιμετωπίζεται έτσι..
Το αγαπάει. Το ξέρω. Αλλά έχει μερικές θεωρίες που δεν ταιριάζουν στα σκυλιά... Ασ πούμε δεν το βγάζει με λουρί βόλτα γιατί πιστεύει πως έτσι το περιορίζει και πως εφόσον δεν είναι επικύνδινο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Κοίτα είναι παράξενα τα πράγματα... Γιατί όταν της μυλάω πριν τα μαθήματα, μπαίνουν και άλλοι ακόμα πιο άσχετοι στην μέση... Μπαίνει μια φεμινίστρια που έχει ενα σκυλι και το στείρωσε μόνο και μόνο για να μην την πλησιάζουν τα αρσενικά. Την έχει κακομάθει πάρα πολύ γιατί κοιμάτε στο κρεβάτι της και δεν κατεβαίνει όταν της λέει, την βγάζει βόλτα στην γειτονιά χωρίς λουρί και δεν την ακούει καθόλου. Ούτε το έλα ούτε το μη ούτε τπτ...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κοίτα είναι παράξενα τα πράγματα... Γιατί όταν της μυλάω πριν τα μαθήματα, μπαίνουν και άλλοι ακόμα πιο άσχετοι στην μέση... Μπαίνει μια φεμινίστρια που έχει ενα σκυλι και το στείρωσε μόνο και μόνο για να μην την πλησιάζουν τα αρσενικά. Την έχει κακομάθει πάρα πολύ γιατί κοιμάτε στο κρεβάτι της και δεν κατεβαίνει όταν της λέει, την βγάζει βόλτα στην γειτονιά χωρίς λουρί και δεν την ακούει καθόλου. Ούτε το έλα ούτε το μη ούτε τπτ...
Όντως παράξενα τα πράγματα.... βγάζει το σκύλο χωρίς λουρί αλλά είναι από πέρσι στην Βουλγαρία και εσύ το έμαθες φέτος.....

Και σου την σπάει αλλά της μιλάς και μπαίνει και μια φεμινίστρια στην μέση!!!!

Ή εγώ είμαι πολύ ζαλισμένη από την δουλειά ή κάποιος δεν ξέρει τι γράφει!:eyecrazy:

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Όντως παράξενα τα πράγματα.... βγάζει το σκύλο χωρίς λουρί αλλά είναι από πέρσι στην Βουλγαρία και εσύ το έμαθες φέτος.....

Και σου την σπάει αλλά της μιλάς και μπαίνει και μια φεμινίστρια στην μέση!!!!

Ή εγώ είμαι πολύ ζαλισμένη από την δουλειά ή κάποιος δεν ξέρει τι γράφει!:eyecrazy:
Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Σου λέω προσπαθώ να της μιλήσω αλλά μπαίνουν και άλλοι στη μέση και είναι και αυτή κάπως με τις θεωρίες της. Μου είπε φέτος οτι όταν ο σκύλος ήταν μαζί της (δηλαδή πέρσυ) τον έβγαζε έξω χωρίς λουρί. Και της μιλάω γιατι η κολλητή μου κάνει παρέα μαζί της και αναγκαστικά την ανέχομαι

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Οι σχετικοί έλεγχοι απο το Δήμο Αθηναίων και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος όπως και τα πρόστιμα . Δύσκολος ως προς την εφαρμογή του σε κάποια σημεία αλλά θα διορθωθούν πολλά σιγά σιγά... Άντε να δούμε...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Σου λέω προσπαθώ να της μιλήσω αλλά μπαίνουν και άλλοι στη μέση και είναι και αυτή κάπως με τις θεωρίες της. Μου είπε φέτος οτι όταν ο σκύλος ήταν μαζί της (δηλαδή πέρσυ) τον έβγαζε έξω χωρίς λουρί. Και της μιλάω γιατι η κολλητή μου κάνει παρέα μαζί της και αναγκαστικά την ανέχομαι
Είπαμε ζαλισμένη ντε!!!!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και για τους αλλοδαπους πηγε να εφαρμοσει το νομο η δημοτικη αστυνομια αλλα τον ηπιε κανονικα γιατι αντισταθηκαν και εφυγαν με τα ποδια στον ωμο......... εκει δεν τους παιρνει,,,,, και ο δημαρχος που το επαιζαε μαγκας και αποφασισμενος να εφαρμοσει το νομο σε σχετικες ερωτησεις μασαγε τσιχλα ''' ==))
τωρα βρηκε τα ανυπερασπιστα σκυλακια και τους ιδιοκτητες τους να μαζεψει λεφτα,,,,,,,,, για να πληρωσει τους κηφηνες που κληρονομησε απο προηγουμενες διοικησεις και δεν μπορεσε να τους διωξει ==))

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και για τους αλλοδαπους πηγε να εφαρμοσει το νομο η δημοτικη αστυνομια αλλα τον ηπιε κανονικα γιατι αντισταθηκαν και εφυγαν με τα ποδια στον ωμο......... εκει δεν τους παιρνει,,,,, και ο δημαρχος που το επαιζαε μαγκας και αποφασισμενος να εφαρμοσει το νομο σε σχετικες ερωτησεις μασαγε τσιχλα ''' ==))
τωρα βρηκε τα ανυπερασπιστα σκυλακια και τους ιδιοκτητες τους να μαζεψει λεφτα,,,,,,,,, για να πληρωσει τους κηφηνες που κληρονομησε απο προηγουμενες διοικησεις και δεν μπορεσε να τους διωξει ==))
Κατά τη δική σου δλδ γνώμη, τι πρεπει να γινει αφού με το καλο οι ιδιοκτητες σκύλων χωρις λουρι, αρνουνται επιδεικτικά να προσαρμοστουν στις επιταγές του νόμου?

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εμένα την μικρή μου κόρη την άρπαξε ένα πεκινουά που ήταν δεμένο σε κάγκελο, έξω από το μαγαζί του ιδιοκτήτη του. Της άρπαξε το κάτω μέρος του κολάν ενώ πέρναγε από δίπλα του και φυσικά ο ιδιοκτήτης του που βγήκε έξω, είπε πως πρώτη φορά το κάνει και δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι έξω ο σκύλος, εφόσον το είχε δεμένο. Ο άντρας μου που ήταν με το παιδί, έπαθε την πλάκα του από την απάντηση του τύπου.

Κάλεσε λοιπόν την αστυνομία και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, περισσότερο για να τον κάνει να συνειδητοποιήσει τι βλακείες έλεγε.

Οι αστυνομικοί του είπαν πως δεν μπορούσε να έχει το σκυλί έξω σε δημόσιο χώρο, ήταν δική του ευθύνη αποκλειστικά και αν γινόταν μήνυση θα έπρεπε να καταβάλει πρόστιμο. Μιλάμε για σκυλί δεμένο, πόσο μάλλον να ήταν και ελεύθερο. Όταν άκουσε για το πρόστιμο και την ευθύνη του ως ιδιοκτήτης, για το πότε τα μάζεψε, ζητούσε συγγνώμη και έλεγε πως το σκυλάκι ήταν της γυναίκας του και για μία στιγμή μόνο το άφησε έξω (ενώ πριν έλεγε πως δεν πειράζει που το είχε αφήσει), ήταν τραγελαφικό. Το χάλι του ατόμου που ενώ έχει άδικο δεν παραδέχεται καμία ευθύνη, μόνο όταν τον πονάει η τσέπη του.

Άρα ακόμα και ζημιά να σου κάνει έστω και δεμένο ή ασυνόδευτο ή λυτό ή οτιδήποτε σε δημόσιο χώρο απλώς δεν δικαιολογείται. Καλή η προσπάθεια αλλά θα μείνει εκεί...

Αν έχετε πρόβλημα βάλτε το νόμο να δουλέψει για εσάς και πείτε του άλλου που δεν θέλει να καταλάβει πως υπάρχει θέμα με σκυλί ελεύθερο ή ασυνόδευτο σε δημόσιο χώρο, ακόμα και αν είναι δεμένο έξω, και πως οι δικαιολογίες του (για τη φύση του σκύλου του, την εκπαίδευση του, δεν ξέρω και εγώ τι) είναι πολύ καλές αλλά δεν σας αφορούν.