Σκύλοι χωρίς λουρί

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
γιατί να πάρει 100-150 ευρό?
αν κάνεις απλά καταγγελία νομίζω είναι υποχρεωμένοι νομίζω να τους κάνουν συστάσεις(?)
το θέμα είναι ότι αν έχεις να κάνεις με κλασσικούς ελληναράδες που αφήνουν τον σκύλο να βγει βόλτα μόνος, φοβάμαι για την κατάληξη του καημένου του μπόξερ!
(έχουμε 2-3 στην γειτονιά που τα έχουν μόνιμα δεμένα και τα ξαμολάνε το βράδυ να βολτάρουν μόνα)

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
γιατί να πάρει 100-150 ευρό?
αν κάνεις απλά καταγγελία νομίζω είναι υποχρεωμένοι νομίζω να τους κάνουν συστάσεις(?)
το θέμα είναι ότι αν έχεις να κάνεις με κλασσικούς ελληναράδες που αφήνουν τον σκύλο να βγει βόλτα μόνος, φοβάμαι για την κατάληξη του καημένου του μπόξερ!
(έχουμε 2-3 στην γειτονιά που τα έχουν μόνιμα δεμένα και τα ξαμολάνε το βράδυ να βολτάρουν μόνα)
Αχ αυτό το σκυλί το έχουν όλη τη μέρα αμολυτό! Ξέρω ότι στο διπλανό στενό θα τριγυρνάει, γι'αυτό και σήμερα πήγα απ'την άλλη, αλλά αυτό μας μυρίστηκε και μας πήρε από πίσω. Το ποτήρι ξεχείλισε! Θα το ψάξω το θέμα μπας και βάλουν μυαλό.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Αυτο το φαινομενο συμβαινει με φοβερη συχνοτητα εδω στο Ηρακλειο:mad:
Κι εμενα μου σπανε τα νευρα κατα καιρους που πρεπει να τραβοκοπαω τον μικρο γιατι ο δολιος θελει να παιξει με ολα αλλα αυτα τον αποφευγουν και μας ακολουθουν απο αποσταση ,ισα για να μην ηρεμει το σκυλι καθολου. Ορισμενα μικροσωμα δε,ειναι κατα συστημα πολυ επιθετικα, με γρυλισματα και ντου απο κει που δεν τα περιμενεις.. Με τους ιδιοκτητες δεν βγαζεις ακρη, επιλεκτικα αρνουνται οτι το σκυλι ειναι δικο τους οποτε αναγκαστικα πια αποφευγω καποιους δρομους στην βολτα μας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Πρώτον αμφιβάλλω ότι το boxer είχε απειλητικές διαθέσεις..Αλλά αν θέλεις να κάνεις καταγγελία και εφόσον έχεις το δικαίωμα γιατί το ζευγάρι είναι παράνομο και βάζουνσε κίνδυνο την ζωή του σκύλου τους ακολούθησε τις οδηγίες που σου έδωσε η αστυνομία..Όσο για τα 150-200 ευρώ, για ποιο λόγο να πληρώσεις αυτό το ποσό; Πώς σου ήρθε;Δεν κοστίζει η καταγγελία..

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
Πρώτον αμφιβάλλω ότι το boxer είχε απειλητικές διαθέσεις..Αλλά αν θέλεις να κάνεις καταγγελία και εφόσον έχεις το δικαίωμα γιατί το ζευγάρι είναι παράνομο και βάζουνσε κίνδυνο την ζωή του σκύλου τους ακολούθησε τις οδηγίες που σου έδωσε η αστυνομία..Όσο για τα 150-200 ευρώ, για ποιο λόγο να πληρώσεις αυτό το ποσό; Πώς σου ήρθε;Δεν κοστίζει η καταγγελία..
Ένας γνωστός μου αυτό μου είπε για τα 100 ευρώ (του εισαγγελέα). Αλλά θα το ρωτήσω αύριο στο τμήμα. Το καλύτερο σκυλί στον κόσμο να είναι, ΔΕΝ πρέπει να κυκλοφορεί μόνο του χωρίς συνοδό, χωρίς καν την επίβλεψη συνοδού. Πρέπει εγώ να μυρίσω τα νύχια μου αν είναι εκπαιδευμένο ή με καλό χαρακτήρα κτλ; Απ'τη στιγμή που με πλησίασε επιθετικά, έπρεπε να μιλήσω. Δεν φοβάμαι τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Με αυτά μεγάλωσα! Αλλά ποτέ δεν τα ξαμόλυσα στο δρόμο να τρομοκρατούν κόσμο και από πάνω να το παίζω και καμπόσος.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον σκύλο του γείτονα. Όταν πήρα τον Lupus ήταν 3,5 μηνών , τον είχε ήδη δαγκώσει άσχημα μεγάλος σκύλος και ήταν πολύ φοβικός απέναντι σε άλλα σκυλιά σε σημείο να κατουρηθεί 2 φορές από τον φόβο του. Δεν ήταν εύκολο να διώξουμε αυτήν την φοβία του, με το λυτό σκυλί του γείτονα να μας ακολουθεί γαυγίζοντας σαν τρελό.

Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αν δεν τους στείλεις την αστυνομία στην πόρτα τους! Στους συγκεκριμμένους έχουν γίνει παράπονα για τον σκύλο αλλά πέρα βρέχει... Όταν τους είπα οτι είχαμε 2 κρούσματα λύσσας στην περιοχή και οτι δεν πρέπει να τον αφήνουν να γυρνάει μόνος του, τον κλείσανε στην αυλή για μία μέρα, αλλά την επόμενη πάλι τα ίδια!

Έχω και εγώ μια απορία. Αν εγώ έχω τον σκύλο μου έξω με λουρί και έρθει άλλος σκύλος χωρίς λουρί με επιθετικές διαθέσεις και ο δικός μου τον δαγκώσει έχω ευθύνη νομικά?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
η αληθεια ειναι οτι εμενα με εκνευριζουν τα λυτα σκυλια ειτε ειναι μεγαλα ειτε ειναι μικρα! και συνηθως αυτοι που τα εχουν λυτα τα αφηνουν να μυρισουν να περπατησουν και αυτοι ακολουθουν απο πισω απλα κοιτωντας τα! αν γινει κατι δεν προλαβαινουν να επεμβουν. και μπορει να μην ειναι επιθετικα αλλα δεν ξερεις ποτε θα σου ερθει το επιθετικο. και η αληθεια ειναι οτι και εγω φοβαμαι τα λυτα σκυλια και κυριως τα αδεσποτα τα οποια εδω εχουν γινει πολυ επιθετικα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Και λαθος να διαβασε την γλωσσα του σωματος απαγορευεται το σκυλι να ειναι εξω χωρις συνοδο..Πρεπει επιτελους στο Ελλαδισταν να μαθουμε να εφαρμοζουμε και κανα νομο..Και το προβλημα δεν ξεκιναει απο την χαμηλη αυτοπεποιθηση του ιδιοκτητη αλλα απο την βλακεια του ιδιοκτητη του αμολυτου σκυλου:DΓια μενα αν εχεις τα χρηματα κινησε την διαδικασια ωστε να μαθει ο συγκεκριμενος κυριος απο πρωτο χερι οτι πρεπει να βγαλει τον σκυλο του βολτα με λουρι..Οσο για την ψευτομαγκια ισως την εκανε σε εσενα που εισαι γυναικα..Σε καποιον αντρα μαλλον τουμπεκι θα εκανε για να μην μαζεψει μπουνιες..

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ρε παιδια για ολες αυτες τις περιπτωσεις εκτος απο την αστυνομια δεν μπορουμε να απευθυνθουμε στην φιλοζωικη? πχ. για τα λυτα σκυλια , για ενα σκυλι που μενει μονιμα στο μπαλκονι, για ανευθυνες γεννες κλπ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον σκύλο του γείτονα. Όταν πήρα τον Lupus ήταν 3,5 μηνών , τον είχε ήδη δαγκώσει άσχημα μεγάλος σκύλος και ήταν πολύ φοβικός απέναντι σε άλλα σκυλιά σε σημείο να κατουρηθεί 2 φορές από τον φόβο του. Δεν ήταν εύκολο να διώξουμε αυτήν την φοβία του, με το λυτό σκυλί του γείτονα να μας ακολουθεί γαυγίζοντας σαν τρελό.

Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αν δεν τους στείλεις την αστυνομία στην πόρτα τους! Στους συγκεκριμμένους έχουν γίνει παράπονα για τον σκύλο αλλά πέρα βρέχει... Όταν τους είπα οτι είχαμε 2 κρούσματα λύσσας στην περιοχή και οτι δεν πρέπει να τον αφήνουν να γυρνάει μόνος του, τον κλείσανε στην αυλή για μία μέρα, αλλά την επόμενη πάλι τα ίδια!

Έχω και εγώ μια απορία. Αν εγώ έχω τον σκύλο μου έξω με λουρί και έρθει άλλος σκύλος χωρίς λουρί με επιθετικές διαθέσεις και ο δικός μου τον δαγκώσει έχω ευθύνη νομικά?
Εγω στην θεση σου αφου ο ιδιος δεν καταλαβαινε και εβλεπα οτι το σκυλι δημιουργει προβλημα και ειχα θεμα με τον μικρο ισως και να το αρχιζα στις ψιλες ωστε να μην κανει με ενοχλει εμενα και τον σκυλο..Και αν ελεγε ο ιδιοκτητης τιποτα τον περιμενε η ιδια αντιμετωπιση..Δεν ειμαι υπερ της βιας αλλα δυστυχως σε καποιες περιπτωσεις χρειαζεται ωστε να προστατευτεις..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μου την σπάνε όσοι αφήνουν λυτά τα σκυλιά τους ακόμα και αν είναι εκπαιδευμένα,πόσο μάλλον όταν είναι αρσενικά και προσπαθούνε να μου την καβαλήσουνε!

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
Απ'την επομένη κιόλας που έγινε η φασαρία όσες φορές έχω πετύχει τον ιδιοκτήτη, τον βλέπω πάντα να έχει δεμένο το σκύλο του και να τον πηγαίνει βόλτα. Οπότε κάτι κάναμε! :cool:

doberman

Member
29 Μαρτίου 2013
12
0
50
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Καλημερα.
συγνωμη που ανεβαζω αυτο το παλιο θεμα,αλλά σημερα πρωϊ πρωϊ μια γυναικα που εχει τρια σκυλια στην αυλη της,τα έβγαλε βολτα λυτά με αποτέλεσμα τα δυο να την πέσουν στην δικιά μου.
Οταν την ρωτησα γιατι ειναι λυτα,έκανε οτι δεν τα ήξερε τα σκυλιά της.

Νικαια
Χειμαρας 32 (ειναι παράλληλα της Π.Ραλλη,στο υψος του κρατικού νοσοκομείου)
ειναι αυλή και μαλιστα το ενα που ειναι και το πιο αγριο,ειναι παρατημένο στην ταράτσα. Σκυλί που δεν ειχα ξαναδει εδω και εναν χρονο να κανει εξω βολτα......

Εγω τι πρεπει να κανω σε αυτη την περίπτωση ?

Αν τα ξαναδω, φταιω να αφησω και εγω ελεύθερη την σκυλα μου ? (δεν την υιοθέτησα για να κανει μαχες ,αλλα εχω δει τι μπορει να κανει**)

Υπάρχει κάποιος τρόπος να της κάνει κάποιος έλεγχο για τα σκυλιά ?

**Εχει ακινητοποιήσει λυκόσκυλο ,μαγκώνοντας το στο λαιμο,χωρις να σφιξει σαγόνια,και μολις της ειπα ΟΧΙ σταμάτησε. (το λυκόσκυλο εκανε το λαθος να της παρει μπισκότο απο το στόμα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Υπάρχει κάποιος τρόπος να της κάνει κάποιος έλεγχο για τα σκυλιά ?
[h=3]Διαδικασία καταγγελίας για κακοποίηση σκύλου[/h]
Αν τα ξαναδω, φταιω να αφησω και εγω ελεύθερη την σκυλα μου ? (δεν την υιοθέτησα για να κανει μαχες ,αλλα εχω δει τι μπορει να κανει**)
.
.
.
**Εχει ακινητοποιήσει λυκόσκυλο ,μαγκώνοντας το στο λαιμο,χωρις να σφιξει σαγόνια,και μολις της ειπα ΟΧΙ σταμάτησε. (το λυκόσκυλο εκανε το λαθος να της παρει μπισκότο απο το στόμα)
Αυτό...γενικώς δεν θα το σχολιάσω. Μόνο...μην κόβεις τον λαιμό σου, για το τι μπορεί να κάνει η σκύλα σου. Μπορεί να χάσει κιόλας. Προτίθεσαι να το ρισκάρεις;

doberman

Member
29 Μαρτίου 2013
12
0
50
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Τι φταιει το σκυλάκι που εχει αγριέψει παρατημένο στη ταράτσα ?

αν ήταν να ρισκάρω κατι,θα ηταν να πετάξω κατω αυτη που δηθεν δεν ήξερε τα λυμένα σκυλιά.

Ούτε το δικο μου σκυλι φταιει,ουτε τα δικα της.

Η ανευθυνότητα της ειναι και που φταίει .

Ευχαριστώ για το λινκ.
Ιωσηφ.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Οι διατάξεις του νέου νόμου 4039/12 για τα κατοικίδια καθιστούν πλήρως υπεύθυνους για τα ζώα συντροφιάς τους ιδιοκτήτες τους, ενώ από τις αρχές Απριλίου οι τοπικές αρχές, με πρώτο τον Δήμο Αθηναίων, ξεκινούν σειρά ελέγχων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, από τις 8 Απριλίου βγαίνουν στον δρόμο οι πρώτοι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για την εφαρμογή του νέου νόμου. Όπως εξηγεί, θα έχουν τα μπλοκάκια «ανά χείρας» και θα κόβουν πρόστιμα.

Η περίοδος προσαρμογής, όπως επισημαίνει, κατά την οποία ιδιοκτήτες σκυλιών λάμβαναν μια προφορική επίπληξη σε περίπτωση που δεν πρόσεχαν ως όφειλαν τους τετράποδους φίλους τους, δεν έδωσε καρπούς. «Οι περισσότεροι συμμορφώνονταν για όση ώρα τους έβλεπε ο αστυνομικός. Μετά έκαναν τα ίδια» λέει στην «Κ» ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Από τις 8 Απριλίου ξεκινούν τα πρόστιμα. Παράλειψη άμεσου καθαρισμού περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου: 100 ευρώ. Παράλειψη προσκόμισης στον δήμο αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης: 300 ευρώ. Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων: 1.000 ευρώ. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο: 300 ευρώ.

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά πρόστιμα που προβλέπει ο νέος νόμος, τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση σοβαρών παραβάσεων, όπως η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων. «Το ζώο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους. Σε γενικές γραμμές, δεν είχαμε αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις όσον αφορά τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών» σχολιάζει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου της Αθήνας, Αγγελος Αντωνόπουλος. Όπως λέει, δεν είναι λίγα τα παράπονα που δέχεται ο δήμος από άτομα που έρχονται σε επαφή με ζώα συντροφιάς, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους χώρους και επιτίθενται σε περαστικούς, σχολιάζει ο κ. Αντωνόπουλος. Αλλά και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρει: «Δεχόμαστε πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες καταστημάτων κοντά σε πάρκα και αλάνες για ρύπανση και ηχορρύπανση από σκυλιά, αλλά και από μητέρες που φοβούνται για τα παιδιά τους όταν βγαίνουν βόλτα μαζί τους, ή από ηλικιωμένους».

Του Κώστα Ονισένκο για την Καθημερινή

Last edited:

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Μια γνωστή μου βγάζει χωρίς λουρί βόλτα το τυφλο και κουτσο της "πίντσερ". Και θέλει και να το ζευγαρώσει.... Να μην αφήσουμε τέτοιο εξαίετο δείγμα φυλής να πάει χαμένο!

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Εσύ, τι κάνεις γι'αυτό;
Προσπάθησα να της εξηγησω αλλά είναι πολύ ξεροκέφαλι, επίσης μου την σπάει πολύ και δεν θέλω ούτε να την ξέρω, οπότε την άφησα στην ευχή του Θεού. Και αν πατήσουν το σκύλο της, δεν θα φταίω εγώ. Δεν με νοιάζει