Σκύλοι χωρίς λουρί

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Όντως ο παλιός Νόμος ο 3170/2003 το ανέφερε αυτό για τον οδηγό καθώς και τη μικρή απόσταση αλλά νομίζω ο νέος Νόμος δεν το αναφέρει γιατί απλά υποννοείται. Επιμένω, αν δεν μπορεί να εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ελεύθερα σημαίνει ότι χρησιμοποιείται κάποιος οδηγός... Πως αλλιώς?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τρελή ιδιοκτήτρια σκύλου Νο 2

Μόλις συνάντήσαμε μια με δύο σκυλιά ένα ροτβάιλερ και ένα κάτι σαν τσόου τσόου και τα δύο λυτά. Συναντηθήκαμε στη γωνία και δεν πρόλαβα να κάνω κάτι. Την έπεσε το ροτβάιλερ στον δικό μου και ακολούθησε και το άλλο. Το καλύτερο όμως είναι ο διάλογος που ακολούθησε. Βάζω το σκύλο από πίσω - το ροτ να γαυγίζει μανιωδώς - και του φωνάζω 'σταμάτα'. Ήδη έτρεμα και είχαν μουδιάσει τα πόδια μου και φωνάζει αυτή: εε, μην του λες σταμάτα γιατί θα δαγκώσει και σένα. (!!!!!)
-μάζεψε τα!!!!
-μα, δεν μπορω να τα κάνω καλά και τα δύο
-πας καλά;; τι τα χεις λυτά τότε;
-και σένα ποιο είναι το πρόβλημα σου;
Δεν κάνω πλάκα, ρώτησε στ αλήθεια - αφού ο σκύλος της είχε πάει να αρπάξει το δικό μου και γαυγιζε σε μένα - τι πρόβλημα είχα.
μετά δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπα..
αλλά σηκώθηκε η γειτονιά στο πόδι για τα καλά.
πρόκειται για επιδημία.
ακόμα δεν έχω συνέλθει!!
δεν γίνεται όμως αυτό το πράγμα.. τι μπορώ να κάνω σε τέτοια περίπτωση;

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Από ένα σημείο και μετά κάθε λογική πάει περίπατο! Και οκ, πες ότι της λες πως παρανομεί και θα καλέσεις την αστυνομία. Θα βγάλεις άκρη;; Αν είναι ανεύθυνη θα το ξανακάνει! Το έχει βρει σύστημα και προφανώς την έχει βολέψει. Άσε που μιλάμε για θρασύ άτομο απ' τη στιγμή που σου λέει ¨τι θες να κάνει¨όταν τα σκυλιά της δημιουργούν το πρόβλημα! Εσύ δεν νομίζω να έχεις και πολλές επιλογές. Μπορείς να της κάνεις μία έντονη σύσταση και μετά αστυνομία, αλλά η τύπισσα φαίνεται πολύ ανεύθυνη. Τα καημένα τα σκυλάκια της λυπάμαι!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Από τη στιγμή που παρανομεί (κατά τη γνώμη μου) βγάζοντας τα σκυλιά βόλτα σε κοινόχρηστο χώρο ελεύθερα, καλείς την Αστυνομία και απο κει και πέρα το τραβάς εσύ όσο θες! Μπορεις φαντάζομαι να υποβάλλεις μήνυση και ραντεβού στα δικαστήρια μετά από 2-3 χρόνια...

Το πρόστιμο πάντως που προβλέπεται σε μια τέτοια περίπτωση είναι 300€! Το ποιός θα το επιβάλλει βέβαια αυτό είναι ένα άλλο θέμα μιας και είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας βάση του Νόμου που καθορίζει το πεδίο αρμοδιοτήτων της αλλά στην πράξη αδυνατεί να το κάνει...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Μάλλον αυτό θα κάνω αν την ξαναδω με τα σκυλιά ετσι. Μπορει να επρεπε να το κάνω χθες δηλαδή. Κυρίως γιατί αυτή ήταν ηλίθια προκλητική. Ψαχνωντας στο ιντερνετ κατάλαβα ότι η εισαγγελική παραγγελία είναι η επόμενη κίνηση μετά την οποία η αστυνομία την καλεί και της κάνει σύσταση. oh, well.

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Να μην εξέρχεται ελεύθερα, εννοεί μόνος του χωρίς συνοδεία, το λέει ξεκάθαρα αυτό. Για το λουρί σαν μέσον δεν αναφέρεται πουθενά...το εννοεί ίσως λέγοντας για τα κατάλληλα μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ γενικό....Εάν δεν μπαίνει δε και σε χώρους άλλων, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.... Δεν το λέει ξεκάθαρα ο νόμος...Και αν δεν μπαίνει στους χώρους τρίτων, κοινόκτητους κλπ. δεν "δημιουργείται" πρόβλημα....
Και επειδή όλα σε αυτή τη χώρα ερμηνεύονται κατά περίπτωση και όπου πέσεις....ο Θεός βοηθός.... γιατί μετά το νέο νόμο στη βόλτα μας βλέπω αρκετούς που βγάζουν τα σκυλιά τους ΧΩΡΙΣ λουρί.... και εντάξει αν είναι βέβαιον ότι τα σκυλιά τους είναι ΟΚ να το αντέξω....είναι όμως...;; γιατί εγώ σε 2 από τις περιπτώσεις που έχω δει δεν είναι....πως θα βγάλεις άκρη, αν χρειαστεί, εκεί...; εκ του αποτελέσματος...;;;:(

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Παιδιά επειδή μου έχει τύχει αυτό... σας λέω ότι η Αστυνομία είναι μεν αρμόδια....αλλά σου λένε να πάρεις είτε τα στοιχεία του άλλου, είτε να τον ακινητοποιήσεις!!! ναι, ναι έτσι μου είπαν....και όταν τους είπα τι είμαι εγώ ο Τσάκυ Τσαν; γέλαγαν....άσε μην σου τύχει καλύτερα....δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό.... Είναι αρμόδιοι μεν αλλά πως θα εφαρμοστεί...κανείς δεν κάθεται να περιμένει την ώρα του συμβάντος... γι'αυτό λέω μακάρι να μην μου τύχει ποτέ ξανά....

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά μόλις μίλησα με την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη διευκρίνιση αυτού του σημείου και η ερμηνεία της δεν με δικαιώνει! Κατερρίφθη το προφανές και το σαφές της ερμηνείας μου! :confused:

Έχουν απόλυτο δίκιο kat-indefix και epial!

Υ.Γ. πάω να κάνω ένα update στο λογισμικό μου...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Παιδιά μόλις μίλησα με την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη διευκρίνιση αυτού του σημείου και η ερμηνεία της δεν με δικαιώνει! Κατερρίφθη το προφανές και το σαφές της ερμηνείας μου! :confused:
Δεν ηταν "τυχαιο" το πρωτο μου σχολιο κατι σελιδες πριν.... "το προφανες" και "οπως υπονοειται" οσον αφορα στη Νομολογια δεν υφιστανται.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Οπότε κάνεις το σταυρό σου και βγάζεις το σκύλο βόλτα.

Παιδιά επειδή μου έχει τύχει αυτό... σας λέω ότι η Αστυνομία είναι μεν αρμόδια....
όχι αστυνομία αλλά στον εισαγγελέα. Αν ξέρεις τα στοιχεία του άλλου. Με σκοπό να του κάνουν σύσταση ή κάτι τέτοιο.

Άσχετο, αλλά μες το πανικό μου πρέπει να φώναξα στον σκύλο. Γι αυτό μου ειπε αυτή, 'σταμάτα, γιατί θα δαγκώσει εσένα'. Τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δηλαδή πως ηρεμείς το σκυλί κάποιου άλλου; Αν γύριζα την πλάτη, θα ταν καλύτερα; Αλλά θα πήγαινε κατευθείαν προς τον σκύλο.

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Δεν χρειάζεται! Θα έπρεπε εμείς να μην είχαμε δίκιο....αλλά βλέπεις σ'αυτή τη χώρα ισχύουν όλα όπως θέλουν....δυστυχώς! Διότι μακάρι όλοι να ήταν συνειδητοποιημένοι και να γνώριζαν το σκύλο τους...δυστυχώς όμως είναι τρία πουλάκια...<BR>Βέβαια να σας πω ότι και στη Γερμανία που γνωρίζω από φίλη...δεν νοείται σκύλος στο λουρί!! Οι σκύλοι στο λουρί είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα...αλλά εκεί βεβαίως έχουν άλλη νοοτροπία γενικότερα....

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας για τα αδέσποτα. Αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί....υπεύθυνη είναι η Αστυνομία για τη σύσταση!!! Αλλά....φυσικά δεν θα ξέρεις τα στοιχεία του αγνώστου...ούτε μπορείς να τον σταματήσεις να περιμένει, αν δεν θέλει...τρία πουλάκια δηλαδή!!

Δεν προσπαθείς να ηρεμήσεις εσύ τοσκυλί του άλλου...είναι δική του δουλειά... εσύ απλά μπαίνεις ανάμεσα στο σκυλί σου και το άλλο και προσπαθείς να κινηθείς έτσι ώστε να μην το δαγκώσει....

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Η απλά αφήνεις το σκυλί σου να διορθώσει.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Να δεις για πότε μαζεύουν τα λυτά!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Από τη στιγμή που παρανομεί (κατά τη γνώμη μου) βγάζοντας τα σκυλιά βόλτα σε κοινόχρηστο χώρο ελεύθερα, καλείς την Αστυνομία και απο κει και πέρα το τραβάς εσύ όσο θες! Μπορεις φαντάζομαι να υποβάλλεις μήνυση και ραντεβού στα δικαστήρια μετά από 2-3 χρόνια...

Το πρόστιμο πάντως που προβλέπεται σε μια τέτοια περίπτωση είναι 300€! Το ποιός θα το επιβάλλει βέβαια αυτό είναι ένα άλλο θέμα μιας και είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας βάση του Νόμου που καθορίζει το πεδίο αρμοδιοτήτων της αλλά στην πράξη αδυνατεί να το κάνει...
Δεν μου λες, να μαζευτούμε όλοι να μας κάνεις μία ημερίδα για να επιμορφωθούμε κι εμείς;; :)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δεν μου λες, να μαζευτούμε όλοι να μας κάνεις μία ημερίδα για να επιμορφωθούμε κι εμείς;; :)
Δικηγόρος έπρεπε να γίνω, όχι μηχανικός!

Να όμως που ερμήνευσα πέρα για πέρα λάθος τον Νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση! Βέβαια μέσα από το διάλογο και το ψάξιμο και για να επιβεβαιώσω το ορθόν της ερμηνείας μου βγάλαμε το συμπέρασμα για το τι πραγματικά ισχύει! Και για το λόγο αυτό σας είμαι ευγνώμων! :rolleyes:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
@ ptf και αμαλία,
μακάρι να μπορούσε, αλλά ο δικός μου διορθώνει μόνο εκεί που τον παίρνει. Σε αυτήν την περίπτωση, έπαθε σοκ ο κακομοίρης γιατί του ρθε και απ το πουθενά.
Θα πρέπει να πάρω ένα σαν αυτά που έχετε εσείς για σωματοφύλακα του μικρού.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
@ ptf και αμαλία,
μακάρι να μπορούσε, αλλά ο δικός μου διορθώνει μόνο εκεί που τον παίρνει. Σε αυτήν την περίπτωση, έπαθε σοκ ο κακομοίρης γιατί του ρθε και απ το πουθενά.
Θα πρέπει να πάρω ένα σαν αυτά που έχετε εσείς για σωματοφύλακα του μικρού.
Εννοειται. Χαμογελασα αλλα ουτε εγω το κανω αυτο. Μπορει να εχει πολυ ασχημες συνεπειες.
Μονο σε περιπτωση που δε θα μπορεσω εγω να αποφυγω την επαφη με τον αλλο σκυλο, θα αφησω το δικο μου να προστατευτει.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η απλά αφήνεις το σκυλί σου να διορθώσει.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Να δεις για πότε μαζεύουν τα λυτά!!
To εκανα.
Η μικρη μου ειναι 14 κιλα σκυλι ενω η μεγαλη 35. Οταν μας την επεσε ενα λυκοσκυλο αρπαξε την μικρη και εγω...ελευθερωσα το θεριο για να σωσει την αγελη του. We won!:cool: