Σκύλοι χωρίς λουρί

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Πως τα μαθαίνειςνα πηγαίνουν βόλτα μονά τους:?::!:
Aνοίγεις την εξώπορτα, τα αφήνεις να βγούν έξω χωρίς να τα συνοδεύεις, και μετά τρέχεις στο κομπιούτερ και ετοιμάζεις αφίσσες ΧΑΘΗΚΕ και τις κολλάς σε όλη την περιοχή.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αυτό το βρίσκω υπερβολικό!
Μου θυμίζει κάποιους γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν, «μη χτυπήσουν»!
Το δικο μας περιστατικο εννοεις?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παιδια ενα θα σας πω.... προ ημερων ειχα ερθει στο εξοχικό με τη Σελιν για να κάνουμε καποιες συνεδριες με την εκπαιδεύτρια. Ηταν στο χώρο μας (περιφραγμένος χώρος 7 στρεμματων, με πορτες στην παραλια) ενας σκυλος πανεμορφος και χωρις λουρι/κολαρο. Ρώτησα αν ειναι καποιου από τους υπολοιπους ενοικους αλλά κανεις δεν τον ηξερε. Απιστευτη συμπεριφορά, πολύ ηρεμο πλάσμα. Ως και στην εκπαιδευτρια εκανε εντύπωση και ειπαμε οτι ειναι αδεσποτος για να εχει τόσο καλη συμπεριφορα. Αυτές τις μέρες που μετακομισαμε εδώ λοιπον, ο σκύλος εχει κολάρο, ερχεται ΚΑΘΕ πρωι (σημερα εψαχνε εξω απο την πορτα μου τη Σελιν) και φεύγει ξανα. Απ όσο μάθαμε ανηκει σε ενα απο τα παραδιπλα σπιτια που επισης εχουν πορτα στην παραλια. Οποτε του ανοιγουν, παει βολτα σε ξένες ιδιοκτησιες και ξαναγυρνάει

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Χαχα! Οχι δα! Μ ολα τα σκυλια παιζει η δικη μου :) Αλλα ειναι ανευθυνο να τον εχει χωρις λουρι, βλεπεις ενα μεγαλο σκυλι να ρχεται προς το μερος σου & δε ξερεις τι διαθεσεις εχει!
Ασε που ο συγκεκριμενος ηθελε σωνει και ντε να μας καβαλησει! (αν και στειρωμενη)

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μη με παρεξηγεις και εγώ δεμενο τον έχω στη βολτα! (κυριως από τον φοβο των αυτοκινητων)

Αλλα καμμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως το παρακάνουμε! (εξαιρείται ο φοβος των αυτοκινητων)
Είμαι βλέπεις της γενιάς που μεγάλωσε με «άγρια» παιχνιδια για τις σημερινές συνήθειες της «δεξιότητας των χεριών σε χειριστήριο ηλεκτρονικού παιχνιδιού».
Εμεις παίζαμε πετροπόλεμο, η πανω γειτονια με την κατω, μαχες με ξυλινα αυτοσχέδια σπαθια κλπ κλπ.
Οσο θυμαμαι τον εαυτό μου είχα μονίμως γόνατα τραυματισμένα και βαμμένα με «κόκκινο ιωδιο» (Ω! Ναι! Τοτε τα «παιδιά» φορούσαν κοντά παντελόνια) Εχω και κάποια ραματα, που εγιναν χωρις αναισθητικό, να μου θυμιζουν αυτα που καναμε τότε...
Δεν την ξεχνω αυτή την εποχή και αναρωτιέμαι, χωρις ακόμα να έχω οριστικοποιήσει κάποιο συμπέρασμα! Μηπως πλέον είμαστε υπερπροστατευτικοί αντίθετα με... ή αλλαζοντας την φυση μας;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ειναι και τα αλλα σκυλια το θεμα. Η δικια μου ας πουμε σ οποιο δει θελει να τρεξει κοντα, αν το αλλο ειναι επιθετικο? ή το οτι θελει να πλησιασει ΚΑΘΕ ανθρωπο που βλεπει & ενταξει δε μπορω να τους υποβαλω να την εχουν στα ποδια τους. Ασε που πολλοι φοβουνται, ή μπορει κανεις να της ριξει καμια κλωτσια.

Εκτος απ τ αμαξια βεβαια

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Πόσο εκνευρίζομαι όταν σε μία γεμάτη από κόσμο πλατεία, ιδιοκτήτες ανισόρροπων-μη κοινωνικοποιημένων, ανεκπαίδευτων-ανυπάκουων σκύλων, που τη βγάζουν όλοι μέρα στο μπαλκόνι, όταν αποφασίσουν να τα βγάλουν βόλτα, τα κυκλοφορούν χωρίς λουρί και κάνουν και υποδείξεις τι να κάνω με τον σκύλο μου.

Αυτοί: "Μα γιατί δεν το λύνεις να τρέξει λίγο το σκυλί;"
Εγώ: "Μα γιατί δεν το μαζεύεις να ηρεμήσουμε λίγο;"

Άι σιχτίρ ανεύθυνοι...

xristakis

Well-Known Member
27 Μαϊου 2012
47
1
Σαλαμίνα
Για να ειμαστε ακριβεις, ο Νομος μονο σαφης δεν ειναι. Δεν αναφερει ΠΟΥΘΕΝΑ λουρι. Συγκεκριμενα:

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται
ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να
παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται
ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας
του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε
κοινόχρηστους χώρους.

Για να ειναι καποιος παρανομος, θα πρεπει να επιτεθει ο σκυλος του σε σενα ή στο σκυλο σου, να τον πας δικαστικα και να πληρωσεις τα μαλλιοκεφαλα σου σε δικηγορους και ισως δικαιωθεις σε 5-6 χρονια.
Βεβαια για την ψυχικη οδυνη καθε μερα που περναμε να φωναζουμε σαν υστερικοι, να βαραμε κλωτσιες κλπ για να μην πλησιασει ο λυτος σκυλος που "δε δαγκωνει" δε μας την πληρωνει κανεις!
Αν ο σκύλος του ζει γιατί χωρίς δράστη δεν εέχουμε έγκλημα.Αν με ποιάνεις.Και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στείλει τον σκύλο για ευθανασία.Άσχημες καταστάσεις.

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Εγώ πάντως έχωδει πολλά σκυλιά που γυρνάνε στα σπίτιαμονά τους χωρείς λουρί χωρείς πλάκα καιλέω κοιτά ευφυΐα

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Αναγκάζονται οι σκυλοι και γίνονται πιο έξυπνοι από τα αφεντικά τους (όσα τουλάχιστον από αυτά επιζούν).

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παντα σε τετοια περιστατικά αναρωτιέμαι... μόνο εγώ ειμαι ανασφαλης και δεν αφηνω ποτε το λουρι της μικρης? Παρολο που οπως λεει η εκπαιδευτρια παμε σαν μαγνητες κολλημένοι? Ελεος...

Ρε gkamar ποια ευφυια? Πλάκα μας κανεις?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγώ πάντως έχωδει πολλά σκυλιά που γυρνάνε στα σπίτιαμονά τους χωρείς λουρί χωρείς πλάκα καιλέω κοιτά ευφυΐα
Ετσι εχασε ο κολλητος μου στο γυμνασιο το επανιελ του. Φολα.