Καλησπέρα σας,
Μεγάλο κεφάλαιο τα νεφρά η αλήθεια,
...
Ο γιατρός που τα φρόντιζε πέθανε και δεν μπόρεσα να κάνω rapport εμπιστοσύνης με άλλον. Οι βιοχημικές εξετάσεις του 2023 είναι από μία γιατρό στην Πάτρα που απλά τις έστειλε με email.
Οι αίματος και ο έλεγχός του με ψηλάφιση και στηθοσκόπιο έγιναν από κοντά και δεν διέκρινε τίποτα το 2023.
Από την γιατρό του 2023 στην Πάτρα δεν είχα καμία, το τονίζω, καμία σύσταση.
Οι εξετάσεις της 28/12/2024 είναι από μία κτηνίατρο της μικρής πόλης στην οποία ζω. Πήγαμε γιατί στις 27-12 το βράδυ, τα πίσω του πόδια ξαφνικά δεν τον κρατούσαν σχεδόν καθόλου.
Το πρώτο που είπε μόλις είδε τις εξετάσεις είναι: Καμία λειτουργία των νεφρών και να του δώσει ειδική τροφή αν και η πρόγνωση είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά φτωχή. Δεν είδε η ντόπια γιατρός τις εξετάσεις του 2023.
Τα υπόλοιπα, την πρότασή της να του βάλει ορό αλλά να μην είμαι εγώ δίπλα του, τα έγραψα. Αρνήθηκα.
Για την λεπτοσπείρωση όχι δεν είμαι καθόλου βέβαιη.
Έγραψα όσα αναζήτησα και έμαθα: πως και η λεπτοσπείρωση μπορεί να δείξει υψηλή ουρία και κρεατινίνη αλλά να είναι αναστρέψιμες οι τιμές μετά από χορήγηση αντιβίωσης και ορού και να μην είναι τελική και ανεπανόρθωτη η βλάβη των νεφρών.
Συνειδητοποιώ ξεκάθαρα ότι έπρεπε να έχω κάνει πλήρη έλεγχο κάθε έξι μήνες. Αίματος, ούρων και υπέρηχο.
Σταματάω εδώ να βασανίζομαι.
Ήξερα ότι είχα κάποιο κενό που δεν μπορούσα να καταλάβω. Πλέον κατάλαβα.
Ζεστές ευχές, διάβασα χθες άλλο σχόλιό σου γεμάτο φροντίδα. Είναι ζεστή και τρυφερή η προσφορά σου εδώ.
Καλή συνέχεια, ευχαριστώ όλους εσάς.