Σας παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε; Νεφρική ανεπάρκεια- Ανάρτηση εξετάσεων

Mirka

Member
8 Ιανουαρίου 2017
23
2
Ans και Medusa, δεν γνώριζα ότι πρέπει κάθε εξάμηνο να γίνεται έλεγχος. Ήμουν πάντοτε σε εγρήγορση σε περίπτωση που παρατηρήσω οτιδήποτε διαφορετικό. Είχα προγραμματίσει για τον Μάιο 2025 πλήρη έλεγχο πιστεύοντας ότι δύο χρόνια (εφόσον δεν προέκυπτε έκτακτη αιτία) είναι ένα λογικό και σωστό διάστημα μεταξύ αιματολογικών.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
449
273
46
Όποτε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να μεσολάβησε μέσα σε αυτό το διάστημα.ευχομαι παντως κ ο σκύλος μου να φτάσει τα χρόνια του.ε‘χω νιώσει απωλεια απο προηγούμενο σκυλο που είχα και σας καταλαβαίνω.
θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά σας.

• Like
Reactions: Mirka

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
γιατι δεν τον αφήσατε μόνο με τον ορό;
Eπειδή έχω αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Πέππερ, 13 ετών τότε: Να παρακαλάω να καθήσω σε μια γωνία με το σκυλί με τον ορό από την ώρα που ανοίγουν μέχρι να κλείσουν και μετά ξανά το απόγευμα. Σε 3 κτηνιατρεία το ρώτησα και δεν δέχτηκαν.

Αναγκάστηκα και έβαλα το σκυλί σε κλινική για 5 μέρες σε κλινική. Την πήρα πίσω φρικαρισμένη.

Λίγες μέρες έπρεπε να ξαναμπει πάλι σε κλινική με αμφίβολα όμως αυτή τη φορά αποτελέσματα. Είχα ήδη ένα σκυλί χιλιοταλαιπωρημένο και φρικαρισμένο που είχε μεγάλη πιθανότητα να μου φύγει στην κλινική μόνο του σε ένα κλουβί. Επέλεξα να την κρατήσω στο σπίτι την τελευταία της μέρα και να την ξεκουράσω την επόμενη.

Ανάλογα την ηλικία, την περίπτωση κλπ. Έαν ηλικιωμένο σκυλί δεν θα ήθελα να το ταλαιπωρήσω άλλο, του αξίζει να φύγει ξεκούραστα. Αν ήταν πιο νέο, αν η παραμονή στην κλινική είχε καλές πιθανότητες εκεί αλλάζει το πράγμα.

• Like
Reactions: Mava

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.018
817
Eπειδή έχω αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Πέππερ, 13 ετών τότε: Να παρακαλάω να καθήσω σε μια γωνία με το σκυλί με τον ορό από την ώρα που ανοίγουν μέχρι να κλείσουν και μετά ξανά το απόγευμα. Σε 3 κτηνιατρεία το ρώτησα και δεν δέχτηκαν.

Αναγκάστηκα και έβαλα το σκυλί σε κλινική για 5 μέρες σε κλινική. Την πήρα πίσω φρικαρισμένη.

Λίγες μέρες έπρεπε να ξαναμπει πάλι σε κλινική με αμφίβολα όμως αυτή τη φορά αποτελέσματα. Είχα ήδη ένα σκυλί χιλιοταλαιπωρημένο και φρικαρισμένο που είχε μεγάλη πιθανότητα να μου φύγει στην κλινική μόνο του σε ένα κλουβί. Επέλεξα να την κρατήσω στο σπίτι την τελευταία της μέρα και να την ξεκουράσω την επόμενη.

Ανάλογα την ηλικία, την περίπτωση κλπ. Έαν ηλικιωμένο σκυλί δεν θα ήθελα να το ταλαιπωρήσω άλλο, του αξίζει να φύγει ξεκούραστα. Αν ήταν πιο νέο, αν η παραμονή στην κλινική είχε καλές πιθανότητες εκεί αλλάζει το πράγμα.
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και έχω να ρωτήσω το εξής. Ξέρει κάποιος τι τεράστιο ζόρι τραβάνε οι κτηνίατροι σε ειδικές περιπτώσεις να μπορείς να είσαι με το ζώο σου, να το δεις παραπάνω από επισκεπτηριο κτλ?

Mirka

Member
8 Ιανουαρίου 2017
23
2
Eπειδή έχω αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Πέππερ, 13 ετών τότε: Να παρακαλάω να ...

Είναι κατάχρηση εξουσίας να μη σας αφήνουν.

Δεν έχουν ασχοληθεί οι νομοθέτες να το θεσμοθετήσουν για τα ζώα αλλά για τα παιδιά έχει θεσμοθετηθεί: Σε ανήλικο ο φροντιστής πάντα δίπλα. Ακόμα πιο ισχυρά ισχύει αυτό αν είναι μωρό που έχει μειωμένη λεκτική ικανότητα και επεξεργασία όσων βιώνει.

Αν ξέρατε πόση ζημιά γίνεται στις συνάψεις τους, ζημιά στην εμπιστοσύνη προς εσάς και ζημιά στην υπόλοιπη ανάπτυξή τους... ΔΕΝ θα δεχόσασταν ποτέ γιατρό που δεν αφήνει μέσα τον φροντιστή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Ενθαρρύνω σθεναρά να ψάξετε μέχρις εσχάτων γιατρό που θα σας αφήνει κοντά του/της στη νοσηλεία.

Με πονάει να νιώθω όσα ένιωσε η Πέππερ αλλά και την δική σου αγωνία. Χαίρομαι που στο τέλος σε οδήγησε η καρδιά.

Mirka

Member
8 Ιανουαρίου 2017
23
2
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και έχω να ρωτήσω το εξής. Ξέρει κάποιος τι τεράστιο ζόρι τραβάνε οι ...

Χρειάζεται να βρεις άνθρωπο.
Έχει αγάπη μεν για τα ζώα, για αυτό διάλεξε αυτή τη δουλειά αλλά δεν αρκεί.

Αν αρχίσει να δουλεύει με όρους επιχείρησης, ανταγωνισμού, θα προκύψει και τελικά θα κυριαρχήσει η ανάγκη για απόλυτο έλεγχο και εξουσία. Και θα χαθεί η αγάπη προς το ζώο.

Δεν μπορείς να ξέρεις τον εσωτερικό του κόσμο και σίγουρα θα έχει δει και εκείνος/εκείνη πολλούς φροντιστές κακοποιητικούς.

Για αυτό ενθαρρύνω να αναζητήσετε μέχρις εσχάτων άνθρωπο που θα δεχθεί να είστε κοντά στο ζώο συνεχώς τις ώρες νοσηλείας σε ανοιχτό κτηνιατρείο.

Μη λυγίσετε πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
449
273
46

Δύσκολες αποφάσεις..και μεγαλη η αγάπη μας γι αυτά:cry:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και έχω να ρωτήσω το εξής. Ξέρει κάποιος τι τεράστιο ζόρι τραβάνε οι κτηνίατροι σε ειδικές περιπτώσεις να μπορείς να είσαι με το ζώο σου, να το δεις παραπάνω από επισκεπτηριο κτλ?
Εγώ τότε έβλεπα 2 επιλογές:

Επειδή ο ορός θέλει πολλές ώρες, ζήτησα να είμαι με το σκυλί στην αίθουσα αναμονής σε μια γωνία και απλά να κάθομαι μαζί του με τον ορό.

Ειδικά το ένα ιατρείο όπου τους το ζήτησα, είχε χώρους - δεν θα ήμουν μες στα πόδια τους που λένε. Απλά με έγραψε στα @@ της παρόλο που ήμουν ο μοναδικός της ίσως πελάτης που της πήγαινε σκυλιά-γατιά για προληπτικές εξετάσεις και όχι μόνο για εμβόλια ή ετοιμοθάνατα όπως συνηθίζουν να κάνουν εδώ στην περιοχή μου. Και κάπου εκεί την έκοψα κιόλας.

Τελικά αναγκάστηκα και έκλεισα την Πέππερ σε κλινική.

Ο Μαραγκός για παράδειγμα το κάνει, πήγαινα πολύ παλιά με γάτα μου 2 φορές τη μέρα, μέναμε σε ορό από 1 ώρα και φεύγαμε - κάθε μέρα για 2 εβδομάδες, πρωί και απόγευμα. Που εκεί μέσα γινεται το έλα να δεις από κόσμο και δεν έχει και κανα τεράστιο ιατρείο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
@Mirka
Φοβάμαι ότι δεν θα βγάλεις άκρη - στη θέση σου θα έπαυα να βασανίζομαι.

Αν ήταν οξεία νεφρική ανεπάρκεια, κανείς δεν πρόκειται να σου πει με βεβαιότητα από τι ήταν.

Αν ήταν άλλη η αιτία που δούλευε καιρό, μόνο οι πιο τακτικές εξετάσεις θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις. Από ότι κατάλαβα αγνοούσες ή ο γιατρός σου δεν σου είπε ότι θα πρέπει επαναληφθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ισχύει ότι έγραψαν οι προηγούμενοι, ότι δηλαδή με τις εξετάσεις ανά εξάμηνο προλαβαίνουμε να πιάσουμε τυχόν προβλήματα και να δράσουμε. Επίσης (γι αυτό ρώτησα για έγινε υπέρηχος) ένας υπέρηχος κοιλίας και καρδιάς μια φορά το χρόνο από κάποια ηλικία και έπειτα, μπορεί να μας προειδοποιήσει έγκαιρα σε κάποιες περιπτώσεις.

• Like
Reactions: Mirka

Dr.Zenia

New Member
3 Ιανουαρίου 2025
4
9
26
Καλησπέρα σας,
Μεγάλο κεφάλαιο τα νεφρά η αλήθεια,
Για αρχή μου κάνει εντύπωση η διάγνωση της οξείας νεφρικης ανεπαρκειας εφόσον το σκυλάκι είχε ανεβασμένες τις τιμές των νεφρών πάνω απο ενα χρόνο. Τι οδηγίες ειχατε ολο αυτο το διάστημα;
Επισης εξετασεις ούρων έγιναν; Το πιο βασικο πριν τον υπερηχο που σίγουρα και αυτος θα ηταν απαραίτητος..
Για αυτο και δεν μπορει να δοθει οριστικη διαγνωση χωρις να εχουν αποκλειστει αλλες παθολογίες οπως λέμε διαφορική διαγνωση. που μπορεί να προκαλουν αυτες τις τιμες.

Το ενδεχόμενο τωρα λεπτόσπειρας που καπου αναφερθηκε μου φαινεται απίθανο σε οικόσιτο ζωο και σε εμβολιασμενο μιας και ειναι μέσα στο βασικό ετήσιο εμβολιασμο, ωστοσο υπαρχουν και αλλα παθογονα ηδη του βακτηρίου που δεν καλύπτονται απτο εμβολιο αλλα κ παλι θα ειχε πολλα και βαρια συμπτώματα το λιγοτερο θα ειχε υψηλό πυρετο.

Όπως και να χει το σκυλάκι ήταν σε μεγάλη ηλικία και σίγουρα πέρασε μια όμορφη ζωή δίπλα σας οπως ακούω το προσέχατε αρκετά και τώρα ξεκουράστηκε. Είναι λιγο αδικο για εσας να βασανίζεστε με το τι ακριβώς ειχε συμβει πλεον.Ωστοσο απολυτος σεβαστό κ κατανοητο να θελετε να ξερετε τι ακριβως εγινε.. Μακαρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσοτερο!

Mirka

Member
8 Ιανουαρίου 2017
23
2
Καλησπέρα σας,
Μεγάλο κεφάλαιο τα νεφρά η αλήθεια,
...

Ο γιατρός που τα φρόντιζε πέθανε και δεν μπόρεσα να κάνω rapport εμπιστοσύνης με άλλον. Οι βιοχημικές εξετάσεις του 2023 είναι από μία γιατρό στην Πάτρα που απλά τις έστειλε με email.

Οι αίματος και ο έλεγχός του με ψηλάφιση και στηθοσκόπιο έγιναν από κοντά και δεν διέκρινε τίποτα το 2023.
Από την γιατρό του 2023 στην Πάτρα δεν είχα καμία, το τονίζω, καμία σύσταση.

Οι εξετάσεις της 28/12/2024 είναι από μία κτηνίατρο της μικρής πόλης στην οποία ζω. Πήγαμε γιατί στις 27-12 το βράδυ, τα πίσω του πόδια ξαφνικά δεν τον κρατούσαν σχεδόν καθόλου.

Το πρώτο που είπε μόλις είδε τις εξετάσεις είναι: Καμία λειτουργία των νεφρών και να του δώσει ειδική τροφή αν και η πρόγνωση είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά φτωχή. Δεν είδε η ντόπια γιατρός τις εξετάσεις του 2023.

Τα υπόλοιπα, την πρότασή της να του βάλει ορό αλλά να μην είμαι εγώ δίπλα του, τα έγραψα. Αρνήθηκα.

Για την λεπτοσπείρωση όχι δεν είμαι καθόλου βέβαιη.

Έγραψα όσα αναζήτησα και έμαθα: πως και η λεπτοσπείρωση μπορεί να δείξει υψηλή ουρία και κρεατινίνη αλλά να είναι αναστρέψιμες οι τιμές μετά από χορήγηση αντιβίωσης και ορού και να μην είναι τελική και ανεπανόρθωτη η βλάβη των νεφρών.

Συνειδητοποιώ ξεκάθαρα ότι έπρεπε να έχω κάνει πλήρη έλεγχο κάθε έξι μήνες. Αίματος, ούρων και υπέρηχο.

Σταματάω εδώ να βασανίζομαι.

Ήξερα ότι είχα κάποιο κενό που δεν μπορούσα να καταλάβω. Πλέον κατάλαβα.

Ζεστές ευχές, διάβασα χθες άλλο σχόλιό σου γεμάτο φροντίδα. Είναι ζεστή και τρυφερή η προσφορά σου εδώ.

Καλή συνέχεια, ευχαριστώ όλους εσάς.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
1.5 χρόνια, είναι πάνω απο 10 ανθρώπινα για ένα σκύλο! Οτι θες μπορεί να πάει στραβά, είχε και την ηλικία του. Σε μεγάλα σε ηλικία σκυλιά προτείνω εξετάσεις ανά εξάμηνο και πάλι, κάποια στιγμή, τον Χάρο δεν θα τον νικήσεις.

Είμαι κατά της χορτοφαγίας στα σκυλιά, αυτή δεν είναι σωστή διατροφή για ένα σαρκοφάγο ζώο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.