Σκύλοι χωρίς λουρί

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Καλα εκανες..μπραβο.ενημερωσε μας για τις εξελιξεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Kyveli πηγα να το παθω και εγω..πηγα βολτα το μικρουλη μου και πετυχαμε ενα γερμανικο ποιμενικο και μολις το ειδε κοντεψε να μου το φαει...το πηρα αγκαλια με γριλιζε δεν τον αφηνα το δικο μου...δεν σταματουσε με τιποτα και αναγκαστικα τον εριξα στην πρωτη αυλη που βρηκα..δεν μπορουσα να τον βγαλω μετα γιατι ελειπαν αυτοι που ειχαν το σπιτι..ευτυχως τα καταφερα και δεν παθαμε τιποτα..απο τοτε ο δικος μου δεν θελει να βλεπει σκυλο ουτε ζωγραφιστο..
Προσπάθησε να το αλλάξεις αυτό ομως, με σκυλιά σωστά κοινωνικοποιημένα για να μην φρικάρει ο μικρός κάθε φορά που συναντά σκύλο στη βολτα.
Εμεις πλέον ολο λυτά σκυλια βλέπουμε... αδέσποτα ομως... και ειδικά ενα αρσενικό ειναι η χαρά του παιδιού. Δεν εχω δει πιο χαζοχαρούμενο σκύλο, να τον κάνει ό,τι θελει η δικιά μου

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Μόλις έφυγε το περιπολικό.
Ήρθαν μέσα στο σπίτι και είδαν την Λευκή και φρίκαραν,ευτυχώς τα παιδιά ήταν ευαισθητοποιημένα.
Πήγαμε μαζί από πάνω και είδαν 2 σκυλιά στην αυλή και τον ¨δράστη¨ μέσα από την τζαμαρία να γαβγίζει,πιθανόν δεν πρόλαβαν να το τραβήξουν παρά μέσα.
Αν και τα κλειδιά ήταν πάνω στην είσοδο του σπιτιού και παρόλο το γάβγισμα των σκυλιών,δεν ξεμύτισε κανένας.Βέβαια τα παιδιά χτύπησαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων και βρήκαν επίσημα τα στοιχεία τους και θα κάνουν αυτεπάγγελτα μήνυση επειδή διαπίστωσαν 3 σκυλιά στην οικία.Μου είπαν ότι σε 5 μέρες μπορώ να πάρω την έκθεση τους από την Γ.Α.Δ.Α.
Αύριο θα πάω και στην φιλοζωική της περιοχής μου και συνεχίζω.

Τα γράφω όλα αυτά όταν και άμα καταλήξει κάπου θετικά αυτό να έχουμε μάθει το τι πρέπει να κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το χειρότερο από όλα βέβαια είναι πως η Λευκή δεν μπορεί να ξαπλώσει πουθενά μέσα ή έξω από το σπίτι,παρά μόνο σε μια γωνιά στο παρκινγκ που είναι κεκλιμένο το έδαφος και μάλλον εκεί μόνο την βολεύει.

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Dhelly εχεις δικιο πρεπει να προσπαθησω να μειωσω την φοβια του προς αλλα σκυλια...ευχομαι να τα καταφερω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Dhelly εχεις δικιο πρεπει να προσπαθησω να μειωσω την φοβια του προς αλλα σκυλια...ευχομαι να τα καταφερω..
Και αμεσα μάλιστα γιατι όσο το αφηνεις τόσο θεριευει στο μυαλό του και θα λυσσομανάει κάθε φορά που βλέπετε σκυλο εξω. Προσπαθησε πρωτα με μικρόσωμα σκυλια, για να μην του μεταδιδεις και το δικό σου αγχος.

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Μεχρι και τα πιο μοκροσωμα σκυλακια φοβαται πλεον..σιγα σιγα ελπιζω να το ξεπερασουμε

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Παντως εγω οσες φορες βγαινω και κανω βολτα τα σκυλακια μου,δεν πλησιαζει κανεις και απο μακρια οσοι εχουν λυτα...τα δενουν;) εχω γινει ο φοβος και ο τρομος της περιοχης:p...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
η δικια μου δαγκωθηκε απο ενα γερμανικο και στο επομενο μαθημα ο εκπαιδευτης μας εβαλε αναμεσα απο 2 γερμανικα! Εγω ειχα χ@@τει πανω μου, παρολο που τα συγκεκριμενα τα ηξερα!
θεωρω οτι πιο πολυ ειναι η δικια μας φοβια παρα του σκυλου! Κανε κατι πριν αυτο του γινει πιο εντονο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
ΜΒέβαια τα παιδιά χτύπησαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων και βρήκαν επίσημα τα στοιχεία τους και θα κάνουν αυτεπάγγελτα μήνυση επειδή διαπίστωσαν 3 σκυλιά στην οικία.Μου είπαν ότι σε 5 μέρες μπορώ να πάρω την έκθεση τους από την Γ.Α.Δ.Α.
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτεπάγγελτα μηνυση κάνουν στην κακοποιηση... αν ειναι μονοκατοικια δικαίωμα τους να εχουν και 300 σκυλια αν σεβονται την ευζωία τους και τους κανόνες υγιεινης. Αν ειναι πολυκατοικία, θέμα της διαχειρισης...

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Δεν ξέρω αυτό μου είπαν ότι επειδή διαπίστωσαν 3 σκυλιά θα γίνει μήνυση από αυτούς.
Θα προσπαθήσω να μιλήσω και με κάποιο νομικό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Δεν ξέρω αυτό μου είπαν ότι επειδή διαπίστωσαν 3 σκυλιά θα γίνει μήνυση από αυτούς.
Θα προσπαθήσω να μιλήσω και με κάποιο νομικό.
Δεν είναι παράνομο αυτό από ότι γνωρίζω για αυτό μου έκανε εντύπωση.

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Τι να πω και στο αστυνομικό τμήμα που πήγα αυτό μου είπαν.
Να μην γνώριζαν σωστά;Παίζει κι αυτό.

Ο νέος νόμος υπάρχει πουθενά να τον μελετήσω;

Last edited:

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Κι εμάς μας έκανε charge σήμερα ένας γερμανικός ο οποίος κυκλοφορούσε λυτός, υπό την επίβλεψη της ιδιοκτήτριάς του η οποία όμως - αν και εκπαιδευμένος ο σκύλος - αδυνατούσε να τον χειριστεί. Μέσα στον όλο χαμό γρυλισμάτων, φωνών και γαβγισμάτων, μου λέει η κυρία "μη φοβάστε, είναι μωρό". . .

Αν δεν ερχόταν ένα παλικάρι που μάλλον τον ήξερε το σκύλο και ήξερε να τον χειριστεί, σίγουρα ένας από τους δύο σκύλους θα ήταν σε κτηνίατρο.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Βασική υπακοή, απ'όσο κατάλαβα από τον τρόπο που τον χειρίστηκε ο άνθρωπος που βγήκε μετά και του τράβηξε τον προσοχή για να πάρω τον δικό μου και να φύγουμε. Προφανώς, το ερέθισμα της παρουσίας του δικού μου σε συνδυασμό με την απουσία του χειριστή του ήταν αρκετό για να αγνοήσει παντελώς ο σκύλος τη συνοδό του η οποία σχεδόν το χάρηκε.

Όσο σκέφτομαι το τί μπορούσε να έχει γίνει, μου γυρνάει το μάτι. Παίρνουν ένα σκύλο, κάνουνε 10-15 μαθήματα και νομίζουν ότι έχουνε τη Lassy στο μικρό σπίτι στο λειβάδι και τα βγάζουν βόλτα λες και πάνε τα παιδιά τους στην παιδική χαρά.

Κι αν ο σκύλος δεν αποδειχτεί επιθετικός μόνο απέναντι σε άλλους σκύλους, αλλά και σε ανθρώπους ή παιδιά; Κι αν ο σκύλος δει γάτα και τρέξει και τον χτυπήσει αυτοκίνητο; (το συγκεκριμένο πάρκο περιβάλλεται από δρόμους). Και μιλάμε για σκύλο ο οποίος τις περισσότερες φορές που περνάμε από εκεί, ζει μόνος του σε ένα μπαλκόνι.

Τόσα "κι αν" αλλά η ανευθυνότητα ορισμένων είναι μοναδική. Τί πρέπει να γίνει δηλαδή; Να κάνει ή να πάθει κακό ο σκύλος για να βάλουνε μυαλό;

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Αν οντως η τροποποιηση του νομου δεν υποχρεωνει τον "ιδιοκτητη" του σκυλου να τον εχει δεμενο με λουρι,τοτε θα βλεπουμε ολο και περισσοτερα σκυλια λυτα οποτε και περισσοτερα περιστατικα καβγαδων αναμεσα σε σκυλους.Χειροτερα δεν γινοταν...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
ΔΕ τους νοιαζει ειναι τελειως αναισθητοι, τους καλυπτει δε τους καλυπτει ο νομος! Τις προαλλες ημασταν παραλια σκαει καταπανω μας ενα μεγαλο ημιαιμο ΕΥΤΥΧΩΣ με φιλικες διαθεσεις. Μετα απο 5-6' κ ενω μου χανε σπασει τα νευρα γιατι δε ξεκολλαγε, εμφανιζεται ο ιδιοκτητης χαλλλλαρα. Αι σιχτιρ πια με τον καθε ηλιθιο

Sent from my iPad using Tapatalk HD

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτό το βρίσκω υπερβολικό!
Μου θυμίζει κάποιους γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν, «μη χτυπήσουν»!