Βασική υπακοή, απ'όσο κατάλαβα από τον τρόπο που τον χειρίστηκε ο άνθρωπος που βγήκε μετά και του τράβηξε τον προσοχή για να πάρω τον δικό μου και να φύγουμε. Προφανώς, το ερέθισμα της παρουσίας του δικού μου σε συνδυασμό με την απουσία του χειριστή του ήταν αρκετό για να αγνοήσει παντελώς ο σκύλος τη συνοδό του η οποία σχεδόν το χάρηκε.
Όσο σκέφτομαι το τί μπορούσε να έχει γίνει, μου γυρνάει το μάτι. Παίρνουν ένα σκύλο, κάνουνε 10-15 μαθήματα και νομίζουν ότι έχουνε τη Lassy στο μικρό σπίτι στο λειβάδι και τα βγάζουν βόλτα λες και πάνε τα παιδιά τους στην παιδική χαρά.
Κι αν ο σκύλος δεν αποδειχτεί επιθετικός μόνο απέναντι σε άλλους σκύλους, αλλά και σε ανθρώπους ή παιδιά; Κι αν ο σκύλος δει γάτα και τρέξει και τον χτυπήσει αυτοκίνητο; (το συγκεκριμένο πάρκο περιβάλλεται από δρόμους). Και μιλάμε για σκύλο ο οποίος τις περισσότερες φορές που περνάμε από εκεί, ζει μόνος του σε ένα μπαλκόνι.
Τόσα "κι αν" αλλά η ανευθυνότητα ορισμένων είναι μοναδική. Τί πρέπει να γίνει δηλαδή; Να κάνει ή να πάθει κακό ο σκύλος για να βάλουνε μυαλό;