Σκύλοι χωρίς λουρί

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Οι σχετικοί έλεγχοι απο το Δήμο Αθηναίων και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος όπως και τα πρόστιμα . Δύσκολος ως προς την εφαρμογή του σε κάποια σημεία αλλά θα διορθωθούν πολλά σιγά σιγά... Άντε να δούμε...
Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται μόνο στην Αθήνα?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται μόνο στην Αθήνα?
...
σε ολους τους δημους που εχουν καταχραστει τα χρηματα των δημοτων και ψαχνουν νεους τροπους αιμοδοτησης των ταμειων τους ==)) κατι βαρελοσκυλα στα χωρια θα συνεχισουν να ειναι δεμενα με τεραστιες αλλυσιδες στο ιδιο σημειο ολη τους τη ζωη,,,!!

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Κατά τη δική σου δλδ γνώμη, τι πρεπει να γινει αφού με το καλο οι ιδιοκτητες σκύλων χωρις λουρι, αρνουνται επιδεικτικά να προσαρμοστουν στις επιταγές του νόμου?

Περαν των προβληματων που οντως υπαρχουν απο ανευθυνους ιδοκτητες που αφηνουν επιθετικα σκυλια ελευθερα , ο νομος για εμενα ειναι περα για περα υπολριτικος και εισπρακτικος . Αν θυμαμαι καλα εισαι νομικος, να εφαρμοστει ο νομος και εγω μαζι τους , οταν ομως μου εχουν δωσει την επιλογη να μπορω να παω σε ενα παρκο/χωρο οπου το σκυλι θα μπορει να τρεξει και να παιξει . Πχ εδω στην Καλλιθεα ολα μα ολα τα παρκα εχουν ταμπελες "απαγορευονται οι σκυλοι". Ακομα και στο παρκακι του Ηλυσου (που δεν ειναι περιφραγμενο) ενω δεν εχει ταμπελα ανθρωπος της δημοτικης αστυνομιας μας ζητησε να εξελθουμε του χωρου γιατι παιζουν παιδια . Ο μονος χωρος που μπορουμε να τρεξουμε ελευθερα (με δικο μας ρισκο ως προς την ασφαλεια μας) ειναι η κυτη του Ηλυσου οταν τις προηγουμενες μερες δεν εχει βρεξει. Αυτα για το λουρι . Για τα υπολοιπα προστημα τι να πουμε; 300 ευρω για εγκαταλειψη , λες και ποτε εχουν πιασει καποιον . Εδω ο αλλος στο Αγρινιο το εσερνε απο την καροτσα του αγροτικου και οταν ισχυριστηκε οτι ηταν ηδη νεκρο τον αφησαν ελευθερο και τα τοσα αλλα που εχουμε διαβασει τον τελευταιο καιρο . Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων: 1.000 ευρώ, εδω και αν πρεπει να βαλουμε τα γελια . Για τα περιτωματα δεν σχολιαζω γιατι ειναι αυτονοητο.
Τελως παντων ειπα τον "πονο" μου και τελειωσα ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Περαν των προβληματων που οντως υπαρχουν απο ανευθυνους ιδοκτητες που αφηνουν επιθετικα σκυλια ελευθερα , ο νομος για εμενα ειναι περα για περα υπολριτικος και εισπρακτικος . Αν θυμαμαι καλα εισαι νομικος, να εφαρμοστει ο νομος και εγω μαζι τους , οταν ομως μου εχουν δωσει την επιλογη να μπορω να παω σε ενα παρκο/χωρο οπου το σκυλι θα μπορει να τρεξει και να παιξει . Πχ εδω στην Καλλιθεα ολα μα ολα τα παρκα εχουν ταμπελες "απαγορευονται οι σκυλοι". Ακομα και στο παρκακι του Ηλυσου (που δεν ειναι περιφραγμενο) ενω δεν εχει ταμπελα ανθρωπος της δημοτικης αστυνομιας μας ζητησε να εξελθουμε του χωρου γιατι παιζουν παιδια . Ο μονος χωρος που μπορουμε να τρεξουμε ελευθερα (με δικο μας ρισκο ως προς την ασφαλεια μας) ειναι η κυτη του Ηλυσου οταν τις προηγουμενες μερες δεν εχει βρεξει. Αυτα για το λουρι . Για τα υπολοιπα προστημα τι να πουμε; 300 ευρω για εγκαταλειψη , λες και ποτε εχουν πιασει καποιον . Εδω ο αλλος στο Αγρινιο το εσερνε απο την καροτσα του αγροτικου και οταν ισχυριστηκε οτι ηταν ηδη νεκρο τον αφησαν ελευθερο και τα τοσα αλλα που εχουμε διαβασει τον τελευταιο καιρο . Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων: 1.000 ευρώ, εδω και αν πρεπει να βαλουμε τα γελια . Για τα περιτωματα δεν σχολιαζω γιατι ειναι αυτονοητο.
Τελως παντων ειπα τον "πονο" μου και τελειωσα ...
Καλά ο πόνος σου, ειναι κοινός πόνος κάθε υπεύθυνου ιδιοκτητη σκύλου. Μην το συζητάμε καν αυτο...
Όπως επισης συμφωνώ απόλυτα περι της υποκρισίας και φωτογραφικής διατύπωσης του νόμου υπερ τον petshop klp. Μαζι σου με χίλια...
Εν προκειμένω όμως, εχουμε το εξης πρόβλημα (περα από την ελλειψη χώρων και υποδομων): κανεις δεν καθαρίζει πεζοδρόμιο από τους "παλιας σχολης" ιδιοκτητες, κανεις του δεν βάζει ενα λουρι στο σκυλι του στη βολτα... Αυτό κάπως πρεπει να παταχθεί... προστιμο? οκ πρόστιμο. Αφού δεν το δέχονται με τον καλό τρόπο, μια βουτιά στην τσέπη τους θα πονέσει.
Μπορεί ο νόμος να ειναι σάπιος και για τα μάτια του κοσμου, οκ συμφωνώ. Αλλά κάποιες λάθος συμπεριφορές επιβάλλεται να παταχθουν... έστω και μεσα από τις διατάξεις του σαπιου νόμου.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εχθες μας ετυχε το εξης..ειχαμε βγει βολτα με κιρκη και πανδωρα πηγαιναμε να περπατησουμε λοιπον και εκει που ειμασταν ησυχοι και πηγαιναμε βλεπω ενα κουταβακι στο δρομο να ερχεται καταπανω μας,στον δρομο εν τω μεταξυ περνουν αμαξια λογικοτατο,τρελαινοντε τα δικα μας γιατι ενω η κιρκη με τα αλλα ζωακια ειναι οκ η πανδωρα δεν ειναι ετσι και οποτε οποτε γαυγιζει η μια για καποιο λογο κανουν κομμα και μας φευγουν τα χερια τρελαινοντε λοιπον οι δυο τους,εγω εγινα γαλλικο 8 να τις κρατησω γιατι πηγε το ζουλαπι να ριξει κατω το κυριακο και η ιδιοκτητρια,αυτο το ανευθυνο σιχαμα ηταν μεσα σε ενα βιντεο κλαμπ καθ ολη τη διαρκεια και εψαχνε ταινιες,ο σκυλος της ειχε φυγει,ειχε δημιουργησει κυκλοφοριακο χαος και ενα χαμο σε εμας και αφου κοντεψαμε να παθουμε εξαρθρωση ωμου βγηκε και το πηρε......δλδ το τι εγινε μονο που δε την βουτηξα....εχω πλεον ενοχληθει τοσο πολυ με ολους αυτους τους ανευθυνους που δε ξερω τι να κανω πια,μεχρι να φωναξεις αστυνομια εν τω μεταξυ εχουν γινει μπουχος. θελω να βγω μια μερα εξω ανεμελη χωρις να φοβαμαι πιο σκυλι αμολυτο θα μας ορμηξει,οχι απαραιτητα να μας φαει αλλα εστω να ερθει καταπανω μας,δε λεω ειναι και καποια σκυλακια που δεν ειναι αγρια και που ακουνε(παλι καλα) και δεν υπαρχει προβλημα αλλα εχοντας ενα κουταβι αμολα και να σου βγαινει στο δρομο εξοργιζομαι με την αφελεια σου δλδ. ενταξει πες εμες ειμαστε συνηθισμενοι στα μαντροσκυλα μας και εχουμε το νου μας,περισσοτερο με ενοχλησε που πεταχτηκε στο δρομο το σκυλακι παρα που πηγε να μου βγει ο ωμος.ελεος πια.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οτι νομος και να ψηφιστει και να εφαρμοστει δεν εχει απολυτως καμια σημασια γιατι εχουμε να κανουμε με την ανικητη νοοτροπια του ελληναρα.
Γιατι την ιδια νοοτροπια του ελληναρα εχει και ο πολιτικος που θα ψηφισει τον νομο και ο δημοτικος υπαλληλος που θα τον εφαρμοσει αλλα και ο ιδιοκτητης σκυλου.
Αντε λοιπον βγαλε ακρη.
Οταν και αν θα αλλαξει ποτε αυτη η νοοτροπια , μπορει κατι να γινει.

mpampis-kallia σορυ που θα το πω ετσι , αλλα το που θα βγαλεις βολτα τον σκυλο σου χωρις λουρι ας το προσεχες πριν τον αγορασεις.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
mpampis-kallia σορυ που θα το πω ετσι , αλλα το που θα βγαλεις βολτα τον σκυλο σου χωρις λουρι ας το προσεχες πριν τον αγορασεις.

Πρωτα απο ολα , δεν αγορασα αλλα υιοθετησα. Απο εκει και περα , το νοημα του σχολιου δεν το καταλαβαινω . Δηλαδη τι μου λες; Αν θελω βολτα χωρις λουρι να μετακομησω σε κανα βουνο ας πουμε; Η να μην ειχα καθολου σκυλο αφου δεν μπορω να τον βγαλω βολτα χωρις λουρι;

Μαρια Κ.

New Member
5 Απριλίου 2013
3
0
εγώ πολλες φορέσ φοβάμαι οταν ειμαι με την σκυλιτσα μου και βλεπω καποιο αλλο σκυλο χωρισ λουρι...ειναι ενασ συγκεκριμενοσ σκυλοσ που κυκλοφορει ελευθεροσ στη γειτονια και το αφεντικο του το αγνοει τελιωσ ... ο σκυλοσ αγριεβει σε οποιο σκυλι πλησιασει και επιτηθεται επισησ .....οταν ειμαι μονη μου χωρισ τουσ γονεισ μου (ειμαι ανηλικη) αποφευγω να κυκλοφορω εκει που τριγηριζει και αυτοσ ...αμα τυχει καμια στραβη φοβαμαι πωσ δεν θα μπορω να το χειριστώ ...

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ακριβως. Ή δεν παιρνεις καν σκυλο γιατι δεν μπορεις να του προσφερεις αυτα που πρεπει ή τον βαζεις μεσα στο αμαξι σου και βρισκετε ενα μερος που μπορει να αφεθει χωρις λουρι ή βρισκεις αλλο τροπο εκτονωσης για τον σκυλο σου ή απλα δεν παραπονιεσαι για αυτα που δεν μπορεις να εχεις εκ των πραγματων. Ειμαι κυνικος , το ξερω.
Δεν ειναι το βουνο η μονη λυση , μην φτανεις σε ακροτητες χωρις λογο . Εγω π.χ εχω δικο μου περιφραγμενο χωρο πολλων τ.μετρων και μενω θεσσαλονικη.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου απαντηση για το τι μπορω εγω να προσφερω στον σκυλο μου . Απλα διαβασε ξανα που εστιαζει το ποστ μου και ισως καταλαβεις τι εχω γραψει ...

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Μαρια Κ. οταν βγαινεις βολτα να εχεις μαζι σου ενα μουκαλι νερο απο αυτα που πιτσιλανε μακρια.
Οταν πλησιασει αρκετα απειλητικα τον πιτσιλας στα μουτρα και φευγεις και ασε τον ιδιοκτητη να λεει οτι θελει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.266
Δεν ειναι το βουνο η μονη λυση , μην φτανεις σε ακροτητες χωρις λογο . Εγω π.χ εχω δικο μου περιφραγμενο χωρο πολλων τ.μετρων και μενω θεσσαλονικη.
Τι εννοείς να μη φτάνει σε ακρότητες, έτσι όπως το λες είναι σα να λες ότι έχεις δικό σου οικόπεδο περιφραγμένο, δηλαδή τι? Να πάει να αγοράσει οικόπεδο και να το περιφράξει για να ναι οκ? :confused:

Καλά, άλλο με νοιάζει: αυτός ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος... διατίθεται προς ενοικίαση με την ώρα μήπως...??? Ε? ε? ε?!!!

Μόνο μην είναι καμιά 100χλμ μακριά, άμα είναι να φτάσω Χαλκιδική βρίσκω κι άλλο περιφραγμένο χώρο!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου απαντηση για το τι μπορω εγω να προσφερω στον σκυλο μου . Απλα διαβασε ξανα που εστιαζει το ποστ μου και ισως καταλαβεις τι εχω γραψει ...

Δεν περιμενω απαντηση και εχω καταλαβει ακριβως τι θελεις να πεις. Απλα εχω βαρεθει λιγο να ζηταμε απο το καλο μας το κρατος να μας προσφερει τα παντα. Και αφου προσφερει τα παντα τοτε να βαλει νομους , γιατι αλλιως θα χαρακτηριστουν εισπρακτικοι.
Δηλαδη ποτε θα καταλαβετε οτι ζειτε στην Ελλαδα. Οχι στην Γερμανια. Τοσα μα τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια. Ειπαμε νοοτροπια ελληναρα.
Δεν προκειτε ποτε το κρατος να κανει κατι για σενα. Επομενως τι κανεις? Το αγνοεις , αστο να βαλει οτι νομους θελει. Κοιτα να εισαι εσυ σωστος για να μην δινεις δικαιωμα και στηριξου στον εαυτο σου. Βρες μια λυση μονος σου.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τι εννοείς να μη φτάνει σε ακρότητες, έτσι όπως το λες είναι σα να λες ότι έχεις δικό σου οικόπεδο περιφραγμένο, δηλαδή τι? Να πάει να αγοράσει οικόπεδο και να το περιφράξει για να ναι οκ? :confused:

Καλά, άλλο με νοιάζει: αυτός ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος... διατίθεται προς ενοικίαση με την ώρα μήπως...??? Ε? ε? ε?!!!

Μόνο μην είναι καμιά 100χλμ μακριά, άμα είναι να φτάσω Χαλκιδική βρίσκω κι άλλο περιφραγμένο χώρο!

Ηθελα να πω οτι δεν χρειαζεται να μενεις στο βουνο για να παρεις σκυλο. Η δικια μου λυση ειναι αυτη. Αλλος εχει καποια αλλη.
Λυσεις υπαρχουν αρκετες αρκει να ψαξεις λιγο.
Αν ερθεις στο Ωραιοκαστρο θα βρεις εκτος απο τον δικο μου χωρο κιαλλους πολλους , που θα μπορεις να μπεις χωρις να σου πει κανεις τπτ. Το μερος ειναι γεματο πρασινα οικοπεδα.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Λυπαμαι αλλα εδω και χρονια δεν μπορω να ακολουθησω το "ταγμα" του ωχαδερφισμου. Οταν κατι με ενοχλει θα το λεω , εστω και αν λιγα πραγματα μπορουν να γινουν με την φωνη (η το λογο) ,σιγουρα αυτα ειναι πολυ περισσοτερα απο το να κοιταω την παρτι μου και αν τα καταφερνω εγω σωστα χωρις να ασχολουμε με την καθε μαμουνια που σκαρφιζετε ο καθε τυχαρπαστος για το πως θα βαλει το χερι του στην τσεπη μου . Οποτε να με συμπαθεις αλλα θα εξακολουθω να μιλαω για εισπακτικους νομους και αδικες αντιμετωπισεις ...

Ολα στο πνευμα συζητησεως και χωρις καμια ενταση

ΥΓ το καλο κρατος σε εμενα τουλαχιστον το μονο που εχει προσφερει ειναι 75ευρω για αδεια 35 ημερων απο την δουλεια μου ...Αντιθετα τροπους να μου τα παρει εχει βρει παρα πολλους ακομα και τωρα που πρακτικα ειμαι ανεργος (ασχετο αλλα μου καθησε καπως το καλο μας το κρατος)

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ναι βρε , παντα χωρις ενταση.
Δεν ειμαι υπερμαχος του ωχαδερφισμου. Εχει διαφορα. Απλα δεν παραπονιεμαι οταν δεν με βολευει κατι.
Ή μεριμνω απο πριν για να μην αντιμετωπισω προβλημα μετα ή λυνω το προβλημα μονος μου χωρις να ενοχλω καποιον αλλο. Αλλα ναι , Αρης Βελουχιωτης δεν θα γινω. Τα βαριεμαι αυτα.
Να σου πω καλη τυχη με αντιπαλο το δαιδαλωδες γραφειοκρατικα κρατος ?

Paul_vet

Banned
Banned
6 Απριλίου 2013
11
0
εμενα παντως οποιο σκυλι ειναι χωρις λουρι και ερχεται κατα πανω μας, απλα βγαζω και τα δικα μου το λουρι(σε ενα απο τα 7 π εχω εκεινη την ωρα), και απλα παει στον vet το αλλο...και μετα αν μ πει τπτ το αφεντικο του ματωμενου σκυλιου, τρωει και ενα μπερτακι ξυλο και φευγω...καλο ειναι τα σκυλια σας να τα κανετε λιγο επιθετικα για να σαπιζουν το αλλο αν παει να κανει attack .... ειμαι πολυ περιφανος για τα σκυλια μου , δεν τα εδινα για τπτ στον κοσμο, με εχουν κανει πολυ περιφανο πολλες φορες,!!!!

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
εμενα παντως οποιο σκυλι ειναι χωρις λουρι και ερχεται κατα πανω μας, απλα βγαζω και τα δικα μου το λουρι(σε ενα απο τα 7 π εχω εκεινη την ωρα), και απλα παει στον vet το αλλο...και μετα αν μ πει τπτ το αφεντικο του ματωμενου σκυλιου, τρωει και ενα μπερτακι ξυλο και φευγω...καλο ειναι τα σκυλια σας να τα κανετε λιγο επιθετικα για να σαπιζουν το αλλο αν παει να κανει attack .... ειμαι πολυ περιφανος για τα σκυλια μου , δεν τα εδινα για τπτ στον κοσμο, με εχουν κανει πολυ περιφανο πολλες φορες,!!!!
Πω..πω.... μαγκιααα!!!Εισαι , ισως , ο πιο συνηδητοποιημενος κατοχος σκυλου που ξερω.Μην πω και για τις συμβουλες σου....με εντυπωσιασες!!!! Εχεις κανα pitBull? ... ξερεις...απο αυτα που σου μεγαλωνουν 5cm τον αντρισμο και την μαγκια????

Paul_vet

Banned
Banned
6 Απριλίου 2013
11
0
Πω..πω.... μαγκιααα!!!Εισαι , ισως , ο πιο συνηδητοποιημενος κατοχος σκυλου που ξερω.Μην πω και για τις συμβουλες σου....με εντυπωσιασες!!!! Εχεις κανα pitBull? ... ξερεις...απο αυτα που σου μεγαλωνουν 5cm τον αντρισμο και την μαγκια????
εγω δεν σε ειρωνευτικα...απλα λεω το σωστο πως εχει, δεν εχω απο το δεξι μου χερι 4 δαχτυλα λογου βλακα ιδιοκτητη π αφησε το σκυλι του ελευθερο και με κατασπαραξε σε ηλικια 15... μην μ λες λοιπον ανοησιες..ετσι πρεπει να γινεται, αν παει να σου ορμιξει κατι,οτιδηποτε, προλαβαινεις εσυ και τα βαζεις ολα στην θεση τους..Ναι εχω 3 πιτ,2 ντογκο, 2 ροτακια , αλλα δεν ειναι μαγκια ,ειναι πληρως εκπεδευμενα για τετοιο ειδους καταστασεις, για την σωματοφυλακη πληρωσα οσα δεν βγαζεις σε ολο τον χρονο και για τα 7 μ σκυλια :)χαρηκα π τα ειπμε