Σκύλοι χωρίς λουρί

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δικηγόρος έπρεπε να γίνω, όχι μηχανικός!

Να όμως που ερμήνευσα πέρα για πέρα λάθος τον Νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση! Βέβαια μέσα από το διάλογο και το ψάξιμο και για να επιβεβαιώσω το ορθόν της ερμηνείας μου βγάλαμε το συμπέρασμα για το τι πραγματικά ισχύει! Και για το λόγο αυτό σας είμαι ευγνώμων! :rolleyes:
Μα γι αυτό το λέω! Επειδή γενικά τα ψάχνεις αυτά και τα ψειρίζεις, θα μας έκανε καλό μία εκ βαθέων ενημέρωση! Τώρα που έρχεται και καλοκαιράκι να μαζευτούμε κάπου να μας παρα-μορφωθούμε από τις γνώσεις σου! :)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Μα γι αυτό το λέω! Επειδή γενικά τα ψάχνεις αυτά και τα ψειρίζεις, θα μας έκανε καλό μία εκ βαθέων ενημέρωση! Τώρα που έρχεται και καλοκαιράκι να μαζευτούμε κάπου να μας παρα-μορφωθούμε από τις γνώσεις σου! :)
Έχω πολύ δουλειά ακόμη, πολλές απορίες και πολύ ψάξιμο ακόμα να κάνω!

Και με αφορμή λοιπόν την αποσαφήνιση του σημείου αυτού στο Νόμο που επιτρέπει να βγάζουμε (συνοδεία μας) το σκυλί έξω χωρίς λουρί να υποθέσω ότι αυτό μπορεί να γίνει και στην παραλία (υπαίθριος χώρος) λοιπόν (προσοχή δε μιλάω για λούσιμο στη θάλασσα), σωστά?

Επίσης κάποια ενδιαφέροντα που προκύπτουν με μια πρώτη σκέψη είναι ότι είτε είσαι στη βόλτα στο δρόμο, είτε είσαι στην παραλία (το ξαναλέω όχι μπάνιο) ο σκύλος από τη στιγμή που τον συνοδεύεις μπορεί να πάει να πάει να μυρίσει ή και να παίξει με κάποιον περαστικό ή λουόμενο! Ακόμα και αν αυτός δυσανασχετεί από τη στιγμή που εμείς έχουμε ευθύνη μόνο για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί σύμφωνα με το άρθρο 924 του Α.Κ., δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα βάση του Νόμου!

Δλδ ο σκύλος λειτουργεί όπως και μια μέλισσα που μας τριγυρνάει, απλά υπάρχει και την ανεχόμαστε! Σωστά?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
λογικο ειναι να ειστε εναντια στο σκυλο χωρις λουρι αφου τα εχετε κλεισμενα ολοι τη μερα μεσα και κανουν σαν λυσασμενα να βγουνε εξω ετσι και τα λυσετε παει χαθηκαν εχετε δει σκυλια απολυτα κοινωνικοποιημενα και εκπαιδευμενα εαν δεν εχετε δει δεν φταιω
για οποιον θελει να δει στη πραξη ας ερθει να δει πως παιζουν τα αρσενικα μαζι ροτ -μποξερ -υμιαιμα
αρσενικα ολα
Αντε καλα να δεχτουμε οτι τα δικα σου σκυλια ειναι ΤΑ απολυτα κοινωνικοποιημενα, τα απολυτα εκπαιδευμενα οπως λες που σημαινει οτι στην βολτα τους βαδιζουν τοσο ηρεμα κ σιγα σα να συνοδευουν επιταφιο οποτε οταν συναντησουν εμενα με τον 5χρονο γιο μου το μονο που θα κανουν θα ειναι να του γλυψουν το μουτρακι κ φυσικα καθοτι ειναι χωρις οδηγο εσυ δεν μπορεις να το αποτρεψεις!

Και ποιος σου ειπε οτι εγω θελω τα δικα σου απολυτα κοινωνικοποιημενα κ επαιδευμενα σκυλια να γλυψουν το μουτρακι του δικου μου παιδιου?

Εννοειται (κατα τα πιστευω σου) πως μονο να το γλυψουν θα θελησουν ασχετα που εγω θα σκεφτω διαφορα βλεποντας μη δεσποζομενα σκυλια να πηγαινουν στον μικρο μου!

ΥΠ:Οι γιοι μου επαψαν πριν πολλα χρονια να'ναι 5χρονοι!

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Σωστά τα λέει η Annouko. Εάν μπορείτε να ακινητοποιήσετε απόλυτα τα σκυλιά σας και να μην ενοχλήσουν στο ελάχιστο το "χωρο" του άλλου, ΟΚ, το δέχομαι. Αλλά σκεφτείτε ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά κοινωνικοποιημένα και γι'αυτό οι ιδιοκτήτες τα έχουν στο λουρί. Σκεφτείτε λοιπόν merlin1 να "ενοχλήσουν" τα δικά σας σκυλιά....θα είναι μοιραία η συνάντηση νομίζω και όχι φυσικά για εσάς....γιατί δεν είμαι βέβαιη ότι θα ελέγξετε την αντίδραση του δικού σας σκυλιού όταν θα "ενοχληθεί" από το άλλο.... Επίσης ένα σκυλί είναι στο λουρί όχι απαραίτητα επειδή λυσσάει αλλά επειδή θέλουμε να το προστατέψουμε από αυτοκίνητα, εφόσον ζούμε σε πόλη. Δεν είναι απαραίτητο το σκυλί που ζει σε ένα διαμέρισμα να ξέρει να περνάει δρόμους και να κυκλοφορεί. Γι'αυτό άλλωστε βλέπουμε και τόσα ατυχήματα σε αδέσποτα, τα οποία είναι μαθημένα να ζουν στην πόλη, παρόλα αυτά όμως σκοτώνονται.

Το λουρί είναι το όριο για μένα συμπεριφοράς του σκύλου μας. Ελέγχουμε την όποια αντίδρασή του καλή ή κακή, προστατεύουμε τα όριά μας. Είναι δικαίωμά μας. Δεν πρέπει να απολογούμαστε γι'αυτό. Φανταστείτε τώρα τι έχει να γίνει, όταν πολλά σκυλιά που κυκλοφορούν δεν είναι κοινωνικοποιημένα όπως λέτε, δεν μπορούν να τα ελέγξουν οι ιδιοκτήτες τους γιατί απλά δεν κατανοούν τα όρια του σκύλου τους... κρίμα δεν είναι;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oλοι αυτοι οι "απολυτα" σιγουροι την πατανε καποια στιγμη.
Τα points ηταν ξεκαθαρα σε αυτο το τοπικ απο ολες τις οπτικες γωνιες.
Εγω ευχομαι βολτες χωρις αγχος,τσακωμους και...ραματα!:)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@merlin
και ο sancho στο παρκο και κατω απο συνθηκες που εγω εχω κρινει οτι ειναι ασφαλεις, ελευθερος ειναι. Παιζει με ημιαιμα και κσθαρα χωρις να λυσαει. Αλλα δεν μιλαμε για αυτες τις περιπτωσεις. Και ενω ξερω οτι ειναι ησυχος αν πλησιασει κανενας καινουργιος τον δενω αμεσως γιατι ποτε δε ξερεις.
Και πανω σε κατι που ειπωθηκε προηγουμενως, στο περιστατικο πουανεφερα πιο πανω το ροτ που επιτεθηκε στο δικο μου για να τον φτασει βγηκε στο δρομο. Δεν θελει πολυ για να γινει η μ@@@κια. Αν ειχα την ψυχραιμια εκεινη την ωρα θα την ρωτουσα.Ασε το δικο μου. Δενξερει οτι ξερει σε τι κινδυνο βαζει το σκυλο της; Δεν εχει καμια λογικη ο σκυλος χωρις λουρι στο δρομο.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Προσωπικά, συμφωνώ στη βόλτα με λουρί ακόμα και αν ο σκύλος είναι κοινωνικοποιημένος ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης ξέρει πως να ελέγξει τον σκύλο του. Θυμάμαι πριν 11 χρόνια να είμαι σε πάρκο και να παίζω και να είναι ένας νεαρός με ένα american pit bull terrier χωρίς λουρί. Εγώ ως παιδάκι έτρεχα πάνω κάτω και έπαιζα. Ξαφνικά λοιπόν βλέπω τον νεαρό να προσπαθεί να συγκρατήσει τον σκύλο του που γαυγίζει. Φαντάζομαι καταλάβατε τι συνέβη στη συνέχεια . Ο σκύλος του φεύγει, ορμάει πάνω μου, με δαγκώνει στο πλευρό και φεύγει. Το χειρότερο όλης αυτής της εμπειρίας, δεν ήταν το δάγκωμα , αλλά το ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος ήμουν φοβική με τους σκύλους μέχρι τα 14 μου χρόνια . Με το που έβλεπα σκύλο στη γωνία, έστριβα. Για αυτό θα ήταν καλύτερο όλοι οι ιδιοκτήτες ανεξαρτήτως την ράτσα του σκύλου τους, όταν βγαίνουν για βόλτα να τους έχουν και το λουράκι τους
:)

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Δεν υπάρχουν απόλυτα....όταν συμβεί κάτι δυσκολο να το μαζέψεις....το λουρί είναι ένα πολύ καλό μέσο για να είναι όλες οι πλευρές καλά και να απολαμβάνουν όλοι τη βόλτα!!

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Δεν θέλω να ανοιξω καινούργιο θέμα γι αυτό γράφω εδώ την χθεσινή μου εμπειρία. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας γιατί η περίπτωση είναι κάπως ιδιάιτερη. Χθές όπως γύρναγα από τη βόλτα με τον πατέρα μου και με τον σκύλο δεμένο όπως πάντα με λουρί την ωρά που κατέβαινε κατι σκαλιά ανοίγει ξαφνικά η πόρτα της πολυκατοικίας μας και πετάγεται τρέχοντας ενά τοσοδούλι yorkshire χωρίς λούρι κ αρχίζει να τρέχει κατά πάνω στη δικιά μας για να παίξει προφανώς. Εμάς δεν φοβήθηκε φυσικά γιατί είναι κ ατρόμητο το τέρας αλλά όπως θα αντιδρούσαν πολλά σκυλιά στην θέση της ορμάει με τεράστια φόρα να το πιάσει, το λουρί γλυστράει από τα χέρια του μπαμπά μου και φυσικά έγινε πανικός. Το βούτηξε στο στόμα αλλά το άφησε βέβαια άμεσως μόλις πέσαν όλοι πάνω της κ την μαλώσανε αλλά όπως ήταν φυσικό η ιδιοκτήτρια φρίκαρε κ λογικό είναι. Και σας ρωτάω τώρα εγώ ποιός έχει το μεγαλύτερο άδικο εδώ?? εμάς το σκυλί (αν και μεγαλώσωμο κ τρομακτικό για μερικούς που δεν είναι συνηθισμένοι) ήταν δεμένο! Τι παραπάνω δηλαδή να κάναμε? Είναι δυνατόν να αφήνει η άλλη το τοσοδούλι να πετάγεται ξάφνικά έξω χωρίς λουρί κ να τρέχει πάνω στον κόσμο? φταίει το δικο μας μετά??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν φταίει ούτε το ένα σκυλί, ούτε το άλλο.
Φταίνε οι ιδιοκτήτες τους. Και οι δύο βεβαίως.
Και αυτός που άφησε τον σκύλο του να εξέλθει της οικίας του ανεξέλεγκτος, αλλά και αυτός που δεν μπόρεσε να τον κρατήσει, όταν έπρεπε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...με τον σκύλο δεμένο όπως πάντα με λουρί την ωρά που κατέβαινε κατι σκαλιά ανοίγει ξαφνικά η πόρτα της πολυκατοικίας μας και πετάγεται τρέχοντας ενά τοσοδούλι yorkshire χωρίς λούρι κ αρχίζει να τρέχει κατά πάνω στη δικιά μας για να παίξει προφανώς...
Αυτά είναι που "τρέμω"... και μας έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό (με το Τσιουάουα - killer, της γειτονιάς μας)...

Εχω αναπτύξει τέτοια παρατηρητικότητα - ετοιμότητα, που πολλές φορές βλέπω και κατσαρίδα, που βγαίνει από μιά εξώπορτα... αν η κατσαρίδα είναι αρκετά σωματώδης!

...Φταίνε οι ιδιοκτήτες τους. Και οι δύο βεβαίως.
...αλλά και αυτός που δεν μπόρεσε να τον κρατήσει, όταν έπρεπε.
Καταλαβαίνω τι (τελικά) εννοείς, μιάς και παίζουμε (εγώ και η γυναίκα μου) αυτά τα σενάρια συνεχώς στο μυαλό μας... και όχι μόνο...

Οπότε ας το θέσω ως εξής: Ο δεύτερος ιδιοκτήτης φταίει, στο ποσοστό που του αναλογεί, γιατί αιφνιδιάστηκε (out of the blue - όπως λέμε στα Ελληνικά) από την έκρηξη της (μεγαλόσωμης) σκύλας του... υπάρχει πάντα και η "κακιά η ώρα"...

Last edited:

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Τι να πω ρε παιδια...είναι περίεργη περίπτωση. Εμεις δεν την αφηνουμε ποτε μα ποτε χωρις λουρι. Μηλήσαμε κ με ειδικούς και μας ειπαν ότι τα περισσότερα σκύλακια ειδικα τα σχετικα μεγαλώσωμα σε ένα τέτοιο περιστατικό όσο καλά εκπαιδευμένα και να είναι κάπως έτσι θα αντιδρούσαν. Το πρόβλημα είναι ότι το σκηνικό συνέβη σε σκαλιά. Εκεί εύκολα σου ξεφεύγει το σκύλι αν έχει τόση δύναμη ή απλά σε τραβάει και κατρακυλάς τις σκάλες. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Το πρόβλημα είναι οτι η συγκεκριμένη δεν του φοράει ποτέ λουρί γιατί λέει το δικό της είναι μικρό και δεν ενοχλεί κανέναν.

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Αυτά είναι που "τρέμω"... και μας έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό (με το Τσιουάουα - killer, της γειτονιάς μας)...
Γιατί το συγκεκριμένο τσιουάουα αποκαλείται έτσι;:p:confused:
Βλακεία έκανα που ρώτησα...:p

Off topic...

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω πολύ τη γνώμη σας και την άποψή σας πάνω σε αυτό που μου συνέβει σήμερα.
Πήγαμε την καθημερινή μας βόλτα με τον μικρούλι σήμερα το πρωί και ξαφνικά ένα Boxer με κολάρο αμολυτό τον πλησίασε με επιθετικό ύφος. Εγώ λοιπόν βούτηξα τον Πέρη (4 μηνών κουταβάκι) και επειδή γνώριζα τον ιδιοκτήτη του Boxer πήγα και του χτύπησα το κουδούνι.

Με χαμόγελο, καλημέρισα το ηλικιωμένο ζευγάρι που μου άνοιξε την πόρτα και ευγενικά - πάντα τους ρώτησα αν είναι δικό τους το Boxer. Ο ιδιοκτήτης με ένα μάγκικο ύφος είπε "ναι γιατί?" Τους εξηγώ ότι το να είναι το σκυλί τους αμολυτό στη γειτονιά είναι παράνομο καθώς και επικίνδυνο, όχι μόνο να χιμήξει σε ένα άλλο σκυλάκι, αλλά και να το κλέψουν ή και να το τρακάρουν!! Τι ήταν να το πω! Άρχισαν να μου φωνάζουν και να με προσβάλουν συνεχώς, με αποτέλεσμα να μου κλείσουν την πόρτα στα μούτρα που "τους έβαλα καβγά." Λίγο πριν μου κλείσουν την πόρτα μου είπαν ότι θα κάνουν ότι γουστάρουν και τα παράπονα μου στην αστυνομία. Έτσι κι εγώ είπα ότι αν ξαναδώ το σκυλί αμολυτό θα καλέσω την αστυνομία και θα γίνει χαμός! Αν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να βγούμε μια βόλτα!!!! Ειπώθηκαν πολλά αλλά σε γενικές γραμμές δεν βγάλαμε άκρη.

Μόλις μπήκα σπίτι τρέμοντας από τα νεύρα, παίρνω την αστυνομία και μου λένε να πάω να δώσω κατάθεση και από εκεί θα το αναλάβει ο εισαγγελέας! Κι απ'όσο ξέρω η διαδικασία αυτή θα μου πάρει 100-150 ευρώ! Μπορεί να μου πει κανείς τι μπορώ να κάνω; Έχω άδικο; Υπεραγαπάω τα σκυλιά αλλά όσο να ναι, γνωρίζω εγώ αν ο άλλος το χει εκπαιδεύσει; γνωρίζω αν θα επιτεθεί σε εμένα ή στο σκυλάκι μου; Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω!!!!!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το επιθετικό ύφος ποιο ακριβώς ήταν που περιγράφεις?
Έχεις τόση εμπειρία ώστε να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των σκύλων ώστε να είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος θα είχε επιτεθεί?
Υπάρχει περίπτωση να έκανες λάθος και να υπερέβαλες?
Από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει ότι οι ιδιοκτήτες αρκετών μικρόσωμων φυλών,πριν καν συμβεί κάτι ανησυχητικό,στη θέα ενός μεγαλύτερου ζώου κ μόνο,βουτάνε το σκυλί τους στην αγκαλιά τους όντας πεπεισμένοι ότι θα συμβεί κάτι μοιραίο...
Έχεις απόλυτο δίκιο να θέλεις να είναι δεμένο το σκυλί του κάθε αγνώστου αλλά νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει κ από την χαμηλή αυτοπεποίθηση του ιδιοκτήτη,που προδιαθέτει τον εαυτό του ΚΑΙ το σκύλο του ότι θα γίνει τσακωμός ντε κ καλά!

OlgaM

Active Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
32
Ηράκλειο Κρήτης
Το επιθετικό ύφος ποιο ακριβώς ήταν που περιγράφεις?
Έχεις τόση εμπειρία ώστε να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των σκύλων ώστε να είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος θα είχε επιτεθεί?
Υπάρχει περίπτωση να έκανες λάθος και να υπερέβαλες?
Από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει ότι οι ιδιοκτήτες αρκετών μικρόσωμων φυλών,πριν καν συμβεί κάτι ανησυχητικό,στη θέα ενός μεγαλύτερου ζώου κ μόνο,βουτάνε το σκυλί τους στην αγκαλιά τους όντας πεπεισμένοι ότι θα συμβεί κάτι μοιραίο...
Έχεις απόλυτο δίκιο να θέλεις να είναι δεμένο το σκυλί του κάθε αγνώστου αλλά νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει κ από την χαμηλή αυτοπεποίθηση του ιδιοκτήτη,που προδιαθέτει τον εαυτό του ΚΑΙ το σκύλο του ότι θα γίνει τσακωμός ντε κ καλά!
1.Έδειξε τα δόντια του. 2. Ανέπνεε και ξεφυσούσε πολύ δυνατά και έντονα. Και ναι πιστεύω ότι έχω εμπειρία όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος των σκυλιών.
Ο σκύλος μου είναι φιλικός με όλα τα σκυλια, μεγάλα μικρά και όποτε τα βλέπει τρέχει να κάνει χαρές. Αυτή τη φορά έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τα πόδια μου, διαισθάνθηκε ότι δεν ήταν για καλό. Μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολική, αλλά συγγνώμη δεν θα περιμένω να δαγκάσει τον σκύλο μου ή εμένα για να μιλήσω.