Ο σκύλος μου εχει γίνει επιθετικός

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
ο σκύλος μου ήρθε απο το εξωτερικό,ουγγαρία νομίζω. Σε καμια περίπτωση δε ξέσπάω στο σκυλί μου..ισα ίσα,τον νοίαζομαι πάρα πολυ και τρέμω μη μου πάθει τπτ..Σε γενικες γραμμες δεν εχω κάποιο αλλο προβλημα με το σκύλι μου, απλα δε μπορω να καταλάβω που οφείλεται αυτη η συμπεριφορά του. Υλπιζα να μου πείτε τι κάνω λάθος και στα καλα καθούμενα επιτηθετε..Εκπαιδευτης δ είμαι κ σίγουρα δ χρησιμοποιήσα το καλύτερο τρόπο.Κολαρο στο σκύλο μου δ εβαλα ποτε. Απλα είμαι απεγνωσμενη και δ ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ και παλι οσους αφιέρωσαν χρονο για το σκύλι μου και οχι για μένα. και πιο πολυ ευχαριστω αυτους που πραγματικα προσπαθούν να βρουν κάποια λυση και οχι να κανουν τους έξυπνους. Λαθοι γινονται παντου, στην οικογένεια , στα κατοικίδια, στους φίλους και ιδιαίτερα στην κοινώνια. Δεν ειπα οτι έκανα το σωστο απλά επρεπε να κάνω κατι..

• Angry
Reactions: TheBestBoi

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Γιατί δεν το δίνεις στους γονείς σου τον σκύλο??

Και το αγόρι σου θα ησυχάσει (αφού έχει αλλεργία και δεν τον θέλει) και εσύ αλλά πάνω απ' όλα θα ησυχάσει ο καημένος ο σκυλάκος!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
καποιοι παιρνουν σκυλο γιατι ειναι μοδα,,, καθε ρατσα σκυλου ειναι διαφορετικη,,, η δικια μου τρελλαινεται να κυλιεται στα χιονια και να κολυμπαει χειμωνιατικα,,,, ενα αλλο σκυλι αν το βγαλεις στο κρυο η το βουτηξεις στη θαλασσα χειμωνα θα πεθανει,,, καλο ειναι οταν εχουμε σκυλο καποιας ρατσας και ειδικα ευπαθους ρατσας να ενημερωνομαστε πολυ καλα για τις ιδιαιτεροτητες της συγκεκεριμενης ρατσας,,, και το περιβαλλον που πρεπει να βρισκεται,,, καποια θελουν να κοιμουνται στο χιονι και καποια στο τζακι διπλα στο σαλονι,, το συγκεκριμενο θεμα μας δειχνη οτι μια κοπελα πηρε ενα σκυλο απο μοδα για να τον δειχνη στις φιλες της δεν τον θελει μεσα στο σπιτι ο φιλος της και εκεινη σε καθε αφορμη και αιτια τον δερνει του βαζει τις φωνες και τον κλεινη εξω στη βεραντα και μαλιστα δεμενο και μαλιστα ενα σκυλο που πρεπει να ζει μεσα στο σπιτι λογω της ιδιαιτεροτητας της συγκεκριμενης ευπαθους ρατσας,,, αοτο δειχνη ανωριμοτητα ανευθυνοτητα σκληροτητα και εκδικητικοτητα .... και αυτος που χρειαζεται εκπαιδευτη η καλυτερα συμπεριφοριστη σιγουρα ειναι η ιδιοκτητρια και οχι ο σκυλος και δεν εχει καταλαβει ακομα οτι το προβλημα στη σχεση τους ειναι εκεινη και οχι ο σκυλος και αυτο ειναι το μεγαλο ΔΡΑΜΑ ...!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Από ότι φαίνεται αντιμετωπίζεις το πρόβλημα "ή ο σκύλος ή ο φίλος σου μέσα στο σπίτι". Σε αυτή την περίπτωση ζυγίζεις... Πάντως ο σκύλος και ειδικά αυτή η φυλή δεν μπορεί να μένει σε μπαλκόνι γιατί είναι:

• Ιδιαίτερα ευπαθής με το κρύο, αφενός λόγω κοντού τριχώματος και αφετέρου ως επιρρεπής φυλή σε προβλήματα σπονδυλικής στήλης το κρύο είναι ό,τι χειρότερο για αυτά.

• Το καλοκαίρι την θερμοπληξία την έχουν στο τσεπάκι. Χρειάζεται οπωσδήποτε χώρο με aircondition από τους 32 βαθμούς και άνω. Ακούω κάθε τόσο για γαλλικό που πέθανε και το βρήκε ο ιδιοκτήτης και πάντα κάνω την ίδια ερώτηση "Τι εποχή ήταν;" για να πάρω συνήθως την απάντηση ότι ήταν καλοκαίρι...

Επιπλέον είναι πολύ ανθρωποκεντρική φυλή - δεν είναι π.χ σαν τα καυκάσια ή παρεμφερή που μπορούν και το "σηκώνουν" να είναι έξω. Το "έξω" σε ένα γαλλικό θα το κάνει ακόμη πιο προβληματικό γαλλικό.

Και βέβαια όπως έγραψαν και άλλοι, το έξω είναι και παράνομο, συν του ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με γείτονες από τα γαβγίσματα κλπ. και να τρέχεις και με άλλα.

Στο θέμα ηλεκτρικό κολάρο: Σε ένα φοβικό σκυλί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ηλεκτρικό κολάρο αν δεν είχα κάνει τουλάχιστο πριν και υπέρηχο καρδιάς, ένα πρόβλημα που επίσης μαστίζει τα γαλλικά με κακό αναπνευστικό - δεν ξέρω πως είναι του δικού σου.

Όπως το βλέπω, η πιο βολική λύση είναι ίσως να το δώσεις στους γονείς σου. Εάν αυτοί δεν θέλουν, τότε ίσως να κοιτάξεις για αλλού - εδώ μπορούν να βοηθήσουν και ομάδες-φίλοι του γαλλικού μπουλντόγκ.

Διαφορετικά ψάχνεις για εκπαιδευτή και με πολύ υπομονή κοιτάτε να λύσετε το πρόβλημα - δεν θα είναι εύκολο γιατί το σκυλί είναι ήδη 4 ετών αλλά όπως και να χει η κατάσταση μάλλον θα βελτιωθεί και δεν θα χειροτερέψει. Προσοχή μόνο στους εκπαιδευτές. Και πάλι όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της αλλαεργίας του φίλου σου...

Σε κάθε περίπτωση σκέψου τι είναι καλύτερο για σένα και για αυτόν. Δεν έχει νόημα να ταλαιπωριέσαι ούτε εσύ ούτε αυτός. Καμιά φορά πρέπει να παίρνει κανείς δύσκολες αποφάσεις για το καλό το δικό του ή και των άλλων, που στην αρχή πονάνε αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθούν σωστές επιλογές.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
vrmode said:
Στο θέμα ηλεκτρικό κολάρο: Σε ένα φοβικό σκυλί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ηλεκτρικό κολάρο αν δεν είχα κάνει τουλάχιστο πριν και υπέρηχο καρδιάς, ένα πρόβλημα που επίσης μαστίζει τα γαλλικά με κακό αναπνευστικό - δεν ξέρω πως είναι του δικού σου.
υπό προϋποθέσεις σε ένα τέτοιο σκυλί θα χρησιμοποιούσαμε κολάρο?

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
Μα εχει δαγκώσει και τη μητέρα μου πολλες φορες χωρις λόγο,απλα επειδη περασε απο μπροστα του.Και δε θέλω να τη κάνει "σουρωτήρι". επίσης η μητέρα μου τον κακομαθαίνει.κοιμουνται μαζι και γεμίζει ολο το σπιτι τρίχες..απο καναπε σε καναπε κυλιέται...ενω εδω δεν ανεβαίνει,μόνο οταν λείπω βρίσκει αφορμες να ανέβει.εκεί ειναι που τρελένεται το αγόρι μου..δ θελει να βλέπει τρίχες. Επίσης η μητερα μου του δίνει οτιδήποτε τρωει(οχι πως ο σκύλος μου τα τρώει ολα) επειδη τον λυπαται..την κοιτάει στα μάτια και την ξύνει με το πόδι του κ αυτη ενδίδει οσο κ αν τις λέω να μη του δίνει σημασία. Στην μητέρα μου τον πηγαίνω για να κάνει παρεα ο ένας στον άλλο.Ο ζτουπ το ξέρει εκεινο το σπίτι δεν του είναι άγνωστο. Και σε καμια περίπτωση δε μπορω και δε θέλω να αποφασίσω το σκύλο ή το αγόρι μου.

• Angry
Reactions: TheBestBoi

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
τον βγάζω 3-4 φόρες την ήμερα.Αλλες εχουν μεγάλη διάρκεια και αλλες μικρότερη. και μέσα στο σπίτι παιζουμε σύνεχεια είτε με το μπαλακι του είτε αλλα δικα μας παιχνίδια. Ειναι πολυ ενεργητικο σκυλι.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ο σκύλος θέλει σταθερή συμπεριφορά από όλους, έτσι μια να του γίνονται τα χατίρια και μια όχι, δεν φταίει που μπερδεύεται, δεν έχει λάβει τις σωστές διορθώσεις παρά μόνο τιμωρίες και έχει εδραιώσει αυτή τη συμπεριφορά. Ο εκπαιδευτής είναι μονόδρομος αλλά θα πρέπει να ακολουθήσετε όλοι τις οδηγίες του, αλλιώς δεν θα δεις φως.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θα ειχε γινει σουβενιρ το τυπακι!!!αφισα στον τοιχο!!!!οπως σου ειπε η μανδαμ πιο πανω...σταθερη συμπεριφορα,φυσικα με τον σωστο τροπο.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ αγαπάς τόσο πολύ το σκύλο σου, τον άφησες ε΄ξω μια εβδομάδα δεμένο! Αυτό δεν είναι θέμα γνώσης.Μιλάμε για μια εβδομάδα όπως είπες!εδώ πέντε λεπτά βλέπω τα σκυλί μου να κοιτάει από το τζάμι και νομίζω ότι τον παραμελώ.Δε λέω υπερβολή και αυτό αλλά μια εβδομάδα δεμένος έξω κι εσύ αδιαφορείς?? Για να καταλάβω, τον έβλεπες έξω δεμένο να σε κοιτάει και σπάραζε η καρδιά σου αλλά πίστευες ότι είναι για το καλό του?
Τελικά υπάρχουν πολλά είδη αγάπης σε τούτο τον κόσμο.Το διαπιστώνω καθημερινά!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πες τα ρε συ radio..
Δηλαδή πριν ανοίξουμε μια συζήτηση πρέπει να ορίζουμε κάποιες έννοιες.. Τι εννοούμε με τον όρο αγάπη, φροντίδα κλπ κλπ..
Γιατί προφανώς ο καθένας εννοεί διαφορετικά πράγματα..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εντάξει, εγω θα το παίξω δικηγόρος του διαβόλου.

Κι εμείς (όχι όλοι, αλλά κάποιοι/πολλοί) φάγαμε ξύλο από τους γονείς μας, αλλά δε σημαίνει ότι δε μας αγαπούσαν.
Ισχύει ότι κάποιοι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως το ξύλο είναι λύση και για τα σκυλιά. Όχι ότι είναι για τα παιδιά, αλλά λέμε τώρα..

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Εντάξει, εγω θα το παίξω δικηγόρος του διαβόλου.

Κι εμείς (όχι όλοι, αλλά κάποιοι/πολλοί) φάγαμε ξύλο από τους γονείς μας, αλλά δε σημαίνει ότι δε μας αγαπούσαν.
Ισχύει ότι κάποιοι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως το ξύλο είναι λύση και για τα σκυλιά. Όχι ότι είναι για τα παιδιά, αλλά λέμε τώρα..
Ξέρεις, η αγάπη ανάμεσα σε όμοιου είδους όντα και περισσότερο αναμεσα σε γονέα προς παιδί θεωρείται λίγο πολύ δεδομένη (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις).Όταν μιλάμε όμως για αγάπη ανθρώπου προς σκύλο τότε τα πράγματα αρχίζουν και χλωμιάζουν. Άντε να δεκτώ ότι του έριξε κάποιες "αθώες" σφαλιάρες και τον έβγαλε για μια ώρα στο μπαλκόνι αλλά μια εβδομάδα δεμένος έξω δεν δικιαολογείται με τίποτα!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul