Ο σκύλος μου εχει γίνει επιθετικός

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
Πρέπει να ψάξω πολύ για να βρω σωστό εκπαιδευτή... Πιστεύω τώρα που θα τον έχω μόνο εγώ να τον κουμανταρω καλύτερα.. Σε γενικές γραμμές είναι ήσυχος..στο αδικαιολόγητο ορμάει..
Κάποιες φορές που μου γριλιζει τι να κάνω=?? Π.χ κάποιες φορές που τον καθαρίζω γριλιζει ή το βράδυ που είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και πάω να τον χαιδεψω... Σε αυτές τις περιπτώσεις τι να κάνω!??? Τραβάω τα χέρια μου ή συνεχίζω??? Συνήθως συνεχίζω..

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πρεπει να του θεσεις καποια ορια και σε αυτο θα σε βοηθησει ο εκπαιδευτης. Σου γριλιζει οταν πας κοντα στο κρεβατι του γιατι εκει ειναι ο χωρος του και δεν θελει να πλησιασεις. Με λιγα λογια νιωθει ανωτερος απο σενα. Παντα να του βαζεις να φαει αφου εχεις φαει εσυ (να σιγουρευτεις οτι σε εχει δει που τρως), πριν του δωσεις το φαι του να του λες να κατσει μεχρι να του δωσεις το οκ για να φαει, να μπαινεις παντα εσυ πρωτη απο πορτες κλπ γιατι το σκυλι παντα πρεπει να ακολουθει τον αρχηγο και οχι το αντιθετο και να του κανεις επαναληψη τις εντολες ωστε να καταλαβει οτι εσυ τον ελεγχεις. Και οχι με λιχουδιτσες (δεν ειναι ουτε κουταβι αλλα ουτε κανενα ευκολο σκυλακι απο οτι φαινεται και αυτο οφειλετε σε δικα σας λαθοι) αλλα με λουρι. Πρωτα βεβαια θα σιγουρευτεις οτι ξερει τις εντολες πχ το κατσε και το ξαπλα για αρχη. Του βαζεις το λουρακι και του λες "κατσε" αν δεν κατσει τιναζεις ελαφρα το λουρακι και ξαναλες κατσε με σταθερη φωνη, ποτε δεν θα τον αφησεις να περασει το δικο του και να παρακουσει μια εντολη γιατι αν δει μια φορα οτι δεν σε ακουσε και δεν εγινε και τιποτα τοτε θα το επαναλαβει. Αλλα σου λεω να εισαι σιγουρη οτι καταλαβαινει τι του ζητας. Επισης ποτε δεν θα καθεται στο ιδιο υψος με εσας και φυσικα θα του βαλετε και προγραμμα για την βολτα του και το φαγητο του ωστε να νιωθει μια "ασφαλεια". Ελπιζω να καταλαβες το λαθος σου γιατι μια βδομαδα τιμωρια δεμενο στο μπαλκονι ειναι κακοποιηση. Υπαρχουν πολλοι τροποι να δειξεις στο σκυλι σου οτι εσυ εισαι το αφεντικο. Απλα θελει υπομονη και σταθεροτητα.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πρεπει να του θεσεις καποια ορια και σε αυτο θα σε βοηθησει ο εκπαιδευτης. Σου γριλιζει οταν πας κοντα στο κρεβατι του γιατι εκει ειναι ο χωρος του και δεν θελει να πλησιασεις. Με λιγα λογια νιωθει ανωτερος απο σενα. Παντα να του βαζεις να φαει αφου εχεις φαει εσυ (να σιγουρευτεις οτι σε εχει δει που τρως), πριν του δωσεις το φαι του να του λες να κατσει μεχρι να του δωσεις το οκ για να φαει, να μπαινεις παντα εσυ πρωτη απο πορτες κλπ γιατι το σκυλι παντα πρεπει να ακολουθει τον αρχηγο και οχι το αντιθετο και να του κανεις επαναληψη τις εντολες ωστε να καταλαβει οτι εσυ τον ελεγχεις. Και οχι με λιχουδιτσες (δεν ειναι ουτε κουταβι αλλα ουτε κανενα ευκολο σκυλακι απο οτι φαινεται και αυτο οφειλετε σε δικα σας λαθοι) αλλα με λουρι. Πρωτα βεβαια θα σιγουρευτεις οτι ξερει τις εντολες πχ το κατσε και το ξαπλα για αρχη. Του βαζεις το λουρακι και του λες "κατσε" αν δεν κατσει τιναζεις ελαφρα το λουρακι και ξαναλες κατσε με σταθερη φωνη, ποτε δεν θα τον αφησεις να περασει το δικο του και να παρακουσει μια εντολη γιατι αν δει μια φορα οτι δεν σε ακουσε και δεν εγινε και τιποτα τοτε θα το επαναλαβει. Αλλα σου λεω να εισαι σιγουρη οτι καταλαβαινει τι του ζητας. Επισης ποτε δεν θα καθεται στο ιδιο υψος με εσας και φυσικα θα του βαλετε και προγραμμα για την βολτα του και το φαγητο του ωστε να νιωθει μια "ασφαλεια". Ελπιζω να καταλαβες το λαθος σου γιατι μια βδομαδα τιμωρια δεμενο στο μπαλκονι ειναι κακοποιηση. Υπαρχουν πολλοι τροποι να δειξεις στο σκυλι σου οτι εσυ εισαι το αφεντικο. Απλα θελει υπομονη και σταθεροτητα.
Κάποιες απορίες...

• Αν φάει πρώτα ο σκύλος και μετά ο ιδιοκτήτης τι θα γίνει?
• Για ποιο λόγο να κοιτάει ο σκύλος τον ιδιοκτήτη την ώρα που τρώει?
• Για ποιο λόγο να περνάει ο ιδιοκτήτης πρώτος από την πόρτα?
• Αν σιγουρευτεί ότι ξέρει τις εντολές γιατί να τρώει πρώτα ο ιδιοκτήτης και μετά ο σκύλος?Απλά λέει ένα "κάτω-ξάπλα" και ο σκύλος μένει εκεί!Αν ο ιδιοκτήτης θέλει φάει ας φάει, αν θέλει να βάλει σίδερο ας βάλει σίδερο, αν θέλει να απλώσει ας απλώσει.
• Αν σιγουρευτεί ότι ξέρει την εντολή "κοντά" γιατί να περνάει πρώτος ο ιδιοκτήτης από την πόρτα?Πριν περάσουν του λέει "κοντά", ο σκύλος κολλάει στο αριστερό πόδι του ιδιοκτήτη και βγαίνουμε μαζί από την πόρτα!
• Για ποιο λόγο να μην κάθονται στο ίδιο ύψος με τον σκύλο!Τι θα γίνει?

Όλα αυτά που περιγράφεις θέτουν απόσταση στην σχέση!Δεν την καλυτερεύουν!Δεν έχει ανάγκη ο ιδιοκτήτης να περάσει πρώτα από την πόρτα ούτε ο σκύλος θα καταλάβει κάτι από αυτό ή αν φάει πρώτα ο ιδιοκτήτης!
Τι σημασία έχει να περάσει κάποιος πρώτος από την πόρτα ή να φάει πριν από τον σκύλο όταν έχει χτίσει σχέση?Όποιος έχει χτίσει σχέση σωστή δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στον σκύλο!Έχει δουλέψει, έχει συνεργαστεί με τον σκύλο του, έχει επιβραβεύσει, έχει θέσει όρια μέσα από την υπακοή και το ποιος θα περάσει πρώτος ή φάει πρώτος είναι πολύ ασήμαντο!Το θέμα είναι ότι έχει χτίσει σχέση!
Τι να το κάνω εγώ το αν φάει ο σκύλος πρώτα ή εγώ την στιγμή που κάθε μέρα έξω στην βόλτα δουλεύω τον σκύλο μου και χτίζω καθημερινά σχέση μαζί του μέσα από την συνεργασία και το παιχνίδι!ΝΑΙ το φαγητό είναι σημαντικό για το σκύλο αλλά έχω εξισορροπήσει έτσι την σχέση που χέρια, πόδια, κεφάλι να βάλω στο μπολ την ώρα που τρώει θα με γλύψει και να θα κουνήσει και ουρά!Έχω εξισορροπήσει την σχέση μου έτσι ώστε ένα "κάτω" να πω ο σκύλος δεν θα ενδιαφερθεί για το αν τρώω, αν σιδερώνω, αν απλώνω κτλ!Έχω εξισορροπήσει την σχέση έτσι ώστε και αν τρώω ή περνάω τις πόρτες πρώτος ή δεύτερος είναι ένα και το αυτό!Ακόμα και αν περάσει ο σκύλος την πόρτα πρώτος ενώ κανονικά "έπρεπε να την περάσω εγώ πρώτος" και πω ένα "κοντά" ο σκύλος έρχεται αστραπή σε μένα και την περνάμε μαζί!
Τι σημασία έχουν όλα αυτά?
Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η συνεργασία μεταξύ κυναγωγού και σκύλου και όχι η ανταγωνιστικότητα!
Με τα παραπάνω θέτεις πιο εύκολα όρια, θέση στην αγέλη και σεβασμό!

Η φίλη μας πρέπει να πάει 500 βήματα πίσω και να ξαναθέσει βάση στην σχέση της με τον σκύλο της και όχι να ανταγωνίζεται και συνερίζεται τον σκύλο!
Ο σκύλος έχει ήδη ένα πρόβλημα και στρες όσον αφορά την θέση στην αγέλη δεν χρειάζεται να του φορτώσουμε και ένα επιπλέον, αυτό της διόρθωσης με τίναγμα λουριού!ΕΣΥ πρέπει να πας βήματα πίσω στην εκπαίδευση, όχι ο σκύλος!Οοοοοταν πας βήματα πίσω και αρχίσεις να δουλεύεις μαζί του επιβραβεύεις κτλ τότε διορθώνεις κιόλας αναλόγως!

Τέλος, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις στον σκύλο ποιος είναι ηγέτης και όχι αφεντικό!
Οι ηγέτες εμπνέουν, τα αφεντικά επιβάλλουν...
Διάλεξε ποιο σ'αρέσει!;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολυ ωραια ολα αυτα που λεει ο Στελιος για καποιον που ηδη εχει χτισει σχεση με το σκυλο του και δεν εχει προβληματα συμπεριφορας... εδω ειναι διαφορετικη περιπτωση ομως.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η μοναδική ρεαλιστική πρόταση so far...έπεσε από το superman!!
Στην καρδιά του προβλήματος όπως πάντα!

Το αγόρι σου αυτό είναι???

Πάντα ήθελα να γνωρίσω το Howard Wolowitz!!!

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό λέει κι ο Στέλιος. Ότι η κοπέλα πρέπει να γυρίσει στην αρχή. Όχι να απαιτήσει από το σκύλο να την ακούσει ενώ υπάρχει πρόβλημα επιθετικότητας.

Πρώτα πρέπει να καταφέρει να την εμπιστευτεί ξανά ο σκύλος, κι αυτό σίγουρα δε θα γίνει με το να τρώει πριν/μετά ή να περνάει την πόρτα πρώτος/τελευταίος.

Για άλλη μια φορά σου βγάζω το καπέλο Στέλιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Στέλιο δεν συμφωνώ.

Οσα της είπε η Ηλέκτρα, είναι ένα σωστό αλφάβητο, για να φτάσει κάποτε να έχει την σχέση που έχεις εσύ πια με τον σκύλο σου. Το Vasoulini απέχει μακράν. Τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνει, είναι όσα της λέει η Ηλέκτρα, μπας και μπορέσει να καταλάβει και αυτή και ο σκύλος της, ότι τα όρια πρέπει να υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται. Ολα τα άλλα έρχονται μετά.

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ'αυτά τα αρχικά στάδια, να δείχνεις ότι είσαι ο αρχηγός με όλα αυτά τα πολύ απλά βήματα που αναφέρει η Ηλέκτρα. Και που πρέπει να τηρήσεις με ευλάβεια, για να φτάσεις ένα ωραίο πρωί, να μην τα χρειάζεσαι. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για έναν ενήλικο πλέον σκύλο, με καθιερωμένες στραβές συμπεριφορές, που πρέπει να τις αλλάξει κι ας μην φταίει.

Βέβαια, δεν δίνω καμμία πιθανότητα στο Vasoulini, να τα καταφέρει μόνη της.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πρώτα πρέπει να καταφέρει να την εμπιστευτεί ξανά ο σκύλος, κι αυτό σίγουρα δε θα γίνει με το να τρώει πριν/μετά ή να περνάει την πόρτα πρώτος/τελευταίος.
Για να την εμπιστευτει ο ΕΝΗΛΙΚΟΣ σκυλος της σημερα θα πρεπει να του δειξει οτι ειναι μια αξια, σταθερη, απολυτη και δυνατη αρχηγος. Και βεβαια η πορτα και το φαι απο μονα τους δε θα κανουν τιποτα... αλλα ειναι λεπτομερειες που αποτυπονωνονται στο μυαλο του σκυλου.

Συμφωνω απολυτα με το Mareco... αν το ολο θεμα δεν ειναι φουσκα, χωρις εκπαιδευτη δε γινεται τιποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να πω ένα μικρό και απλό παράδειγμα, από προσωπική εμπειρία.
Δεν πρόκειται για ενήλικο σκύλο, με καθιερωμένες κακές συμπεριφορές, όπως του θέματος, αλλά για κουτάβι με τις συμπεριφορές αυτές, γραμμένες στο dna του. Το γνωστό κουτάβι, για όσους παρακολουθούν και ξέρουν.

Εχει πει, φίλος εκπαιδευτής: "Το πρόβλημα των ιδιοκτητών, που έχουν σκυλιά "κέρατα" και δεν θέλουν να τα έχουν crate/στίβο/crate, αλλά τα θέλουν ως...πετ, είναι ότι κάποια στιγμή, θα θελήσουν να...τα χαιδέψουν".

Εντάξει...γέλαγα και έλεγα...πλάκα μας κάνεις τώρα; Δηλαδή ότι κωλόσκυλο και να 'ναι, δεν θα μπορώ να το χαιδέψω; Αει παράτα μας. Υπερβολές των εκπαιδευτών!

Κι ένα ωραίο πρωί, που καθόμαστε όμορφα, χουχουλιαστά, ήσυχα και φρόνιμα, έρχεται το κερατάκι και βάζει το κεφαλάκι του στα πόδια μου και εντελώς αυθόρμητα, σηκώνω το χέρι και τον χαιδεύω. Τι πιο απλό και φυσιολογικό; Ε...το τι έγινε από κείνη την στιγμή και μετά, απλώς δεν περιγράφεται με λόγια. Το αποτέλεσμα ήταν, εντός μόλις 5λέπτου, γιατί τόσο άντεξα τις εκατέρωθεν εχθροπραξίες, να τον πετάξω με τις κλωτσιές στο κλουβί του και να ησυχάσω.

Οπότε στο μέλλον...ναι...θα πρέπει να "δουλέψει" και να το "κερδίσει" το χάδι του. Κι αν...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
Ε...το τι έγινε από κείνη την στιγμή και μετά, απλώς δεν περιγράφεται με λόγια. Το αποτέλεσμα ήταν, εντός μόλις 5λέπτου, γιατί τόσο άντεξα τις εκατέρωθεν εχθροπραξίες, να τον πετάξω με τις κλωτσιές στο κλουβί του και να ησυχάσω.

Οπότε στο μέλλον...ναι...θα πρέπει να "δουλέψει" και να το "κερδίσει" το χάδι του. Κι αν...
αν έχεις χρόνο μπορείς να πεις πιο αναλυτικά τι έγινε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
χαχα...όλοι καμμένοι ε; :D

Τι να σου πω ρε Μαράκι...σε κλάσματα...πάλευε ασταμάτητα να σκαρφαλώσει στο κεφάλι μου, γαβγίζοντας στα μούτρα μου και δαγκώνοντας όπου έβρισκε και προλάβαινε. Παιχνιδιάρικα κατά την δική του άποψη, αλλά εγώ...έσταζα 0+ και ανέβασα αμέσως πίεση στην κυριολεξία :mad:

Και όλα αυτά...με αφορμή ένα απαλό χάδι...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
όχι δεν έχω αντίστοιχο περιστατικό με τον μικρό...έχω αλλα...

πρέπει να κάτσω να γράψω στο "ριμαδοθεμα" του...

απλά ήθελα να δω τι σου έκανε! σε σχέση με αυτό που έγραψες περί χαδιού

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Το αποτέλεσμα ήταν, εντός μόλις 5λέπτου, γιατί τόσο άντεξα τις εκατέρωθεν εχθροπραξίες, να τον πετάξω με τις κλωτσιές στο κλουβί του και να ησυχάσω.
.....???????
....
κλωτσιες στο κακομοιρο το σκυλακι,,,,,,, τι αλλο θα ακουσω εδω περα,,,, λες και διαβαζω το enemydogforum νοιωθω,,,,,,,

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κάποιες απορίες...

• Αν φάει πρώτα ο σκύλος και μετά ο ιδιοκτήτης τι θα γίνει?
• Για ποιο λόγο να κοιτάει ο σκύλος τον ιδιοκτήτη την ώρα που τρώει?
• Για ποιο λόγο να περνάει ο ιδιοκτήτης πρώτος από την πόρτα?
• Αν σιγουρευτεί ότι ξέρει τις εντολές γιατί να τρώει πρώτα ο ιδιοκτήτης και μετά ο σκύλος?Απλά λέει ένα "κάτω-ξάπλα" και ο σκύλος μένει εκεί!Αν ο ιδιοκτήτης θέλει φάει ας φάει, αν θέλει να βάλει σίδερο ας βάλει σίδερο, αν θέλει να απλώσει ας απλώσει.
• Αν σιγουρευτεί ότι ξέρει την εντολή "κοντά" γιατί να περνάει πρώτος ο ιδιοκτήτης από την πόρτα?Πριν περάσουν του λέει "κοντά", ο σκύλος κολλάει στο αριστερό πόδι του ιδιοκτήτη και βγαίνουμε μαζί από την πόρτα!
• Για ποιο λόγο να μην κάθονται στο ίδιο ύψος με τον σκύλο!Τι θα γίνει?

Όλα αυτά που περιγράφεις θέτουν απόσταση στην σχέση!Δεν την καλυτερεύουν!Δεν έχει ανάγκη ο ιδιοκτήτης να περάσει πρώτα από την πόρτα ούτε ο σκύλος θα καταλάβει κάτι από αυτό ή αν φάει πρώτα ο ιδιοκτήτης!
Τι σημασία έχει να περάσει κάποιος πρώτος από την πόρτα ή να φάει πριν από τον σκύλο όταν έχει χτίσει σχέση?Όποιος έχει χτίσει σχέση σωστή δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στον σκύλο!Έχει δουλέψει, έχει συνεργαστεί με τον σκύλο του, έχει επιβραβεύσει, έχει θέσει όρια μέσα από την υπακοή και το ποιος θα περάσει πρώτος ή φάει πρώτος είναι πολύ ασήμαντο!Το θέμα είναι ότι έχει χτίσει σχέση!
Τι να το κάνω εγώ το αν φάει ο σκύλος πρώτα ή εγώ την στιγμή που κάθε μέρα έξω στην βόλτα δουλεύω τον σκύλο μου και χτίζω καθημερινά σχέση μαζί του μέσα από την συνεργασία και το παιχνίδι!ΝΑΙ το φαγητό είναι σημαντικό για το σκύλο αλλά έχω εξισορροπήσει έτσι την σχέση που χέρια, πόδια, κεφάλι να βάλω στο μπολ την ώρα που τρώει θα με γλύψει και να θα κουνήσει και ουρά!Έχω εξισορροπήσει την σχέση μου έτσι ώστε ένα "κάτω" να πω ο σκύλος δεν θα ενδιαφερθεί για το αν τρώω, αν σιδερώνω, αν απλώνω κτλ!Έχω εξισορροπήσει την σχέση έτσι ώστε και αν τρώω ή περνάω τις πόρτες πρώτος ή δεύτερος είναι ένα και το αυτό!Ακόμα και αν περάσει ο σκύλος την πόρτα πρώτος ενώ κανονικά "έπρεπε να την περάσω εγώ πρώτος" και πω ένα "κοντά" ο σκύλος έρχεται αστραπή σε μένα και την περνάμε μαζί!
Τι σημασία έχουν όλα αυτά?
Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η συνεργασία μεταξύ κυναγωγού και σκύλου και όχι η ανταγωνιστικότητα!
Με τα παραπάνω θέτεις πιο εύκολα όρια, θέση στην αγέλη και σεβασμό!

Η φίλη μας πρέπει να πάει 500 βήματα πίσω και να ξαναθέσει βάση στην σχέση της με τον σκύλο της και όχι να ανταγωνίζεται και συνερίζεται τον σκύλο!
Ο σκύλος έχει ήδη ένα πρόβλημα και στρες όσον αφορά την θέση στην αγέλη δεν χρειάζεται να του φορτώσουμε και ένα επιπλέον, αυτό της διόρθωσης με τίναγμα λουριού!ΕΣΥ πρέπει να πας βήματα πίσω στην εκπαίδευση, όχι ο σκύλος!Οοοοοταν πας βήματα πίσω και αρχίσεις να δουλεύεις μαζί του επιβραβεύεις κτλ τότε διορθώνεις κιόλας αναλόγως!

Τέλος, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις στον σκύλο ποιος είναι ηγέτης και όχι αφεντικό!
Οι ηγέτες εμπνέουν, τα αφεντικά επιβάλλουν...
Διάλεξε ποιο σ'αρέσει!;)
Στελιο εδω δεν μιλαμε για σενα και για μενα οκ?? Πολυ ωραια μας περιεγραψες πως εισαι με τον σκυλο σου αλλα εχε υποψην σου οτι εδω ειναι τελειως διαφορετικο το θεμα. Πιστευεις οτι εγω πρωτα τρωω και μετα ταιζω τον σκυλο μου κλπ?? Πιστευεις οτι δεν καθομαστε μαζι στο καναπε?? Μεχρι και στο κρεβατι την ανεβαζω μια στο τοσο. Αλλα εδω δεν μιλαμε για εμας και το ποσο τελεια σχεση εχουμε με τα σκυλια μας. Εδω μιλαμε για μια περιπτωση δυσκολου σκυλου και τελειως απειρου ιδιοκτητη. Πιστευεις οτι εχουν χτισει μια ισοροπημενη σχεση??????????? Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις το θεμα απο την αρχη γιατι κατι εχεις χασει.. Δεν μπορεις να γραφεις ενα τετοιο κειμενο ξεροντας οτι το Βασουλινι δεν εχει ιδεα απο οτι περιγραφεις. Παντα συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα τωρα διαφωνω καθετα απο την αποψη οτι μας εγραψες για σενα και το πως ειναι ο σκυλος σου κι εσυ απεναντι του.
Ας απαντησω και στα ερωτηματα σου με την σειρα αν και δεν νομιζω οτι ολα αυτα ειναι κατι που δεν εχεις ξανακουσει.
1. Οταν τρωει πρωτα ο ιδιοκτητης και μετα ο σκυλος βοηθαει τον σκυλο να καταλαβει την θεση του στην αγελη. Πρωτα τρωει ο αρχηγος απο το "θηραμα" και μετα οι υπολοιποι.
2. ΔΕΝ ειπα να κοιταει το αφεντικο την ωρα που τρωει ειπα απλα να εχει δει οτι εχει φαει κατι πριν του δωσει το φαγητο του.
3. Ειπα τον λογο στο πρωτο κειμενο. Γιατι ο σκυλος ακολουθει τον αρχηγο και απο περασματα στενα κλπ πρεπει ο αρχηγος να "ανοιγει τον δρομο".
4. Ρε Στελιο πλακα κανεις????????????? Πραγματικα πιστευεις οτι το σκυλι θα ξερει την εντολη κοντα???? Πιστευεις οτι εχουν ασχοληθει ουσιαστικα με τον σκυλο?? Ειπαμε Στελιο δεν μιλαμε για μενα και για σενα και την επικοινωνια που εχουμε εμεις με τον σκυλο μας. Εδω φαινεται το τεραστιο χασμα που υπαρχει αναμεσα σε σκυλο και ιδιοκτητη.
5. Υποτιθεται οτι οταν ενας σκυλος ειναι κυριαρχικος καλο ειναι να μην καθεται στο ιδιο υψος με τον αρχηγο. Και ειδικα στην θεση που καθεται συνεχεια ο αρχηγος...ε ηγετης συγγνωμη.

Οσο για την εκπαιδευση με το λουρι ειπα ελφρο τιναγμα δεν ειπα τραβηγμα με λουρι. Καλο ειναι πριν γραφουμε κατι να σκεφτομαστε οτι δεν ειναι παντα για τον δικο μας σκυλο και το ποσο τελειος και εκπαιδευμενος και ησυχος ειναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ σκυλος. Σε αυτη την περιπτωση φαινεται ποσο δουλεια θελουν ανθρωπος και σκυλος ωστε να χτισουν την σχεση τους. Και φυσικα πρωτα απο ολα της ειπα οτι χρειαζετε την καθοδηγηση ενος καλου εκπαιδευτη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
κλωτσιες στο κακομοιρο το σκυλακι,,,,,,, τι αλλο θα ακουσω εδω περα,,,, λες και διαβαζω το enemydogforum νοιωθω,,,,,,,
Τουλάχιστον, όσο διαβάζεις, μάθε να φτιάχνεις και τα quote, για να μην σε διαβάζουμε παραπάνω από μία φορά, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι λες...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Εγώ πάλι θα συμφωνήσω απόλυτα με το Στέλλιο στη φράση:
"Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η συνεργασία μεταξύ κυναγωγού και σκύλου και όχι η ανταγωνιστικότητα!"
Ειδικά αν ο σκύλος είναι κέρατο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul