Ο σκύλος μου εχει γίνει επιθετικός

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν διαφωνεί κανένας με αυτό.
Ο απώτερος στόχος, πάντα είναι η συνεργασία.
Αλλά για να φτάσεις σ'αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια.
Ειδικά, με έναν σκύλο "κέρατο". Και αναλόγως, του χαρακτήρα και των δύο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν διαφωνεί κανένας με αυτό.
Ο απώτερος στόχος, πάντα είναι η συνεργασία.
Αλλά για να φτάσεις σ'αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια.
Ειδικά, με έναν σκύλο "κέρατο". Και αναλόγως, του χαρακτήρα και των δύο.
Συμφωνω απολυτα!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στελιο εδω δεν μιλαμε για σενα και για μενα οκ?? Πολυ ωραια μας περιεγραψες πως εισαι με τον σκυλο σου αλλα εχε υποψην σου οτι εδω ειναι τελειως διαφορετικο το θεμα. Πιστευεις οτι εγω πρωτα τρωω και μετα ταιζω τον σκυλο μου κλπ?? Πιστευεις οτι δεν καθομαστε μαζι στο καναπε?? Μεχρι και στο κρεβατι την ανεβαζω μια στο τοσο. Αλλα εδω δεν μιλαμε για εμας και το ποσο τελεια σχεση εχουμε με τα σκυλια μας. Εδω μιλαμε για μια περιπτωση δυσκολου σκυλου και τελειως απειρου ιδιοκτητη. Πιστευεις οτι εχουν χτισει μια ισοροπημενη σχεση??????????? Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις το θεμα απο την αρχη γιατι κατι εχεις χασει.. Δεν μπορεις να γραφεις ενα τετοιο κειμενο ξεροντας οτι το Βασουλινι δεν εχει ιδεα απο οτι περιγραφεις. Παντα συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα τωρα διαφωνω καθετα απο την αποψη οτι μας εγραψες για σενα και το πως ειναι ο σκυλος σου κι εσυ απεναντι του.
Ας απαντησω και στα ερωτηματα σου με την σειρα αν και δεν νομιζω οτι ολα αυτα ειναι κατι που δεν εχεις ξανακουσει.
1. Οταν τρωει πρωτα ο ιδιοκτητης και μετα ο σκυλος βοηθαει τον σκυλο να καταλαβει την θεση του στην αγελη. Πρωτα τρωει ο αρχηγος απο το "θηραμα" και μετα οι υπολοιποι.
2. ΔΕΝ ειπα να κοιταει το αφεντικο την ωρα που τρωει ειπα απλα να εχει δει οτι εχει φαει κατι πριν του δωσει το φαγητο του.
3. Ειπα τον λογο στο πρωτο κειμενο. Γιατι ο σκυλος ακολουθει τον αρχηγο και απο περασματα στενα κλπ πρεπει ο αρχηγος να "ανοιγει τον δρομο".
4. Ρε Στελιο πλακα κανεις????????????? Πραγματικα πιστευεις οτι το σκυλι θα ξερει την εντολη κοντα???? Πιστευεις οτι εχουν ασχοληθει ουσιαστικα με τον σκυλο?? Ειπαμε Στελιο δεν μιλαμε για μενα και για σενα και την επικοινωνια που εχουμε εμεις με τον σκυλο μας. Εδω φαινεται το τεραστιο χασμα που υπαρχει αναμεσα σε σκυλο και ιδιοκτητη.
5. Υποτιθεται οτι οταν ενας σκυλος ειναι κυριαρχικος καλο ειναι να μην καθεται στο ιδιο υψος με τον αρχηγο. Και ειδικα στην θεση που καθεται συνεχεια ο αρχηγος...ε ηγετης συγγνωμη.

Οσο για την εκπαιδευση με το λουρι ειπα ελφρο τιναγμα δεν ειπα τραβηγμα με λουρι. Καλο ειναι πριν γραφουμε κατι να σκεφτομαστε οτι δεν ειναι παντα για τον δικο μας σκυλο και το ποσο τελειος και εκπαιδευμενος και ησυχος ειναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ σκυλος. Σε αυτη την περιπτωση φαινεται ποσο δουλεια θελουν ανθρωπος και σκυλος ωστε να χτισουν την σχεση τους. Και φυσικα πρωτα απο ολα της ειπα οτι χρειαζετε την καθοδηγηση ενος καλου εκπαιδευτη.
Ωραία και τι κάνεις όταν υπάρχει χάσμα και πρόβλημα?Πιέζεις παραπάνω τον σκύλο στο πρόβλημα?Ή πας πίσω και δημιουργείς έδαφος για καλύτερη λύση του προβλήματος?

Στόχευσα στο "πίσω 500 βήματα" γιατί εκεί πρέπει να πάει!Το ότι θα πας πίσω δεν σημαίνει ότι θα μαλακώσεις!
Στο σκύλο κέρατο με πρόβλημα δεν μπορείς να φέρεσαι σκληρά όταν έχεις ήδη το πρόβλημα!
Πρώτα κάνεις πίσω σταθερός με υπομονή, δουλεύεις και μετά πιέζεις σταδιακά!Δεν έχεις το πρόβλημα μπροστά και άιντε πιέζεις, είσαι πιο απόλυτος και σταθερός!Να 'σαι σίγουρη ότι θα διορθωθείς αν το κάνεις αυτό γιατί ο σκύλος θα τσινίσει όταν θα πας να του επιβληθείς λιιιιγο πιο πολύ σε κάποια εντολή ή σε κάποια φάση!
Δεν υπάρχει σχέση αυτήν την στιγμή, φαίνεται ξεκάθαρα!ΠΡΩΤΑ πρέπει να φτιάξει σχέση!Ό,τι και να λέμε πέρα από την σχέση δεν έχει νόημα!
Ξαναλέω, ότι γυρνάς πίσω δεν σημαίνει ότι μαλακώνεις!
Απλώς έγραψα αυτό το πράγμα γιατί δεν είδα στο γραπτό σου κάποια συμβουλή για σχέση, είδα έναν μπούσουλα που έχει πολλάκις καταρριφθεί και που σε σκυλιά "κέρατα" όπως λέτε δεν βγαίνει σε καλό με τους ιδιοκτήτες...

Υ.Γ.: Φυσικά όλα τα παραπάνω τα κάνουμε με βοήθεια εκπαιδευτή!
Υ.Γ.: Δεν έγραψα για μένα, μίλησα σε 1° πρόσωπο χάρην συζήτησης για παράδειγμα...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Με δύσκολα σκυλιά, όντως το σωστό είναι, να μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση.
Ορια όμως πρέπει να μπαίνουν. Εστω και με ήπιο τρόπο.
Ο αναφερθείς "μπούσουλας", εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμόζεται, σε παντός φύσεως σκυλιά.
Δεν έχω δει κάπου, να δημιουργεί προβλήματα, αντί να λύνει. Το πολύ, να μην δουλέψει.
Αυτό που ποικίλλει, είναι ο τρόπος. Η ένταση. Η διάρκεια.

Και εκεί, στο σημείο που εξατομικεύεται η μέθοδος, αναλόγως του, σε τι χαρακτήρα θέλουμε να εφαρμοσθεί, είναι που πρέπει στο παιχνίδι να μπει ο εκπαιδευτής. Που θα έχει μπροστά του τον σκύλο και θα έχει σχηματίσει και σωστή άποψη.

Εμείς εδώ, μόνο θεωρίες μπορούμε να μεταφέρουμε, στηριγμένες στις δικές μας εμπειρίες/γνώσεις.

Στο σκύλο κέρατο με πρόβλημα δεν μπορείς να φέρεσαι σκληρά όταν έχεις ήδη το πρόβλημα!
Δεν μίλησε κανείς για σκληρή συμπεριφορά.

Πρώτα κάνεις πίσω σταθερός με υπομονή, δουλεύεις και μετά πιέζεις σταδιακά!Δεν έχεις το πρόβλημα μπροστά και άιντε πιέζεις, είσαι πιο απόλυτος και σταθερός!
Ακριβώς αυτός, είναι ο στόχος του "μπούσουλα".
Η μεθοδικότητα και σταθερότητα που θα αναπτύξουν σε βάθος χρόνου, τις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχω δει μεγάλη βελτίωση στην σχέση μου με τον Τζιμάκο χρησιμοποιώντας λιχουδιές και ηρεμία.
Το πρωί όταν ετοιμάζομαι να πάω βολτα τον έλβις και την λούση μαζί μπαίνει μέσα στο κρέιτ του μόνος του για να τον κλείσω, παλιά χάλαγε τον κόσμο από γαυγίσματα και δαγκώματα για να πάει αυτός βόλτα.
Το ξεκίνησα και με το κλίκερ και λιχουδιές και ανταποκρίνεται.
Δεν βγαίνει πια στην βεράντα να ξεσηκώσει τον κόσμο γιατί κάθε φορά επί μηνες όταν το έκανε τον βάζαμε μέσα άμεσα.
Μόλις χρυπάει το κουδούνι μπαίνει στο κρέιτ του και γκρινιάζει από κει γιατί κάθε φορά τον κλείναμε στο κρέιτ όποτε ερχόταν κάποιος. Η συνέπεια τον έχει βελτιώσει αρκετά, και λάθη κάναμε πολλά κι εμείς και μαμά στο σπίτι έχουμε που τον χαλάει αλλά το παλεύουμε.
Θέλει κόπο, επιμονή, υπομονή, συνέπεια αλλά και κάποιον να δώσει τις σωστές βάσεις.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Με δύσκολα σκυλιά, όντως το σωστό είναι, να μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση.
Ορια όμως πρέπει να μπαίνουν. Εστω και με ήπιο τρόπο.
Ο αναφερθείς "μπούσουλας", εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμόζεται, σε παντός φύσεως σκυλιά.
Δεν έχω δει κάπου, να δημιουργεί προβλήματα, αντί να λύνει. Το πολύ, να μην δουλέψει.
Αυτό που ποικίλλει, είναι ο τρόπος. Η ένταση. Η διάρκεια.

Και εκεί, στο σημείο που εξατομικεύεται η μέθοδος, αναλόγως του, σε τι χαρακτήρα θέλουμε να εφαρμοσθεί, είναι που πρέπει στο παιχνίδι να μπει ο εκπαιδευτής. Που θα έχει μπροστά του τον σκύλο και θα έχει σχηματίσει και σωστή άποψη.

Εμείς εδώ, μόνο θεωρίες μπορούμε να μεταφέρουμε, στηριγμένες στις δικές μας εμπειρίες/γνώσεις.

Δεν μίλησε κανείς για σκληρή συμπεριφορά.

Ακριβώς αυτός, είναι ο στόχος του "μπούσουλα".
Η μεθοδικότητα και σταθερότητα που θα αναπτύξουν σε βάθος χρόνου, τις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Σε ευχαριστω που με απαλαξες απο τον κοπο να γραφω γιατι ψιλοβαριομουνα :p Αυτα που σου λεει η Μαρεκο εννοω κι εγω Στελιο. Δεν μιλησα για σκληρη συμπεριφορα αλλα για συνεπεια και σταθεροτητα. Κ στα δυο ποστ μου ειπα να συμβουλευτει εκπαιδευτη γιατι εμεις απο εδω οτι και να της πουμε, αν δεν εχουμε μπροστα μας το σκυλο να δουμε πως συμπεριφερεται και αν ειναι κυριαρχικο ή φοβικο μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε. Εννοιτε και συμφωνω οταν λες οτι το καλυτερο ειναι η συνεργασια μεταξυ σκυλου και ανθρωπου απλα ισως το σκυλι της να αντιδραει ετσι επειδη δεν νιωθει ασφαλεια, δεν νιωθει οτι εχει εναν αρχηγο δικαιο που μπορει να τον εμπιστευεται. Οταν της ειπα να κανει καποια πραγματα απλα εννοουσα να ξεκινησει απο καπου ωστε να βαλει καποιες βασεις και να αρχισει σιγα σιγα το σκυλι να καταλαβαινει οτι εχει καποιον πιο πανω απο αυτο και να αρχισει να νιωθει ασφαλεια και σιγα σιγα θα ερθει και η συνεργασια. Φυσικα μπορει να μην ερθει και ποτε γιατι εκει παιζει ρολο ποσο θα ασχοληθεις εσυ με τον σκυλο σου. Στελιο εγω μαζι σου σε οτι λες απλα εδω εχουμε αλλη περιπτωση και φυσικα αλλο ιδιοκτητη.

Υγ. Σορρυ που γραφω ετσι τωρα, θα εγραφα κι αλλα, αλλα ηδη νιωθω οτι δεν βγαζουν πολυ νοημα αυτα που λεω γιατι με ειχε παρει ο υπνος οποτε το μυαλο δεν δουλευει ακομα :p

Last edited:

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
Βρε παιδια τι είναι ο σκύλος κέρατο??? και το μπούσουλα που λετε???
εγω το σκυλι μου το ταιζω μια φορα την ημερα..Αυτος τρωει οποτε θελει. Δε πιναει πάντα οταν του βάζω το φαι. Μπορει να φαει και το βραδυ δλδ...
Ειναι ήσυχο σκυλι καιι πολυ παιχνιδιάρικο. απλα σε άσχετο χρόνο του γυρνάνε τα μυαλα... Δε μου λυσατε ομως την απορια... Οταν γρυλίζει εγω τι κανω??? μαζέυω τα χερια μου (αν και δε νομιζω να με δαγκώσει) ή συνεχιζω αυτο που κανω?? ειπα πως καποιες φορες μου γρυλιζει οταν του καθαρίζω τα ποδια ή το βραδυ οταν είναι στο κρεβατι του.. πως τον ηρεμώ? Να το χαιδέψω?
Με το θεμα πόρτα τισ περισσοτερες φορες ανοιγω τη πορτα και με περιμενει...ή κατεβαινω τη σκάλα και περιμενει να του μίλησω για να κατέβει..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Με το θεμα πόρτα τισ περισσοτερες φορες ανοιγω τη πορτα και με περιμενει...ή κατεβαινω τη σκάλα και περιμενει να του μίλησω για να κατέβει..
Άσχετο με την εκπαίδευση, αλλά γαλλικό μπουλντόγκ μην το αφήνεις να ανεβοκατεβαίνει σκάλες. είναι ότι χειρότερο για τη σπονδυλική τους στήλη η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι στα καλά της σε αυτή τη φυλή. Οπότε: Ασανσέρ ή κουβάλημα!

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
Αλλο που δε θέλει αυτος για αγγαλίτσες...Καλα θα περνουμε το ασανσερ... παιδια με ξεχασατε?

gorginio

New Member
25 Απριλίου 2012
2
0
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και από μένα γράφω πρώτη φορά αν κ είμαι αρκετό καιρό στο φόρουμ.
Διάβασα όλα τα παραπάνω κ θα ήθελα να γράψω και γω το πρόβλημα μου.
Έχω ένα λευκό Chow chow το οποίο είναι 10 μηνών, σημερα 20/2/13 γίνεται,
Εχει αποθρασυνθεί από άποψη συμπεριφοράς. Σήμερα ήταν το αποκορύφωμα που στη βραδινή βόλτα στις 23:00, (τον βγάζω 4ς φορες στις 8:30 στις 14:00 και στις 18, οι μεσημεριανές είναι περίπου, οι άλλες ειναι ακριβώς γιατί τον ταΐζω 2φορες στις 9 και στις 21:00)
Άρπαξε κάτι σαν κόκαλο και όταν πήγα να του το πάρω τρελάθηκε και πήγε να με δαγκώσει. Κατευθείαν τον έπιασα απ τον σβέρκο για να τον <<υποτάξω>> αλλά αυτός συνέχιζε το γρύλισμα σε εντονότερο βαθμό. Μέχρι που γύρισε κ με δάγκωσε, ευτυχώς πάνω απ το μπουφάν, και μου έκανε μια <<γρατζουνια>> 3-4 πόντους....Αν δεν ήταν το μπουφάν χοντρό, πιστεύω θα είχε φύγει κομμάτι. Το έκανε κ όταν ήταν μικρότερος αυτό, αλλα τους τελευταίους 4 τουλάχιστον μήνες το είχε κόψει.
Πιστεύω πως τον έχουμε καλομάθει και όπως λέει κ σε άλλα thread, έγινε το αφεντικό.
Γενικότερα έχουμε χάσει τον έλεγχο γιατί δεν υπακύει σε εντολές (δικιές μου και των γονιών μου, μιας κ στο σπίτι είμαστε 3ς).
Φοβάμαι, επειδή κάποιες φορές έρχονται κάποια παιδάκια να παίξουν μαζι του, και φυσικά τα αφήνω (γιατι τον βλέπουν σαν μικρή αρκούδα) μην τρελαθεί και δαγκώσει κανένα.
Ξέρω εξ αρχής πως η λύση είναι να πάω σε εκπαιδευτή, και θα το κάνω απλά λόγω ενός σπασίματος (που είχαμε στα 6μηνων και των αθριτικών, που λογικά έχει, "δεν δικαιολογείται μετα απο 4 μήνες κ ενώ οι ακτί/φιες λένε οτι έδεσε αψογα το κόκαλο να χωλαίνει για 3-4 δεύτερα οταν σηκώνεται") δεν θέλω να τον πιέσω ακόμα.
Θα ήθελα να μου πείτε κάποιον εύκολο κ πρακτικό τρόπο να τον κάνω να μην δαγκώνει....
Ρώτησα έναν εκπαιδευτή εδώ στη θες/νικη και μου είπε, μετα την εκπαίδευση (το σκυλι θα μείνει εκεί 5 εβδομάδες) θα έχει σπάσει ο τσαμπουκάς του....

Αν νομίζει κάποιος mod πως πρέπει να γίνει σαν νέο θεμα παρακαλώ να το μεταφέρει

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Δε διάβασα όλο το τελευταίο ποστ, αλλά μόνο την τελευταία πρόταση.

Όταν ακούω για σπάσιμο τσαμπουκά, και διαμονή του σκύλου στο χώρο του εκπαιδευτή κάτι δε μου κάθεται.

Εμένα αν μου μιλούσαν για σπάσιμο τσαμπουκά, θα κοίταζα αλλού.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
gorginio καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Chow-chow!!!
Αλλη μία πολύ παρεξηγημένη φυλή. Να ρισκάρω να υποθέσω, ότι δεν είναι από εκτροφέα;
Πάρα πολύ δύσκολη φυλή. Σε καμμία περίπτωση για αρχάρειους ή/και μή λάτρεις της. Με πολλές πιθανότητες επιθετικότητας.

Αρθριτικά;;;; Σε 10 μηνών κουτάβι; Μάλλον κάτι άλλο θέλεις να πεις. Την χωλότητα θα πρέπει να την συζητήσεις με τον γιατρό σου. Το βάρος του πως είναι; Μήπως χρειάζεται δίαιτα, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του; Μήπως δεν τον έχετε προσέξει όσο έπρεπε αυτούς τους 4 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τον τραυματισμό του;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε σοβαρό εκπαιδευτή, το συντομότερο δυνατόν. Σε καμμία περίπτωση δεν αφήνετε τον σκύλο σας και φεύγετε. Παρακολουθείτε μαζί του, τα μαθήματά του. Η Θεσ/νίκη ακούω ότι έχει πολύ καλούς εκπαιδευτές. Κάποιος συμπολίτης σου, θα βοηθήσει σ'αυτό. Προσωπικά, γνωρίζω μόνο τον Σωτήρη τον Κουντουρά:

DriveUnlimited C.S.C

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα ήθελα να μου πείτε κάποιον εύκολο κ πρακτικό τρόπο να τον κάνω να μην δαγκώνει....

Ρώτησα έναν εκπαιδευτή εδώ στη θες/νικη και μου είπε, μετα την εκπαίδευση (το σκυλι θα μείνει εκεί 5 εβδομάδες) θα έχει σπάσει ο τσαμπουκάς του....
Καλως ηρθες. :)

Δεν υπαρχει ευκολος τροπος... ενας ειναι ο τροπος.. εκπαιδευση.

Μην αφησεις πουθενα το σκυλο σου. Μαζι θα εκπαιδευτειτε.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Gorginio καλώς ήρθες!

Τα παραχαιδεμένα σκυλιά όντως έχουν κάποια ''θεματάκια''. Λαμβάνουν πολλή αγάπη, όλη τη μέρα........αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν να μην σέβονται τους ιδιοκτήτες τους και να θεωρούν τους εαυτούς τους αρχηγούς.

Σε καμία περίπτωση δεν σου λέω να μην αγαπάς και να μην δείχνεις την αγάπη σου στον σκύλο, να την δείχνεις, αλλά όχι όλη μέρα, μόνο τις ώρες που χρειάζεται (όταν δηλαδή τον βλέπεις ήρεμο και υποτακτικό).

Σίγουρα έχεις κάνει κάποια λάθη με το σκύλο σου (όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας) αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε την κατάσταση να ξεφύγει σε τέτοιο σημείο που να δεχόμαστε επίθεση από το ίδιο μας το σκυλί.

ΔΕΝ θα αφήσεις σε κανέναν εκπαιδευτή το σκύλο μόνο του!!!!!!

Θα πάτε και θα εκπαιδευτείτε ΜΑΖΙ. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε θέμα εκπαιδευτή στην Θεσ/νίκη αλλά σίγουρα υπάρχουν μέλη στο φόρουμ που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον κατάλληλο.

gorginio

New Member
25 Απριλίου 2012
2
0
35
Θεσσαλονίκη
gorginio καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Αρθριτικά;;;; Σε 10 μηνών κουτάβι; Μάλλον κάτι άλλο θέλεις να πεις. Την χωλότητα θα πρέπει να την συζητήσεις με τον γιατρό σου. Το βάρος του πως είναι; Μήπως χρειάζεται δίαιτα, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του; Μήπως δεν τον έχετε προσέξει όσο έπρεπε αυτούς τους 4 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τον τραυματισμό του;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε σοβαρό εκπαιδευτή, το συντομότερο δυνατόν. Σε καμμία περίπτωση δεν αφήνετε τον σκύλο σας και φεύγετε. Παρακολουθείτε μαζί του, τα μαθήματά του. Η Θεσ/νίκη ακούω ότι έχει πολύ καλούς εκπαιδευτές. Κάποιος συμπολίτης σου, θα βοηθήσει σ'αυτό. Προσωπικά, γνωρίζω μόνο τον Σωτήρη τον Κουντουρά:
Ακτινολογικά δεν δείχνει να έχει αθριτικά, μου είπε ο γιατρός μου να κάνουμε προληπτικά ακτ/φιες άταν είναι 14-16 μηνών για να είμαστε σίγουροι... Ο γιατρός μου είπε πως μπορεί να είναι κ ψυχολογικό.Επειδή κάποτε πονούσε απ το κάταγμα, ισως διστάζει για κάποιο καιρό να πατάει με σιγουριά....

Μην αφησεις πουθενα το σκυλο σου. Μαζι θα εκπαιδευτειτε.
Τα παραχαιδεμένα σκυλιά όντως έχουν κάποια ''θεματάκια''. Λαμβάνουν πολλή αγάπη, όλη τη μέρα........αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν να μην σέβονται τους ιδιοκτήτες τους και να θεωρούν τους εαυτούς τους αρχηγούς.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά,
σήμερα κιόλας θα απευθυνθώ σε εκπαιδευτή για να δω τι μπορούμε να κάνουμε
Ο sibaκος είναι μέλος της οικογένειας και ελπίζω πως όσο μεγαλώνει θα γίνεται πολύ καλυτερο σκυλάκι.(μαζί με την εκπαίδευση)
Θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Η ελπίδα και η αγάπη σε αυτά τα θέματα, δεν χωράνε.

Συνεπές, σοβαρό και εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να έχεις μόνο στο μυαλό σου.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Εγω του σπαω τον τσαμπουκα σε 2 εβδομαδες!!! Δεν ειναι καλος ο εκπαιδευτης σου!!!!

Σοβαρα τωρα....ειναι λογια αυτα απο εκπαιδευτη????? ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν θα αφησεις τον σκυλο σου!!! ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εισαι και εσυ παρων στις εκπαιδευσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul