Ο σκύλος μου εχει γίνει επιθετικός

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Kατ'αρχάς να μην γενικεύεις. Το τι πιστεύεις είναι δικό σου θέμα
Εκφραζω την αποψη μου φυσικα , ελευθερα. Δεν εισαι υποχρεωμενη να την ενστερνιστεις. Εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνησεις φυσικα.

Για την έλλειψη υπομονής και ποιότητας χαρακτήρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ούτε οφείλουμε να ανεχόμαστε τον καθένα να μας λέει πως κακοποιεί τον σκύλο του και να του χαϊδεύουμε τα αφτιά.

Το νοημα του φορουμ ειναι οτι δεν αποτελει ιδιοκτησια κανενος. Οπως εσυ δεν εισαι υποχρεωμενη να ανεχεσαι αυτα που λεει καποιος , ετσι και εκεινος δεν ειναι υποχρεωμενος να ανεχεται αυτα που λες εσυ.
Δεν εισαι υποχρεωμενη να χαιδεψεις τα αυτια κανενος γιατι απλα δεν εισαι υποχρεωμενη να τον βοηθησεις.
Αν θες διαβαζεις το φορουμ και αν θες βοηθας. Απλα ομως λεγοντας την γνωμη σου. Δεν γινεται να την επιβαλλεις. Αν πραγματικα αγαπας τα σκυλια και μπαινεις εδω μεσα για να τα βοηθησεις , γιατι δεν προσπαθεις να συνομιλισεις με καποιον με επιχειρηματα και σε ηπιο τονο?? Οσο χαζο και αν ειναι αυτο που ρωταει. Οσο αντικειμενικα λαθος και αν ειναι αυτο που λεει. Οταν καθοδηγεις καποιον με ωραιο τροπο να καταλαβει μονος του το λαθος του , παιρνεις παντα το καλυτερο αποτελεσμα.
Το τελευταιο ισχυει και για ανθρωπους και για σκυλια και σαν σκυλομαμα θα επρεπε να το γνωριζεις.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
- Οχι ο σκύλος στο μπαλκόνι... μπορεις να τον δενεις σε μια αποθηκη σκοτεινη η καποιο υπογειο υγρο και ανηλιαγο δεν σε βλεπει και κανεις αλωστε εκει για να σε κατακρινει,,,,,,
- Οχι ξύλο στο σκύλο, μιάς και η μέθοδος δεν αποδίδει ποτέ... μπορεις να βαλεις δυο καλωδια στη μπριζα και να του κανεις ηλεκτροσοκ οταν κανει αταξιες,,, να απενεργοποιησεις πρωτα το ρελλε ηλεκτροπληξιας για να μην πεφτει η ασφαλεια..........
- Ο σκύλος δεν θυμάται για ποιό λόγο τιμωρήθηκε, όταν περάσουν 5 λεπτά... γιαυτο θα του κανεις τα ηλεκτροσοκ η θα του δινεις ξυλο πριν το πενταλεπτο,,,,,,,,,,,,
- Συμβουλέψου έναν εκπαιδευτή... και κανε ακριβως τα αντιθετα απο οτι θα σου πει αφου ηδη τον εχεις παει και δεν πιασαν τοπο τα λεφτα που εδωσες,,,,,,,,,,,
- Φρόντισε να βρεθεί μία καλή οικογένεια για το σκύλο..... δηλαδη να τους πεις ποσο καλο σκυλακι ειναι και τι προτερηματα εχει ωστε να παρεις οσο το δυνατοτερο περισσοτερα χρηματα.........

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ΤΟ κολάρο, το ακατονόμαστο...:cool:
Το κολάρο , το εκ των προταίρων..
Το κολάρο που χρειάζονται πρώτα ορισμένοι ιδιοκτήτες.......
...Πρεπει ομως να θυμαστε οτι δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτητες γεννημενοι εκπαιδευτες σκυλων...

Εγω παντως πιστευω οτι ΟΛΟΙ εδω μεσα καποια στιγμη χασατε την υπομονη σας και δωσατε καμια ξυλια στον κωλο του σκυλου σας...

Για μενα η καλυτερη λυση για την κοπελα θα ηταν να ενημερωθει και να διαβασει τι προβλημα προκαλουν τα λαθη που κανει...
Λοιπόν, μιάς και είμαστε μεταξύ μας, να σας πω τη γνώμη μου, εκ των πραταίρων... εγώ, που είμαι έμπειρος εκπαιδευτής...

Σαφώς και δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες γεννημένοι εκπαιδευτές...
Και, επιπλέον, δεν είναι κάν όλοι οι εκπαιδευτές γεννημένοι εκπαιδευτές... και αυτή η περίπτωση, "αν σου κάτσει", είναι ακόμα χειρότερη...

Ολοι εδώ μέσα, είναι σίγουρο ότι χάσαμε την υπομονή μας, όχι μόνο μία φορά, αλλά δεκάδες (μη πω εκατοντάδες) φορές... όμως, ΟΧΙ ΟΛΟΙ, χτυπήσαμε το σκύλο μας...
Γιατί είχαμε μελετήσει - συζητήσει - καταλήξει στο συμπέρασμα που ανέφερα και προηγουμένως: Το ξύλο μόνο αρνητικές συνέπειες κάθε μορφής, μπορεί να επιφέρει στη συμπεριφορά του σκύλου... τουλάχιστον, του σκύλου των κλασικών ιδιοκτητών και όχι του σκύλου του θείου Μάκη (του sea-mol) που ήταν τσοπάνης και τσάκιζε το σκύλο του με το στυλιάρι, "για να μάθει"... αλλά και πάλι, ο σκύλος του Θείου Μάκη ήταν Μολοσσός της Ηπείρου και όχι γαλλικό μπουλντόγκ!!!

Να αναφέρω, για παράδειγμα (για να γελάσετε) ότι την τελευταία φορά που πήγα να "βάλω κάτω" το σκύλο μου με "ωμή δύναμη" (όταν ήταν μόνο 6 μηνών), βρέθηκα, ξαφνικά, εγώ ξαπλωμένος κάτω και η μουσούδα του από πάνω να με κοιτάει (ευτυχώς, με κλειστό το στόμα - αλλά με μάτια που "έκαιγαν περίεργα")...

Σαν έμπειρος εκπαιδευτής, λοιπόν, να διατυπώσω την πιθανότητα ότι ο σκύλος, καταρχήν, φοβάται... no wonder, που θα λέγαμε και σε άψογα ελληνικά...

Και σε ένα σκύλο που φοβάται, αν βάλεις το κολάρο... αν χρησιμοποιήσεις βία κάθε μορφής...
Θα φτάσει σε κάποιο σημείο που δεν θα έχει "γυρισμό"...

Και, μαντέψτε ποιός θα φταίει...

Υ.Γ. Και, για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα: Ο κάθε εκπαιδευτής μπορεί να σου πει μιά διαφορετική γνώμη (κατά Clint Eastwood)... εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει ποιά γνώμη θα ακολουθήσεις για το σκύλο σου... και θα πάρεις όλη την ευθύνη...
εκτός εάν αποκαλείς (Τάκη μου) ευθύνη το να τον αφήσεις στο βουνό...

Υ.Γ. Αγαπητή Μυρτώ, κατάλαβες γιατί δεν αφήνω να γράφει η γυναίκα μου?:cool:

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Το νοημα του φορουμ ειναι οτι δεν αποτελει ιδιοκτησια κανενος. Οπως εσυ δεν εισαι υποχρεωμενη να ανεχεσαι αυτα που λεει καποιος , ετσι και εκεινος δεν ειναι υποχρεωμενος να ανεχεται αυτα που λες εσυ.
Δεν εισαι υποχρεωμενη να χαιδεψεις τα αυτια κανενος γιατι απλα δεν εισαι υποχρεωμενη να τον βοηθησεις.
Αν θες διαβαζεις το φορουμ και αν θες βοηθας. Απλα ομως λεγοντας την γνωμη σου. Δεν γινεται να την επιβαλλεις. Αν πραγματικα αγαπας τα σκυλια και μπαινεις εδω μεσα για να τα βοηθησεις , γιατι δεν προσπαθεις να συνομιλισεις με καποιον με επιχειρηματα και σε ηπιο τονο?? Οσο χαζο και αν ειναι αυτο που ρωταει. Οσο αντικειμενικα λαθος και αν ειναι αυτο που λεει. Οταν καθοδηγεις καποιον με ωραιο τροπο να καταλαβει μονος του το λαθος του , παιρνεις παντα το καλυτερο αποτελεσμα.
Το τελευταιο ισχυει και για ανθρωπους και για σκυλια και σαν σκυλομαμα θα επρεπε να το γνωριζεις.
Οι υποδείξεις σου μου είναι εντελώς άχρηστες. Αν βοηθάω ή όχι μπορεί να το κρίνει όποιος διαβάζει τα ποστς μου. Σαφέστατα και εύχομαι να βοηθάω για τον απλό λόγο ότι έχω βοηθηθεί πάρα πολύ κι εγώ σε αυτό το φόρουμ
Τώρα όσο για τον τόνο που χρησιμοποιώ και τα επιχειρήματα μου, αν είχες διαβάσει ποστς μου θα έβλεπες ότι είναι εντελώς ανυπόστατες οι υποδείξεις σου. Όταν έχω απέναντι μου άνθρωπο που θέλει να μάθει, όσο αντίθετη και να είμαι με τις πρακτικές του θα κάτσω να ασχοληθώ.
Όταν έχω ανθρώπους που γράφουν ότι το σκυλί το δέρνω και θα το έχω στην βεράντα, και δεν το δίνω, ότι και να λέτε, το να κάτσω να ασχοληθώ με επιχειρήματα είναι ανούσιο. Και ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον που αμφισβητώ ακόμη και την ουσία αυτών που γράφει. (θεωρώ ότι το όλο thread είναι φάρσα).

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να προσθέσω επίσης οτι η μόνιμη παραμονή του σκύλου σε μπαλκόνι ή ταράτσα ειναι παράνομη.
Λέω, τώρα εγώ... ψιλά γράμματα!
Και το παρκάρισμα στη θέση του ανάπηρου είναι παράνομο...
Και το να φτύνεις στο δρόμο από το μπαλκόνι σου είναι παράνομο...
Και.. και... και...:)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ναι και έχεις δίκιο... Πολλά είναι παράνομα...
(είναι παράνομο να φτύνεις στο δρόμο απο το μπαλκόνι σου??? Έχεις ακουσει τίποτα αν πετάς παγάκια απο το μπαλκόνι σου?). Το θέμα ειναι πέρα από την ηθική άποψη πως αφήνεις ένα σκύλο που εκ των πραγμάτων ειναι πολύ ευαίσθητος να ζήσει εκτός σπιτιού, ενα σκύλο που μόνο μεσα στο σπιτι έχει μάθει και ξαφνικά πρέπει να συνηθίσει σε δύσκολες για αυτόν συνθήκες... αυτό το γάβγισμα και το κλαψουρισμα δε θα ενοχλήσει κάποιον σε σημείο να καλέσει την αστυνομία?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...είναι παράνομο να φτύνεις στο δρόμο απο το μπαλκόνι σου???

2. ...ενα σκύλο που μόνο μεσα στο σπιτι έχει μάθει και ξαφνικά πρέπει να συνηθίσει σε δύσκολες για αυτόν συνθήκες...
1. Είναι "πρόκληση ρύπανσης"... ή και "έργω εξύβριση" (αν πετύχεις κανέναν στο σβέρκο)...:cool:

2. Γι' αυτό σου λέω... ο σκύλος του θείου Μάκη ήταν ιδανικός - παντός καιρού!:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Όπως και να χει μάλλον εμείς τα λέμε εμείς τα ακούμε. Δε βλέπω να ξαναασχολείται το Βασουλίνι.
Πως τελικά βοηθήθηκε ο σκύλος;
Ξέρεις κάτι?
Αυτό έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο φόρουμ...

Και μπαίνει ένας επισκέπτης (ή νέο μέλος) απελπισμένος, για κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς του σκύλου του...
Και βλέπει τον τίτλο "ο σκύλος μου έχει γίνει επιθετικός"... και προσπαθεί να βρει μιά άκρη, για το τι να κάνει...

Είναι αυτό που λέω καμμιά φορά: "Αφιερωμένο στον άγνωστο αναγνώστη"...:)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
:)
Καλά κάνεις και απαντάς!!
Μακάρι κιόλας να σε διαβάσει και να τα σκεφτεί. Αλλά έτσι όπως τους κολλάμε στον τοίχο καμιά φορά, δύσκολα θα δώσουν περισσότερη βάση.
Και κρίμα γιατί το σκυλάκι μάλλον δε θα το αποφύγει το μπαλκόνι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Να δω αν ήταν άνω των 15 κιλών το σκυλί και τη δάγκωνε, τι θα έκανε..

Άσε..ούτε να το σκέφτομαι θέλω!

Vasoulini

Member
5 Οκτωβρίου 2008
20
0
Το φόρουμ είναι για να βοηθάει και όχι να κρίνει.έβαλα το σκυλί μου μέσα Μέχρι να βρεθεί μια λύση.θα ψάξω να βρω έναν εκπαιδευτή που να μη θέλει πολλά χρήματα.κ το πως συμπεριφερομαι στο σκύλο μου το ξέρω εγώ καλύτερα από όλους.απλά έχει κάποιες κακές συνήθειες κ πρέπει να δω πως θα τους της κόψω.Ξέρω πολλά άτομα που φέρονται άσχημα στα σκυλιά τους και θεωρώ πως Δ είμαι σαν κ αυτους.επίσης Δ νομίζω ότι προκαλεσα πόνο στο.σκυλί μου.πιο πολύ πόνεσε το χέρι μου πάρα ο ποπος του.Γενικά τον μαλωνω,Δ τον δερνω.ήλπιζα να μου πείτε λύσεις. Εσείς θα φωνάξετε και τη φιλοζωική στο τέλος...πηγαίνετε να δείτε πόσα σκυλιά κακοποιουνται πραγματικά και μετά να με κρίνετΕ.απλά έχω φοβηθεί μη δαγκώσει κανένα ξένο.αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ φιλικός και χαδιαρης.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το φόρουμ είναι για να βοηθάει και όχι να κρίνει.

Με ανθρώπους μιλάς όμως, όχι με μηχανές αναζήτησης. Για επιθετικό σκύλο πατήστε 1. Αν δεν κρίνουμε πώς θα βοηθήσουμε;

έβαλα το σκυλί μου μέσα Μέχρι να βρεθεί μια λύση.θα ψάξω να βρω έναν εκπαιδευτή που να μη θέλει πολλά χρήματα

Πολύ καλά έκανες. Αυτό σημαίνει πως κάτι κατάλαβες από αυτά που σου είπαμε.

κ το πως συμπεριφερομαι στο σκύλο μου το ξέρω εγώ καλύτερα από όλους.απλά έχει κάποιες κακές συνήθειες κ πρέπει να δω πως θα τους της κόψω.

Φυσικά κι εσύ ξέρεις και πάντα κάποια πράγματα παρεξηγούνται γραπτώς. Απλά αν κι εσύ διάβαζες "Τον έδειρα και τον άφησα μια βδομάδα έξω" δε θα πίστευες ότι είναι ο καλύτερος ιδιοκτήτης σκύλου.

Ξέρω πολλά άτομα που φέρονται άσχημα στα σκυλιά τους και θεωρώ πως Δ είμαι σαν κ αυτους.

Εκτός από τα χειρότερα, υπάρχουν και τα καλύτερα. Εσύ με ποια θες να συγκριθείς;

επίσης Δ νομίζω ότι προκαλεσα πόνο στο.σκυλί μου.πιο πολύ πόνεσε το χέρι μου πάρα ο ποπος του.

Αγάπη μου, όταν χτυπάς τον σκύλο δεν του προκαλείς πόνο. Του προκαλείς ψυχολογικά. Και τα ψυχολογικά προκαλούν προβλήματα συμπεριφοράς εκ μέρους του.

Γενικά τον μαλωνω,Δ τον δερνω.ήλπιζα να μου πείτε λύσεις.

Σου είπαμε. Εσύ φιλτράρεις πληροφορίες για το καλύτερο του σκύλου σου.

Εσείς θα φωνάξετε και τη φιλοζωική στο τέλος...πηγαίνετε να δείτε πόσα σκυλιά κακοποιουνται πραγματικά και μετά να με κρίνετΕ.

Πίστεψέ με, τα βλέπουμε καθημερινά και ξέρουμε. Απέχεις πολύ από εκεί, αλλά είπαμε συγκρινόμαστε με τους καλύτερους...

απλά έχω φοβηθεί μη δαγκώσει κανένα ξένο.αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ φιλικός και χαδιαρης.

Καλά κάνεις και ανησυχείς. Γι' αυτό προτεραιότητά σου θα είναι να το λύσεις εσύ αυτό.
Αλήθεια, με το αίσθημα τι θα γίνει;

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
πρέπει να ξεφύγεις λίγο από την νοοτροπία του μαλώνω και να το δεις σαν "διορθώνω"
προσπάθησε να μην σκέφτεσαι με ανθρώπινα κριτήρια
φωτό του σκύλου έχεις?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το σκυλακι σου απο που το εχεις παρει? Γιατι πολλα προβληματα συμπεριφορας ειναι κληρονομικα.

Ενας σκυλος παντως δεν ειναι πασπαρτου να τον εχει λιγο ο ενας, λιγο ο αλλος. Τα σκυλια ειναι ζωα ρουτινας. Τους αρεσει να εχουν ενα κατα το δυνατο προβλεψιμο προγραμμα για να νιωθουν ασφαλη και ηρεμα. Αυτο δεν μπορει να γινει αν ζει σε 2 σπιτια, ποσο μαλλον αν ζει σε 2 σπιτια που οι ιδιοκτητες δεν εχουν κοινη αντιμετωπιση προς τον σκυλο.

Με το ξυλο το μονο που καταφερνεις ειναι να χαλας την οποια εμπιστοσυνη μπορει να εχει ο σκυλος σε εσενα, επιπλεον δεν του μαθαινεις και τιποτα. Πετωντας τον στο μπαλκονι για 1 εβδομαδα, 2 ημερες ή οσο χρειαζεσαι για να περασουν τα δικα σου νευρα καθε φορα το μονο που καταφερνεις ειναι να ενισχυεις την ανασφαλεια του και την ελλειψη εμπιστοσυνης απεναντι σου.

Ο σκυλος χρειαζεται επειγοντως μια σταθερη βαση για να λειτουργησει. Εσυ χρειαζεσαι επειγοντως συμβουλες εκπαιδευτη. Μην πας σε αυτον που θα σου υποσχεθει τα πιο γρηγορα αποτελεσματα με τον λιγοτερο δυνατο κοπο απο σενα. Αυτα τα πραγματα (η σχεση με τον σκυλο δηλαδη) θελουν και ποιοτικο χρονο και κοπο για να αποδοσουν.

Σου ευχομαι το καλυτερο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
πηγαίνετε να δείτε πόσα σκυλιά κακοποιουνται πραγματικά και μετά να με κρίνετΕ.
Σόρρυ κιόλας, δεν το ξέραμε να μη μιλήσουμε. "Κύριε δικαστά εδώ άλλοι δολοφονούν, εγώ γιατί να πάω μέσα με απλά κατάγματα, μικρή παραλυσία του δεξιού χεριού και ένα βγαλμένο μάτι"?

Όσο για το μέλος που λέει ότι δεν είμαστε τέλειοι και χάνουμε όλοι την υπομονή μας, η διαφορά είναι μία:
Τι κάνουμε όταν χάνουμε την υπομονή μας. Γιατί άλλο βάζω μια φωνή που μετά τη μετανώνω γιατί ξέρω ότι έκανα μαλακία και άλλο μαλώνω και φωνάζω και σηκώνω χέρι κατ'εξακολούθηση ακόμα και αν (νομίζω ότι) δεν το πονάω αλλά το σκυλί νιώθει μια μόνιμη απειλή από μένα.

Και αφού το φόρουμ είναι για να συμβουλεύει άπαντες ότι καφρίλα και να πούνε, για συμβουλέψτε με τι να κάνω που θέλω να δέσω τη θεματοθέτη μια βδομάδα στο μπαλκόνι (και με ΤΟ κολάρο κιόλας) για να διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία τι συναισθήματα και σκέψεις ακριβώς περνάνε από το μυαλό του σκυλιού για να τη βοηθήσω να κατανοήσει το πρόβλημά της βιωματικά που είναι και πιο ευθής τρόπος εκμάθησης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul