Η περιπέτεια μας ξεκίνησε: Ralfinos!!

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
αν πάθει δυσπλασία δεν θα ταλαιπωρείται?δεν θα υποφέρει?δεν θα είναι κρίμα για το σκυλί?δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον δώσω πίσω γιατί τον αγαπάω.αλλα δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κάνω και καλά!
Παίρνοντας έναν σκύλο, ή καλύτερα αποκτόντας έναν σύντροφο ζωής πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να τον συντηρίσεις τουλάχιστον για τα βασικά. Δηλαδή τακτικοί έλεγχοι για δυσπλασία, αιματολογικές εξαιτάσεις μια φορά τον χρόνο, μια καλή τροφή και ένα σωστό μέρος να ζει.

Εγώ ειμαι 16 χρονών και ήδη μαζεύω λεφτά και μελετάω για την απόκτηση ενός Bullmastiff*agapoylas*. Αυτή η απόκτηση όμως δεν πρόκειται να γίνει τώρα αλλά όταν θα είμαι πραγματικά έτοιμος για να προχωρήσω. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι κάποιος σοβαρός ενήλικας δέν μπορεί να βάλει στην άκρη κάποια χρήματα (έστω και 50 ευρώ το μήνα - όσο κόστισε το κουτάβι σου-όσο κοστίζει η τροφή του κάθε μήνα) και έπειτα να προχωρήσει στην απόκτηση ενός εκτροφικού σκύλου. Τέλος, ακόμα και ο εκτροφικός αυτός σκύλος να πάθει κάποιο πρόβλημα, παντα θα έχεις στο πλάι σου τον εκτροφέα και μαζί θα αντιπετοπίσεται το οτιδήποτε. Η κυρία από την τσεχία εκτος από ευθανασία τι άλλο μπορει να κάνει ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
αν πάθει δυσπλασία δεν θα ταλαιπωρείται?δεν θα υποφέρει?δεν θα είναι κρίμα για το σκυλί?δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον δώσω πίσω γιατί τον αγαπάω.αλλα δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κάνω και καλά!
Κρίμα για το σκυλί είναι πολλά.
Είναι ότι γεννήθηκε από μάνα που δεν έχει δει ποτέ τον ήλιο ούτε έχει μυρίσει ποτέ το γρασίδι γιατί ζει σε ένα κλουβί και γεννοβολάει.
Είναι που κάτω από τις συνθήκες που γεννήθηκε έχει πολλές πιθανότητες να κουβαλάει κάποια κληρονομική αρρώστεια.
Είναι που αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο δεν σε βλέπω διατεθειμένο να κάνεις ΌΤΙ χρειαστεί.
Όλα αυτά είναι κρίμα για το σκυλί.
Η δυσπλασία στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται με εγχείρηση. Ελπίζω ο σκύλος σου να είναι υγιέστατος, και το ελπίζω για πολλούς λόγους..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ralfinos αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις λόγω άγνοιας είναι ότι η υγεία στα σκυλιά κατευθύνεται!

Αυτό που εσύ απεύχασαι να συμβεί(δυσπλασία) μπορείς να το ελαχιστοποιήσεις αποκτώντας έναν σκύλο που οι γεννήτορες του ήταν απαλλαγμένοι.
Η δυσπλασία είναι κληρονομικός παράγοντας όπως καταλαβαίνεις και το να λες ότι εύχεσαι να μην συμβεί την στιγμή που τα γονίδια έχουν αποτυπωθεί στον δικό σου σκύλο από την στιγμή που γεννήθηκε κάνει την άγνοια μεγαλύτερη.

Επειδή τα προβλήματα που εμφανίζει η φυλή μας είναι γενετικά μεταδιδόμενα δεν μπορούμε να λέμε ότι "τον βλέπουμε με τα δικά μας μάτια υγιή".

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ο προηγούμενος σκύλος σου έφυγε από την ζωή από κληρονομικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσες να το ελαχιστοποιήσεις ψάχνοντας σωστά την πηγή απόκτησης?

Το να το παραδέχεσαι ότι ο προηγούμενος σκύλος σου ήταν έτσι και στον τωρινό δεν έκανες το ελάχιστο για καλύτερη απόκτηση εγώ αυτό το λέω άγνοια, επικίνδυνη άγνοια. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη όταν μπορούμε να κάνουμε πρόληψη απέναντι σε καταστάσεις.

Στα πρώτα posts σου είπα ευγενικά ότι ο σκύλος δεν είναι καθαρόαιμος. Σου είπα επίσης ότι η καθαροαιμία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εσύ μου απάντησες ότι τον σκύλο τον βλέπεις λίγο πιο μαύρο από ότι πρέπει να είναι. Εγώ θα σου πω ότι είναι αυτό που λες, επίσης έχει άσπρα σημάσια, δεν είναι το πύρινο-μαύρο χρώμα. Αλλά αυτά είναι ο φαινότυπος. Ο γονότυπος όμως δεν ξέρουμε τι κουβαλάει. Μορφολογία επίσης δεν ξέρουμε. Προδιάθεση που είναι το σημαντικότερο όλων πάλι δεν ξέρουμε τι κουβαλάει.

Λάβε υπόψιν σου ότι κανείς μας δεν χρειάζεται να σε μάθει πως είσαι ως άνθρωπος. Σε κρίνουμε βάσει των γραπτών σου εδώ μέσα και μόνο αυτό. Και όταν διαβάζω ότι ο σκύλος θα επιστραφεί αν έχει δυσπλασία δίνοντας μου την εντύπωση ότι δεν σε ενδιαφέρει τι θα απογίνει επέτρεψε μου να θεωρώ τις επιλογές από την αρχή ως τώρα λανθασμένες. Δεν είναι κακό να αγνοούμε πράγματα αλλά το να επιμένουμε στην άγνοια είναι επικίνδυνο. Επίσης το να αφήνεις τα πάντα στην τύχη(αν γίνει κτλ) είναι επίσης επικίνδυνο την στιγμή που μπορείς να ενημερωθείς για τα πάντα πλέον και να προλαμβάνεις καταστάσεις.

Όπως είπα ότι έγινε έγινε.
Ελπίζω ο επόμενος σκύλος ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή σου να σε βρει ενημερωμένο!

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Ralfine, ξέχνα τις δυσπλασίες, τα προβλήματα υγείας, χαρακτήρα ή ό,τι άλλο σου είπαν!

Γκούγκλαρε "puppy mills", για να δεις τί έχεις αγοράσει και πόσο συνένοχος είσαι σε ένα έγκλημα! Αφού διαβάσεις αρκετα, έλα να συζητήσουμε...

Υ.Γ. Κρατιέμαι πραγματικά για να σου μιλήσω ευγενικά...

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Καλέ μη το μαλώνετε το παιδί!!! Υποστηρίζει puppy mill και θέλει το 50ευρω να πιάσει τόπο.. Άλλους λέμε ανάγωγους άλλοι βρίζουν όμως!! Λοιπόν άλλο ενα χρησιμότατο θέμα να ξεστραβωθούν οι νέοι.. Ενημερωτικά Ραλφίνο,είσαι υπεύθυνος για μια ψυχή οχι για ενα αξεσουαρ αν και ετσι φαίνεται να αντιμετωπίζεις το όλο θέμα..

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ralfine καλως όρισες και να χαιρεσαι το σκύλο σου !

Θα μιλήσω για τη δικιά μας περίπτωση και θα καταλάβεις .
Εδώ και 4 μήνες συμπορευόμαστε εγώ ο αντρας μου και τα 2 παιδιά μας με ένα ημίαιμο γερμανικο ποιμενικό το οποίο σήμερα είναι 7 μηνών και κάτι.Την Παρασκευή ο Σείριος διεγνώσθη με δυσπλασία βαθμού C. Τώρα? Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας θα ακουγόταν λογικό να επιστρεψουμε το σκύλο στους φίλους που μας τον χάρισαν και που έχουν τη δυνατότητα να τον περιθάλψουν.

Ομως ο Σείριος είναι πια μέλος της οικογένειας και θα κανουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ωστε να του προσφερουμε μία φυσιολογική αν όχι πολύ καλή ζωή.Τι σημαίνει αυτό για μας? Ηδη 2 κλεισμένα rendez vous σε ορθοπεδικους εκ των οποίων ο ένας ο Βλαχόπουλος για να δράσουμε γρήγορα και όσο το δυνατόν αποτελεσματικά ακόμα κι αν αυτό σημαίνει δυσβάσταχτο κόστος , μείωση των άλλων μας δαπανων και επαναπροσδιορισμός του πλάνου.

Δεν πρόκειται για κάτι που θεωρουμε ούτε ηρωικό ούτε αξιέπαινο , είναι απλά αυτονόητο.Ο σύντροφός μας που τόσα μας προσφέρει απλόχερα χωρίς να το καταλαβαίνει, μας έχει ανάγκη και δεν θα τον αφήσουμε στο έλεος.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ (δεν είναι το φόρτε μου τα φόρουμ αλλά ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω και τη δικιά μου αγωνία....)

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Ρε παιδια η δυσπλασια ειναι 100% κληρονομικη? Δε μπορει να την παθει απο σκαλια ή απο το γλιστερο πατωμα?
Επισης, φιλε Ralfine δεχομαι γιατι και σε μενα τα ειπαν(αν και δε θα μπορουσα να κλεισω ματι στην περιπτωση που εκανα κατι τετοιο), οτι ολοι σχεδον οι εκτροφεις σου λενε οτι θα στο αντικαταστησουν. Ομως αυτοι δε προκειται να το πεταξουν στο δρομο, σε αντιθεση με την κυρια που σου εδωσε εσενα τον σκυλο. Ή ακομα και αυτη να μην κανει κατι τετοιο, θα το κανουν αυτοι οι οποιοι της το εδωσαν. Νομιζεις οτι θα παρουν το σκυλι και θα το τρεχουν στους γιατρους?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Ρε παιδια η δυσπλασια ειναι 100% κληρονομικη? Δε μπορει να την παθει απο σκαλια ή απο το γλιστερο πατωμα?
Σε ένα κουτάβι, τα σκαλιά, τα γλυστερά πατώματα, τα έντονα χοροπηδηχτά, το υπερβολικά αυξημένο σωματικό βάρος, η πολύ κακή διατροφή κλπ, μπορούν μόνο να επιδεινώσουν ή να επισπεύσουν, την εκδήλωση της δυσπλασίας, όταν αυτή, υπάρχει ήδη γενετικά. Οχι να την προκαλέσουν.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Εχω την εντύπωση ότι η δυσπλασία εχει να κάνει με γενετικούς αλλά και περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Τώρα αν προσέξεις σκάλες,απότομα φρεναρίσματα,ζόρια,γλιστρίματα, κατσικιές γενικότερα,ο γενετικός παράγοντας είναι ο πιο πιθανός.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγώ τον σκύλο μου προβληματικό δεν τον θέλω κύριοι και κυρίες.Ούτε τον έστειλα πίσω ούτε τον έδιωξα ούτε θα τρέχει ανέμελος το γνωρίζω.Απλά κάνετε μια υποθετική συζήτηση χωρίς ουσιαστικό νόημα.
Κακως εχεις σκυλο. Και αν δεν υπηρχαν οι διαφοροι παπιμλαδες, δε θ αποκτουσες ποτε. Λυπαμαι πραγματικα που καποια πλασματα καταληγουν σε ανθρωπους με τετοιες αποψεις.

Απο τη στιγμη που παιρνεις το σκυλο, ο,τι σκυλος και να ναι αυτος , εισαι πλεον υπευθυνος για την παρτη του. Εισαι η οικογενεια του και ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κανεις ο,τι καλυτερο γι αυτον. Προβληματικοι "φιλε μου" ειναι μονο κατι ιδιοκτητες που κουβαλανε παρομοιες αποψεις, και μεγαλωνουν και τα σκυλια τους αντιστοιχως.

Και φυσικα ΔΕ γινεται να λες οτι δε μπορεις ν αντιμετωπισεις μια δυσπλασια, αν δεν ειχες τα χρηματα για κτηνιατρικη περιθαλψη (οπου δυσπλασια μπορει να ναι ενα οποιοδηποτε αλλο προβλημα υγειας, ενα ατυχημα κλπ) πολυ απλα δεν επρεπε να παρεις σκυλο. Οταν παιρνουμε σκυλο δε βαζουμε τα χρηματα πανω απ ολα. Γιατι ακομα κι αν τον υιοθετησουμε, ως αδεσποτο, και παλι θα θελουμε πολλα λεφτα ωστε να τον συντηρουμε σωστα και βεβαια να μαστε ετοιμοι ν αντιμετωπισουμε καποια εκτακτη αναγκη!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Με θλίβουν τέτοια νήματα, και όταν μπαίνουν σε ΑΥΤΟ το φόρουμ άνθρωποι με ΤΕΤΟΙΕΣ απόψεις, θα έπρεπε να διαγράφονται... Ελπίζω μόνο ο άνθρωπος αυτός που θα " δώσει πίσω" το σκύλο του, να μην κάνει παιδιά και οικογένεια...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Με θλίβουν τέτοια νήματα, και όταν μπαίνουν σε ΑΥΤΟ το φόρουμ άνθρωποι με ΤΕΤΟΙΕΣ απόψεις, θα έπρεπε να διαγράφονται... Ελπίζω μόνο ο άνθρωπος αυτός που θα " δώσει πίσω" το σκύλο του, να μην κάνει παιδιά και οικογένεια...
Δεν θα έπρεπε να διαγράφονται, όχι. Γιατί τότε δεν θα ήταν φορουμ αλλά ελιτίστικο κλαμπ και θα ευλογούσαμε τα γένια μας εμείς κι εμεις.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Άλλο να υπάρχει διαφορά απόψεων, κι άλλο να μπαίνει κάποιος σε ενα σκυλοφόρουμ και να λέει " προτιμω το σκύλο μου νεκρό παρά να χάσω φράγκα". Γιατί αυτό λέει, οχι " θα κανω το σκατο μου παξιμαδι να γίνει ο,τι καλύτερο είναι δυνατό". Αυτό το σκυλί, από όπου κι αν είναι, αν δεν το είχε πάρει ο εν λόγω κύριος, θα είχε πάει ισως σε καλύτερα χέρια.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
50 ευρώ που λέει οτι αγορασε το σκυλακι δεν ειναι ουτε τα εξοδα να ερθει το σκυλι απο την τσεχια....
ειναι δυνατον η κυρια να πουλησε το σκυλο και να ειχε και χασουρα?
προφανως κατι αλλο παιζει... μηπως το σκυλακι της εμεινε λογω 'αντικαταστασης' του απο καποιο αλλο σκυλο?
αλλιως τα τα περι τσεχιας ειναι μια μπαρουφα και η εν λογω κυρια βρισκει σκυλια που δινονται δωρεαν απο αγγελιες και τα πουλαει μετα σε διαφορουν αδαεις, οπως εκανε αυτη απο το περιστερι που την εκλεισαν μεσα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Το παραδείγμα γονιών παιδιών - ιδιοκτήτη σκύλου είναι ατυχέστατο και δεν μπαίνω κάν στον κόπο να απαντήσω.
Ατυχέστατο είναι το γεγονός πως δεν καταλαβαίνουν πολλοί σκυλο-γατό-καναρινο-γονείς ότι αν θέλεις να λέγεσαι υπεύθυνος άνθρωπος, εφόσον αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου τη ζωή ενός πλάσματος, είτε αυτό λέγεται παιδί, είτε σκυλι, είτε γατί είτε σαύρα, ίδιες ακριβώς είναι οι ευθύνες που σε βαραίνουν.

Τι ούτε καναρίνι? Ούτε κατσαρίδα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
underdog και εγω κάτι τετοιο σκέφτομαι και εγώ. Και απ'οτι λέει έχει δωσει πολλά σκυλια εκει στην Κερκυρα...

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
underdog και εγω κάτι τετοιο σκέφτομαι και εγώ. Και απ'οτι λέει έχει δωσει πολλά σκυλια εκει στην Κερκυρα...
Αυτή η "απασχόληση" βρε παιδιά δεν είναι παράνομη? Δεν γίνεται να γίνει κάτι ώστε να σταματήσει η εν λόγω "κυρία" την κερδοφόρα της επιχείρηση? :???:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα