Η περιπέτεια μας ξεκίνησε: Ralfinos!!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Δεν το λέω για να στην πω, απλά σου παρουσιάζω και αυτή την οπτική γωνία σε περίπτωση που σου ξέφυγε

Επίσης, σκέψου την πιθανότητα να ανοίξεις νέους ορίζοντες στους γνωστούς σου, μοιραζόμενος μαζί τους τις γνώσεις που απέκτησες αυτές τις μέρες.

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Επίσης, σκέψου την πιθανότητα να ανοίξεις νέους ορίζοντες στους γνωστούς σου, μοιραζόμενος μαζί τους τις γνώσεις που απέκτησες αυτές τις μέρες.
Δάφνη συγγνώμη αυτό ηταν με μικρά γράμματα και δεν το είδα.Το παρατήρησα πολύ αργότερα απο την απάντηση μου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αγγελίες - Πωλείται γερμανικός λύκος - Κέρκυρα

Αυτη είναι η προήγουμενη ανναγελία γέννας που είχε η συγκεκριμένη.Πώς σας φαίνονται?Ρωτάω γιατί εχω προβληματιστεί πάρα πολλή!
Καταρχην καλως ηρθες και να σου ζησει ο κουταβος! Ευχομαι να εχετε μια υπεροχη συμβιωση. :)

Μετα απο 15 σελιδες νομιζω οτι μπορεις καλλιστα να δωσεις μονος σου αυτη την απαντηση. ;)

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Αμαλία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια να'σαι καλά!
Δηλαδή σου φαίνονται για puppymill?Απλά ρωτάω έτσι για να μην παρεξηγούμε.Θα βάζατε ένα παιδάκι δίπλα σε ένα σκύλο με τόσες αρρώστιες όπως φαίνονται από εικόνες τα puppymill?Τότε είναι πλήρως ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αμαλία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια να'σαι καλά!
Δηλαδή σου φαίνονται για puppymill?Απλά ρωτάω έτσι για να μην παρεξηγούμε.Θα βάζατε ένα παιδάκι δίπλα σε ένα σκύλο με τόσες αρρώστιες όπως φαίνονται από εικόνες τα puppymill?Τότε είναι πλήρως ανεύθυνη και επικίνδυνη.
Μπορει να ειναι απο ιδιωτες - byb, μπορει να ειναι απο εκτροφεις της κακιας ωρας αλλα μπορει και απο παπυ μιλλς. Κανεις δε μπορει να σου απαντησει με σιγουρια... Οι φωτογραφιες που χρησιμοποιουν συνηθως οι σκυλεμποροι ειναι τυχαιες απο το νετ. Μην κολλας εκει...

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Εννοώ αν θα έβαζε κάποιος από εσάς το παιδί του δίπλα σε ένα σκυλί που θα ζούσε σε συνθήκες όπως τα puppymill.γιατί από ότι είδα σε κάποιες φωτογραφίες οι συνθήκες διαβίωσης είναι επιεικώς απαράδεκτες.Και λογικά τα μικρόβια και οι αρρώστιες που θα έχει το σκυλί πάνω του θα είναι αρκετές.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν θα πήγαινα ένα παιδάκι σε ένα puppy mills για πολλούς λόγους... κυρίως όμως για να μη ταραχθεί το παιδί! Από κει και πέρα δε πιστεύω οτι πανε πολλά παιδιά :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Μάλλον εννοεί αν έπαιρνες κουτάβι παπυμιλάδικο αν θα το έφερνες σε επαφή με παιδί γιατί από κει που ρθε θα ρχοταν "μολυσμένο"..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Βρε κοριτσια... στην αγγελια απο κατω εχει καποιες φωτο... εξου και το ερωτημα του Ralfinos στο οποιο απαντησα πιο πανω :cool:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Ralfino να ξεκολλήσουμε πλέον από την προέλευση και την "καθαροαιμία" του σκύλου σου. Θέλω να πιστεύω, ότι τουλάχιστον σου μπήκαν κάποιες βάσεις για να ενημερωθείς, για το πως έχουν τα πράγματα, και στο εξής, να μην μπορεί κανείς να σε κοροιδέψει.

Καλό θα ήταν, αφού μάθεις και ακόμη περισσότερα, να προσπαθήσεις να ενημερώσεις και όλους αυτούς τους φίλους και γνωστούς, που καμαρώνουν, νομίζοντας πως έχουν τσάμπα καθαρόαιμο σκύλο και διαφημίζουν την γνωστή σας εκεί κυρία, προωθώντας τις πωλήσεις και φυσικά τα κέρδη της, σε ανυποψίαστους [και ανενημέρωτους] νέους πελάτες, που πληρώνουν έστω και τα 50 ευρώ που λες, για...αέρα κοπανιστό.

Και διάβασε τους τομείς της υγείας, να δεις τι πρέπει να κάνεις προληπτικά, για να είναι ο σκύλος σου υγιής, όσο περνάει από το χέρι σου.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξω κουτάβι; Εγώ επέλεξα κουτάβι με τον εξής τρόπο:
Από γέννα ιδιώτη (κράξετε ελευθερα) όπου και οι 2 γονείς με pedigree, προέκυψαν 5 κουτάβια. Ο ιδιοκτήτης του θηλυκού μου μιας και μου χρώσταγε χάρη όπως έλεγε μου είπε να διαλέξω όποιο κουτάβι ήθελα και να το πάρω δωρεάν (θεωρώ χαζό να αγοράσει κάποιος σκύλο συντροφιάς όταν υπάρχουν τοοοσα πολλά ημιαιμα που κάνουν άριστα την δουλειά αυτή).
Το κουτάβι που επέλεξα, το επέλεξα μετά από πολλές επισκέψεις και αρκετό παιχνίδι και παρατήρηση των κουταβιών. Τελικά επέλεξα το κουτάβι που με επέλεξε και που ήταν το τρίτο της γέννας και όχι το 1ο η το 2ο που ήταν τα πιο μεγαλόσωμα και είχαν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν "σκυλαροι".
Με το κουτάβι αυτό από την αρχή ερχόταν και κάθονταν ανάμεσα στα πόδια μου, ασχολιόταν μόνο με εμένα όση ώρα ήμουν εκεί και όχι με τα αδερφάκια του, και είχαμε απίστευτο δέσιμο από την αρχή. Έτσι έγινε η επιλογή.
Τι θέλω να πω με αυτά που έγραψα. Τις τελευταίες μέρες (και όχι μόνο) διάβασα αρκετά μηνύματα (φιλε RALFINOS) και θέματα για το πως κάποιοι επέλεξαν κουτάβι (μέσω ίντερνετ, μέσω τηλεφώνου, αποστολή σε όλη την Ελλάδα, από εξωτερικό χωρίς να δουν το κουτάβι κ.α.) και τραβάω τα μαλλιά μου.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;;;;;;
Ζωντανή ψυχή παίρνουμε. ούτε κινητό, να το παρουμε μέσω ίντερνετ, ούτε κάποιο ρούχο.
ΕΛΕΟΣ
Μιλάμε για τον καλύτερο μας φίλο που θα περάσουμε τα επόμενα 10 - 15 χρόνια μαζί.

Πως το παίρνουμε (είτε αγορά,είτε τζάμπα) χωρίς να το δούμε;;;;;;;;

Στο τέλος άφησα, αυτό που διάβασα σε αρκετά μηνύματα και με εξοργίζει ακόμα περισσότερο ΔΗΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τι είναι;;; Αξεσουάρ;;; 6 μέρες κράτησα ένα αδέσποτο που είχα μαζέψει, και όταν βρήκα να το δώσω, σκεφτόμουν μήπως να το κρατήσω. και δεν ήταν δικό μου.
Πως δίνουμε 1 κουτάβι που αγοράσαμε, το μεγαλώνουμε, δενομαστε μαζι του, και κάποια στιγμή βγάζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
και;;;
Το επιστρέφουμε;;;;
Τι θα γίνει το κουτάβι;;;
Μάλλον πάει για ευθανασία. Και εμείς;;; έχουμε την συνείδηση μας καθαρή;;;(το πρόβλημα έφυγε από πάνω μας)

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΜΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΛΑ

Μαζί στα καλά και στα άσχημα. Δυστυχώς η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.
Σκέψου καλά πριν πάρεις σκύλο. μπορώ να αντεπεξέλθω στα έξοδα, στα απρόοπτα, στην δέσμευση, στις στερήσεις και σε όλα όσα προκύπτουν από την απόκτηση ενός σκύλου;
Αν ναι προχωράμε, αν όχι υπάρχουν κάποια λουτρινα στα τζαμπο που ούτε γαυγιζουν, ούτε πεινάνε, ούτε εμβόλια θέλουν ούτε κατουροχεζουν και αν τα βαρεθούμε τα πετάμε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΚΥΛΟ

Υ.Σ1: Φιλε ralfinos σου ευχομαι τα καλητερα για σενα και τον σκυλακο σου. Αν σου βγαλει καποιο πρ. υγειας (κτυπαω ξυλο) μην το "σουταρεις".

Υ.Σ.2: Συγνώμη για το παραλήρημα αλλά ήθελα να τα πω να ξαλαφρώσω.

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Manolo τον σκύλο δεν τον πήρα ούτε εγώ μέσα απο μία φωτογραφία.Πήγα απο κοντά και τα είδα όλα τα σκυλιά.Ακριβώς όπως και σε εσένα έτσι και σε εμένα ήρθε το συγκεκριμένο σκυλί.Και είχα και ένα κόλλημα και με το όνομα και τον φώναξα και ήρθε.Έφευγα και ήταν το μόνο που ερχόταν μαζί μου και δεν έπαιζε με τα αδέρφια του.Μην τα ισοπεδώνετε όλα και πάμε απο το ένα άκρο στο άλλο.Η δυνατότητα επιστροφής που λες όντως ακούγεται κάπως.όλοι όμως θα επαναλάβω οι εκτροφείς λένε την ίδια κουβέντα.αν το σκυλί παρουσιάσει δυσπλασία ή δεν πληρεί τα πρότυπα της φυλής σου δίνει κουτάβι.Το άν δίνεις το δικό σου πίσω είναι άλλη συζήτηση.Και σαφώς δεν το δίνεις γιατί έχεις δεθεί το έχεις μεγαλώσει και είναι δικό σου το αγαπάς και σου ξεπληρώνει την αγάπη σου και αυτό με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ναι να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.Το έκανα και αυτό και με τον προηγούμενο σκύλο και πέθανε απο ανίατη ασθένεια.Αυτο θα κάνω και με τον Ralfino μου.Η αντίδραση ο τρόπος και τα λεγόμενα που τα μετέφερα δεν ήταν σωστά.Ζήτησα συγγνώμη.
Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να γίνεσαι τόσο εριστικός κάνοντας μου υπόδειξη για τον αν θα πάρω λούτρινο ή θα πάρω οτιδήποτε άλλο.
Καλοδεχούμενη η κριτική απο τον κάθεναν σας αλλά δεν χρειάζεται τέτοιο ύφος και τέτοια ισοπέδωση.
Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Η δυνατότητα επιστροφής που λες όντως ακούγεται κάπως.όλοι όμως θα επαναλάβω οι εκτροφείς λένε την ίδια κουβέντα.αν το σκυλί παρουσιάσει δυσπλασία ή δεν πληρεί τα πρότυπα της φυλής σου δίνει κουτάβι.
Αυτή την σημαντική διαφορά όμως, πρέπει να την εμπεδώσεις. Ενας σωστός, αξιοπρεπής και τίμιος εκτροφέας, που πάνω απ'όλα, αγαπάει την φυλή που εκτρέφει και τα δημιουργήματά του, θα το κρατήσει κοντά του, αν το πρόβλημα του σκύλου, είναι ιάσιμο. Δεν θα το θανατώσει, όπως χωρίς καμμία απολύτως αμφιβολία, θα κάνει ο κάθε σκυλέμπορας, που δεν τον συμφέρει, να κάνει κάτι διαφορετικό :-|

Το μόνο εξαιρετικά δύσκολο, είναι να βρεις αυτόν τον εκτροφέα :rolleyes:

Υπάρχουν όμως, ευτυχώς :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φίλε ralfinos έγραψα την άποψη μου με αφορμή το θέμα σου που δεν έχει να κάνει μόνο με σένα, αλλά με αρκετό κόσμο που αγοράζει σκύλο κάπως έτσι. Θα μου πεις γιατί στο θέμα σου. Η απάντηση είναι γιατί το φόρουμ το διαβάζει αρκετός κόσμος που θέλει να πάρει σκύλο. Αλωστε στο προηγούμενο μήνυμα μου, χρησιμοποιησα πληθυντικό (επιλέγουμε, επιστρέφουμε κτλ).
Και για τα λουτρινα σίγουρα δεν αναφερόμουν σε σένα. Εσύ επέλεξες ήδη.
Εριστικός έγινα για αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν με τον ίδιο τρόπο. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
Απλά ήσουν η αφορμή

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Κοίτα αλίμονο δεν παρεξηγώ κανέναν.Κατανοώ την ανησυχία σας για ανθρώπους-συνανθρώπους καλύτερα που ενδιαφέρονται να πάρουν ζωάκι και να μην την πατήσουν.Το έκανα λίγο πιο προσωπικό λόγο τον Υ.Σ. Απο εκεί και πέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν απολύτως.Όλες οι γνώμες και οι απόψεις είτε ίδιες είτε διαφορετικές τις σέβομαι και είναι ευπρόσδεκτες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα