Η περιπέτεια μας ξεκίνησε: Ralfinos!!

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Δεν επιμενουν να ισχυριζονται το αν και το θα παθει κατι.
Επιμενουν να θεωρουν απαραδεκτη τη συμπεριφορα του να λες "οκ, εχω την καβατζα να το γυρισω πισω" γιατι οταν το γυρισεις πισω η "κυρια" που στο προμηθευσε θα το θανατωσει. εχεις καμια αμφιβολια για αυτο;
Και μπορει να εχει διαφορα η σχεση παιδι-γονιος απο το σκυλος-ιδιοκτητης αλλα αυτο δε σημαινει οτι στη σχεση σκυλος ιδιοκτητης ειναι αποδεκτες οι "επιστροφες/ανταλλαγες ο Νωντας".

Και αυτο που θα σου ελεγε πριν τα μινελικια ειναι οτι αντι να εδινες 60Ε καθε μηνα για την τροφη, ας τα αποταμιευες και σε 20 μηνες ας επαιρνες το σκυλο απο εκτροφειο
Τον έπαιρνα μετά απο 20 μήνες και τι θα τον ταϊζα?κονσέρβες αβ ? με δουλευείς?ή είναι έτσι απλό γεία σας πήρα τον σκύλο με βολέυει 19/08/2017?ετσι απλά είναι?Δηλαδή δεν φτάνουν ολα αυτά κατακρίνεις και τον σκύλο και τους κολλατε ταμπέλες σκυλί με 50Ε σκυλί με 100Ε σκυλί με 2000Ε?Το ένα τρώει κονσέρβα το άλλο friskies και το άλλο ACANA?
Με την τιμή μετρίεται η ψυχή?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δηλαδή δεν φτάνουν ολα αυτά κατακρίνεις και τον σκύλο και τους κολλατε ταμπέλες σκυλί με 50Ε σκυλί με 100Ε σκυλί με 2000Ε?Το ένα τρώει κονσέρβα το άλλο friskies και το άλλο ACANA?
Kαλά αυτό κατάλαβες ότι είπαμε??

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά ειναι δημοσιο θεμα και θα ανεχεσαι τον καθενα θέλει να μιλήσει εδώ. Προβλημα σου αν ο εγωισμός σου δεν σου επιτρέπει να δεις το λάθος σου. Αλλά δικαιωμα μας να μιλάμε.
Αν έμαθες ποτέ στο γυμνάσιο αρχαία και νέα ελληνικά η ελευθερία τους ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Όταν εσύ όμως μιλάς με τον τρόπο και το ύφος που μιλάς και το σέβομαι καθ'ολη την διάρκεια της κουβέντας σημαίνει οτι και εσύ θα το τραβήξεις και θα ισοπεδώσεις τα πάντα για τον δικό σου εγωισμό?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
θλιβερό θέμα......:(

Όταν ζήσετε που δεν σας το εύχομαι τον πόνο που πέρασα με το προήγουμενο σκυλί ιδιάς ράτσας που είχα και πέρασαν 5 χρόνια για να μπορέσω να ξαναπάρω σκύλο, όταν νιώσετε και ζήσετε να πέρνετε το σκυλί σας στον γιατρό και να μην μπορεί να το βοηθήσει και να χειροτερεύει μέρα με την μέρα καί όταν τέλος ζήσετε την στιγμή να παίρνεις τον σκύλο σου (1 χρονού μόλις) για ευθανασία και να τον έχεις στο διπλανό κάθισμα.Τότε ίσως να αλλάξετε άποψη για κάποια πράγματα.
δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς σαν να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έζησε κάτι τέτοιο.....

Αλλα αν δεν μπορω να τον εγχειρήσω και να τον συντηρήσω οικονομικα προκειμένου να μην υποφέρει τι να κανώ?Το εχετε καταλαβεί αυτό που σας εξηγώ? ας τον πάρει κάποιος άλλος που θα μπορέσει να του δώσει αυτα που δεν μπορώ εγώ.Γιατι εγω πολυ απλά δεν μπορώ να κάνω αυτα που χρειάζονται σε περίπτωση δυσπλασίας.
αυτό που λες το πιστεύεις πραγματικά;

πιστεύεις δηλ. ότι κάποιος καλός ''σαμαρείτης'' θα πάρει ένα άγνωστο γι΄αυτόν δυσπλασικό σκυλί που δεν το θέλει ο ιδιοκτήτης του και θα το συντηρήσει ή χειρουργήσει;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Άντε πλήνε το στόμα σου πρώτα και μετα μιλάς.Αρκετά σε ανέχτηκα με το υφάκι το μπλαζέ και τις μαλακίες σου.
Σε δημοσιο φορουμ εισαι, μιλα ομορφα.

Απ'οτι φαινεται εχεις κολλήσει στην ίδια άποψη ,την οποία υποστηρίζεις με σθένος. Μην έρχεσαι όμως σε αυτό το φόρουμ το οποίο αποτελειται κατα μεγάλο ποσοστό απο ενημερωμένους και διαβασμένους "σκυλάδες", και μας μιλάς οτι πήρες καθαρόαιμο σκυλο με τσιπάκι και πέντιγκρι απο μια κυρία στην Τσεχία στην σουπερ τιμή των πενήντα ευρω...Δεν μασάμε κουτόχορτο.

Εκανες την επιλογή σου, μην προσπαθείς να την δικαιολογήσεις. Για εμας εδώ μεσα εισαι τέρμα λάθος ,όσο και να παλευεις να αποδείξεις το αντίθετο.

Εγώ μόνο εύχομαι να ειναι υγιές το κουτάβι σου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τι σχέση έχει η αξία του σκύλου με την τροφή του?Δεν κατάλαβα την σύγκριση ένα τσουβάλι τροφή ένας σκύλος.
Να στο εξηγήσω...

μηνιαια εξοδα τροφής πανω κατω 50 ευρώ, το να κάνεις οικονομια σε ζόριζε για να μαζέψεις τα χρήματα για να πας σε εκτροφεα?

εδιτ: οταν καποιος δεν θέλει να καταλάβει τι του λέμε τόσα ατομα... και τα επιχειρηματα δεν βγαίνουν, τότε και το υβρεολόγιο ειναι χρήσιμο. I rest my case...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
τι σχέση έχει η αξία του σκύλου με την τροφή του?Δεν κατάλαβα την σύγκριση ένα τσουβάλι τροφή ένας σκύλος.
Αυτη την απορια εχουν ολοι παραπανω, οταν εσυ σιγκρινες τον σκυλο με μια μερσεντες!

Ωραιο θεμα, θα το δειξω στη Μοκα μπας και σταματησει να απορει για ποιο λογο τη παρατησαν :rolleyes::rolleyes:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ραλφινο μη νευριαζεις ,και πες μου οτι δεν εννοεις αν χτυπα ξυλο παθει δυσπλασια αυτο το αθωο πλασμα που ηδη σε εχει ψηλα και σε λατρευει οτι θα το δωσεις πισω .γιατι να ξερεις η τσεχα δε θα πληρωσει τα 50-70 ευρω που κοστιζει μια ευθανασια αλλα θα το πεταξει στη καλυτερη περιπτωση απο κανα βραχο στη θαλασσα.

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Τον έπαιρνα μετά απο 20 μήνες και τι θα τον ταϊζα?κονσέρβες αβ ? με δουλευείς?ή είναι έτσι απλό γεία σας πήρα τον σκύλο με βολέυει 19/08/2017?ετσι απλά είναι?Δηλαδή δεν φτάνουν ολα αυτά κατακρίνεις και τον σκύλο και τους κολλατε ταμπέλες σκυλί με 50Ε σκυλί με 100Ε σκυλί με 2000Ε?Το ένα τρώει κονσέρβα το άλλο friskies και το άλλο ACANA?
Δεν ΘΕΛΕΙΣ να καταλαβεις αυτο που που σου λεω γιατι νομιζεις οτι στο λεω επιθετικα.
Εσυ λες οτι ταΐζεις το σκυλο σου ακανα και προφανως θα συνεχιζεις να το κανεις. Αυτο που σου λενε εδω ειναι οτι θα μπορουσες να μαζευεις τα χρηματα απο τους 20 πρωτους μηνες που θα ξοδευες ετσι και αλλοιως για να παρεις την ακανα, να τα εδινες μαζεμενα για να παρεις εκτροφικο σκυλο και να τον ταΐζεις με ακανα απο τη στιγμη που θα τον παρεις. Αφου τα 60αρια θα τα δινεις ετσι και αλλοιως καθε μηνα για την τροφη, τα πρωτα να τα μαζευες και τα υπολοιπα να τα εδινες σε τροφη.
Τωρα καταλαβαινεις τι σου λεω ή παλι οχι;

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
πάμε πάλι απο την αρχή.Αγορά σκύλου 50ευρώ.Είναι τσιπαρσιμένος και με διαβατήριο στο αποδεικνύω κιολασ.Όχι ο σκύλος δεν ειναι επιπέδου die3grazien ή CleverCanin.To γνωρίζω και το σέβομαι.Δεν το επαιξα εξυπνος σε καμία περίπτωση.Άν δεν το πιστευεις δεν φταίω εγώ.Εγώ τοσο τον πήρα τον σκύλο γιατί ειμαι και μέσω γνωστού της.Δεν ταιριάζουν αυτα που λέω στην νοοτροπια σας περι σκυλιών τύπου puppiemills και τέτοια.καλά κάνετε.Αυτη τα πουλάει 250-300 ευρώ χωρίς τα pedigree και 600 με τα pedigree.Τους γονείς δεν τους είδα και αυτό είναι ρίσκο.Απλά εσείς με κατακρίνεται στο ότι η συμφωνία είναι ότι αν έχει δυσπλασία θα αντικατασταθεί.Αυτό το λένε όλα τα εκτροφεία.Όλα όσα εχω πάρει τηλέφωνο λένε για οποιοδήποτε λόγο απόκλισης του σκυλιού απο τα πρότυπα της φυλής αντικαθίσταται.

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Δεν ΘΕΛΕΙΣ να καταλαβεις αυτο που που σου λεω γιατι νομιζεις οτι στο λεω επιθετικα.
Εσυ λες οτι ταΐζεις το σκυλο σου ακανα και προφανως θα συνεχιζεις να το κανεις. Αυτο που σου λενε εδω ειναι οτι θα μπορουσες να μαζευεις τα χρηματα απο τους 20 πρωτους μηνες που θα ξοδευες ετσι και αλλοιως για να παρεις την ακανα, να τα εδινες μαζεμενα για να παρεις εκτροφικο σκυλο και να τον ταΐζεις με ακανα απο τη στιγμη που θα τον παρεις. Αφου τα 60αρια θα τα δινεις ετσι και αλλοιως καθε μηνα για την τροφη, τα πρωτα να τα μαζευες και τα υπολοιπα να τα εδινες σε τροφη.
Τωρα καταλαβαινεις τι σου λεω ή παλι οχι;
το καταλαβαίνω απλά τώρα μπορω και τον ταϊζω ακανα γιατί τώρα έπιασε δουλειά και η γυναίκα μου στον τρίτο μήνα του σκυλιού.φορολογική δήλωση θέλετε ρε παιδιά?2 μήνων ρε παιδιά τα σκυλιά σας τρώγανε το ίδιο με 4 μηνών?για τις ίδιες ποσότητες μιλάμε?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
πάμε πάλι απο την αρχή.Αγορά σκύλου 50ευρώ.Είναι τσιπαρσιμένος και με διαβατήριο στο αποδεικνύω κιολασ.Όχι ο σκύλος δεν ειναι επιπέδου die3grazien ή CleverCanin.To γνωρίζω και το σέβομαι.Δεν το επαιξα εξυπνος σε καμία περίπτωση.Άν δεν το πιστευεις δεν φταίω εγώ.Εγώ τοσο τον πήρα τον σκύλο γιατί ειμαι και μέσω γνωστού της.Δεν ταιριάζουν αυτα που λέω στην νοοτροπια σας περι σκυλιών τύπου puppiemills και τέτοια.καλά κάνετε.Αυτη τα πουλάει 250-300 ευρώ χωρίς τα pedigree και 600 με τα pedigree.Τους γονείς δεν τους είδα και αυτό είναι ρίσκο.Απλά εσείς με κατακρίνεται στο ότι η συμφωνία είναι ότι αν έχει δυσπλασία θα αντικατασταθεί.Αυτό το λένε όλα τα εκτροφεία.Όλα όσα εχω πάρει τηλέφωνο λένε για οποιοδήποτε λόγο απόκλισης του σκυλιού απο τα πρότυπα της φυλής αντικαθίσταται.
Aυτο και μόνο που έκανα bold δειχνει ότι κατι δεν πάει καλά με την αγορα του σκύλου.
Ξερεις πόσο κοστίζει το πεντιγκρι στον εκτροφέα? Πανω κάτω 20 ευρω...Αν ειναι πάλι export φτάνει στα 80 το πολυ.
Αυτη την αποκλιση της Τσεχας, 300 ευρω(!!), πως την εξηγεις εσυ??

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
Λοιπόν, βασικά καλώς ήρθες, να σου ζήσει ο σκυλάκος και να μην πάθει ποτέ του τίποτα.

Όμως, μάθε να ακούς, είναι τεράστιο προτέρημα.

Δεν γίνεται να ισχυρίζεσαι πως το σκυλί σου είναι καθαρόαιμο με πέντιγκρι και τσιπαρισμένο, ενώ το έχεις αγοράσει 50 ευρώ. Τα έξοδα μιας σωστής γέννας είναι τεράστια. Μόνο και μόνο τα έξοδα να ήθελε να βγάλει ο "εκτροφέας" (λεμε τώρα) δεν θα του έφταναν ούτε αν πουλόυσε 200 ευρώ το κουτάβι.

Επίσης η λογική "σκύλο θέλω, τώρα τον θέλω" δεν στέκει. Με αυτά τα 50 ευρώ που τον πήρες θα μπορούσες να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, που πίστεψε με, υπάρχουν πολλά αδέσποτα που μοιάζουν με ΓΠ.

Και πάλι καλύ τύχη, θα την χρειαστείς.

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Ραλφινο μη νευριαζεις ,και πες μου οτι δεν εννοεις αν χτυπα ξυλο παθει δυσπλασια αυτο το αθωο πλασμα που ηδη σε εχει ψηλα και σε λατρευει οτι θα το δωσεις πισω .γιατι να ξερεις η τσεχα δε θα πληρωσει τα 50-70 ευρω που κοστιζει μια ευθανασια αλλα θα το πεταξει στη καλυτερη περιπτωση απο κανα βραχο στη θαλασσα.
αν πάθει δυσπλασία δεν θα ταλαιπωρείται?δεν θα υποφέρει?δεν θα είναι κρίμα για το σκυλί?δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον δώσω πίσω γιατί τον αγαπάω.αλλα δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κάνω και καλά!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν φύτρωσε ρε παιδιά μπρόστα μου και μου είπε πουλάω σκυλιά θες ενα?Ζεί εδω 8 χρόνια και εχουν πάρει αρκετοί γνωστοί μου και άλλοι που δεν τους γνωρίζω σκυλιά απο αυτήν.Και τα σκυλιά της όλα είναι όμορφα και υγιή χωρίς προβλήματα.Για αυτό τον πήρα απο αυτήν.Η δυσπλασία μπορεί να υπάρχει και σε καλύτερο κουτάβι "ποιοτικά" αλλα μπορεί και σε χειρότερο.Πήρα εξετάσεις και φωτογραφίες και των γονιών με τα κουτάβια.Το ξέρω ότι δεν είμαι σίγουρος για τίποτα το γνωρίζω.Απλά το timing ο τρόπος το κόστος και όλα τα γενικότερα πράγματα που αφορουν στην αγορά ενός σκύλου ήταν κατάλληλα για να τον πάρω εκείνη την εποχή.
Αν δεν ενδιαφερόμουν για το κουτάβι μου δεν θα ήμουν με το χέρι στην τσέπη για να του παίρνω τα καλύτερα.
Δεν νομιζω ότι εχει κανενα νόημα πλέον αυτή η συζήτηση... ας ελπισουμε να μην εμφανισει τίποτα ο σκύλος....

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Aυτο και μόνο που έκανα bold δειχνει ότι κατι δεν πάει καλά με την αγορα του σκύλου.
Ξερεις πόσο κοστίζει το πεντιγκρι στον εκτροφέα? Πανω κάτω 20 ευρω...Αν ειναι πάλι export φτάνει στα 80 το πολυ.
Αυτη την αποκλιση της Τσεχας, 300 ευρω(!!), πως την εξηγεις εσυ??

Ειναι εμπόριο σκύλων μαυρο το ξέρω.δεν το επικροτώ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
αν πάθει δυσπλασία δεν θα ταλαιπωρείται?δεν θα υποφέρει?δεν θα είναι κρίμα για το σκυλί?δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον δώσω πίσω γιατί τον αγαπάω.αλλα δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κάνω και καλά!
Οποτε τι? Το...κοιμίζουμε??

Αυτα να τα σκεφτόσουν πριν το πάρεις...
Και σου ξαναλέω κάτι που δεν του έδωσεις σημασία:
Σαν και τον Ραλφ σου, ξέρεις ποσα σκυλιά έχουν οι φιλοζωικές?? Παρα πολλά και σε όλες τις ηλικίες

Last edited:

Ralfinos

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2013
56
0
Κέρκυρα
Δεν νομιζω ότι εχει κανενα νόημα πλέον αυτή η συζήτηση... ας ελπισουμε να μην εμφανισει τίποτα ο σκύλος....
δεν τους είδα απο κοντά ανθρωπέ μου δεν φάσκω και αντιφάσκω.Απο κοντά όπως σε ενα εκτροφείο.αυτο εννοουσα.απο φωτογραφίες δεν ειναι το ίδιο όπως απο κοντά.έλεος!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
δεν τους είδα απο κοντά ανθρωπέ μου δεν φάσκω και αντιφάσκω.Απο κοντά όπως σε ενα εκτροφείο.αυτο εννοουσα.απο φωτογραφίες δεν ειναι το ίδιο όπως απο κοντά.έλεος!
είδες εξετάσεις... αρκει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα