Γρυλισμα στο φαγητο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
εδω λοιπον χρειαζεται ενας ανθρωπος...
αλλοι τον καλουν επαγγελματια... εκπαιδευτη... με περισση εμπειρια... να γνωριζει και να διαχωριζει καταστασεις σκυλια ιδιοκτητες
και να μπορει να εφαρμοσει ενα προγραμμα εκπαιδευσης τετοιο ωστε να μην κουκουλωθει το προβλημα αλλα να μπει η σχεση σε σωστη βαση ωστε να μπορεσουν να συμβιωσουν αρμονικα μεταξυ τους...
εγω αυτο καλω εκπαιδευση και για να το επιτυχω αυτο χρησιμοποιω καθε μοριο του μυαλου μου και της ανθρωπινης εφευρετικοτητας μου προσαρμοζοντας την μεθοδολογια αναλογως του σκυλου που εχω απεναντι μου... ( ο εκπαιδευτης πρεπει να συμπεριλαβει το σκυλο , τον ιδιοκτητη και την ηδη υπαρχουσα σχεση που υπαρχει και να προσπαθησει να επεμβει)
δεν απορριπτω την δικη σου μεθοδο αλλα ειναι πολυ σπανιες οι περιπτωσεις που την θεωρω ως τη μονη διεξοδο...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Παμε αλλη μια.....
Δεν εχω πει ποτε κ πουθενα οτι μονο ετσι γινεται.

Νομιζω ομως οτι υπεραναλυουμε ομως καταστασεις που κατα τ αλλα ειναι πολυ απλες.

Στο παραδειγμα μας αν θες να στο κανω συγκεκριμενο, ο σκυλος γρυλλισε μια δυο ειδε οτι τον παιρνει, θα γρυλλιζει οποτε γουσταρει γιατι δεν υπαρχει ιδιαιτερη αντιδραση απο μεριας αφεντικου να τροφοδοτησει το feedback των συνεπειων. Τοσο απλο.

Ολα τα υπολοιπα περι κατεστραμμενης σχεσης, τρομερου προβληματος κ επικινδυνου (για το Θεο!!) σκυλου, μου φαινονται αστεια.
Ορια κ εντολες ειναι η απαντηση.

Ο τροπος;
Ο δικος σου ο δικος μου η του αλλου, δεν εχει μεγαλη σημασια αν ταιριαζει σε σκυλο κ ιδιοκτητη κ ο σκυλος καταλαβει τα παραπανω: ορια κ εκτελεση εντολων.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
ιστ προσπαθω και το γραφω ξεκαθαρα...
να σε βγαλω απο το σκεπτικο του δικου μου... δικου σου... δικου του...
η εκπαιδευση των σκυλων εξελλισεται συν το χρονω οπως οτιδηποτε αλλο γυρω μας...
εδω ο τσιπρας και με 62% οχι εξελλιχθηκε σε ναι...
τεσπα προσπαθω να αλλαφρυνω το κλιμα συγχωρεσε το αχαρο χιουμορ μου..
ασυτο που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι ενας εκπαιδευτης δεν πρεπει να κολλαει σε εναν και μονο τροπο εκπαιδευσης
πρεπει αν θελετε να λεγεται επαγγελματιας να γνωριζει οτιδηποτε σχετικα με το επαγγελμα του και να ειναι σε θεση να το εφαρμοσει ανα πασα στιγμη...
πρεπει ομως να μπορει να διαχωριζει καταστασεις και να ξερει ποτε και ποιον τροπο να εφαρμοσει καθε στιγμη
ας δεχτουμε λοιπον οτι αν γνωριζοπυμε μονο ενα μοναδικο τροπο να επικοπινωνησουμε με τον σκυλο μας κι ειχε - εχει αποτελεσματα δεν ειναι ο μοναδικος τροπος που υπαρχειο και που πρεπει ολοι να εφαρμοζουν...
πρεπει και παντα να εχουμε στπ μυαλο μας που απευθυνομαστε...
αν ειμασταν σε θεμα αλλου συμφορουμιτη που πιστευω θ αμπορουσε να διαχειριστει με τον τροπο σου την κατασταση δεν θα ειχα κανει καμμια παρεμβαση επι του θεματος...

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εχω εναν σκυλο που μου γρυλιζει
δοκιμαζω θετικα,οσο και να προσπαθω δεν καταφερνω τιποτα.

ο ιδιος σκυλος μετα απο προσπαθεια παει στο αρνητικο,πνιχτες,ρευμα και ολα τα σχετικα.ομως παλι δεν καταφερνω τιποτα.

στις δυο περιπτωσεις εχει επεμβει εκπαιδευτης,καλος η κακος ας το αφησουμε απεξω.....

δοκιμασα λοιπον και τις δυο μεθοδους,δεν καταφερα τιποτα και ο σκυλος συνεχιζει.

οταν παω διπλα ενω τρωει και μου γρυλιζει,δινω εντολη,αφηνει το μπωλ και το παιρνω,τον βαζω στο κατσε η οτιδηποτε οπως και στην αρχη,αν δεν του πω να φαει δεν τρωει..

μπερδεμενο ε;τωρα ομως τι γινετε;;;τι κανω;;;
ωραιο σεναριο αν ομως ειναι αληθεια τι παιζει;;

δεν με σεβετε ο σκυλος;μα αφηνει το μπωλ και το περνω,ακουει τα παντα..
το καταφερα με την εκπαισευση;;μα το εκανε και πριν,το γκρρρρ ηθελα να κοψω.

τωρα;;;τι;;;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
τασο υπαρχει κι αλλη προσεγγιση εκτος αυτης που περιγραφεις
μια και πιστευω οτι ειναι αληθινο το σεναριο σου ..
αλλα μεσα απο εδω σε τετοια θεματα δεν θα προτεινα οπως και δεν εχω προτεινει ηδη κατι
μονο ασφαλεις θεσεις μπορει σε τετοια ζητηματα να δινονται ως λυσεις αππο εδω .... το γρυλλισμα ευκολα γινεται δαγκωμα .... ενα τσικ λαθος χρονου αντιδρασης ειναι...

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οτι θελεις καταλαβαινεις......
Οτι σε βολευει βασικα προκειμενου να μειωσεις κατι με το οποιο δεν συμφωνεις......

Replay προς κατανοηση κ συνοψη οσων εχω ηδη γραψει ποιο πισω:
Θεωρω χαζο το λιγοτερο να πειραζει καποιος συστηματικα ενα σκυλι στο φαι του. Θεωρω επισης εντελως ηλιθιο να πας να ανακατευεσαι με το φαι σκυλου που δεν γουσταρει την ωρα που ο σκυλος δεν ξερει απο ορια κ εντολες.

Ο μονος λογος να μπορει καποιος να παρει το φαι του σκυλου ειναι σαν μερος μιας διαδικασιας κατα την οποια θα μπορει να του παρει οτιδηποτε απο το στομα οποιαδηποτε στιγμη χρειαστει.
Για κανενα αλλο λογο.....

Φυσικα επισης θεωρω εντελως ηλιθιο να πας κ να σπασεις στο ξυλο ενα σκυλο που τρωει κ σου γρυλλισε οπως εχει κανει αλλες Χ φορες στο παρελθον.......

Απο αλλου ξεκινας οπως λες χρησιμοποιωντας το μυαλο σου.
Πρωτα μαθαινεις στο σκυλο καλα την εντολη αστο κ μετα τον μαθαινεις να την εκτελει παντως καιρου* και τοτε μονο πας την ωρα που τρωει για να του παρεις το πιατο με εντολη.

*εδω που ειναι το αστερακι ειναι κ η διαφορα των μεθοδων. Εγω μιλαω για επιβολη εσυ για δωροδοκια η παραπλανηση η οπως θες πες το.....
Οποτε αν σε καποιο σημειο θα τις αρπαξει θα ειναι αυτο στο οποιο δεν θα εκτελει εντολες που γνωριζει.

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις το γραφω ελπιζω να καταλαβαινουνε οι υπολοιποι.......

• Like
Reactions: ISKENDER and mareco

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
τασο υπαρχει κι αλλη προσεγγιση εκτος αυτης που περιγραφεις
μια και πιστευω οτι ειναι αληθινο το σεναριο σου ..
μονο ασφαλεις θεσεις μπορει σε τετοια ζητηματα να δινονται ως λυσεις το γρυλλισμα ευκολα γινεται δαγκωμα .... ενα τσικ λαθος χρονου αντιδρασης ειναι...
δεν ξερω για αλλη προσεγγιση ειναι η αληθεια αλλα φυσικα θα υπαρχουν και αλλοι τροποι

οντως ειναι αληθινο

οντως επεσε και δαγκωμα καποια στιγμη και με το θετικο και με το αρνητικο.

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
@east49 συμφωνων με το μυνημα σου το τελευταιο
και φαινεται οτι απο αλλα ποστ σου τελικα αλλαζεις γνωμες και προχωρας χαιρομαι...

διαφωνω φυσικα με το οσα θελω καταλαβαινω και περι μειωσης κατι που το κανεις σε καθε θεμα αλλα το προσπερνω...

να σου διευκρινησω οτι εγω δεν προτεινα τιποτα
οποτε πως βγαινει το συμπερασμα γιατι πραγμα μιλω εγω ?
ποτε μιλησα για δωροδοκια και παραπλανηση ? μαλον με μπερδευεεις και πηρες προσωπικα και μονο τα μυνηματα μου
εγω τοποθετηθηκα για ολους οσους συμβουλευουν επεμβασεις την ωρα που τρωει και γρυλλιζει...

ειδικα σε εσενα το συνεχισα επειδη εχεις αναφερει λεπτομερως σε αλλα θεματα την δικη σου αντιδραση η οποια ειναι ακρως επικινδυνη στο συγκεκριμμενο και μονο...

εντιτ... τριτη λεξη προτεολευταια σειρα...

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49 συμφωνων με το μυνημα σου το τελευταιο
και φαινεται οτι απο αλλα ποστ σου τελικα αλλαζεις γνωμες και προχωρας χαιρομαι...

διαφωνω φυσικα με το οσα θελω καταλαβαινω και περι μειωσης κατι που το κανεις σε καθε θεμα αλλα το προσπερνω...

να σου διευκρινησω οτι εγω δεν προτεινα τιποτα
οποτε πως βγαινει το συμπερασμα γιατι πραγμα μιλω εγω ?
ποτε μιλησα για δωροδοκια και παραπλανηση ? μαλον με μπερδευεεις και πηρες προσωπικα και μονο τα μυνηματα μου
εγω τοποθετηθηκα για ολους οσους συμβουλευουν επεμβασεις την ωρα που τρωει και γρυλλιζει...
ειδικα σε εσενα επειδη εχεις αναφερει λεπτομερως σε αλλα θεματα την δικη σου αντιδραση η οποια ειναι ακρως επικινδυνη στο συγκεκριμμενο και μονο...
Θελεις να διευκρινησεις τα bold για να μην αιωρουνται αοριστα πραγματα που δεν ισχυουν;

Επισης για να μην ψαχνεις τσαμπα, εγω δεν εχω τσακωθει ποτε με σκυλο για το φαι του η για οτιδηποτε αλλο εχει στο στομα του. Λυμενα θεματα αυτα.
Επισης για να μην ψαχνεις να ξαναπω οτι θεωρω οτι αν καποιος φοβαται την φυσικη αντιπαραθεση με το σκυλο του η φοβαται το σκυλο του γενικα, τοτε ειναι αναγκασμενος μια ζωη να ακολουθει μεθοδους που δεν ερχονται σε συγκρουση..... Αποπλανηση, παραπλανηση, κοροιδια η οτι αλλο θες....... Δεκτο απολυτα.
Δεν ειναι αναγκη να συμφωνω ομως ετσι;;

Τελος να σου πω για αλλη μια φορα οτι τα φορα ειναι για να παραθετουμε αποψεις κ εμπειριες.
Το να μην προτεινεις τιποτα η να προτεινεις να μην ακουει καποιος οτι διαφορετικο του γραφουνε η να απαντας το στερεοτυπο "βρες εκπαιδευτη" δεν προσφαιρει κ τιποτα ουσιαστικο ετσι;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
γι αλλη μια φορα εχεις παρει την αποψη μου
την εχεις αναγαγει σε προσωπικο επιπεδο την εχεις αλλαξει... εχεις παρει γραφομενα απο αλλους συμφορουμιτες και τα εχεις γραψει ως δικη μου αποψη....
εχω κατσει και προσπαθησει να συζητησω μαζι σου
και να βγω κι απολογουμενος?

για τα μπολντ...
να ψαξεις τα θεματα σου και προηγουμενες αντιπαραθεσεις ..σιγα μην μπω σε τετοια διαδικασια...

στα φορα οπως λες ειναι για να καταθετεις αποψεις
οσο και να μην σου αρεσουν λοιπον θα υποστεις και τις δικες μου
ακομα κι αν ειναι τραβα σε εκπαιδευτη...

ειναι αστειο να προσπαθεις να γαλουχησεις καποιον στο ονομα του βολταιρου στερωντας την δικη του αποψη....

σιγα μην απολογηθω σε εσενα μετα τετοιας χειραγωγησης αποψεων που προσπαθεις να κανεις

κανε αναφορα στον ανμιν ...

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Επισης για να μην ψαχνεις να ξαναπω οτι θεωρω οτι αν καποιος φοβαται την φυσικη αντιπαραθεση με το σκυλο του η φοβαται το σκυλο του γενικα, τοτε ειναι αναγκασμενος μια ζωη να ακολουθει μεθοδους που δεν ερχονται σε συγκρουση..... Αποπλανηση, παραπλανηση, κοροιδια η οτι αλλο θες....... Δεκτο απολυτα.
Δεν ειναι αναγκη να συμφωνω ομως ετσι;;
Υπάρχει και το δεν θέλω. Δεν σημαίνει ότι κάποιος φοβάται ή δεν μπορεί. Αναγκασμένος δεν είναι κανείς. Επιλογή του είναι.

• Like
Reactions: Estranged

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εδω υπαρχει μειζων προβλημα συνενοησης.
Γενικοτερο θα ελεγα.

Δεν σου ειπα ποτε να απολογηθεις για οτιδηποτε.
Σιγα μην ασχοληθω να σου κανω κι αναφορα!!
Σου ειπα οταν γραφεις κατι να το τεκμηριωνεις κ οχι να γραφεις οτι να ναι στον αερα επειδη ετσι σου ηρθε, βοηθαει κυριως την εγκυροτητα των δικων σου γραφομενων.....
Στην τελικη οπως εσυ πετας οτι πετας κ απαντας "σιγα μην ψαξω" σου απαντω κι εγω "οσο κι αν εψαχνες δεν θα εβρισκες"...

Τωρα οσο αναφορα τις αποψεις κ τις μεθοδους:
επανηλλημενα εχω γραψει οτι σεβομαι τις διαφορετικες αποψεις κ οτι αναγνωριζω οτι υπαρχουν κ αλλες μεθοδοι. Αυτο δεν σημαινει ομως ουτε οτι πρεπει να συμφωνω μαζι τους ουτε οτι πρεπει να τις υποστηριζω......
Υποστηριζω ομως το δικαιωμα του καθενος να καταθεσει την διαφορετικη του αποψη.
Οταν δε το κανω εγω συνηθιζω να το κανω τεκμηριωμενα κ οχι πετωντας κουβεντες εντυπωσιασμου στον αερα.....

Τεσπα.....
Ας ελπισουμε οτι οποιος διαβαζει καταλαβαινει κατι......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Υπάρχει και το δεν θέλω. Δεν σημαίνει ότι κάποιος φοβάται ή δεν μπορεί. Αναγκασμένος δεν είναι κανείς. Επιλογή του είναι.
Σαφεστατα.
Το εχω γραψει κι αυτο επανηλλημενα σε αλλα θεματα
"η μεθοδος εχει να κανει με την ιδιοσυγκρασια ανθρωπου κ σκυλου"......

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Σαφεστατα.
Απλά όπως αναφέρθηκε εδώ, φάνηκε κάπως απόλυτο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
χμ...
δεν γινεται αυτο που ζω σημερα...

ευτυχως που τα γραπτα μενουν..
να προσπαθησω θελεις σε οτι αφορα εσενα να αποδειξω τα γραφομενα μου?
κι αυτα που εσυ μολις εγραψες για μενα τι? τα κανουμε γαργαρα... ?
οχι.... εσυ μπορεις και να γραφεις οτι θελεις ... ετσι?

φυσικα και υπαρχει μειζων θεμα συνενοησης κι αυτο στο εχω τονισει παλαιωθεν...
θυμασαι?
μην ψαχνω τωρα το θεμα με τα χρωματα....
υπαρχουν κι αλλα θεματα... αλλα που να ψαχνει κανεις...

ασε το κοσμο που διαβαζει να καταλαβαινει οτι γραφω οτι μου ... ηρθε...

εγω υποσχομαι να μην ξανασχοληθω μαζι σου ... δεν βγαζει πουθενα αλλωστε....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
χμ...
δεν γινεται αυτο που ζω σημερα...

εγω υποσχομαι να μην ξανασχοληθω μαζι σου ... δεν βγαζει πουθενα αλλωστε....
Λειπει εκεινο το καταραμενο emoticon που βαραει το κεφαλι του στον τοιχο πραγματικα.......
Αν ξαναδιαβασεις το ποστ #70 ισως βοηθησει.

Οπως κ να εχει ο ανθρωπος μπηκε κ ρωτησε.
Οποιος (κ μην το παρεις προσωπικα) χαλιεται απο τις απαντησεις που δινω δικαιωμα του αλλα θα τις υποστει.
Αν θελει να τις σχολιασει καλοδεχουμενο αρκει να ειναι τεκμηριωμενο........

Καλο σας βραδυ!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
ξεχνατε κατι που βασικο και κανετε παλι το ιδο λαθος σε επικινδυνο βαθμο
Να γραφετε αυτα που εσας βολεψαν και σε εσας δουλεψαν

μιλαμε παντα για την σχεση που αναπτυσεται μεταξυ ενος ανθρωπου κι ενος σκυλου
ο καθενας με την διαφορετικοτητα του και δημιουργουν μια μοναδικη σχεση

δεν μπορει να ειμαστε σοβαροι και να λεμε εγω αυτο εκανα κι αυτο δουλεψα σε καποιον που ηδη εχει δημιουργησει αθελα του μια προβληματικη (?) σχεση

ελπιζω να ειναι στο στυλ που περιγραφει η μαρεκο και τπτ αλλο
αλλα αυτο μονο ενας με εμπειρια απο κοντα μπορει να το διαπιστωσει και μεχρι τοτε ας προσεχουμε τι προτεινουμςε στον φιλο μας πριν δημιουργησει μεγαλυτερο προβλημα που δυσκολα (τουλαχιστον δυσκολοτερα ) θα διορθωνεται...
αφιερωμενο... το ποστ 70 .....

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σαφεστατα.
Τοτε ποιο ηταν το νοημα εκεινης της φρασης; Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι μονο την αντιπαραθεση παραδεχεσαι.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μπικοουζ δεν συμβαινει ετσι στην φυση!

Εχεις δει ποτε το σκυλο που θελει το κοκκαλο που τρωει ο αλλος σκυλος, να πηγαινει να του αφηνει διπλα μεζεδακι για να το παρει;;

Αυτα ειναι δικα μας τεχνασματα να τα ξεγελασουμε ειτε γιατι φοβομαστε να συγκρουστουμε, ειτε γιατι δεν καταφεραμε να ξεκαθαρισουμε σωστα την μεταξυ μας θεση, ειτε γιατι απλα μας ειναι ποιο ευκολο κ δουλευει, αντι να τον κανουμε να υπακουσει να τον ξεγελασουμε......
δεν ειχα ποτέ προβλημα με το φαγητο με κανεναν μου σκύλο και ετσι δεν μπορω να προσφέρω στο θεμα αλλα ναι η Τσίκα αρκετες φορές αν θέλει κατι που τρωει ο ντρεντ παει και παιρνει το μπαλακι και πάντα ο βλαμένος αφηνει το φαγητο και του το τρωει