Γρυλισμα στο φαγητο

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Δε τρεχω και εφαρμοζω αμεσως οτι μου πουν εδω φιλε.Μπορει να μην ειμαι "γνωστης" αλλα χαζος δεν ειμαι.Αυτα που εκανα ηταν να προσπαθησω να του μαθω το "αστο".Που δεν ειναι κατι κακο κατα τη γνωμη μου :)
τι θελεις να πεις στην πρωτη προταση;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κανεις δεν σου καταλογιζει κακη προθεση φιλε.

Το εγραψα κ ποιο πριν, το "αστο" δεν μαθαινεται ετσι οπως το περιγραφεις κ σιγουρα δεν μαθαινεται πανω στο κυριως γευμα ενος ανεκπαιδευτου σκυλου!!!!

Μαθε του το με παιχνιδι. Με ενα μπαλακι σε πρωτη φαση. Πετας φερνει "αστο". Μετα εξασκησε το με ενα κομπο πχ. Παιζετε τραβαει "αστο".......
Οταν εκτελει παντως καιρου ανακατευεσαι με φαγωσιμα.....
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥ θα τα κανεις χειροτερα με ταχυτατους ρυθμους........

Υ. Γ. Για να εκπαιδευτει ενας σκυλος χρειαζεται επιμονη υπομονη και σταθεροτητα. Δεν ειναι υπολογιστης του περασαμε το προγραμμα δουλευει φυγαμε. Επισης επειδη γνωριζει μια εντολη δεν σημαινει οτι θα την εκτελει παντα. Το αποτελεσμα εχει ερθει ΜΟΝΟ οταν την ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ.

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
μετα τις απανωτες διαφωνιες ερχονται οι απανωτες συμφωνιες...

δεν θελω να πω τιποτε διαφορετικο απο οσα μολις ο ιστ σου εγραψε...
Κοιτα, οσον αφορα την εκπαιδευση του σκυλου οπως φανηκε κιολας δεν γνωριζω τιποτα γιατι ειναι το πρωτο μου σκυλι.Ο λογος που το ανοιξα αυτο το θεμα ηταν ουσιαστικα για να αποφυγω αυτο που γινεται σχεδον παντα.Δηλαδη να γινοντε παντα ολα τα λαθη στο πρωτο σκυλι.Οποτε προσπαθω χωρις ομως να κανω οτι γραφει ο καθενας εδω περα.Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δε με γνωριζεις απο χθες για να ειρωνευεσαι.Δεν εγραψα οτι κοπαναω το σκυλι μου ουτε οτι προσπαθω να του κανω κακο για να γραφεις "εξυπνες" προτασεις.Και δε στο γραφω νευριασμενα.Απλα ειναι κριμα να το παιζεις καπως επειδη εισαι γνωστης καποιας ειδικοτητας.Κι εγω πιθανοτατα να γνωριζω κατι αλλο που εσυ δεν ξερεις.Δε θα σε ειρωνευτω γιατι το οτι γνωριζω κατι δε σημαινει οτι εχω πιασει τον Θεο απ'τα.....

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
@PanteS κάτι παρεξήγησες στο post που έκανες quote.

μετα τις απανωτες διαφωνιες ερχονται οι απανωτες συμφωνιες...
Αυτό πήγαινε στον east.

Κι εγω πιθανοτατα να γνωριζω κατι αλλο που εσυ δεν ξερεις.
Όσο για αυτό, νομίζω ότι ο GRDANE συμφωνεί 100%. Κοίτα άλλωστε την υπογραφή του:
Όλοι είμαστε αμαθείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αγνοούμε όλοι τα ίδια πράγματα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Βασικη αρχη του πρωτου κεφαλαιου ειναι να γνωριζεις ΚΑΙ ΕΣΥ τα ορια της προσωπικοτητας του σκυλου. Σε σκυλο που δεν γουσταρει πολλα πολλα κ του σπας τα νευρα σε μια εντελως προσωπικη στιγμη απολαυσης ειναι σαν να πηγαινεις γυρευοντας. Καλλιστα λοιπον το γρυλλισμα του σκυλου σου μπορει να ερμηνευτει σαν "δεν με παρατας λιγο ησυχο να ΦΑΩ;" "ηρθες παλι να μου σπασεις τα νευρα;" κ ειναι απολυτα λογικο με την παραπανω περιγραφη!!! ...
Στα πλαίσια που λέμε, μεταξύ άλλων, το μακρύ και το κοντό μας...
Το απόσπασμα του @east49 , θα ήθελα να σας το κάνω "illustrate" με ένα παλιό παράδειγμα, περισσότερο για τα νεότερα μέλη μας:

Μία κυρία είχε αποκτήσει δύο Ποιμενικά Καυκάσου... αρσενικά... φαντάζομαι, με τα όποια θέματα της ανατροφής δύο κουταβιών της φυλής... έτσι, τα Καυκάσια έφτασαν να γίνουν περίπου 2,5 ετών... ΜΕΓΑΛΟ διάστημα για να ΜΗΝ ξέρεις τα ΟΡΙΑ των σκυλιών ΣΟΥ...
Ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό και η κυρία είχε βάλει στα σκυλιά να φάνε, στον κήπο... και ένιωθε ότι κάνει πολλή ζέστη... και σκέφτηκε (με αναμφισβήτητη καλοσύνη και συμπόνοια για τα σκυλιά της) να πάρει το λάστιχο του ποτίσματος (την ώρα του φαγητού) και να τα καταβρέξει, για να "δροσιστούν"!!!
Το αποτέλεσμα ήδη το φαντάζεστε... τα σκυλιά παράτησαν το φαγητό και όρμησαν πάνω στην ιδιοκτήτριά τους... και την τσάκισαν...
Και θα συνέχιζαν ακόμα... αν εκείνη δεν έκανε την ενστικτώση κίνηση του άγριου ζώου: Έπεσε κάτω (δεν διευκρινίζεται αν έπεσε μόνη της ή την έριξαν) και παρέμεινε ξαπλωμένη μπρούμητα... οπότε, τα σκυλιά σταμάτησαν και επέστρεψαν στο φαγητό τους...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Συνεχιζω να μην το βρισκω ειρωνικο.
Δεν μου αρεσει να υποθετω τι ηθελαν να πουν αλλοι αλλα αυτο ειναι μια διαπιστωση. Και γω αυτο εχω καταλαβει.
Απο αυτα που εχεις γραψει, εχω καταλαβει οτι το εχεις λιγο ζαλισει το σκυλι. Δικο σου ειναι και εσυ θα αποφασισεις τι θα κανεις μαζι του αλλα αφου σε απασχολει, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να σας δει καποιος απο κοντα και να σας πει ακριβως ενα, δυο, τρια συγκεκριμενα πραγματα να κανετε. Να ερθει σπιτι, να δει το σκυλο την ωρα του φαγητου. Καποιον που θα ξεαγχωσει εσενα. Ειναι πολλα τα οφελη. :)

• Like
Reactions: Aslan

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Οπως εχω πει μ'αρεσει να ακουω αποψεις.Δε θα παρεξηγηθω αν μου πει ο αλλος "του εχεις πριξει τα @@" γιατι μπορει οντως να ειναι ετσι.Δε θα παρεξηγηθω αν μου πει ο αλλος "το εχεις παρει λαθος" γιατι μπορει οντως να ειναι ετσι.Δε θα σου πω "τι λες ρε %^%$* που θα μου πεις οτι τον εχω ζαλισει τον σκυλο" γιατι μπορει οντως να ειναι ετσι.Και εννοειται οτι δεν κανω οτι μου λενε.Αν ηταν ετσι δηλαδη θα νομιζα οτι ο σκυλος πεθαινει απο τα μικροβια αν φαει κρεας, οι κροκετες ειναι οτι ακριβως χρειαζεται ο σκυλος, πρεπει να τον βγαζω βολτα απο τους 6 μηνες κλπ κλπ.Λαθη εννοειται οτι θα κανω, οπως ολοι.Εχω μιλησει με εκπαιδευτη μηνες νωριτερα και ποτε δεν ειχε υφακι τυπου
οτι θα την εκπαιδευσεις εσυ εχει γινει κατανοητο απο την πρωτη στιγμη..
οπως επισης οτι τρεχεις κι εφαρμοζεις αμεσως οτι σου πουν εδω...
.Δεν ειναι καπως παραξενο να σε σεβεται ενας επαγγελματιας (οχι επειδη ειναι γλυφτης) και να σου πεταει τετοιες ατακες καποιος απο ενα forum (υποψιν οτι δεν ηταν μπηχτη για το forum...πιστευα και πιστευω οτι ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@PanteS
Ειναι ο τροπος γραφης του @GRDANE. αυτος......
Εγω ακομα δεν τον εχω συνηθισει κι ας εχουνε περασει κατι χρονια...... Εχω καταληξει ομως οτι δεν το κανει με κακια.
Προσπερνα τον τροπο, μεινε στην ουσια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Eικάζω... ότι το συγκεκριμένο που quotaρεις και νομίζεις ότι είναι ειρωνικό... πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ όλοι είπαμε το μακρύ μας και το κοντό μας και ενώ είπες ότι θα απευθυνθείς σε επαγγελματία για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα... παρόλα αυτά πας και κάνεις γυμνάσια στο σκυλί την ώρα του φαγητού. Οπότε εδώ που τα λέμε, μη με παρεξηγείς αλλά η δική σου αντίδραση αντιφάσκει σε όσα ως τώρα μας άφηνες να υποθέτουμε ότι (σωστά) θα έκανες.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Προτείνω να το αφησεις πισω σου το ολο συμβαν (συγγνωμη εξάλλου δε θα βγει κανεις να σου ζητήσει) κ να κοιταξεις να δεις τι θα κανεις με τον σκυλο...
Συμφωνώ οτι η ωρα φαγητού δεν είναι ωρα εκπαιδευσης, στην ολη σου περιγραφή δλδ μου ρθε εμενα να σε δαγκωσω...
Διαβασε τα ποστ κ οτι σου καθεται καλυτερα!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
.Και εννοειται οτι δεν κανω οτι μου λενε.)
Το θεμα ξερεις ποιο ειναι;
(Και ειναι κ ο λογος που οι περισσοτεροι δεν ρισκαρουν να τοποθετηθουν, οχι γιατι δεν ξερουνε)
Ειναι οτι για "να γινει μια δουλεια" υπαρχουνε πολλοι τροποι που φερνουν αλλες τοσες παραμετρους. ΠΟΙΟΣ τροπος θα δουλεψει στην περιπτωση σου εξαρταται απο σενα κ το σκυλο σου και φυσικα την ικανοτητα σου να τις διαχειριστεις.

Α
υτο σημαινει οτι απ οσα ακους, τα οποια μπορει καν να μην ειναι ολα τα δυνατα σεναρια, πρεπει να μπορεις να ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ κ να αποφασισεις ποιο θα χρησιμοποιησεις, αλλα και να ξερεις τι θα κανεις αν χρησιμοποιοντας το, παρεις μια μη αναμενωμενη αντιδραση. *
Αλλιως πρεπει καποιος καλος κ εμειρος εκπαιδευτης να σε δει μαζι με το σκυλι σου κ να σου πει (και δειξει) ακριβως τι να κανεις, φιλτραροντας για σενα κ διορθωνοντας ΣΕ πανω στην αντιδραση του σκυλου.

Οτι αλλο κι αν προτεινουμε εμεις ειναι λοττο να πετυχει με την πρωτη κ κριμα για το σκυλο να κανεις/ουμε απειρα πειραματα πανω του!!

Απο την αλλη καταλαβαινω οτι λογο εποχης/οικονομικων καταστασεων κλπ κλπ συν το χρονο που τρεχει, με δεδομενο οτι το θεμα σας εξελλισεται κατι πρεπει να κανεις. Γι αυτο ακριβως σου λεω με σιγουρια τουλαχιστον τι να ΜΗΝ κανεις ωστε ακομα κ αν δεν φερεις καλυτερο αποτελεσμα να μην κανεις τα πραγματα χειροτερα.

*Οταν δοκιμαζεις κατι με το σκυλο, να του παρεις το πιατο πχ κ ο σκυλος σου γρυλλιζει, εσυ προβληματιζεσαι κ παραιτεισαι της προσπαθειας ο σκυλος εκει κατι μαθαινει. Μαθαινει οτι αν σε απειλησει κερδιζει. Και ο δικος σου σκυλος μετα απο τοσες προσπαθειες πλεον το ξερει αυτο...... Απο λεπτομεριες μαθαινει, που εσυ πιθανον λογο απειριας να μην μπορεις να τις διακρινεις.......

Τελοσπαντων, το εγραψα το σεντονακι, ελπιζω να σε προβληματισα τουλαχιστον. Οπως κ να εχει θα σου προτεινα δυο πραγματα: να μας πεις την περιοχη σου μπας κ σου προτεινουν τα παιδια καναν καλο εκπαιδευτη να παρεις μια γνωμη απο κοντα τελοσπαντων κ το δευτερο να ρωτας ΠΡΙΝ δοκιμασεις κ θα προσπαθησουμε τουλαχιστον να μην συμβαλλουμε στο να το κανεις χειροτερα........

Αυτα.......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κατα την αποψη του θεματοθετη εγινε...
Το τι λες εσυ, εγω ελάχιστη σημασια εχει!

(Ηταν επισης ειρωνικο το προαναφερθέν μου σχόλιο....)

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
κανονικα αυτο θα επρεπε να σε βαλει σε σκεψεις και οχι να το δεις σαν ειρωνια.
Nα με βαλει σε σκεψεις που ειπα κατι γι'αστειο και μου απαντησε ετσι; :p

Eικάζω... ότι το συγκεκριμένο που quotaρεις και νομίζεις ότι είναι ειρωνικό... πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ όλοι είπαμε το μακρύ μας και το κοντό μας και ενώ είπες ότι θα απευθυνθείς σε επαγγελματία για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα... παρόλα αυτά πας και κάνεις γυμνάσια στο σκυλί την ώρα του φαγητού. Οπότε εδώ που τα λέμε, μη με παρεξηγείς αλλά η δική σου αντίδραση αντιφάσκει σε όσα ως τώρα μας άφηνες να υποθέτουμε ότι (σωστά) θα έκανες.
Ειχα πει οτι θα μιλησω σε εκπαιδευτη και μεχρι να ξεκινησει την εκπαιδευση θα προσπαθησω να του μαθω καποια πραγματα οπως η εντολη "αστο" (για ανεργο φοιτητη τα 600 δεν ειναι ευκολο να βρεθουν ειδικα αν προκυψουν και δυσαρεστα απροοπτα οπως στην περιπτωση μου...ο λογος που τα βγαζω περα μεχρι τωρα ειναι οτι προκειμενου να εχει οτι ακριβως χρειαζεται και λιγα στην ακρη καθε μηνα για αναγκη ειναι οτι δεν βγαινω και τρωω καθε μερα οσπρια/ζυμαρικα κλπ εκτος απο την κυριακη :p ).Ο λογος ηταν αυτο:

Α! Ελπιζω να μη σου πει ο εκπαιδευτης οτι σου γρυλιζει επειδη τρωει φυσικο φαγητο. Μπουρδες! Κ εγω barf δινω κ ποτε δεν γρυλισε.
Αν πει κατι τετοιο θα χρειαστει να τον εκπαιδευσω εγω :p