Γρυλισμα στο φαγητο

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το κυριαρχικο stance οπως πετυχημενα το λες εκτος απο την εκφραση κεφαλιου που μπορει να συγχεεται, η την τριχα που μπορει να ειναι σηκωμενη οποτε ο σκυλος θελει να "προσπαθησει να μεγαλωσει ωστε να πεισει λιγο περισσοτερο" σημασια εχει και το που βρισκεται η ουρα κ αν κουνιεται αλλα κ αν εχει προθεση να μικρυνει την αποσταση η οχι.
Βασικοτερο κατα την αποψη μου απ ολα ειναι το τελευταιο.......
...και ειδικά, που βρίσκεται το "κέντρο βάρους" του σκύλου, εκείνη την ώρα...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
μεσα σε μια αγελη πρεπει να υπαρχουν ξεκαθαρες σχεσεις του ποιος ειναι αρχηγος και ποιοι οι ακολουθοι..
αρχηγος θα πρεπει να ειναι παντα ο ανθρωπος και ακολουθοι οι υπολοιποι σκυλοι....
η μονιμη αμφισβητηση κυριαρχιας απο ενα σκυλο , του ανθρωπου ως αρχηγο ,
οχι μονο στρεσσαρει το συγκεκριμμενο σκυλο λογω ελλειψης ισορροπιας μεσα στην αγελη αλλα αγχωνει και ολη την υπολοιπη αγελη...
οφειλεται δε παντα σε λαθος προσεγγιση και δημιουργια σωστης σχεσης του ανθρωπου με την αγελη... κι αν εξαιρεσουμε την περιπτωση της υιοθεσιας ενηλικου σκυλου μεσα στην αγελη αλλα μιλαμε για την αμφισβητηση ενος σκυλου που απο κουταβι ειναι στα χερια μας το λαθος βαρυνει απικλειστικα τους χειρισμους του ανθρωπου.... μεχρι εκεινη την ωρα...

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Τις περισσοτερες φορες το εκανε μετα την επιστροφη απο βολτα, αλλα και 1-2 φορες οταν ξυπνησε και ηρθε στο σαλονι που καθομασταν και ο σκυλος ηταν εκει.
Παντως ολες τις φορες μετα απο λιγη ωρα το ξεπερναει.
Ειναι σα να μπαινει καποιος ξενος στην αρχη και μετα τον συνηθιζει και πιο μετα δεχεται και χαδια. Ειναι πολυ περιεργο δεν μουχει ξανατυχει και ακομα πιο περιεργο ειναι οτι δεν το κανει παντα.
Σημερα ας πουμε ηταν μελι γαλα, οταν ξυπνησε ο γιος μου, μεχρι γυρισε ανασκελα να του χαιδεψει τη κοιλια..
Να συμπληρωσω οτι τα παιδια που τον ειχαν μεχρι 3 μηνων ηταν λιγο αυστηροι μαζι του.
Να παιζει ρολο αυτο? Κι αν ναι γιατι το κανει μονο στο μικρο, που ουτε τη φωνη δεν του εχει υψωσει.

Οσο για τη σταση σωματος δεν προσεξα λεπτομερειες παντως τα αυτια ηταν ορθια, αναμεσα στο μετωπο ειχε σχηματιστει ρυτιδα, το γρυλισμα κλιμακωνοταν σε ενταση, μπορει να εξελισοταν και σε επιθεση αν δεν εμπαινα στη μεση δεν ξερω..

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
μεσα σε μια αγελη πρεπει να υπαρχουν ξεκαθαρες σχεσεις του ποιος ειναι αρχηγος και ποιοι οι ακολουθοι..
αρχηγος θα πρεπει να ειναι παντα ο ανθρωπος και ακολουθοι οι υπολοιποι σκυλοι....
η μονιμη αμφισβητηση κυριαρχιας απο ενα σκυλο , του ανθρωπου ως αρχηγο ,
οχι μονο στρεσσαρει το συγκεκριμμενο σκυλο λογω ελλειψης ισορροπιας μεσα στην αγελη αλλα αγχωνει και ολη την υπολοιπη αγελη...
οφειλεται δε παντα σε λαθος προσεγγιση και δημιουργια σωστης σχεσης του ανθρωπου με την αγελη... κι αν εξαιρεσουμε την περιπτωση της υιοθεσιας ενηλικου σκυλου μεσα στην αγελη αλλα μιλαμε για την αμφισβητηση ενος σκυλου που απο κουταβι ειναι στα χερια μας το λαθος βαρυνει απικλειστικα τους χειρισμους του ανθρωπου.... μεχρι εκεινη την ωρα...

Μηπως το λαθος ειναι οτι σκυβει και τον φιλαει, τον χαιδευει συνεχως και ο σκυλος εχει χασει τον σεβασμο του?
Βεβαια κι εμεις τα κανουμε αυτα, αλλα χωρις υπερβολες.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@st3li0s Συμφωνώ με το όλο σκεπτικό σου και την μέθοδο που περιγράφεις όταν πρόκειται για ένα κουτάβι η για κάποιον ενήλικο σκύλο που μόλις αποκτήσαμε και του μαθαίνουμε πως να συμπεριφερεται.
Στην περίπτωση του φίλου που άνοιξε το θέμα πρόκειται για σκύλο που ήδη ξέρει και έχει εκπεδευτει πως να συμπεριφερεται απλα μπήκε στην εφηβεία και δοκιμάζει πόσο τον παίρνει. Κάτι συνηθισμένο σε αυτήν την ηλικία.
Εκεί νομίζω πως απλά του δείχνεις ότι δεν τον παίρνει και γιαυτό πρότεινα να του πάρει το φαΐ.
Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να ο παίξω ειδικός, νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εκπαιδευεις απλά βάζεις όρια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
ορια κι εντολες
ειπωθηκε και νωριτερα
πολυ σωστο..
το θεμα ειναι με ποιο τροπο θετεις τα ορια και με ποιο τροπο μαθαινεις τις εντολες..
ολοι καλοι ειναι αλλα για πες μου εσυ τι προτεινεις τοτε σε καποιον που εχει απο 45 ημερων το κουταβι του και δεν εχει καταφερει ακομα 10 μηνες μετα να του θεσει ορια...

δεν ειναι μονο το φαι στην μεση ... πρεπει ο ιδιοκτητης να εκπαιδευτει ωστε να μπορεσει να θεσει τα ορια στον σκυλο του... κι αυτο δεν γινεται ουτε ταιζοντας τον ουτε παιρνοντας του το φαγητο......

για καποιους που εχουν αφρικανους , τσοπανια κλπ δεν ειναι παρα ενα μποξερακι..
και δεν θαταν καν προβλημα προς συζητηση
για τον συγκεκριμμενο ομως φανταζει βουνο κι γι αυτο βρεθηκε εδω μεσα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...για καποιους που εχουν αφρικανους , τσοπανια κλπ δεν ειναι παρα ενα μποξερακι..
και δεν θαταν καν προβλημα προς συζητηση
για τον συγκεκριμμενο ομως φανταζει βουνο κι γι αυτο βρεθηκε εδω μεσα...
RESPECT !

Υ.Γ. Και, για το λόγο αυτό, ψάχνουμε να βρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει...

• Like
Reactions: GRDANE

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
τοτε γιαννη να μου επιτρεψεις και να πω οτι οποια προταση αφορα στην αντιμετωπιση και μονο του γρυλισματος στο φαγητο ειναι λαθος.....
Δεν μπορώ να διαφωνήσω...
Για το λόγο αυτό, όπως έγραψα αρκετά posts πιο πριν... τα μηνύματά μου ΔΕΝ περιέχουν προτάσεις... απλά, τροφή για σκέψη...:cautious::unsure:

• Like
Reactions: GRDANE

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
αλλα για πες μου εσυ τι προτεινεις τοτε σε καποιον που εχει απο 45 ημερων το κουταβι του και δεν εχει καταφερει ακομα 10 μηνες μετα να του θεσει ορια...
Να μην ξαναπαρει κουτάβι 45 ημερών. :whistle:

Σωστά αυτά που γράφεις (y)

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Καλησπερα! Παρολο που δε σχολιαζω διαβαζω ολα τα σχολια.Πριν δυο ωριτσες εφαγε.Οι αλλαγες που εκανα ηταν να του αφησω περισσοτερο χωρο.Δηλαδη απλα καθομουνα διπλα του και τον χαιδευα λιγοτερο.Η αλλη ηταν να ξεκινησω να του μαθαινω την εντολη "αστο".Επειδη δεν εχω κροκετες εβρασα λιγο ρυζι και εριξα ζωμο κοτοπουλου (δικο μου εννοειται χωρις αλατια κλπ) για γευση.Πηρα λιγο στη χουφτα μου κι ενω ηταν κλειστη τον αφησα να το μυρισει.Το εφαγε και με το που πηρε το κεφαλι του απο το χερι μου ειπα "αστο".Αλλη μια φορα το ιδιο και μετα ενω ειχα κλειστη τη χουφτα και μου εγλυφε το χερι του λεω παλι "αστο".Αν κοιτουσε αλλου/εμενα η οτιδηποτε δεν εχει σχεση με το φαγητο σημαινε οτι το καταλαβε.Το καναμε αυτο λοιπον 12 φορες κι αφοτου βεβαιωθηκα οτι επιασε το νοημα (κι αφοτου τον αφησα να περιμενει λιγο παραπανω απ'οτι στην αρχη) το αλλαξα λιγο.Στο χερι μου κρατουσα ενα κομματι κοτοπουλο και μπροστα του ηταν το μπολ.Τον ειπα να φαει και σε ανυποπτο χρονο ελεγα "αστο".Την πρωτη φορα πετυχε με την τριτη φορα που του το ειπα και αμεσως μετα του εδωσα το κοτοπουλο μαζι με λιγα χαδια και ενα μεγαλο μπραβο.Καναμε το ιδιο μεχρι να τελειωσει το κοτοπουλο (το εκοψα σε μεριδουλες).Τελος τον αφησα να φαει το ρυζι και δυο φορες του ειπα "αστο" (την πρωτη χρειαστηκε να το πω δυο φορες και την αλλη με την πρωτη με ακουσε) χωρις ανταλλαγμα.Παραλληλα εννοειται κραταω οσα μπορω στην ακρη για τον εκπαιδευτη! Ο τροπος που του το μαθαινω ειναι σωστος η οχι;
(σε ολη τη διαρκεια του ταισματος, δεν ορμηξε, δεν γρυλισε ουτε δεν εδειξε τα δοντια του)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αν κανοντας ολα αυτα τα καψωνια σημερα "του εδωσες περισσοτερο χωρο" δεν θελω να φανταστω πως ετρωγε πριν......
Λυπησου τον κι αστον να φαει.......
Το καθε πραγμα εχει την ωρα του κ το κυριως γευμα του σκυλου δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα κ η βασικη ωρα εκπαιδευσης......
Μαθε του εντολες με τα παιχνιδια του, αλλη ωρα.....

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Αν κανοντας ολα αυτα τα καψωνια σημερα "του εδωσες περισσοτερο χωρο" δεν θελω να φανταστω πως ετρωγε πριν......
Του εδωσα περισσοτερο χωρο απο την αποψη οτι οσο ετρωγε εκοψα χαιδεματα ενω τρωει.Πριν ειχε μονο χαιδεματα αλλα περισσοτερα απο τωρα :p
Ουτε εγω θελω να ειμαι συνεχεια απο πανω του, ουτε αυτος βεβαια.Ειναι πολυ πιο ευκολο για μενα να του αφησω το μπολ και να φυγω.Απλα φοβαμαι γιατι την πρωτη εντονη αντιδραση την εκανε ενω απλα του εδινα το μπολακι του χωρις να κανω κατι αλλο (και αν τον χαιδευα μια φορα στο κεφαλι οχι για να τον τσεκαρω) και γιατι ενας γνωστος με κανισακι ειχε το ιδιο προβλημα, συνεχισε να το αφηνει μονο του και το αποτελεσμα ηταν να περνας απο διπλα και να δαγκωνει χωρις προειδοποιηση.Ουτε το χτυπουσε αυτο το σκυλακι ουτε τιποτα που θα μπορουσε να το κανει να αγριευει ετσι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ΑΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΗΣΥΧΟ!

Θα βρω που μενεις κ οταν τρως θα ερθω να σε χαιδευω! :p

Εχεις αγχωθει κ ψαχνεις τροπους να διορθωσεις λαθος συμπεριφορα κ χωρις να το καταλαβαινεις, τα κανεις χειροτερα. Βαλε το μπολ κ φυγε. Μην τον κοιτας κρυφα, μην τον τριγυρνας, μην τον πλησιαζεις επιφυλακτικα να του χωσεις επιπλεον φαγητο, κτλ. Το καταλαβαινει κ του δημιουργεις εκνευρισμο. Κανε οτι θα εκανες αν δεν ειχες σκυλο.

Κανονισε οσο πιο γρηγορα εκπαιδευτη μπορεις κ μεχρι τοτε ΑΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΗΣΥΧΟ! Μπορει να μας περιγραφεις τι κανεις, κ αθελα σου να σου ξεφευγουν λεπτομερειες που μονο αν ημασταν μπροστα να τις βλεπαμε.

Α! Ελπιζω να μη σου πει ο εκπαιδευτης οτι σου γρυλιζει επειδη τρωει φυσικο φαγητο. Μπουρδες! Κ εγω barf δινω κ ποτε δεν γρυλισε.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οσο κι αν εχουμε εδω πολλους οπαδους του να μην δινουμε συμβουλες, εγω θα πω την αποψη μου κ εσυ μεγαλο παιδι εισαι κανε οτι καταλαβαινεις......

Δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια.
Σε αλλα μπορεις να τα αγκαλιαζεις κ να τα πειραζεις ενω ταυτοχρονα κανεις καταδυση στο πιατο τους κ αυτα τρωνε κ γουσταρουνε κι ολας
και αλλα δεν γουσταρουνε καν την παρουσια σου κοντα στο πιατο τους!!

Στην δευτερη περιπτωση γιατι να σπας συστηματικα τα @@ του σκυλου με χαδακια ακουμπηματα σταματα - ξεκινα κ δεν ξερω τι αλλο;
Το φαι του ολο κι ολο ζητημα να κραταει 10λεπτα την ημερα. Εκεινα τα 10 λεπτα δεν μπορει να το απολαυσει για παρτη του;
Εγω πιστευω οτι αυτο το δικαιωμα το εχει.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ το δικαιωμα να σου την πεσει ενω δεν τον ενοχλεις κ απλα κινεισαι στο ιδιο δωματιο σαφως (κεφαλαιο: ΟΡΙΑ) επισης δεν εχει δικαιωμα να παρακουσει η να μην εκτελεσει εντολη που γνωριζει (κεφαλαιο:εντολες).

Βασικη αρχη του πρωτου κεφαλαιου ειναι να γνωριζεις ΚΑΙ ΕΣΥ τα ορια της προσωπικοτητας του σκυλου. Σε σκυλο που δεν γουσταρει πολλα πολλα κ του σπας τα νευρα σε μια εντελως προσωπικη στιγμη απολαυσης ειναι σαν να πηγαινεις γυρευοντας. Καλλιστα λοιπον το γρυλλισμα του σκυλου σου μπορει να ερμηνευτει σαν "δεν με παρατας λιγο ησυχο να ΦΑΩ;" "ηρθες παλι να μου σπασεις τα νευρα;" κ ειναι απολυτα λογικο με την παραπανω περιγραφη!!!

Βασικη αρχη του δευτερου κεφαλαιου ειναι ο σκυλος να γνωριζει την εντολη ΓΕΝΙΚΑ. Επισης να εχει μαθει να την εκτελει παντα. Οταν ακουει αστο να μαθει να φτυνει οτι εχει στο στομα του κ να καθεται αγαλμα. Μαθε του το με το παιχνιδι του..... (εχεις αναφερει οτι κ στα παιχνιδια γρυλλιζει αν θυμαμαι) Μετα δοκιμασε το με κανα κοκκαλο πχ. Οταν πλεον εχεις βεβαιωθει οτι εκτελει παντα, δοκιμαζεις μια δυο φορες με το φαγητο του κι αυτο ηταν. Τελος......
Δεν το δοκιμαζεις 12(!!!!!!) φορες σε καθε γευμα.......

Με τα πολλα πιστευω οτι με τον φοβο του να μην δημιουργηθει προβλημα στο μελλον, δημιουργεις προβλημα στο παρον σου. Σπας τα νευρα του σκυλου σου!! Μην το κανεις, σιγουρα οχι στο κυριως του γευμα......
Ασχολησου μαζι του, οχι σε βαθμο να του καψεις τον εγκεφαλο, με τα παιχνιδια του να μαθει κανα δυο πραγματα κ σεβασου τον......

Αυτη ειναι η αποψη μου..... Την κρατας η την πετας, ειπαμε μεγαλο παιδι εισαι....

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Θα βρω που μενεις κ οταν τρως θα ερθω να σε χαιδευω! :p
Εγώ πάλι θα αρχίσω να γρυλίζω στη σκύλα μου καθότι εν ώρα φαγητού υφίσταμαι ανελλιπώς trolling δια πατούσας (καταραμένο καραγκιοζόχερο, παντού το χρησιμοποιεί) και υπάρχει κίνδυνος να στραβοκαταπιώ από την πρόκληση νευρικού γέλωτος με τις βλακείες που κάνει προκειμένου να φάει τη μπουκιά μου. :cautious::p

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
east για να ακουσω γνωμες το ξεκινησα ολο αυτο.Χωρις να σημαινει οτι οποιος δε θελει να πει κατι ειναι λαθος! Ετσι αλλωστε εμαθα για την barf/prey model ενω πριν δε γνωριζα τιποτα.Βγηκα κερδισμενος κι ας πηγα κοντρα στον κτηνιατρο.Στο θεμα μας τωρα.Ειχα πει οτι γρυλιζει μερικες φορες στο παιχνιδι αλλα μονο στα παιδια προφανως γιατι τα θεωρει κατωτερα μελη της αγελης.Σε εμενα δε κανει τιποτα.Ολα τα κραταω και απο ολα παιρνω κι απο κατι!

Α! Ελπιζω να μη σου πει ο εκπαιδευτης οτι σου γρυλιζει επειδη τρωει φυσικο φαγητο. Μπουρδες! Κ εγω barf δινω κ ποτε δεν γρυλισε.
Αν πει κατι τετοιο θα χρειαστει να τον εκπαιδευσω εγω :p

• Like
Reactions: ghelly

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
οτι θα την εκπαιδευσεις εσυ εχει γινει κατανοητο απο την πρωτη στιγμη..
οπως επισης οτι τρεχεις κι εφαρμοζεις αμεσως οτι σου πουν εδω...

απο ολα το τελευταιο ποστ του ιστ ειναι σε σωστη κατευθυνση...
οτι αλλο εκανες κακως το εκανες μεχρι στιγμης...
καταλαβαινεις γιατι χρειαζεσαι εκπαιδευτη κι οχι απλες συμβουλες?
ολα τα κρατας κι απο ολα παιρνεις και κατι..
αρκει αυτο το κατι να ειναι σε σωστη κατευθυνση...