Nαι είναι πρόβλημα πράγματι. Για σιτρονέλα σκεφτόμουν αλλά τι να σου κάνει κι αυτή...
Αν είναι να ψεκάσεις κάτι, imho: infront spray. Φυτικά συστατικά κ δουλεύει όντως (απωθητικά, δε σκοτώνει).
Σε κάθε περίπτωση όλα τα τοπικά (αμπούλα, σπρέυ) πρέπει να στεγνώσουν καλά κ να μη μείνουν υπολείμματα που να μπορεί να τα πιάσει κ να τα βάλει στο στόμα το μωρό. Κ καλύτερα για 24-48 ώρες στις νευροτοξινες (αμπούλες πάσης φύσεως), όχι πολλά πολλά, δλδ αγκαλιές, χάδια κτλ, ειδικά στην πλάτη. Μετά δε μένει κ κάτι, το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να βάλει στο στόμα κ ότι μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα. Κ τα κολάρα ναι, περιμένω να τα βάζει στο στόμα του το μωρό συνεχώς, οπότε δεν τα θεωρώ ασφαλή, ειδικά τα μη φυτικά (σερεστο, σκαλιμπορ) - μη σου πω χειρότερα από αμπούλα που στεγνώνει, τρίβεις κ κανένα ξεραμένο υπόλειμμα κ πάει.
Να ξέρετε ότι τα γατιά, κ ειδικά τα νεαρά, είναι ακόμα πιο ευαίσθητα από τα μωρά σε κάποιες από τις ουσίες, στις περισσότερες δλδ. Θέλω να πω, αν βάζεις αμπούλα σε σπίτι με γατί κ τηρείς τους κανόνες ασφαλείας παραπάνω κ είναι οκ, μάλλον θα είναι κ για το μωρό.
Εγώ ξαναλέω, θα διάλεγα frontline απλή, έξω στο μπαλκόνι κατά προτίμηση, καμία επαφή για μινιμουμ 3 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα), κ μετα όχι πολλά πολλά τριψιματα κ χάδια για 24-48 ώρες. Αν χρειαστεί ένα φυτικό κολάρο το καλοκαίρι ή/και σπρέι σιτρονελας ή infront (σπρέι μόνο έξω, μυρίζουν πολύ, εδώ εμένα με πειράζουν, κ σε καλά αεριζόμενο χώρο τα σκυλιά κ μακριά απ' το μωρό μέχρι να στεγνώσουν).
ΔΕΝ θα άφηνα τα σκυλιά ακάλυπτα γιατί ειδικά οι ψύλλοι που είναι πανευκολο να πιάσουν στα χόρτα, εκτός του ότι είναι μανίκι, μπορεί να προκαλέσουν εύκολα αλλεργίες, δερματίτιδες, κ.ά., σε ζώα, ενήλικες κ παιδιά - και ΔΕΝ ξεφορτώνονται παιδιά, είναι ένα δράμα.
Τα χάπια, imho, στον Καιάδα.