Να βάλουμε αμπούλες

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
927
989
28
Και η θερμοκρασία ανέβηκε οπότε θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται μέχρι πριν λίγες μέρες είχαμε -12 τώρα είναι +10 σιτρονελα σκεφτόμουν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο προστατευτεί -διώχνει
δεν κανει και τρελα πραγματα η σιτρονελλα, συν οτι θα πρεπει καθε μισαωρο να ψεκαζεις.... την σιτρονελλα την βαζουμε πιο πολυ επικουρικα παντα σε συνδιασμο με αντιπαρασιτικα
αμα κανεις καμια πατεντα με το κολαρο? για παραδειγμα αμα το δεσεις στο κανονικο τους κολαρο με αυτα τα πλαστικα πιαστρακια? ετσι ωστε το αντιπαρασιτικο να ειναι κατω απο το κανονικο κολαρο και να μη ρισκαρεις να το σπασουν

Last edited:

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
440
456
32
Γενικά επειδή δαγκώνονται από τα κολάρα όταν βγαίνουν στην αυλή πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα κοπούν πάλι βέβαια είναι καλή ιδέα για δοκιμή φαντάζομαι ότι 1 μήνα θα αντέξει το πολύ πολύ να παίρνω seresto κάθε μήνα

Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
89
144
Καλημέρα, να σας ζήσει το μικρό!

Επειδή και εμείς πλέον έχουμε νέο μέλος στην οικογένεια, η κτηνίατρος μας συμβούλεψε να χρησιμοποιούμε αντιπαρασιτικά χάπια (Nexguard spectra) αντί για αμπούλες και να φοράει σκαλιμπορ στη βόλτα, αλλά όχι μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να το αρπάξει η μικρή.

Όταν πάμε χωριό θα παίζει και ψέκασμα με καμια σιτρονέλα τα απογεύματα που πληθαίνουν τα έντομα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.779
4.062
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλημέρα, να σας ζήσει το μικρό!

Επειδή και εμείς πλέον έχουμε νέο μέλος στην οικογένεια, η κτηνίατρος μας συμβούλεψε να χρησιμοποιούμε αντιπαρασιτικά χάπια (Nexguard spectra) αντί για αμπούλες και να φοράει σκαλιμπορ στη βόλτα, αλλά όχι μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να το αρπάξει η μικρή.

Όταν πάμε χωριό θα παίζει και ψέκασμα με καμια σιτρονέλα τα απογεύματα που πληθαίνουν τα έντομα.
Σας είπε ο κτηνίατρος ότι το Scalibor δεν έχει απολύτως καμία ουσία αν το βάζεις μόνο για βόλτα; Καλύτερα μην πετάτε τα λεφτά σας.

• Like
Reactions: medusa

Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
89
144
Σας είπε ο κτηνίατρος ότι το Scalibor δεν έχει απολύτως καμία ουσία αν το βάζεις μόνο για βόλτα; Καλύτερα μην πετάτε τα λεφτά σας.
Το γνωρίζω πως πρέπει να μείνει για καποιο διαστημα φορεμένο για να δράσει σωστά, ακόμα και μπάνιο όταν κάνει ουσιαστικά η φάση γίνεται reset για μια-δυο μέρες. Γενικά το έχω κλεισμένο αεροστεγώς σε σακουλάκι και της το φοράω μια μέρα πριν όταν είναι να περάσει χρόνο εκτός πόλης, προσέχοντας τις επαφές με το παιδί κατα τη διάρκεια. Πιθανό να μην έχει νόημα όντως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.973
και θα ρισκαρει δηλαδη ψυλλους και τσιμπουρια, τα οποια και τα δυο μπορουν να πανε πανω στο μωρο;
Nαι είναι πρόβλημα πράγματι. Για σιτρονέλα σκεφτόμουν αλλά τι να σου κάνει κι αυτή...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.458
10.697
Athens
Aυτά τα bravecto και τα nexquard θα πρεπε πραγματικά να πάψουν να πωλούνται εντός αστικού ιστού.

1. Δεν καλύπτουν την σκνίπα.
  2. Αφορούν τσιμπούρια και ψύλλους.
    Που ακριβώς θα κολλήσει τσιμπούρια και ψύλλους ένα σκύλος που ζει σε σπίτι στον αστικό ιστό; Από τα τσιμέντα;
    Ένας σκύλος που τον έχεις από καναπέ σε κρεβάτi, ακόμη κι αν αρπάξει τσιμπούρι δεν θα το δεις αμέσως για να πας σε 20-30 μέρες για μια εξέταση ερλείχιας;
  3. Έχει βουίξει ο τόπος με αυτά ότι είναι χημικές βόμβες και υπάρχουν περιστατικά (παρέα με τη λιμπρέλα κάνουν και αυτά) που δεν είναι καθόλου ωραία.
  4. Υπάρχουν κτηνίατροι που είναι ήδη σκεπτικοί για αυτά. Θυμάμαι έναν που μου έλεγε ότι είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα να δώσεις σε αδέσποτο που δεν ξέρεις αιματολογικά τι του γίνεται γιατί αν έχει κανα συκώτι ή νεφρά μπορεί και να το στείλεις αδιάβαστο. Αλλά βέβαια είναι αναγκαίο για ψώρα και τσιμπούρια.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
440
456
32
Για να πω την αλήθεια next guard η bravecto δεν δίνω με τίποτα δεν έχει νόημα νομίζω το θέμα είναι κάτι να προστατεύσει τα σκυλιά αυτά δεν προστατεύουν το scalibor μόνο στην βόλτα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να προστατέψει

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.458
10.697
Athens

Aυτά είναι που λέει το FDA.
Βάλε και μερικά πιο πολλά να είσαι σίγουρος.

• Like
  • Wow
Reactions: Berna and Castro48

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.795
7.341
Nαι είναι πρόβλημα πράγματι. Για σιτρονέλα σκεφτόμουν αλλά τι να σου κάνει κι αυτή...
Αν είναι να ψεκάσεις κάτι, imho: infront spray. Φυτικά συστατικά κ δουλεύει όντως (απωθητικά, δε σκοτώνει).

Σε κάθε περίπτωση όλα τα τοπικά (αμπούλα, σπρέυ) πρέπει να στεγνώσουν καλά κ να μη μείνουν υπολείμματα που να μπορεί να τα πιάσει κ να τα βάλει στο στόμα το μωρό. Κ καλύτερα για 24-48 ώρες στις νευροτοξινες (αμπούλες πάσης φύσεως), όχι πολλά πολλά, δλδ αγκαλιές, χάδια κτλ, ειδικά στην πλάτη. Μετά δε μένει κ κάτι, το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να βάλει στο στόμα κ ότι μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα. Κ τα κολάρα ναι, περιμένω να τα βάζει στο στόμα του το μωρό συνεχώς, οπότε δεν τα θεωρώ ασφαλή, ειδικά τα μη φυτικά (σερεστο, σκαλιμπορ) - μη σου πω χειρότερα από αμπούλα που στεγνώνει, τρίβεις κ κανένα ξεραμένο υπόλειμμα κ πάει.

Να ξέρετε ότι τα γατιά, κ ειδικά τα νεαρά, είναι ακόμα πιο ευαίσθητα από τα μωρά σε κάποιες από τις ουσίες, στις περισσότερες δλδ. Θέλω να πω, αν βάζεις αμπούλα σε σπίτι με γατί κ τηρείς τους κανόνες ασφαλείας παραπάνω κ είναι οκ, μάλλον θα είναι κ για το μωρό.

Εγώ ξαναλέω, θα διάλεγα frontline απλή, έξω στο μπαλκόνι κατά προτίμηση, καμία επαφή για μινιμουμ 3 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα), κ μετα όχι πολλά πολλά τριψιματα κ χάδια για 24-48 ώρες. Αν χρειαστεί ένα φυτικό κολάρο το καλοκαίρι ή/και σπρέι σιτρονελας ή infront (σπρέι μόνο έξω, μυρίζουν πολύ, εδώ εμένα με πειράζουν, κ σε καλά αεριζόμενο χώρο τα σκυλιά κ μακριά απ' το μωρό μέχρι να στεγνώσουν).

ΔΕΝ θα άφηνα τα σκυλιά ακάλυπτα γιατί ειδικά οι ψύλλοι που είναι πανευκολο να πιάσουν στα χόρτα, εκτός του ότι είναι μανίκι, μπορεί να προκαλέσουν εύκολα αλλεργίες, δερματίτιδες, κ.ά., σε ζώα, ενήλικες κ παιδιά - και ΔΕΝ ξεφορτώνονται παιδιά, είναι ένα δράμα.

Τα χάπια, imho, στον Καιάδα.

Last edited:

Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
89
144

Aυτά είναι που λέει το FDA.
Βάλε και μερικά πιο πολλά να είσαι σίγουρος.
Με βλέπω να ξαναγυριζω στο drontal με αυτά που διαβάζω και να την κυνηγάω με το ψεκαστήρι. 2-3 φορές πάντως έχει προλάβει να πάρει nexgard.

• Haha
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.795
7.341
Με βλέπω να ξαναγυριζω στο drontal με αυτά που διαβάζω και να την κυνηγάω με το ψεκαστήρι. 2-3 φορές πάντως έχει προλάβει να πάρει nexgard.
Κάτσε, το drontal το χάπι; Είναι κ για ψύλλους κ τσιμπούρια; Μόνο για σκουλήκια δεν είναι;

Τα σπρέι μυρίζουν για μέρες πάντως, δεν ξέρω αν θα ερεθίσουν το αναπνευστικό των μωρών δλδ. Εμένα να σου πω που έχω μια ευαισθησία με όλα όσα ερεθίζουν το αναπνευστικό (από γεννησιμιού μου) με ζοριζουν λίγο σε κλειστό χώρο. Θα τα βαζα (τα βάζω ήδη δλδ) μονό σε διακοπές/εκδρομές (που έχει αυξημένη πιθανότητα στην εξοχή για όλα τα ζουζούνια) κ όταν είναι να μείνει το σκυλί για ώρα σε εξωτερικό χώρο μετά την εφαρμογή.

Κ δε σας είπα κ στους 2 να σας ζήσουν τα κουτσούνια!

• Like
Reactions: Castro48

Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
89
144
Κάτσε, το drontal το χάπι; Είναι κ για ψύλλους κ τσιμπούρια; Μόνο για σκουλήκια δεν είναι;
Μόνο για ενδοπαράσιτα είναι. Αυτό εννοώ, πως δεν θα ξαναδώσω το spectra και θα βρω άλλον τρόπο να καταπολεμήσω τα εξωπαράσιτα μέχρι να μεγαλώσει λίγο η μικρή.

Κ δε σας είπα κ στους 2 να σας ζήσουν τα κουτσούνια!

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
466
291
46
Μόνο για ενδοπαράσιτα είναι. Αυτό εννοώ, πως δεν θα ξαναδώσω το spectra και θα βρω άλλον τρόπο να καταπολεμήσω τα εξωπαράσιτα μέχρι να μεγαλώσει λίγο η μικρή.

Εγω παντως δίνω και το ΣπέκτΡα από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο .γινεται χαμός έξω από ζωιφια.απο την στιγμή που βλέπω ότι δεν τον πειραζει δεν το ρισκάρω.μετα σκέφτείτε μήπως κάνετε κ το εμβόλιο για το καλαζαρ .αν δεν μπορείτε να το φορτωνεται και πολλά πολλά λόγω του μωρού .μια σκέψη κάνω

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
927
989
28
Εγω παντως δίνω και το ΣπέκτΡα από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο .γινεται χαμός έξω από ζωιφια.απο την στιγμή που βλέπω ότι δεν τον πειραζει δεν το ρισκάρω.μετα σκέφτείτε μήπως κάνετε κ το εμβόλιο για το καλαζαρ .αν δεν μπορείτε να το φορτωνεται και πολλά πολλά λόγω του μωρού .μια σκέψη κάνω
με το εμβολιο δεν εχει καμια προστασια απο το καλαζαρ, απλα αν κολλησει μπορει να μην αναπτυξει κλινικα συμπτωματα ή αν αναπτυξει να ειναι αρκετα ηπια, γι αυτο παντοτε χρειαζεται προστασια ακομα και με το εμβολιο.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
440
456
32
Εμβόλιο κάνουμε κάθε χρόνο έτσι κ αλλιώς έβαλα αμπούλες χθες της άφησα να στεγνώσουν όλο το βράδυ ελπίζω να μην έχουμε θέμα

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
927
989
28
Εμβόλιο κάνουμε κάθε χρόνο έτσι κ αλλιώς έβαλα αμπούλες χθες της άφησα να στεγνώσουν όλο το βράδυ ελπίζω να μην έχουμε θέμα
δε νομιζω. απλα προσοχη για αλλες δυο μερες μην πιανει το σημειο της αμπουλας το μωρο και βαζει μετα χερια στο στομα. αυριο μεθαυριο περασε τα ολα και ενα πανακι μηλοξιδο να φυγει η λαδιλα της αμπουλας, οτι ειναι να εχει στεγνωσει θα εχει στεγνωσει μεχρι τοτε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK