Sar planinac με Καυκάσου-Καλησπέρα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατι κάποιος που το έχει μεγαλώσει την ξέρει? Πού ξέρουμε εμείς λοιπόν ότι αυτός που το μεγάλωσε, το ανέθρεψε ισορροπημένο?
Αρα ΟΥΤΕ αυτός.... εκπαιδευτης ναι έχει περισσότερες πιθανότητες να γνωρίζει από έναν ιδιοκτητη που απλά ξεσπαθώνει...

Αααα και για να μη λέτε.... δεν ειναι τυπικό δείγμα, εκτος αν έχετε και σαρπλάνινατς και βγάζετε συμπεράσματα που κατά το αλάθητο σας κρίνετε ως ασφαλή!

Αλλιώς να λείπουν οι ειρωνείες....

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Συγγνωμη που παρεμβαινω αλλα επειδη παρακολουθω το θεμα ηθελα να ρωτησω (πραγματικα απο περιεργεια) γιατι κ. Κουρε λετε οτι πρεπει να ξεχασει τον εκπαιδευτη? Συμφωνω οτι προφανως και το σκυλι δε πρεπει να το δουλευει αποκλειστικα ο εκπαιδευτης αλλα πως θα χειριστει απο μονη της μια τετοια κατασταση αφου οπως αναφερατε και εσεις η γυναικα δεν εχει εμπειρια??

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για να μην λεμε οτι δεν εκπαιδεύονται τα ορεινά.
Τιποτα δεν ειναι αδύνατο καλη θέληση να υπάρχει.

Τις παρεμβάσεις τις κάνω περισσότερο για να μπαίνει και η Μαρίνα στο νόημα...

Οπότε, φίλε @ISKENDER, αυτό είναι CAO ή Buly Kuta?

Ότι και να είναι, όμως, ομολογώ ότι, όντως εκπαιδεύονται και τα Ορεινά Ποιμενικά... και, μάλιστα, εκπαιδεύονται άριστα, αν έχεις μεράκι και (μεγάλη!!!) υπομονή!
Ακόμα ΚΑΙ με "θετική" σε ορισμένες εντολές...
Αμφιβάλλω, βέβαια, έντονα αν "συγκεκριμένες" εντολές τις μαθαίνουν και τις τηρούν με τη "θετική"...

Γι' αυτό να εκφράσω την παρατήρηση - απορία μου στο συγκεκριμένο και ομολογουμένως όμορφο βίντεο:
Όσο και να προσπάθησα να παρατηρήσω... ακόμα και βάζοντας τα γυαλιά πρεσβυωπίας ("παιδάκι μου"!)... ΔΕΝ είδα να υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΟ ερέθισμα, σε απόσταση ΟΣΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ... με εξαίρεση την χειρίστρια και το άτομο που βιντεοσκοπεί... και, στις περιοχές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, το "όσο φτάνει το μάτι σου" μπορεί να σημαίνει και 50 χιλιόμετρα!!!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
@Kouros
Τόσο εσείς, όσο και η κοπέλα με το τζακ ράσσελ, εγώ η οποιοσδήποτε εδώ μέσα, για όσους δεν μας γνωρίζουν είμαστε nicknames σε ένα φόρα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Άρα η βαρύτητα των γραπτών του καθενός μας μπορεί να αμφισβητηθεί ανά πάσα στιγμή από οιονδήποτε.
Στο θέμα εκπαιδευτή, από τα γραφόμενά σας συμπεραίνω, αυθαίρετα ίσως, πως έχετε κατά νου εκπαιδευτές που δουλεύουν το σκύλο στο χώρο τους και τον δίνουν "έτοιμο" στον ιδιοκτήτη; Γιατί κάποιοι από εμάς είμαστε πολύυυ επιφυλακτικοί σε κάτι τέτοιο, και σίγουρα δεν έχουμε κατά νου κάτι τέτοιο όταν προτείνουμε σωστό και έμπειρο με ορεινούς.

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Αχ...μην αρπάζεστε....μου προκαλείτε πανικό! (Τι το θελα και γω το ψυχικό...δεν έπαιρνα ενα χάμστερ;..)
Μου ειναι χρήσιμα ολα όσα διαβάζω εδώ μέσα,ολα όσα διαβάζω σε ανάλογα βιβλία,ολα οσο εχω δει σε βίντεο κτλ φυσικά και υπάρχουν δυο φίλτρα για ολα: το ενα ειναι η δίκη μου λογική και το αλλο ο χαρακτήρας του Άτλα (ολα τα σκυλιά δεν ειναι ίδια,όπως και οι άνθρωποι άλλωστε) το μονο σίγουρο ειναι οτι η λογική μου και ο χαρακτήρας του Άτλα έχουν δείξει μέχρι τωρα οτι μας αγαπάει πολύ,οτι (προς το παρόν) ειναι υπάκουος,συμβιβαστικος (αφού οταν κάνουμε κάποια δουλειά έξω και δεν ασχολούμαστε μαζί του αυτός παίζει με τα παιχνίδια του και οταν εμείς τον καλέσουμε για παιχνίδι ή για να τον χτενίσω (αλλο λούκι....τι τρίχα άγρια που γίνεται αν μια μέρα δεν τον βουρτισω..πωπω) τότε έρχεται με χαρά,το μονο ζόρι μας ειναι το μασουλισμα όπως εχω πει και σε παλιότερο ποστ. Την εκπαίδευση που ξεκίνησα λέω να την ολοκληρώσω,αλλωστε μέχρι να τελειώσουμε ο Άτλας θα ειναι κατω των 5 μηνών και ετσι θα εχω το περιθώριο να απευθυνθώ και κάπου αλλού (πιο ψαγμένα βέβαια) μέχρι τους 6 μήνες που ξέρω οτι μπορώ να τον δουλέψω εχω περιθώριο. Η φωλιά του ειναι όπως το βιντεάκι που έβαλε ο Κουρος,αλυσίδα δεν παίζει (ακομη τουλάχιστον). Οσο χρόνο έχουμε τον διαθέτουμε σε αυτόν,ολοι κρατάμε κοινή γραμμή στην συμπεριφορά μας απέναντι του.,έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας την μελλοντική του διάσταση και τον δυναμικό του χαρακτήρα κάτι που μας φρενάρει στα "χαλαρά παιχνίδια" μαζί του και αυτο γιατι ειναι η κοινή γραμμή που μου δώσατε ολοι απο εδώ!! !!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Διορθωση εννοούμε γενικά, να επανέρχεται σε τάξη ο σκύλος όταν παραβιάσει τα όρια που ήδη του έχουν τεθεί...

2) ...οπότε είναι ΒΑΣΙΚΌΤΑΤΟ ότι ο εκπαιδευτής σου πρέπει να εχει εμπειρία γερή πίσω του σε "δυναμικές" φυλές...
1)Χμμμ... ας πούμε νννναι...
Στην "κλασική", για παράδειγμα, διόρθωση λέμε το "τσεκάρισμα" με τον πνίχτη... σαν να σε τραβάω απότομα (αλλά ελαφρά) από το μανίκι... χωρίς, δηλαδή, να σε πονάω...
Στην "κάργα κλασική", κάποιων πιο "παραδοσιακών", η ανωτέρω διόρθωση έχει διαβαθμίσεις...:D από το τσεκάρισμα (που λέγαμε), για μικρές αταξίες, μέχρι και το να σπάσει το ΠΡΟΝΓΚ που φοράει ο σκύλος, από το τίναγμα...(n)
Με μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ διευκρίνιση... που θα την εξηγήσω αμέσως μετά...

2) Ο ανωτέρω εκπαιδευτής που λες, είτε ο "κάργα κλασικός" που σου περιέγραψα... όντως, έχουν (πολύ) γερή εμπειρία σε "δυναμικές" φυλές (βλέπε, ας πούμε, Ομάδα 1)... ΑΛΛΑ, όχι σε Ορεινά Ποιμενικά!!!
Και, σίγουρα, αν εξαιρέσεις τον Τζέγκις Χαν ή τον Αττίλα (ή τους ομοίους τους - κυνομάχους:()... ΔΕΝ υπάρχει καμία "οπτικοακουστική" μαρτυρία που να παρουσιάζει αυτού τους είδους την εκπαίδευση σε Ορεινά Ποιμενικά, είτε εργασίας, είτε οικογένειας...

...Όλα εκπαιδεύονται απλά εχουν διαφορετικό χειρισμό...
Πάρα πολύ σωστά! Αλλα κόλπα! Και, επειδή έχω πήξει με κάποια deadlines και θέλω να ξεσκάσω, ας αφηγηθώ τη γνωστή ιστορία του τσοπάνη:

Ένας τσοπάνης, με πολλά πρόβατα και αρκετά τσοπανόσκυλα, χρειάστηκε, για λόγους υγείας, να αφήσει το κοπάδι για μερικές μέρες και έψαξε (και βρήκε) αντικαταστάτη για τις μέρες αυτές...
Όταν τελείωσε το διάστημα που αντικαθιστούσε το αφεντικό, ο γέρος αντικαταστάτης κατέβηκε στο χωριό και το βράδυ πήγε στο τοπικό καφενείο, να πιεί κανένα τσίπουρο και να τα πει με τους φίλους του...

Εκεί, τον ρώτησαν: Τι έγινε, ρε Μήτσο, πως γλύτωσες και δεν σε έφαγαν τα σκυλιά?

Εκείνος, λοιπόν, απάντησε: Πραγματικά, τα σκυλιά ήθελαν να με φάνε όταν με είδαν μόνο μου... και έτρεξα και χώθηκα στην καλύβα!
Τον ξαναρωτάνε: Και μετά?
Απαντάει ο γεροβοσκός: Έ, την επόμενη μέρα βγήκα έξω... και με ξανακυνήγησαν να με φάνε!
Πάλι: Και μετά?
Ο γεροβοσκός: Ξαναχώθηκα στην καλύβα για 2η μέρα...
Ο γεροβοσκός: Και την 3η μέρα και την 4η μέρα, έτρεξα και χώθηκα στην καλύβα!
Πάλι: Και τι έγινε?

Και ο σοφός γεροβοσκός: Έ, παιδιά μου... την 5η μέρα ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ !!! :cool:
Και με αποδέχθηκαν... έστω και συμβιβαστικά!

Υ.Γ. Βλέπεις, λοιπόν, Μαρίνα... πόσο μεγάλη σημασία έχει ο "πόρος"... ο σπάνιος πόρος!

1) Αν πιέσεις κεφάλι κατω σε τέτοιες κυρίως φυλές, ετοιμάσου για επίδομα αναπηρίας από τον ασφαλιστικό σου φορέα...

2) ...πχ όχι τώρα "αχ ανέβα στο κρεβάτι να παίξουμε" και μετά "Ατλαντααααααα κατω τώρααααα"-- παραδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ σταθερή συμπεριφορα...
1) Πολύ σωστό!
Είναι, εξάλλου, γνωστός κάποιος ξεφτίλας του φόρουμ...
Που είχε ένα σκύλο "σκληροτράχηλο"...
Και, όταν ο σκύλος έφτασε 6 μηνών (καμιά 40αριά κιλάκια, τότε), ο "ξεφτίλας" προσπάθησε να τον βάλει "κάτω", με φωνές και δύναμη... πάλεψε μαζί του, μέχρι τη στιγμή που δεν μπορούσε να ανανεύσει... και βρέθηκε εκείνος "κάτω ανάσκελα"... και ο σκύλος καβάλα από πάνω του, να τον κοιτάζει με "απορία"!!!:D

2) Πάρα πολύ σωστό! Γι' αυτό: ΠΟΤΕ "τώρα ανέβα να παίξουμε"... ΠΟΤΕ!

1) ...Έχεις βρεθείς αντιμέτωπος μήπως face to face?

2) Οι εμπειρίες σου περιορίζονται στο YouTube και στο google?

3) Η μήπως παραλληλιζεις την συμπεριφορά του δικού σου σκύλου με αυτην τη ράτσα θεωρώντας ότι είναι κάτι παρόμοιο απλά ποιο μαλλιαρο ?

4) ...Απευθύνεστε σε μια άπειρη γυναίκα με δύο παιδιά!!!! Αυτό το σκυλί σε λάθος χέρια μπορεί να σκοτώσει.

5) Απαιτείται ειδικός χειρισμός και όχι ότι λέει ο κάθε τυχάρπαστο...
1) Ναι...

2) Οχι...

3) Ναι...

4) Ναι...

5) Σωστός...

Και για την αντιγραφή: ο "τυχάρπαστος".

Ορίστε πως περίπου θα γίνει το χνουδομπαλακι.. Και αυτό στο βίντεο είναι θηλυκό.. επίσης στο βίντεο βλέπουμε πως πρέπει να περιορίζονται τέτοια σκυλια(με box όχι αλυσίδα) όταν στο σπίτι μας υπάρχουν επισκέπτες για να μην υπάρξουν ατυχήματα...
Κύριε Κούρο,

Μην ξεχνάτε (μιάς και φαίνεται ότι τα ξέρετε καλά "αυτά τα πράγματα"), ότι ένας ΤΕΤΟΙΟΣ σκύλος... με μιά ΤΕΤΟΙΑ συμπεριφορά (όπως στο βίντεο)... αν απέναντί του δεν βρίσκεται ένας ΑΓΝΩΣΤΟΣ - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ"...
Εχει γίνει ΕΤΣΙ... επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ τον καθοδήγησαν ΕΤΣΙ τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ !!!

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό...

...in dubio pro reo...
"Ρε" @ghelly , τι είναι o NTOYMPIOS??? Ο άντρας της "REAS"???:p

Υ.Γ. Και πάλι, τις παρεμβάσεις τις κάνω (με, ομολογουμένως, "ελαφρύ" τρόπο), ώστε η Μαρίνα να μπαίνει σταδιακά στο νόημα...;)

Last edited:
  • Like
Reactions: Aslan and ghelly

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
1)Χμμμ... ας πούμε νννναι...
Στην "κλασική", για παράδειγμα, διόρθωση λέμε το "τσεκάρισμα" με τον πνίχτη... σαν να σε τραβάω απότομα (αλλά ελαφρά) από το μανίκι... χωρίς, δηλαδή, να σε πονάω...
Στην "κάργα κλασική", κάποιων πιο "παραδοσιακών", η ανωτέρω διόρθωση έχει διαβαθμίσεις...:D από το τσεκάρισμα (που λέγαμε), για μικρές αταξίες, μέχρι και το να σπάσει το ΠΡΟΝΓΚ που φοράει ο σκύλος, από το τίναγμα...(n)
Με μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ διευκρίνιση... που θα την εξηγήσω αμέσως μετά...

2) Ο ανωτέρω εκπαιδευτής που λες, είτε ο "κάργα κλασικός" που σου περιέγραψα... όντως, έχουν (πολύ) γερή εμπειρία σε "δυναμικές" φυλές (βλέπε, ας πούμε, Ομάδα 1)... ΑΛΛΑ, όχι σε Ορεινά Ποιμενικά!!!
Και, σίγουρα, αν εξαιρέσεις τον Τζέγκις Χαν ή τον Αττίλα (ή τους ομοίους τους - κυνομάχους:()... ΔΕΝ υπάρχει καμία "οπτικοακουστική" μαρτυρία που να παρουσιάζει αυτού τους είδους την εκπαίδευση σε Ορεινά Ποιμενικά, είτε εργασίας, είτε οικογένειας...

Πάρα πολύ σωστά! Αλλα κόλπα! Και, επειδή έχω πήξει με κάποια deadlines και θέλω να ξεσκάσω, ας αφηγηθώ τη γνωστή ιστορία του τσοπάνη:

Ένας τσοπάνης, με πολλά πρόβατα και αρκετά τσοπανόσκυλα, χρειάστηκε, για λόγους υγείας, να αφήσει το κοπάδι για μερικές μέρες και έψαξε (και βρήκε) αντικαταστάτη για τις μέρες αυτές...
Όταν τελείωσε το διάστημα που αντικαθιστούσε το αφεντικό, ο γέρος αντικαταστάτης κατέβηκε στο χωριό και το βράδυ πήγε στο τοπικό καφενείο, να πιεί κανένα τσίπουρο και να τα πει με τους φίλους του...

Εκεί, τον ρώτησαν: Τι έγινε, ρε Μήτσο, πως γλύτωσες και δεν σε έφαγαν τα σκυλιά?

Εκείνος, λοιπόν, απάντησε: Πραγματικά, τα σκυλιά ήθελαν να με φάνε όταν με είδαν μόνο μου... και έτρεξα και χώθηκα στην καλύβα!
Τον ξαναρωτάνε: Και μετά?
Απαντάει ο γεροβοσκός: Έ, την επόμενη μέρα βγήκα έξω... και με ξανακυνήγησαν να με φάνε!
Ο γεροβοσκός: Ξαναχώθηκα στην καλύβα για 2η μέρα...
Ο γεροβοσκός: Και την 3η μέρα και την 4η μέρα, έτρεξα και χώθηκα στην καλύβα!
Πάλι: Και τι έγινε?

Και ο σοφός γεροβοσκός: Έ, παιδιά μου... την 5η μέρα ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ !!! :cool:
Και με αποδέχθηκαν... έστω και συμβιβαστικά!

Υ.Γ. Βλέπεις, λοιπόν, Μαρίνα... πόσο μεγάλη σημασία έχει ο "πόρος"... ο σπάνιος πόρος!

1) Πολύ σωστό!
Είναι, εξάλλου, γνωστός κάποιος ξεφτίλας του φόρουμ...
Που είχε ένα σκύλο "σκληροτράχηλο"...
Και, όταν ο σκύλος έφτασε 6 μηνών (καμιά 40αριά κιλάκια, τότε), ο "ξεφτίλας" προσπάθησε να τον βάλει "κάτω", με φωνές και δύναμη... πάλεψε μαζί του, μέχρι τη στιγμή που δεν μπορούσε να ανανεύσει... και βρέθηκε εκείνος "κάτω ανάσκελα"... και ο σκύλος καβάλα από πάνω του, να τον κοιτάζει με "απορία"!!!:D

2) Πάρα πολύ σωστό! Γι' αυτό: ΠΟΤΕ "τώρα ανέβα να παίξουμε"... ΠΟΤΕ!

1) Ναι...

2) Οχι...

3) Ναι...

4) Ναι...

5) Σωστός...

Και για την αντιγραφή: ο "τυχάρπαστος".

Κύριε Κούρο,

Μην ξεχνάτε (μιάς και φαίνεται ότι τα ξέρετε καλά "αυτά τα πράγματα"), ότι ένας ΤΕΤΟΙΟΣ σκύλος... με μιά ΤΕΤΟΙΑ συμπεριφορά (όπως στο βίντεο)... αν απέναντί του δεν βρίσκεται ένας ΑΓΝΩΣΤΟΣ - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ"...
Εχει γίνει ΕΤΣΙ... επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ τον καθοδήγησαν ΕΤΣΙ τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ !!!

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό...

"Ρε" @ghelly , τι είναι o NTOYMPIOS??? Ο άντρας της "REAS"???:p

Υ.Γ. Και πάλι, τις παρεμβάσεις τις κάνω (με, ομολογουμένως, "ελαφρύ" τρόπο), ώστε η Μαρίνα να μπαίνει σταδιακά στο νόημα...;)
Σε ευχαριστώ! Χρίζω διευκρινίσεων όντως! Εκεί που σας εχω εκεί σας χάνω!!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Επειδή το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται λύσσα, και μερικοί σε λίγο θα κάνουν την γυναίκα να πιστέψει ότι έχει το Godzilla που πρέπει να βλέπει μόνο αυτήν και το κλουβί του....
Νομίζω η Μαρίνα αρχίζει να καταλαβαίνει την σοβαρότητα του θέματος. Δεν χρειάζεται να περάσει στο άλλο άκρο και να κάνει το σκυλί της ψυχασθενές κερνώντας το μια πρέζα μεταδιδόμενου άγχους κάθε μέρα.
Τα ποιμενικά έχουν, όπως είπε ο johnk, mode"εμείς" και οι "άλλοι".
Αυτό που αλλάζει όμως ανάλογα με το τι θα κάνεις εσύ με το σκυλί καθώς και με τον χαρακτήρα του σκύλου, είναι το τι σημαίνουν αυτοί οι "άλλοι".
Έχω πάει σε στάνες που τα σκυλιά μετά το πρώτο "οκ" αδιαφορούν, και έχω πάει και σε στάνες που μετά το "οκ", έρχονται, μυρίζουν, τρίβονται, και δύο περιπτώσεις συγκεκριμένες που έμαθαν (για πρώτη φορά?) τι θα πει χάδι, γύρισαν κοιλίτσα!
Στην στάνη :rolleyes:
Τα τσοπανόσκυλα :p
Γύρισαν κοιλίτσα (y)
Φυσικά τώρα θα έρθει και ο καταιγισμός από τα γνωστά "το τσοπανόσκυλο το σωστό δεν γυρίζει ποτέ κοιλίτσα φίλε - φίλε" "θα είδες τίποτα μπαστάρδια που είχαν φάει ξύλο φίλε - φίλε" κλπ....
Ναι, οκ, έχεις δίκιο....
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτά τα τόσο κρυφο-συναισθηματικά σκυλιά, θέλουν πρώτα απ όλα να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να βλέπουν τα πάντα με καχυποψία. Στον χώρο και στον χρόνο που πρέπει να φυλάξουν, αν το έχουν, θα φυλάξουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μανουριάζουν με τις μύγες και να θέλουν να φάνε το παιδί του γείτονα.
Κοντολογίς, μέχρι να πάρεις πλήρως χαμπάρι για τι τύπου εκπαίδευση πρέπει να ψάξεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι κοινωνικοποίηση, κοινωνικοποίηση, κοινωνικοποίηση.
Και όταν πιστέψεις ότι το έκανες φλούφλη, να του κάνεις λίγο κοινωνικοποίηση ακόμα. Ελπίζω να έχεις αρχίσει να το παίρνεις και στο μαγαζί.....

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Τις παρεμβάσεις τις κάνω περισσότερο για να μπαίνει και η Μαρίνα στο νόημα...

Οπότε, φίλε @ISKENDER, αυτό είναι CAO ή Buly Kuta?

Ότι και να είναι, όμως, ομολογώ ότι, όντως εκπαιδεύονται και τα Ορεινά Ποιμενικά... και, μάλιστα, εκπαιδεύονται άριστα, αν έχεις μεράκι και (μεγάλη!!!) υπομονή!
Ακόμα ΚΑΙ με "θετική" σε ορισμένες εντολές...
Αμφιβάλλω, βέβαια, έντονα αν "συγκεκριμένες" εντολές τις μαθαίνουν και τις τηρούν με τη "θετική"...

Γι' αυτό να εκφράσω την παρατήρηση - απορία μου στο συγκεκριμένο και ομολογουμένως όμορφο βίντεο:
Όσο και να προσπάθησα να παρατηρήσω... ακόμα και βάζοντας τα γυαλιά πρεσβυωπίας ("παιδάκι μου"!)... ΔΕΝ είδα να υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΟ ερέθισμα, σε απόσταση ΟΣΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ... με εξαίρεση την χειρίστρια και το άτομο που βιντεοσκοπεί... και, στις περιοχές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, το "όσο φτάνει το μάτι σου" μπορεί να σημαίνει και 50 χιλιόμετρα!!!

Πολυχρονεμένε μας Γκουρου συχνά ομιλείτε με γρίφους και είμαι
σε ηλικία που δεν θελω πια να τους λύνω. Χώρια τα τα ψιλά
γράμματα που θυμίζουν δανειακή σύμβαση.

Αυτο που βλέπουμε στο βίντεο δεν ειναι ουτε CAO ουτε Buly Kuta
ο Νουρέγιεφ στα Μπολσόι ειναι.

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αυτο που βλέπουμε στο βίντεο δεν ειναι ουτε CAO ουτε Buly Kuta
ο Νουρέγιεφ στα Μπολσόι ειναι.
Κατάλαβα, Labrador είναι μάλλον!!!:D

Υ.Γ. Σαν να λέμε "έλα παππούλη μου, να σου δείξω που...":p

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Eπειδή όλη μέρα είχα απανωτά ραντεβού με ηλίθιους ανθρώπους,τα όρια της υπομονής μου αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα...Οπότε μάστορα,χωρίς περιστροφές,πάρε μάτι τι σου γράφουμε τόσα ποστ τώρα και πάρε μάτι και αυτά που σου γράφω εγώ παρακάτω

"Κατα δευτερον αυτο το σκυλι δεν πρεπει να μπει μες στο σπιτι"

Θα κρατήσεις σα να λέμε δηλαδή σκυλί τέτοιας φυλής εκτός της οικογένειας...Εσύ!Που είχες κιόλας...Και υποτίθεται ότι θα πρεπε να ξέρεις πως πιθανότατα το ΠΡΩΤΟ που χρειάζονται τέτοια σκυλιά είναι εκτεταμένη κοινωνικοποίηση και επαφή με τους ιδιοκτήτες και την οικογενεια,ώστε να "στρογγυλέψουν" κατά το δυνατόν οι ακμές στον χαρακτήρα τους...

"Μαρίνα επαναλαμβάνω ότι αυτό το σκυλί πρέπει να μάθει εσάς και μόνο... όχι εκπαιδευτές και σφυριχτρες..."

Είσαι άλλο ένα τυπικό δείγμα απαίδευτου ιδιοκτήτη & είμαι και πολύ ευγενής...Ισχυρίζεσαι πως δε θέλει ένας καυκάσιος διασταύρωση με sar planinac καθοδήγηση,και αυτός και πολύ περισσότερο οι άπειροι χειριστές του,και θες να σε παρει κάποιος στα σοβαρά?Αυτή είναι η συμβουλή σου και με υφάκι κιόλας?

Γράφεις ρε φίλε ότι "θα αρχισει να μισει ΟΛΟΥΣ τους αλλους εκτος απο εσας κ την οικογενεια σας" και θες να αντιδράσω νηφάλια?Τι είναι αυτά τα ανόητα πράγματα που μπαίνεις και γράφεις σε φόρουμ κυνοφιλίας?Χαρακτηρίζεις |"μεγαλο μπελα" μια διασταύρωση 2 υπέροχων ζώων με απαιτήσεις και μετά το παίζεις και θιγμένος επειδή στη λένε κιόλας?

Πιο κάτω γράφεις το ανεκδιήγητο:

"Η μονη σας ελπιδα ειναι να βγει μαλακος σαν χαρακτηρας (ποτε ποτε συμβαινει κ αυτο) , να ειναι δηλαδη απο τα κουταβια της γεννας που δεν το εχουν το πραγμα σε μεγαλο βαθμο..."
Aν δεν βγει μαλακός σα χαρακτήρας σα να λέμε δηλαδή ίσα και που θα τους φάει,ε?

"Πειτε μου αν θελετε κατι...οταν το περνετε αγκαλια δυστροπει το κουταβι?Χτυπιεται ετσι ωστε να το αφησετε?"

Χτυπιέται,χτυπιέται,και ουρλιάζει "ασε με κάτω πατσαβούρα και φέρε μου να πιω μπύρες"

ΚΑι 2 τελευταία γιατί βαριέμαι πολύ...

Πρώτο και κυριότερο,όταν μιλάς σε μια κυρία μάθε να μιλάς σαν ανθρωπος,με ευγένεια,ακόμα και αν διαφωνείς.Η Ghelly δε σου είπε και κάτι στην τελική,εγώ σε ειρωνεύτηκα

Δευτερο,που ξέρεις τι σκυλιά έχουν περάσει από τα χέρια μου για να αρχίσεις την ακατάσχετη από μέρους σου παπαρολογία?Μάστορα,ένα Καυκάσιο μεγάλωσες,όχι έναν Τ-Ρεξ,έχει συμβεί και σαλλους,σε διαβεβαιώ!

@sea-mol με το παραπάνω ποστ σου σηκωθηκα 3 το πρωί και χειροκροτουσα όρθιος

Last edited:

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Επειδή το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται λύσσα, και μερικοί σε λίγο θα κάνουν την γυναίκα να πιστέψει ότι έχει το Godzilla που πρέπει να βλέπει μόνο αυτήν και το κλουβί του....
Νομίζω η Μαρίνα...
Υπόκλιση!

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Δεν μου απάντησες αν έχεις δει έστω και ζωντανό στη ζωή σου... για να μπορείς να συγκρινεις.. οπότε δυστυχώς είσαι άλλος ένας googlακιας ξερόλας που αφού διάβασε όλα τα πρότυπα στη Wikipedia αποφάσισε να απέκτησε και άποψη...
Τις παραπάνω χαζομάρες να τις πεις στους συγγενείς της κυρίας στη Θεσσαλονίκη που προ ετών την κατασπάραξαν 2 καυκάσια...
Λογικά να λέω αλλά και να καταλαβαίνεις αλλά... Αυτό το σκυλί δεν πρέπει να μπει μέσα.. δεν πρέπει να του δώσει δικαίωμα να μπαινοβγαίνει πόρτες.. Να ανεβαίνει καναπέδες.. πρέπει να είναι έξω.. με αυτό το σκυλί απλά συμβιώνεις μαζί του δεν τον διορθώνεις.. δεν σηκώνεις χέρι πάνω του.. και δεν φέρνεις άλλο άνθρωπο στο χώρο του από μικρό ,γιατί αυτό το σκυλί θα επιλέξει ένα αφεντικό(πολλες φορές κανένα) και αν αυτό είναι ο εκπαιδευτής που εσύ βλακωδώς έβαλες στο χώρο του τότε κλάψτα... Ορεινοι ποιμενικόι!! Τι ώραια έκφραση!? Σε καμιά έκθεση το άκουσες και είπες να το λες για να ακούγεται σοφιστικέ?? Καμία σχέση το καυκάσιο με τα υπόλοιπα..
Αγαπητέ αν δεν ξέρεις μπορείς να κρατήσεις τις απόψεις σου για τον εαυτό σου.
Εχω παράδειγμα ανθρωπου που το ίδιο του το σκυλί (τέτοιο) του κατέβασε το χερι..και αλλού που δεν άντεξε να το μεγαλώσει πάνω από 14 μήνες και το έδωσε χωρίς να αναφέρω τα προβλήματα που τράβηξα με τον δικό μου. Δεν υπάρχει ποιο ξεροκέφαλο και άγριο σκυλί..
Ναι αν ήταν από τα δείγματα που δυστροπουν όταν τα παίρνεις αγκαλιά τότε θα υπήρχε σοβαρό θέμα γιατί μεγαλώνοντας δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του.. Αλλά που να καταλάβεις αν έχεις επαφή μόνο με καναπεδοσκυλα..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Νομίζω η Μαρίνα αρχίζει να καταλαβαίνει την σοβαρότητα του θέματος. Δεν χρειάζεται να περάσει στο άλλο άκρο και να κάνει το σκυλί της ψυχασθενές κερνώντας το μια πρέζα μεταδιδόμενου άγχους κάθε μέρα.

2) ...Φυσικά τώρα θα έρθει και ο καταιγισμός από τα γνωστά "το τσοπανόσκυλο το σωστό δεν γυρίζει ποτέ κοιλίτσα φίλε - φίλε" "θα είδες τίποτα μπαστάρδια που είχαν φάει ξύλο φίλε - φίλε" κλπ....

3) ...αυτά τα τόσο κρυφο-συναισθηματικά σκυλιά, θέλουν πρώτα απ όλα να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να βλέπουν τα πάντα με καχυποψία.

4) Στον χώρο και στον χρόνο που πρέπει να φυλάξουν, αν το έχουν, θα φυλάξουν...

5) Και όταν πιστέψεις ότι το έκανες φλούφλη, να του κάνεις λίγο κοινωνικοποίηση ακόμα. Ελπίζω να έχεις αρχίσει να το παίρνεις και στο μαγαζί.....
Φίλε @sea-mol , ομολογουμένως, ένα ακόμα εξαιρετικό post, από αυτά που (όταν θέλεις) γράφεις και και μας επαναφέρεις στον ίσιο δρόμο!

1) Όντως, το άγχος το δικό μας το εισπράττουν εύκολα τα σκυλιά μας...
Το βασικό είναι αυτό που είπε η Μαρίνα: Ολη η οικογένεια να συμπεριφέρεται με σταθερότητα, ηρεμία και συνέπεια...
Τώρα, για την πρέζα που είπες... εντάξει, δεν πιστεύω ότι θα χρειάζεται να του δίνουν πρέζα για να ηρεμεί!!!:ROFLMAO:

2) Ακριβώς! Αυτό θα σου πούμε: Το τσοπανόσκυλο, το σωστό - το πρόστυχο, "τον πηγαίνει το λύκο (και την αρκούδα) καβάλα"!:p

3) Σημαντικό αυτό, μιάς και είναι και από τη φύση τους καχύποπτα...

4) Εδώ, έρχεσαι στο "essence" (που λέμε και στα Αρχαιοελληνικά) της φυλής αυτής και όχι μόνο αυτής: "Αν το έχουν", θα φυλάξουν πραγματικά, με συνέπεια και ψυχραιμία...
Αν δεν το έχουν (μιλάω για το κάθε ένα συγκεκριμένο άτομο της φυλής), δεν θα φυλάξουν, έστω κι αν ο ιδιοκτήτης ενθουσιάζεται με τις εκρήξεις που βλέπει... τις εκρήξεις "οργής"... "κυριαρχικότητας"... και (κυρίως) "φόβου"...

5) Όπως είπαμε και χτες, πολύ σημαντικό!

1) ...Οπότε μάστορα,χωρίς περιστροφές,πάρε μάτι τι σου γράφουμε τόσα ποστ τώρα και πάρε μάτι και αυτά που σου γράφω εγώ παρακάτω...

2) "Μαρίνα επαναλαμβάνω ότι αυτό το σκυλί πρέπει να μάθει εσάς και μόνο... όχι εκπαιδευτές και σφυριχτρες..."
...Ισχυρίζεσαι πως δε θέλει ένας καυκάσιος διασταύρωση με sar planinac καθοδήγηση,και αυτός και πολύ περισσότερο οι άπειροι χειριστές του...

3) Γράφεις ρε φίλε ότι "θα αρχισει να μισει ΟΛΟΥΣ τους αλλους εκτος απο εσας κ την οικογενεια σας" και θες να αντιδράσω νηφάλια?

4) Τι είναι αυτά τα ανόητα πράγματα που μπαίνεις και γράφεις σε φόρουμ κυνοφιλίας?

5) Πιο κάτω γράφεις το ανεκδιήγητο:
"Η μονη σας ελπιδα ειναι να βγει μαλακος σαν χαρακτηρας (ποτε ποτε συμβαινει κ αυτο) , να ειναι δηλαδη απο τα κουταβια της γεννας που δεν το εχουν το πραγμα σε μεγαλο βαθμο..."
Aν δεν βγει μαλακός σα χαρακτήρας σα να λέμε δηλαδή ίσα και που θα τους φάει,ε?

6) "Πειτε μου αν θελετε κατι...οταν το περνετε αγκαλια δυστροπει το κουταβι?Χτυπιεται ετσι ωστε να το αφησετε?"
Χτυπιέται,χτυπιέται,και ουρλιάζει "ασε με κάτω πατσαβούρα και φέρε μου να πιω μπύρες"
1) Γειά σου, @Chris K.A. με τα ωραία σου!!! Αντε, νιώθω ότι σιγά-σιγά πρέπει να μειώνω τα δικά μου κείμενα... και να αφήνω εσένα να ξεδιπλώνεις τα "σεντόνια"!!!:D

2) Ξέρεις... σκέφτομαι καμιά φορά ότι ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα, ειδικά αν δεν ξέρεις αυτόν που γράφει...
Αν αυτό το σημείο του κειμένου (στο οποίο απαντάς) με έβαζες εμένα (το παιδί της πόλης) να το γράψω, σίγουρα θα το διατύπωνα αλλιώς... αλλά υποψιάζομαι σφόδρα ότι θα εννοούσα κάτι παρόμοιο... δηλαδή:
Σαφώς χρειάζεται επαγγελματική καθοδήγηση (με την επιφύλαξη ότι ο εκάστοτε "καθοδηγητής" μπορεί να βγει και "ντενεκές ξεγάνωτος")... αλλά την "σφραγίδα" θα την βάλει η οικογένεια... οι γονείς (αρχηγοί) αλλά ακόμα και τα παιδιά!

4) Ναι, ναι.. πάντα νηφάλια!!!:p

5) Και δεν έχει άδικο... στις "δυνατές" φυλές, θέλουμε ισορροπημένους χαρακτήρες... αυτό λοιπόν, είναι που εύκολα παρεξηγείται και κάποιοι το λένε "μαλακό", ή ακόμα και "φλούφλη", όπως σωστά λέει ο @sea-mol ...
Εδώ, βέβαια, έχεις, ομολογουμένως, ένα δίκιο: Πολλοί Ελληνάρες, την επιστημονική έννοια "τόχουν το πράγμα" την μεταφράζουν ως: "είναι εξαιρετικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα της φυλής"...
Και το ισχυρίζονται αυτό, εφόσον δεν έχουν δει τον Serhan...
Ποιός είναι ο Serhan? Όποιος τον ανακαλύψει, είναι πραγματικός ερευνητής των Ορεινών Ποιμενικών (και της συμπεριφοράς του σκύλου, γενικότερα)... και πραγματικό μέλος του φόρουμ!!!

Στην περίπτωση της Μαρίνας, όμως, το κουτάβι έχει επιλεγεί πλέον... αυτό είναι, με αυτό θα πορευτούμε! Οπως δεν είχαμε και την ευκαιρία να επιλέξουμε γέννα...

6) Εδώ, Χρήστο, είσαι "λιγάκι" υπερβολικός...
Αυτό, με άλλα λόγια, είναι ένα από τα τεστ του Κάμπελ, για την αξιολόγηση - επιλογή κουταβιών, μέσα σε μιά τοκετοομάδα... ένα από τα βασικά τεστ!:)

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Νομίζω ότι αυτό που ρωτάει η Sara είναι γιατί δεν μένει μαζί σας μέσα στο σπίτι.

Ένα θέμα που έχει ενσκήψει αρκετά συχνά στο forum και τις περισσότερες φορές είναι και η αιτία "θερμών" συζητήσεων.
Και προσωπικά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, πλην όμως υπάρχουν πολλοί εξίσου ένθερμοι υποστηρικτές της αντίθετης άποψης.

Να θυμάσαι ότι όσο πιο "εξειδικευμένο" το forum τόσο πιο "ιδεολογικά καθαρές" οι τοποθετήσεις των μελών.
Αγαπητή Μαρίνα, είδες τι εννοούσε ο μπαρμπα-Scalpel??? ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα, βέβαια, φίλε @Kouros , εκεί που πήγαινα διπλωματικά να βρω και να επισημάνω ΑΡΚΕΤΑ δίκια μέσα σ' αυτά που γράφεις... και να τα υπερασπιστώ και να τα αιτιολογήσω...
Εσύ, χύνεις την καρδάρα με το γάλα! Τα κάνεις "ίσωμα"!!!

Βέβαια, με έχεις πιάσει τη στιγμή που έχω κάτι μαστόρους στο σπίτι (και ένα wannabe Καυκάσιο - που προσπαθώ να μη "φάει" τους μαστόρους) και μπαινοβγαίνω... οπότε θα επανέλθω...

Να σχολιάσω μόνο ένα πράγμα, για την ώρα:

...Τις παραπάνω χαζομάρες να τις πεις στους συγγενείς της κυρίας στη Θεσσαλονίκη που προ ετών την κατασπάραξαν 2 καυκάσια...
'Ντάξ... δεν την "κατασπάραξαν" ακριβώς... την δάγκωσαν "λιγάκι"... και όταν ΑΥΤΗ συνήλθε και σκέφτηκε, τότε την άφησαν...
Αυτό έγινε γιατί ΕΚΕΙΝΗ ήταν ανισόρροπη! Και, όπως ξέρεις πολύ καλά, στη φύση ο "αρχηγός" δεν είναι αποδεκτό να είναι ανισόρροπος...
Την ώρα που έτρωγαν το πρωινό τους... και επειδή εκείνη "έκρινε" ότι κάνει πολλή ζέστη... πήρε το λάστιχο του κήπου (ξέρεις, με το πιεστικό τσουτσούνι μπροστά)... και τα ΚΑΤΑΒΡΕΞΕ !!!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Φίλτατε Kouros, η αλήθεια είναι πως εγώ που έχω επαφή αποκλειστικά με καναπεδόσκυλα, αδυνατώ να σε καταλάβω όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνω.

• Like
Reactions: Estranged and johnk

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk