Για να μην λεμε οτι δεν εκπαιδεύονται τα ορεινά.
Τιποτα δεν ειναι αδύνατο καλη θέληση να υπάρχει.
Τιποτα δεν ειναι αδύνατο καλη θέληση να υπάρχει.
Όντως θα σας βγει ο κούκος αηδόνι, αλλά όχι από το κόστος του εκπαιδευτη. Από τις δικές σας εργατώρες που θα γράψει το κοντέρΟλα δείχνουν οτι αυτο το σκυλί θα μου βγει "ο κούκος αηδόνι"
Γιατί το λες αυτό? Δεν ξέρω τίποτα για τις φυλές που συζητάμε εδώ, μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες και πραγματικά ρωτάω! Γιατί προσωπικά το χρησιμοποιούσα πολύ από το 3ο μήνα μέχρι που έγινε 16 μηνών κατά τους οποίους προσπαθούσε να κυριαρχήσει πού έντονα! Κι επειδή το εμπέδωσε από μικρός όταν πέρασε τα 30 κιλά δεν μου κανε κονξες ενώ θα μπορούσε να με τσακίσει, που λέει ο λόγος αν ήθελε. Βέβαια εμένα είναι ένα ταπεινό λευκό τσοπανόσκυλο των 38 κιλών οπότε δεν έχω σκοπό να γενικεύσω, αλλά όντως γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αυτές τις φυλές?Αν πιέσεις κεφάλι κατω σε τέτοιες κυρίως φυλές, ετοιμάσου για επίδομα αναπηρίας από τον ασφαλιστικό σου φορέα.
.
Γιατί απλά δεν χρειάζεται και είναι ανούσιο επειδή υπάρχουν άλλες μέθοδοι...είναι δεν είναι δυναμικής φυλής...Γιατί το λες αυτό? Δεν ξέρω τίποτα για τις φυλές που συζητάμε εδώ, μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες και πραγματικά ρωτάω! Γιατί προσωπικά το χρησιμοποιούσα πολύ από το 3ο μήνα μέχρι που έγινε 16 μηνών κατά τους οποίους προσπαθούσε να κυριαρχήσει πού έντονα! Κι επειδή το εμπέδωσε από μικρός όταν πέρασε τα 30 κιλά δεν μου κανε κονξες ενώ θα μπορούσε να με τσακίσει, που λέει ο λόγος αν ήθελε. Βέβαια εμένα είναι ένα ταπεινό λευκό τσοπανόσκυλο των 38 κιλών οπότε δεν έχω σκοπό να γενικεύσω, αλλά όντως γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αυτές τις φυλές?
του πίεζες το κεφάλι κατω για να του "σπασεις" τον τσαμπουκα? Στο είπε εκπαιδευτής να το κάνεις αυτό? Είσαι πολύ τυχερή τότε που το ταπεινο λευκό τσοπανόσκυλο δεν σε εκανε πουά αλλά είναι μια επικίνδυνη τακτική αυτό και ΑΝΕΤΑ γυρνάει μπουμερανγκ με απρόβλεπτες συνέπειες που ΜΟΝΟ το σκυλί δεν φταίει για την επελευση τους. Και όσο πιο βαριά, δυναμική φυλή με πείσμα κλπ τόσο πιο επικινδυνη πρακτική αυτό.Γιατί το λες αυτό? Δεν ξέρω τίποτα για τις φυλές που συζητάμε εδώ, μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες και πραγματικά ρωτάω! Γιατί προσωπικά το χρησιμοποιούσα πολύ από το 3ο μήνα μέχρι που έγινε 16 μηνών κατά τους οποίους προσπαθούσε να κυριαρχήσει πού έντονα! Κι επειδή το εμπέδωσε από μικρός όταν πέρασε τα 30 κιλά δεν μου κανε κονξες ενώ θα μπορούσε να με τσακίσει, που λέει ο λόγος αν ήθελε. Βέβαια εμένα είναι ένα ταπεινό λευκό τσοπανόσκυλο των 38 κιλών οπότε δεν έχω σκοπό να γενικεύσω, αλλά όντως γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αυτές τις φυλές?
Γιατί απλά δεν χρειάζεται και είναι ανούσιο επειδή υπάρχουν άλλες μέθοδοι...είναι δεν είναι δυναμικής φυλής...
Ναι εκπαιδευτής μου το είπε! Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο, εγώ λέω του κλείνεις το στόμα με το ένα χέρι και έρχεσαι από πάνω του καθώς το κρατάς κάτω. Χωρίς πόνο εννοείται, απλά ένδειξη επιβολής και λέγοντας ταυτόχρονα ΄μη΄. Δεν είχα σκεφτεί οτι είναι επικύνδινο για να πω την αλήθεια, γιατί δούλεψε καλά και μετά τους 16 μήνες - εώς τώρα που είναι 5 - αρκεί το μή χωρίς το υπόλοιπο.του πίεζες το κεφάλι κατω για να του "σπασεις" τον τσαμπουκα? Στο είπε εκπαιδευτής να το κάνεις αυτό? Είσαι πολύ τυχερή τότε που το ταπεινο λευκό τσοπανόσκυλο δεν σε εκανε πουά αλλά είναι μια επικίνδυνη τακτική αυτό και ΑΝΕΤΑ γυρνάει μπουμερανγκ με απρόβλεπτες συνέπειες που ΜΟΝΟ το σκυλί δεν φταίει για την επελευση τους. Και όσο πιο βαριά, δυναμική φυλή με πείσμα κλπ τόσο πιο επικινδυνη πρακτική αυτό.
Καλά, σε πρώτη φάση ας πούμε οτι δε διαφωνώ με αυτό που λες. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι λάθος έκανα - και για να μην το ξανακάνω στο επόμενο σκυλί, και γιατί με ενδιαφέρει να μάθω - συγκεκριμένα όμως, γιατί αυτό που γράφεις θα ταίριαζε και στο αν σου λεγα οτι τον βάραγα με τη βαριοπούλα . Εννοώ συγκεκριμένα το κατέβασμα στο κεφάλι, τη στιγμή που δεν είναι επίπονο γιατί είναι είναι επικύνδινο και τί αντίκτυπο έχει?Τον στόχο μπορείς να τον πετύχεις, το θέμα είναι η πορεία που θα ακολουθήσεις για να τον πετύχεις...και φυσικά σημασία έχει τι απώλειες(συμπεριφορικές ή μη) και τι αντίκτυπο θα έχει η πορεία που θα ακολουθήσεις...
Πολύ καλά κατάλαβες!Καλά, σε πρώτη φάση ας πούμε οτι δε διαφωνώ με αυτό που λες. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι λάθος έκανα - και για να μην το ξανακάνω στο επόμενο σκυλί, και γιατί με ενδιαφέρει να μάθω - συγκεκριμένα όμως, γιατί αυτό που γράφεις θα ταίριαζε και στο αν σου λεγα οτι τον βάραγα με τη βαριοπούλα . Εννοώ συγκεκριμένα το κατέβασμα στο κεφάλι, τη στιγμή που δεν είναι επίπονο γιατί είναι είναι επικύνδινο και τί αντίκτυπο έχει?
Βασικά ακριβώς αυτό (το bold) μου είπε ο εκπαιδευτής! Παίζει και κατά λέξη! Και για να πω την αλήθεια το χρησιμοποιούσα και σαν επιχείρημα σε διάφορες αντιπαραθέσεις με φίλους κλπ. μίμηση της αγελαίας συμπεριφοράς, πάντα ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ όμως, μην παρεξηγηθώ, όπως συνηθίζω να παρεξηγούμαι από άλλους που νομίζουν οτι βάραγα και κακοποιούσα το σκυλί μου όταν έλεγα αυτήν την πρόταση. Υποθέτω οτι είσαι γνώστης -έτσι φαίνεται - και καταλαβαίνεις τι εννοώ .Πολύ καλά κατάλαβες!
Δεν είναι ότι έχεις κάνει λάθος κάπου, είναι λάθος γενικά αυτό που έκανες!
Το ότι το δανείζονται πολλοί την τακτική από την αγελαία μορφή της επιβολής όπου χρησιμοποιείται σωματική υπεροχή για να τεθεί η επιβολή από τον ανώτερο δεν σημαίνει ότι και εμείς θα πρέπει να το εφαρμόζουμε.
Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα αυτό που θα πω θα φανεί και λίγο οξύμωρο, ως τακτική είναι σωστή σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτεις την σωματική διάπλαση και τα όπλα να ανταπεξέλθεις σε μία διόρθωση από την σκύλα σου. Οπότε καταφεύγουμε σε άλλες πιο ανώνυδες τακτικές αποφεύγοντας τις πιθανότητες για άμεση αντιπαράθεση, τακτικές που έχουν όμως τα ίδια αποτελέσματα.
Αλλά ακόμα και να χρειαστεί να πιεστεί ένα σκύλος δεν γίνεται πρωτίστως και αμέσως με σωματική επαφή. "Χτυπάς" και "σπας" στο νοητικό επίπεδο έναν σκύλο. Και δόξα τω Θεό και ο σκύλος και ο άνθρωπος διαθέτουν υψηλό νοητικό επίπεδο...
Γιατι αναιδής συμπεριφορά μαντάμ??? Σε βασιλισσα απευθύνομαι? Προφανώς κανείς δεν έχει το αλάθητο... σίγουρα όμως την συμπεριφορά ενός τέτοιου ιδιαίτερου ζώου την ξέρει κάποιος που έχει μεγαλώσει ένα.. Και όχι η κοπελίτσα με το Τζακ...Πραγματικά δεν κατανοώ το ξέσπασμα σας, ούτε την σχεδόν (in dubio pro reo) αναιδή συμπεριφορά σας. Διαρκώς λέμε για την ανάγκη να απευθυνθεί σε έμπειρο εκπαιδευτή με γνώσεις και να μην αφήνει πράγματα στην τύχη ή την απειρία.
Δεν νομίζω ότι κανείς διεκδικεί το αλάθητο, ούτε εσείς πρέπει.... εκτος αν το "καλλιτεχνικό" σας είναι Ιννοκέντιος ο Ε'