Sar planinac με Καυκάσου-Καλησπέρα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μα φυσικά και εκπαιδεύονται. Όλα εκπαιδεύονται απλά εχουν διαφορετικό χειρισμό. Όπως αλλο χειρισμό εχει η ομαδα 2 από την 1 στην εκπαιδευση, η ομαδα 3 από την 9 κλπ

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
οταν μεγαλωσει φερε εναν θετικο εκπαιδευτη και τοτε θα καταλαβεις τι μουφες ειναι.
να σου ζησει ο γιγαντας και αν τον χαριες οσο θες.ξεκινα απο το βασικο,να μην εχεις πολυ ανχος.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Ολα δείχνουν οτι αυτο το σκυλί θα μου βγει "ο κούκος αηδόνι"
Όντως θα σας βγει ο κούκος αηδόνι, αλλά όχι από το κόστος του εκπαιδευτη. Από τις δικές σας εργατώρες που θα γράψει το κοντέρ :)

• Like
Reactions: johnk

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Αφού ευχηθώ να σας ζήσει ο υπερκούταβος ο πανέμορφος,να πω πόσο τυχεροί είμαστε που διαβάζουμε σχόλια μερικών ανθρώπων εδώ μέσα,γιατί αν μέναμε στα γραπτά του εκάστοτε Κούρου μπορεί να φοράγαμε φίμωτρο και στις καραβίδες πριν τις βράσουμε....

• Like
Reactions: Lavernne

marina78

Well-Known Member
29 Μαϊου 2015
160
251
Θεσσαλονίκης
Το "θα μου βγει ο κούκος αηδόνι" πήγαινε για τα κεράσματα που τάζω...αστειάκι ήταν.
Γνωρίζω τα έξοδα που έχουν και τα μεγαλοσωμα αλλα και τα μικρόσωμα Σκυλια ( ειχα και ενα μαλτεζακι κάποτε και ήταν τοσο φιλασθενο που τον κτηνίατρο τον ειχα με τον μήνα και οχι με την επίσκεψη...! Τοσο συχνά είμασταν εκεί!)
Αυτές τις διορθώσεις η Εκπαιδευτρια μου πρότεινε την λύση με την σφυρίχτρα που ειχα αναφέρει (πχ παίζει επιθετικά και μας μασουλάει τα χέρια=σφυρίζω και επειτά απομακρύνομαι για να δει οτι δεν μου αρέσει) (αν και να πω...οτι η χρήση της σφυρίχτρας τις πρώτες φορές έπιασε,τωρα σαν να τον "τροφοδοτεί" περισσότερη ενέργεια για να μας μασουλάει...) ενας κλασικός τι θα πρότεινε;για να καταλάβω τις διάφορες. Το μαλωμα και την υποταγή με την πίεση του κεφαλιού προς τα κατω; (Αυτο η δικιά μου δεν το προτείνει) ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν πιέσεις κεφάλι κατω σε τέτοιες κυρίως φυλές, ετοιμάσου για επίδομα αναπηρίας από τον ασφαλιστικό σου φορέα.
Ο "κλασικός" δεν θα σου πει να κάνεις αυτό. Θα σου πει ότι ειναι κουτάβι και ακόμα δεν γνωρίζει τα όρια και τι θέλετε από αυτόν να κάνει. Αυτά θα τα μάθει με δική σας σταθερή και αδιάκοπη συμπεριφορά (πχ όχι τώρα "αχ ανέβα στο κρεβάτι να παίξουμε" και μετά "Ατλαντααααααα κατω τώρααααα"-- παραδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ σταθερή συμπεριφορα) Οπότε όσο είναι κουτάβι κάνεις δεν θα σου πει 'μαλωσε τον'. Θα σου πουν ΄δειξε του και κατευθυνε τον΄. Δεν μπορείς να μαλώσεις αφού δεν του εχεις δείξει τι θες. Η διόρθωση γίνεται αργότερα, όταν ενώ ξέρει, παραβαίνει κάποιον όρο συνύπαρξης σας. Για το κόψιμο του μασουλήματος -συνηθέστατο στα κουτάβια αφού ετσι δοκιμάζουν και τσεκάρουν τα πάντα- μπορεί να σας βοηθήσει το να του λέτε ΜΗ κοφτά και να σταματάτε επιτόπου καθε παιχνίδι μαζί του, ή να αποχωρείτε από το δωμάτιο ώσπου να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός του ή να κάνετε κάποιον ήχο σαν "αουυυυτς" κλπ. Ανάλογα στο τι ταιριάζει στον σκύλο και σε τι ανταποκρίνεται.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν επιλέξετε να διατηρείται τον σκύλο εντός σπιτιού θα χρειαστείται crate για ανάπαυση για να μην εξιτάρεται ο σκύλος συνέχεια με το κάθετι!
Αν επιλέξετε να διατηρείται τον σκύλο σε εξωτερικό χώρο διαμορφώστε ένα kennel όπου εκεί θα παραμένει ελεύθερος για ανάπαυση ώστε να μην κάνει πράγματα χωρίς την επίβλεψη σας! Ο κήπος παρά έχει μία δόση ελευθερίας και σε βάθος χρόνου μπορεί να προξενήσει και προβλήματα συμπεριφοράς! Γι'αυτό με σύνεση και μέτρο τις καταστάσεις! Βόλτα(εκπαιδευσούλα)-μαμ-νάνι(ανάπαυση). Και τώρα που είναι κουτάβι θα γίνεται 2-3 φορές την ημέρα!

Τα κουταβίστικα δαγκώματα και συμπεριφορές τις αποφεύγουμε κάνοντας αυτό το πρόγραμμα!
Το πολύ κάτσιασμα και οι πολλές διορθώσεις είναι λάθος. Γι'αυτό αν δεν θέλετε να σας δαγκώνει ώστε να μπείτε στην διαδικασία να το διορθώσετε χρειάζεται ξεκάθαρο πρόγραμμα. Δαγκώματα σε συγκεκριμένο παιχνίδι κατά την διάρκεια της βόλτας. Μετά οι διακόπτες κλείνουν επιστρέφετε σπίτι, τρώτε και ανάπαυση! Έτσι επιτυγχάνεται ρουτίνα στον σκύλο, δεν ξεφεύγει και δεν διορθώνεται άσκοπα ώστε να...ξαναεξιτάρεται!

• Like
Reactions: ISKENDER

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Αν πιέσεις κεφάλι κατω σε τέτοιες κυρίως φυλές, ετοιμάσου για επίδομα αναπηρίας από τον ασφαλιστικό σου φορέα.
.
Γιατί το λες αυτό? Δεν ξέρω τίποτα για τις φυλές που συζητάμε εδώ, μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες και πραγματικά ρωτάω! Γιατί προσωπικά το χρησιμοποιούσα πολύ από το 3ο μήνα μέχρι που έγινε 16 μηνών κατά τους οποίους προσπαθούσε να κυριαρχήσει πού έντονα! Κι επειδή το εμπέδωσε από μικρός όταν πέρασε τα 30 κιλά δεν μου κανε κονξες ενώ θα μπορούσε να με τσακίσει, που λέει ο λόγος αν ήθελε. Βέβαια εμένα είναι ένα ταπεινό λευκό τσοπανόσκυλο των 38 κιλών οπότε δεν έχω σκοπό να γενικεύσω, αλλά όντως γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αυτές τις φυλές?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατί το λες αυτό? Δεν ξέρω τίποτα για τις φυλές που συζητάμε εδώ, μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες και πραγματικά ρωτάω! Γιατί προσωπικά το χρησιμοποιούσα πολύ από το 3ο μήνα μέχρι που έγινε 16 μηνών κατά τους οποίους προσπαθούσε να κυριαρχήσει πού έντονα! Κι επειδή το εμπέδωσε από μικρός όταν πέρασε τα 30 κιλά δεν μου κανε κονξες ενώ θα μπορούσε να με τσακίσει, που λέει ο λόγος αν ήθελε. Βέβαια εμένα είναι ένα ταπεινό λευκό τσοπανόσκυλο των 38 κιλών οπότε δεν έχω σκοπό να γενικεύσω, αλλά όντως γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε αυτές τις φυλές?
Γιατί απλά δεν χρειάζεται και είναι ανούσιο επειδή υπάρχουν άλλες μέθοδοι...είναι δεν είναι δυναμικής φυλής...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
του πίεζες το κεφάλι κατω για να του "σπασεις" τον τσαμπουκα? Στο είπε εκπαιδευτής να το κάνεις αυτό? Είσαι πολύ τυχερή τότε που το ταπεινο λευκό τσοπανόσκυλο δεν σε εκανε πουά αλλά είναι μια επικίνδυνη τακτική αυτό και ΑΝΕΤΑ γυρνάει μπουμερανγκ με απρόβλεπτες συνέπειες που ΜΟΝΟ το σκυλί δεν φταίει για την επελευση τους. Και όσο πιο βαριά, δυναμική φυλή με πείσμα κλπ τόσο πιο επικινδυνη πρακτική αυτό.

• Like
Reactions: Chris K.A.

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Γιατί απλά δεν χρειάζεται και είναι ανούσιο επειδή υπάρχουν άλλες μέθοδοι...είναι δεν είναι δυναμικής φυλής...
του πίεζες το κεφάλι κατω για να του "σπασεις" τον τσαμπουκα? Στο είπε εκπαιδευτής να το κάνεις αυτό? Είσαι πολύ τυχερή τότε που το ταπεινο λευκό τσοπανόσκυλο δεν σε εκανε πουά αλλά είναι μια επικίνδυνη τακτική αυτό και ΑΝΕΤΑ γυρνάει μπουμερανγκ με απρόβλεπτες συνέπειες που ΜΟΝΟ το σκυλί δεν φταίει για την επελευση τους. Και όσο πιο βαριά, δυναμική φυλή με πείσμα κλπ τόσο πιο επικινδυνη πρακτική αυτό.
Ναι εκπαιδευτής μου το είπε! Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο, εγώ λέω του κλείνεις το στόμα με το ένα χέρι και έρχεσαι από πάνω του καθώς το κρατάς κάτω. Χωρίς πόνο εννοείται, απλά ένδειξη επιβολής και λέγοντας ταυτόχρονα ΄μη΄. Δεν είχα σκεφτεί οτι είναι επικύνδινο για να πω την αλήθεια, γιατί δούλεψε καλά και μετά τους 16 μήνες - εώς τώρα που είναι 5 - αρκεί το μή χωρίς το υπόλοιπο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τον στόχο μπορείς να τον πετύχεις, το θέμα είναι η πορεία που θα ακολουθήσεις για να τον πετύχεις...και φυσικά σημασία έχει τι απώλειες(συμπεριφορικές ή μη) και τι αντίκτυπο θα έχει η πορεία που θα ακολουθήσεις...

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Τον στόχο μπορείς να τον πετύχεις, το θέμα είναι η πορεία που θα ακολουθήσεις για να τον πετύχεις...και φυσικά σημασία έχει τι απώλειες(συμπεριφορικές ή μη) και τι αντίκτυπο θα έχει η πορεία που θα ακολουθήσεις...
Καλά, σε πρώτη φάση ας πούμε οτι δε διαφωνώ με αυτό που λες. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι λάθος έκανα - και για να μην το ξανακάνω στο επόμενο σκυλί, και γιατί με ενδιαφέρει να μάθω - συγκεκριμένα όμως, γιατί αυτό που γράφεις θα ταίριαζε και στο αν σου λεγα οτι τον βάραγα με τη βαριοπούλα :p. Εννοώ συγκεκριμένα το κατέβασμα στο κεφάλι, τη στιγμή που δεν είναι επίπονο γιατί είναι είναι επικύνδινο και τί αντίκτυπο έχει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλά, σε πρώτη φάση ας πούμε οτι δε διαφωνώ με αυτό που λες. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι λάθος έκανα - και για να μην το ξανακάνω στο επόμενο σκυλί, και γιατί με ενδιαφέρει να μάθω - συγκεκριμένα όμως, γιατί αυτό που γράφεις θα ταίριαζε και στο αν σου λεγα οτι τον βάραγα με τη βαριοπούλα :p. Εννοώ συγκεκριμένα το κατέβασμα στο κεφάλι, τη στιγμή που δεν είναι επίπονο γιατί είναι είναι επικύνδινο και τί αντίκτυπο έχει?
Πολύ καλά κατάλαβες!:)
Δεν είναι ότι έχεις κάνει λάθος κάπου, είναι λάθος γενικά αυτό που έκανες!
Το ότι το δανείζονται πολλοί την τακτική από την αγελαία μορφή της επιβολής όπου χρησιμοποιείται σωματική υπεροχή για να τεθεί η επιβολή από τον ανώτερο δεν σημαίνει ότι και εμείς θα πρέπει να το εφαρμόζουμε.
Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα αυτό που θα πω θα φανεί και λίγο οξύμωρο, ως τακτική είναι σωστή σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτεις την σωματική διάπλαση και τα όπλα να ανταπεξέλθεις σε μία διόρθωση από την σκύλα σου. Οπότε καταφεύγουμε σε άλλες πιο ανώνυδες τακτικές αποφεύγοντας τις πιθανότητες για άμεση αντιπαράθεση, τακτικές που έχουν όμως τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλά ακόμα και να χρειαστεί να πιεστεί ένα σκύλος δεν γίνεται πρωτίστως και αμέσως με σωματική επαφή. "Χτυπάς" και "σπας" στο νοητικό επίπεδο έναν σκύλο. Και δόξα τω Θεό και ο σκύλος και ο άνθρωπος διαθέτουν υψηλό νοητικό επίπεδο...

• Like
Reactions: XaraL

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Πολύ καλά κατάλαβες!:)
Δεν είναι ότι έχεις κάνει λάθος κάπου, είναι λάθος γενικά αυτό που έκανες!
Το ότι το δανείζονται πολλοί την τακτική από την αγελαία μορφή της επιβολής όπου χρησιμοποιείται σωματική υπεροχή για να τεθεί η επιβολή από τον ανώτερο δεν σημαίνει ότι και εμείς θα πρέπει να το εφαρμόζουμε.
Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα αυτό που θα πω θα φανεί και λίγο οξύμωρο, ως τακτική είναι σωστή σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτεις την σωματική διάπλαση και τα όπλα να ανταπεξέλθεις σε μία διόρθωση από την σκύλα σου. Οπότε καταφεύγουμε σε άλλες πιο ανώνυδες τακτικές αποφεύγοντας τις πιθανότητες για άμεση αντιπαράθεση, τακτικές που έχουν όμως τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλά ακόμα και να χρειαστεί να πιεστεί ένα σκύλος δεν γίνεται πρωτίστως και αμέσως με σωματική επαφή. "Χτυπάς" και "σπας" στο νοητικό επίπεδο έναν σκύλο. Και δόξα τω Θεό και ο σκύλος και ο άνθρωπος διαθέτουν υψηλό νοητικό επίπεδο...
Βασικά ακριβώς αυτό (το bold) μου είπε ο εκπαιδευτής! Παίζει και κατά λέξη! Και για να πω την αλήθεια το χρησιμοποιούσα και σαν επιχείρημα σε διάφορες αντιπαραθέσεις με φίλους κλπ. μίμηση της αγελαίας συμπεριφοράς, πάντα ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ όμως, μην παρεξηγηθώ, όπως συνηθίζω να παρεξηγούμαι από άλλους που νομίζουν οτι βάραγα και κακοποιούσα το σκυλί μου όταν έλεγα αυτήν την πρόταση. Υποθέτω οτι είσαι γνώστης -έτσι φαίνεται - και καταλαβαίνεις τι εννοώ :).
Όταν είσαι πρωτάρης με τους εκπαιδευτές και μια τακτική που σου προτείνουν δουλεύει, φαίνεται λίγο παράξενο να σου την καταρρίπτουν, ειδικά αν δε σου έχει δημιουργήσεει προβλήματα και σου φαίνεται και εύλογη. Γι αυτό παραξενεύτηκα. Ευχαριστώ για την εξήγηση όμως, θα το ψάξω παραπάνω από το επόμενο σκυλάκι.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Αγαπητέ Chris έχεις μήπως μεγαλωσει ποτέ Καύκασιο? Έχεις βρεθείς αντιμέτωπος μήπως face to face? Οι εμπειρίες σου περιορίζονται στο YouTube και στο google? Η μήπως παραλληλιζεις την συμπεριφορά του δικού σου σκύλου με αυτην ρατσαράτσα θθεωρώντας ότι είναι κάτι παρόμοιο απλά ποιο μαλλιαρο ?Ότι κάνει δηλαδη η stamatia νομίζοντας ότι είναι όπως το τζακρασελ της;
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Απευθύνεστε σε μια άπειρη γυναίκα με δύο παιδιά!!!! Αυτό το σκυλί σε λάθος χέρια μπορεί να σκοτώσει. Απαιτείται ειδικός χειρισμός και όχι ότι λέει ο κάθε τυχάρπαστο.Κ Μαρίνα επαναλαμβάνω ότι αυτό το σκυλί πρέπει να μάθει εσάς και μόνο... όχι εκπαιδευτές και σφυριχτρες...

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Ορίστε πως περίπου θα γίνει το χνουδομπαλακι.. Και αυτό στο βίντεο είναι θηλυκό.. επίσης στο βίντεο βλέπουμε πως πρέπει να περιορίζονται τέτοια σκυλια(με box όχι αλυσίδα) όταν στο σπίτι μας υπάρχουν επισκέπτες για να μην υπάρξουν ατυχήματα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πραγματικά δεν κατανοώ το ξέσπασμα σας, ούτε την σχεδόν (in dubio pro reo) αναιδή συμπεριφορά σας. Διαρκώς λέμε για την ανάγκη να απευθυνθεί σε έμπειρο εκπαιδευτή με γνώσεις και να μην αφήνει πράγματα στην τύχη ή την απειρία.
Δεν νομίζω ότι κανείς διεκδικεί το αλάθητο, ούτε εσείς πρέπει.... εκτος αν το "καλλιτεχνικό" σας είναι Ιννοκέντιος ο Ε'

• Like
Reactions: agathe and ptf

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Πραγματικά δεν κατανοώ το ξέσπασμα σας, ούτε την σχεδόν (in dubio pro reo) αναιδή συμπεριφορά σας. Διαρκώς λέμε για την ανάγκη να απευθυνθεί σε έμπειρο εκπαιδευτή με γνώσεις και να μην αφήνει πράγματα στην τύχη ή την απειρία.
Δεν νομίζω ότι κανείς διεκδικεί το αλάθητο, ούτε εσείς πρέπει.... εκτος αν το "καλλιτεχνικό" σας είναι Ιννοκέντιος ο Ε'
Γιατι αναιδής συμπεριφορά μαντάμ??? Σε βασιλισσα απευθύνομαι? Προφανώς κανείς δεν έχει το αλάθητο... σίγουρα όμως την συμπεριφορά ενός τέτοιου ιδιαίτερου ζώου την ξέρει κάποιος που έχει μεγαλώσει ένα.. Και όχι η κοπελίτσα με το Τζακ...

Status
Κλειδωμένο θέμα