Primo Haus Jackson (Γερμανικός Ποιμενικός)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κλασικά από το καλοκαίρι και μετά όλους αυτούς του μήνες ο μικρός τρώει BARF!

Για 1 μήνα φαγητό:

1+kg πρέπει να τρώει την ημέρα!Άρα...

700gr/μέρα Χ 5 μέρες Χ 4 βδομάδες = 15 κιλά πλατάρια
700gr/μέρα Χ 2 μέρες Χ 4 βδομάδες = 6 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
500gr/βδομάδα Χ 4 βδομάδες = 2 κιλά εντόσθια διάφορα
300gr/μέρα Χ 7 μέρες Χ 4 βδομάδες = 8,5 κιλά φρούτα/λαχανικά κτλ
Οτιδήποτε άλλο πρόσθετο το πετάω μέσα οποτεδήποτε...
(ψάρια/αυγά/τσόφλια/γιαούρτια/λάδια/έλαια/σολομωνέλαια κτλ κτλ κτλ)

Δευτέρα: Πλατάρι + Φρούτα/λαχανικά (x)
Τρίτη: Μοσχαρίσιος κιμάς + Φρούτα/λαχανικά (y)
Τετάρτη: Πλατάρι + Φρούτα/λαχανικά (z)
Πέμπτη: Πλατάρι + Φρούτα/λαχανικά (x)
Παρασκευή: Μοσχαρίσιος κιμάς + Φρούτα/λαχανικά (y)
Σάββατο: Πλατάρι + Φρούτα/λαχανικά (z)
Κυριακή: Πλατάρι + Φρούτα/λαχανικά (x)

+++ τα υπόλοιπα πεταμένα που λέω εγώ:D

Σταθερό πρόγραμμα έχω μόνο στα κρέατα, στα υπόλοιπα όπως να 'ναι κάνοντας κύκλο μεταξύ τους!Ας πούμε Δευτέρα θα ρίξω το x, την Τρίτη το y, την Τετάρτη το z!Μετά ξανά x,y,z και ξανά κύκλους!Στην κυριολεξία όπως να 'ναι!Μερικές φορές ανοίγω το ψυγείο/κατάψυξη και αν δω κάτι προσπαθώ να θυμηθώ πότε το έφαγε τελευταία φορά και αν έχει μέρες τότε το πετάω μέσα στο μπολ να το φάει!Κάπως έτσι!

Σήμερα ήταν μέρα προετοιμασίας των κρεάτων(πλαταριών και μοσχαρίσιου κιμά)!

Ορίστε τι επικράτησε στην κουζίνα...

...τα 15 κιλά πλατάρια...τα 7 κιλά μέσα στα σακουλάκια και τα υπόλοιπα 7 κιλά περιμένουν να "πακετοποιηθούν"...

...και εδώ ο μοσχαρίσιος κιμάς...6 κιλά περιμένει και αυτός να "πακετοποιηθεί"...

1 ώρα από τον χρόνο μου!
Ώφελος για τον σκύλο μου...απερίγραπτο...
Πραγματικά είδα τεράστια διαφορά από τότε που άρχισε να τρώει ωμό!Ακόμα και στην αρχή που ξεκίνησα και έβαζα μόνο πλατάρι με ξηρά για καμιά βδομάδα μέχρι να συνηθίσει...ακόμα και τότε είδα μεγάλη διαφορά!

Οι 3 πρώτες καραμπάμ αλλαγές πάνω του...κόπρανα...δόντια...τρίχωμα...!!!

Υ.Γ.: Σχολαστικό πλύσιμο κουζίνας με καυτό νεράκι και ξυδάκι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ανανέωση με χθεσινή ποδηλατάδα στο βουνό!
Ο μικρός δεν είχε εξικοιωθεί γενικά με την ποδηλασία γιατί δεν έτυχε πολλές φορές να κάνω ποδήλατο και να τον έχω, το είχα και στο εξοχικό και δεν συνέπεφτε να τον έχω μαζί και να κάνω ποδηλασία!

Παλαιός ποδηλάτης(σπριντερ) για περίπου 8 χρόνια ποδηλασία είπα να ξεθάψω και πάλι μια από τις 3 αγάπες μου(η μια είναι η ποδηλασία, η άλλη είναι το ζαβό και η 3η η μοτοσυκλέτα)!
Έτσι λοιπόν βοήθησε και ο καιρός και φόρτωσα πριν 2 βδομάδες το ποδήλατο στο αμάξι από το εξοχικό και το έφερα στην πόλη!Το ποδήλατο λύθηκε όλο, το περιποιήθηκα, έπεσαν και οι κατάλληλες ρυθμίσεις στα πάντα του και τώρα πλέον είναι μάχιμο να οργώσει και πάλι!
Το θετικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι και ο μικρός είναι πολύ πιο ενθουσιώδης από ότι στην συνηθισμένη συμβατική με τα πόδια βόλτα...
Είναι ενθουσιώδης γιατί από ότι έχω καταλάβει μπορώ με το ποδήλατο να τον κάνω να αισθάνεται πιο άνετα από άποψη βόλτας επειδή μπορώ και πιάνω το tempo του τροχασμού, κατάσταση στην οποία ο σκύλος είναι πολύ πιο ξεκούραστος και άνετος από ότι αν πήγαινε πιο σιγά(περπάτημα) ή πιο γρήγορα(τρέξιμο)!
Με τα πόδια προφανώς δεν μπορούσα να του καλύπτω αποστάσεις γιατί δεν έχω τις αντοχές που έχει αυτός!
Οπότε του καλοάρεσε που του ήρθε το ποδήλατο στην καθημερινότητα!Είναι ασθητά πιο υπάκουος και εκτελεί σαφώς πιο καλά τις εντολές άσχετα αν εγώ είμαι πάνω στο ποδήλατο!
Πιο καλά του έρχεται το "κοντά" στο ποδήλατο σε μορφή τροχασμού παρά το "κοντά" στο περπάτημα με τα πόδια!Όχι πως θέλω να υποβιβάσω την συνηθισμένη βόλτα απλώς αυτά παρατηρώ από τις αντιδράσεις του!
Παρατηρώ επίσης ότι είναι αρκετά πιο αδιάφορος με το περιβάλλον γύρω του από ότι ήταν όταν έχω το ποδήλατο!
Σαφώς και πλέον βγαίνω και θα αποσκοπω στο να βγαίνω τις βόλτες μου με ποδήλατο!

Ο σκύλος στο βίντεο βρίσκεται δεμένος πολύ κοντά στο κέντρο βάρους του ποδηλάτου ώστε να μην επηρεάζει εμένα και γενικά την ισορροπία μου πάνω σε αυτό και έχεις μπόσικα τόσο όσο ώστε να μην μπλέκεται στα πετάλια(δεν συμβαίνει γιατί πάει ευθεία) και για να μην ζορίζεται σε πιθανή αλλαγή πορείας!
Επίσης ο σκύλος είναι πάντα στα αριστερά μου και προσπαθώ όπου μου το επιτρέπει η οδός να κινούμαι στον αντίθετο ρεύμα για να είμαι ορατός από τα αυτοκίνητα και γενικά να έχω μπροστά μου τα πάντα παρά πίσω μου!Επίσης ο σκύλος λειτουργεί και κατευθείνεται με εντολές!
Σημαντικότατες κινήσεις για την ασφάλεια μας!

Παραθέτω 2 βίντεο από μια δοκιμαστική άθλια κάμερα που πήρα(ανάθεμα την ώρα) και επιχείρησα για πρώτη φορά να καταγράψω μια καθημερινή μας διαδρομή/βόλτα!
Θα με συγχωρέσετε για την ποιότητα, για την γωνία λήψης και για το όλο γύρισμα, πραγματικά μόλις γύρισα σπίτι τραβούσα τα μαλλιά μου από το αποτέλεσμα!

Εδώ είναι στα αριστερά μου, κάπου στο βίντεο συναντάμε έναν βοσκό και μια στάνη και πιο μετά πηγαίνουμε στο συνηθισμένο μέρος μας!
[video=youtube;ppv909_yMgM]http://www.youtube.com/watch?v=ppv909_yMgM&context=C4b27165ADvjVQa1PpcFOTmO5hzIcTfCbk8Qdg3V6mgc3MtmwsADE=[/video]

Εδώ πια έχουμε φτάσει και κάνουμε aport ότι βρίσκει στο βουνό επάνω...ναι έχουμε μια λόξα...
[video=youtube;CcfenfsIx3k]http://www.youtube.com/watch?v=CcfenfsIx3k&feature=context&context=C4b27165ADvjVQa1PpcFOTmO5hzIcTfCbk8Qdg3V6mgc3MtmwsADE=[/video]

Υ.Γ.: Μην κοιτάτε την ημερομηνία, δεν είμαι πολύ "μπροστά":p, απλά δεν την ρύθμισα!:D

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
ετσι ετσι ωραια πραγματα! αυτο το .. στο βουνο με οτι βρισκει ειναι και δικια μας λοξα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Very nice.........όχι η λήψη :eyecrazy: ...η κατάσταση!!!

Αλλά πες τους και την αλήθεια τώρα...ότι τον έχεις βάλει να σε τραβάει, όχι να τροχάζει απλώς μπροστά σου :p

Μπράβο Στελλάκο. Σίγουρα είναι από τους πολύ ευτυχισμένους σκύλους, ο μικρός :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Χάλια περνάτε εκεί πάνω ε....και τα μέρη ακόμα πιο χάλια...καθόλου πράσινο ρε παιδί μου!!!Αν βαρεθεί ο Αδάμ προσφέρομαι εγώ για σκύλος...χαχαχαχα

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
τωρα γιατι εγω γιατι νομιζω οτι πρεπει το μπαλακι να το αφηνει στα ποδια σου παρα να τον κυνηγας φιλε Στελιο???? Κατα τα αλλα σας ζηλευω και λιγο γι'αυτο τα λεω να σας ζησει το παλικαρι σας φιλε ειναι αστερι.

Last edited:

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Όμορφος σκύλος !!
Μου αρέσει πολύ ή χρωστική και το κεφάλι του..
Αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ ...είναι η σχέση σας !! Μπράβο Στέλιο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τωρα γιατι εγω γιατι νομιζω οτι πρεπει το μπαλακι να το αφηνει στα ποδια σου παρα να τον κυνηγας φιλε Στελιο???? Κατα τα αλλα σας ζηλευω και λιγο γι'αυτο τα λεω να σας ζησει το παλικαρι σας φιλε ειναι αστερι.
Εξαρτάται από μένα το που θα το φέρει και το πως θα το αφήσει, και από τον τόνο της φωνής μου!
Δεν ακολουθούσα εκπαίδευση εκείνη την ώρα και άρα δεν απαιτούσα από τον σκύλο να είναι "just" στις κινήσεις του, βρήκα απλώς μια πέτρα και την πετούσα χαλαρά!
Συνήθως όταν κάνουμε εκπαίδευση είμαι όρθιος κάγκελο και φωνάζω δυνατά και έρχεται "τρένο" σε μένα!
Επίσης δεν ήθελα να τον επιβαρύνω παραπάνω γιατί ήταν η πρώτη φορά που κάναμε ποδήλατο, απέφευγα γενικά να του δίνω εντολές(φτάνουν αυτές που του έλεγα εν ώρα ποδηλασίας)!
Το καλό με τον σκύλο αυτόν είναι ότι εκμεταλλεύεται σωστά τις κινήσεις σώματος μου/τόνο φωνής για το πότε θα κάνει βλακίες του(που είναι ΠΟΛΛΕΣ) και το πότε θα είναι "σούζα"!Ένας διακόπτης είναι!
Εκεί όταν πάω ο σκύλος είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει, και λάθη και αυθόρμητα πράγματα και ότι του κατέβει πραγματικά στο κεφάλι!Ποιος είμαι εγώ που θα του βάλω όρια εκεί?:DΑφού και εγώ βλακίες κάνω εκεί!

Δεν μπαίνουν όρια σε τέτοια μέρη φίλε!Εκεί πας για να φωνάξεις στο πουθενά, για να γαβγίσεις στο πουθενά και να φχαριστηθείς...

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
πολυ εντυπωσιακος και προσεγμενος. δουλευεις πολυ μαζι του .μακαρι ολοι να προσφεραμε τοσα πολλα στα κατοικιδια μας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδιά ο σκύλος μου δεν τρώει όλο το φαγητό του!
Μήπως βαρέθηκε?Μήπως να του αλλάξω τροφή!
:p:p:p

[video=vimeo;43924894]https://vimeo.com/43924894[/video]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ωραία πατέντα ρε φίλε!!!

Μα καλά...στην τουαλέτα τον έχεις να τρώει;
Και μετά βέβαια δεν πάει βόλτα. Ανοίγει το καπάκι της τουαλέττας και τα κάνει εκεί ε;
Ελπίζω να τραβάει το καζανάκι...:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα Μαρία για την υποδοχή του μπόλ λες?Η πατέντα είναι ένα σκαμπουδάκι/αρκουδάκι!Έχω άλλα 2 για διάφορες χρήσεις και το ένα από αυτά έχει την χρήση της υποδοχής!Το γυρίζω ανάποδα και βάζω το μπολ ανάμεσα στο 4 πόδια!
Βέβαια το άνοιγμα των ποδιών έκατσε και είναι ίδιο με το μπολ και χονεύει τέλεια!
Στην τουαλέτα μέσα και τρώει και πίνει!Ως γνήσιος αμπντάλης που είναι δεν υπήρχε περίπτωση να τρώει και να πίνει κάπου αλλού μέσα στο σπίτι!Μετά βγαίνει η σφουγγαρίστρα και σαν γνήσια Μαίρη Παναγιωταρά που με κατάντησε το κοπρόσκυλο μαζεύω ότι έμεινε:D!Φοράω μπαντάνα και ποδιά και σφουγγαρίζω:paja1:!
Κατά καιρούς θα με δεις να τρίβω με βουρτσάκι τους αρμούς των πλακιδίων της τουαλέτας με καθαριστικό αρμών!
Εκεί φοράω επιγονατίδες γιατί είμαι στα 4 και τρίβω!Αμ τι μάνα μου, να πληγώσω τα θεσπέσια γονατάκια μου, αρκετά χαραμίζομαι για τον χοντροκέφαλο!

Πήγε βόλτα, έφαγε πριν 2 ώρες με τον τρόπο που βλέπετε, τώρα είναι στα ιδιαίτερα του για νάνι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στελιο του κοβεις το κοτοπουλο σε μικρα κομματια?
Όχι όχι, έτσι τα δίνω!Πλαταράκια-λαιμοί είναι, fix μέγεθος!Τα περιποιείται αυτός...

Ωραιος ο σκυλακος! ;)

Τα κιτρινα τι ειναι στο φαγητο του?
Τα κίτρινα περιέχουν λαχανικά/φρούτα/ψάρια/αυγά/τσόφλια/γιαούρτια/λάδια/έλαια/σολομωνέλαια!
Μία στις τόσες ρίχνω και χαπάκια Χονδροϊτίνης-Γλυκοζαμίνης καθώς και Βιταμίνη Α, Ωμέγα 3,6,9 και αφαιρώ το αντίστοιχο τρόφιμο που περιέχει το αντίστοιχο στοιχείο.Αυτά τα ρίχνω για να εξισορροπώ τα στοιχεία όσο μπορώ!
Δεν τα δίνω όλα μαζί, προσπαθώ να "κάνω κύκλους" ανάμεσα στα τρόφιμα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παιδιά ο σκύλος μου δεν τρώει όλο το φαγητό του!
Μήπως βαρέθηκε?Μήπως να του αλλάξω τροφή!
...
Είσαι νέος ιδιοκτήτης ακόμα και σε κάνει ο κεφάλας ότι θέλει. Δεν τρώει ε? Κι απ'ότι βλέπω και στο βιντεάκι τον τραβάς με το ζόρι να τον ταϊσεις και πάλι τρώει μόνο κομμάτι κομμάτι από το χέρι σου... Τσκ τσκ τσκ... Λοιπόν, αφήνεις το μπόλ μπροστά του για ένα τεταρτάκι κι αν δεν έχει φάει...την επόμενη φορά! :πολλά ανθρωπάκια που βγάζουν γλώσσα:

Η πατέντα με το σκαμπουδάκι μ'άρεσε κι εμένα. Ωραίο το κολπάκι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μου αρέσει το βλέμμα του, είναι υπέροχος Στέλιο!
Μπράβο σου πάντως , χαίρομαι να βλέπω πως τον έχεις ..Πολύ φορέθηκαν τα γερμανικά ποιμενικά και πολυ ταλαιπωρήθηκαν όπως όλες οι δημοφιλείς φυλές!