Mucca-American Staffordshire Terrier

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Άρα διαφωνείτε στο να μην έρχεται σε επαφή με αλλα σκυλια;!Για την ακρίβεια του είπα ότι έρχεται ο αδερφός της και παίζουν και μου λέει όταν έρχεται θα την κλείνεις στο crate της!Δε ξέρω πραγματικά προβληματιστηκα!Ο εκτροφεας τα έχει όλα μαζι οπότε μαθαίνουν απο μικρα την παρουσία άλλων σκυλων!Μου είχε πει όμως ότι η μικρη τσακωνοταν με τις αδερφές της..Η φυλη της με προβληματίζει και το σκέφτομαι ίσως υπερβολικά,αλλα θέλω ένα ισορροπημένο και χαρούμενο ζώο..
Το αν είναι ο σκύλος ισορροπημένος οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό κ στην εκτροφή. Αν από εκεί θεωρήσουμε ότι είμαστε οκ, τότε όσα περισσότερα γνωρίσει ο σκύλος στη ζωή του κ έρθει σε επαφή, τόσο καλύτερη κ πιο ολοκληρωμένη αντίληψη θα αποκτήσει.

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον τωρινό εκπαιδευτή -αν κ πιστεύω ότι θα είχε λόγο να σου πει να μπαίνει στο crate της (σου είπε ποιος είναι ; )- τότε απευθύνσου σε άλλον.

Εγώ στη θέση σου θα συζητούσα μαζί του, αφού προβληματίστηκες με όσα σού είπε, είναι κ ο 1ος σου σκύλος αν δεν κάνω λάθος, οπότε θα χρειαστείς έναν άνθρωπο να σου τεκμηριώνει όσα σού λέει να κάνεις κ να αναλύετε πολύ τα θέματα που αφορούν στο το σκύλο σου κ στην εκπαίδευσή του.

Πες του τι θες από το σκύλο σου, κ κατευθυνθείτε προς εκείνο το στόχο.

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Δεν είναι ο πρώτος μου σκυλος,είναι ο πρώτος μου "δυναμικός" σκυλος!Τον λόγο μου τον είπε:"Να μάθει ο σκυλος να παίζει μόνο με μένα και όχι με σκύλους ώστε να έχω την απερισπαστη προσοχή του πάντα και παντού".Ειναι καλός εκπαιδευτής αλλα απο ότι κατάλαβα δεν είναι καλός στη συζήτηση,το θέμα μου είναι ότι δεν είναι η φυλη που εκπαιδευει συνήθως οπότε δε ξέρω κατα πόσο μπορει να ξέρει τις "ίδιοτροπιες" της δικής μας φυλής!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν είναι ο πρώτος μου σκυλος,είναι ο πρώτος μου "δυναμικός" σκυλος!Ειναι καλός εκπαιδευτής αλλα απο ότι κατάλαβα δεν είναι καλός στη συζήτηση,το θέμα μου είναι ότι δεν είναι η φυλη που εκπαιδευει συνήθως οπότε δε ξέρω κατα πόσο μπορει να ξέρει τις "ίδιοτροπιες" της δικής μας φυλής!
Δεν υπάρχει "δεν είναι καλός στη συζήτηση". Πληρώνεται να σας εκπαιδεύσει το σκύλο κ αφού είναι καλός εκπαιδευτής όπως λες (κ σούπερ) οφείλει να σας λύνει κ τις απορίες σας κ να σας ενημερώνει σε ό,τι αφορά τη μικρή.
Αυτός μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά το τι πρέπει να κάνει, να'χει ψυχολογήσει το σκύλο κ.λπ., αλλά πρέπει να μάθετε κ εσείς το λόγο κ το πώς λειτουργούν όλα όσα σας προτρέπει να ακολουθήσετε. Οι μέθοδοι σε μία ΒΥ είναι πάνω-κάτω γνωστοί, αλλά σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά του σκύλου, πρέπει να εχετε λόγο κ να του λέτε γιατί κάνετε αυτό κ όχι εκείνο, τι θα πετύχετε με αυτό, αν θα έχετε ίσως 'θέμα' στο μέλλον αν γίνει αυτό κ.λπ.

Εγώ την εκπαιδεύτριά μας την είχα πρήξει! Συζητούσαμε πολύ κ μού έλυνε κάθε απορία, τεκμηριώνοντας κάθε άποψή της.

Τον λόγο μου τον είπε:"Να μάθει ο σκυλος να παίζει μόνο με μένα και όχι με σκύλου, ώστε να έχω την απερισπαστη προσοχή του πάντα και παντού".
Οκ, αυτό μπορεί να ειναι σωστό, αλλά εσύ δεν του είπες τους προβληματισμούς σου; Δε ρώτησες γιατί ή τι θα συμβεί στο μέλλον αν όποτε έρχεται σκύλος στο χώρο της εκείνη μπαίνει στο crate της; Τι επιπτώσεις θα έχει; κ.λπ.

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μιλησες με τον εκτροφεα σου για αυτο που σου ειπε ο εκπαιδευτης? Ο εκτροφεας σου εκτος οτι πρεπει να γνωριζει την φυλη πρεπει να ξερει και τα αιματα του πως συμπεριφερονται.

το θέμα μου είναι ότι δεν είναι η φυλη που εκπαιδευει συνήθως οπότε δε ξέρω κατα πόσο μπορει να ξέρει τις "ίδιοτροπιες" της δικής μας φυλής!
Αυτο ειναι ενα θεμα. Εαν δεν ειναι γνωστης της συγκεκριμενης φυλης πως ξερεις οτι οι συμβουλες του ειναι και σωστες και εφαρμοσιμες ? Δεν εκπαιδευονται ολες οι φυλες το ιδιο!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Γνωρίζει κανείς κανένα αμσταφ εκπαιδευμένο με σωστα αποτελέσματα;Κανέναν να έχει εκπαιδεύσει αρκετά αμσταφ;Το να έχει εκπαιδεύσει αλλες φυλές δε μου λέει κάτι γιατι θεωρώ ότι κάθε φυλη έχει τις ίδιοτροπιες της..Γιάννη οι εργασιακοι κάνουν αλλού είδους υπακοή;Το ότι δεν είναι "κοινωνικός" δε θα με ένοιαζε αν ήμουν σίγουρη για αυτο που μου λέει..αλλα πείτε με περίεργη δε μου αρέσει αυτο που είπε για απομόνωση απο το είδος του..μπορει να είμαι άσχετη και να έχει δίκιο αλλα ρωτάω και εσάς που ίσως γνωρίζετε κάτι παραπάνω απο μένα..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ξερεις αν εχει η οχι εμπερια στη φυλη?μπορεις να μαθεις
δε νομιζω να ειδικευεται κανεις στα αμσταφ,περα απο καποιον εκτροφεα που εκπαιδευει κιολας.
δεν νομιζω οτι υπαρχουν εργασιακοι και μη.υπαρχει εκπαιδευση,απο κει και περα,βλεπεις κ πραττεις αναλογως.δοξα το θεο μπορεις να κρινεις.
δε μας ταιριαζουν ολοι οι εκπαιδευτες οπως και οι εκτροφεις αλλωστε

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το να έχει εκπαιδεύσει αλλες φυλές δε μου λέει κάτι γιατι θεωρώ ότι κάθε φυλη έχει τις ίδιοτροπιες της..Γιάννη οι εργασιακοι κάνουν αλλού είδους υπακοή;
Ξερω γω...:confused: Αυτα που σου ειπε να μην ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια για να εχει την προσοχη του μονο σε σενα κλπ, κατι τετοιο μου φερνει στο μυαλο...:rolleyes: Εργασια-Αθλημα(εγω και ο σκυλος μου και κανενας αλλος) κλπ...:D

Βρες ανθρωπο που γνωριζει απο Staff...;)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αργυρώ; Θυμάσαι τότε που είχαμε παει στον Θανάση; Πώς μου είπε να προσεξω πώς θα πλησιασω την άλλη θηλυκια "γτ δν έχει μπέσα" κ πώς ορμηξαμε κ οι 2 πάνω στην Κρυσταλ κ αυτή χοροπηδαγε απο χαρα; Είναι κάτι ενδεικτικό κ όχι απόδειξη για κάτι, αλλα ΕΣΥ τι απο τα 2 θα ήθελες;

Δν λέω να τρέχει σε άγνωστους για χάδια - που ουτε η μάνα της το έκανε. Μας ήξερε - αλλα είναι πολυ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στην επιφυλακτικοτητα κ την ξυνιλα...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Άλλο η συμπεριφορά με τους ανθρώπους και άλλο με τους σκύλους!Και η Mucca αγαπάει όλο τον κόσμο αρκεί να είναι διποδος,στα τετράποδα είμαστε λιγο επιφυλακτικες μέχρι να χαλαρώσουμε τελικά και σκέφτομαι εγω τώρα με το λιγοστό μυαλό μου,αν την απομονωσω απο τα σκυλια δε θα της αυξησω την επιφυλακτικοτητα προς αυτα;!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ε ναι... Πιστεύω για αυτο δν πρέπει να αναρωτιέσαι. Όλη η έννοια της κοινωνικοποίησης που κουβεντιαζουμε παντού εδω μέσα για αυτο μιλάει.

Μιλα με άλλον. Το ιδανικό θα ήταν να ξέρει την φυλη, αλλα βασικό επίσης είναι να σου ταιριάζει η φιλοσοφία του.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ειναι σαν να λεμε τωρα κοινωνικοποιηση με τα αυτοκινητα,αστη λυτη να κυνηγαει τα αμαξια!!
Από το να μην έχεις κανέναν έλεγχο απέναντι στο αντικείμενο κοινωνικοποιήσης μέχρι τον απόλυτο αποκλεισμό από αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η φιλοσοφία μας μπορεί όμως να μην είναι η ''σωστή'' για τη συγκεκριμένη φυλή κ μπορεί στο μέλλον έχουμε μη επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί αυτή η φιλοσοφία δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του σκύλου μας. Αν είχαμε όλοι την εμπειρία που χρειάζεται, δε θα χρειαζόμασταν τους εκπαιδευτές εξάλλου.

Μίλβα, μίλησες με διάφορους επαγγελματίες προτού καταλήξεις σε αυτόν; Δεκτό το σκεπτικό του, αρκεί να σου εξηγήσει το πώς κ το γιατί κ να απαντήσει στους προβληματισμούς που θέτεις σε εμάς. Δουλειά του είναι εξάλλου.

Τέλος, αν δε σε καλύπτει για λόγους που εσύ θα κρίνεις, υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες.

Την άποψή μου περί κοινωνικοποίησης την έγραψα σε προηγούμενα ποστ μου.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ρε Σουπ; Το ιδιο ειναι; Το έχουμε κουβεντιασει εμείς κ διαφωνούμε σε αυτο. Κ αν η Αργυρώ ήταν της ίδιας άποψης με σένα, δν θα την προβλημάτιζαν τα λόγια του κυριουλη.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Από το να μην έχεις κανέναν έλεγχο απέναντι στο αντικείμενο κοινωνικοποιήσης μέχρι τον απόλυτο αποκλεισμό από αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση....
αλλο να βλεπει αυτοκινητα,και αλλο να τα κυνηγαει
αλλο να βλεπει σκυλια και αλλο να παιζει μαζι τους

τσιλι η αποψεις ειναι για να αλλαζουν,εγω το χω δει το εργο να δουλευει και απο κει και περα εχω σχηματισει την αποψη μου.εσυ μπορει να το χεις δει να δουλευει ετσι οπως λες και εχεις τη δικη σου αποψη.
κ ουσιαστικα τον αντιλογο κανω,γιατι το νομισμα εχει 2 πλευρες.

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Θα ρωτήσω φυσικά και άλλους..απλα τον θεωρώ καλο στη δουλειά του,αν δεν τον θεωρούσα δε θα το συζητούσα και απλα θα πήγαινα αλλού..θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζι του και αν μου εξηγήσει θα είναι καλο..σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας!