Mucca-American Staffordshire Terrier

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
αλλο να βλεπει αυτοκινητα,και αλλο να τα κυνηγαει
αλλο να βλεπει σκυλια και αλλο να παιζει μαζι τους
Mα, αν δεν έχω καταλάβει τελείως λάθος σύμφωνα με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτή δεν μιλάμε να μην παίζει με σκυλιά, αλλά να μην έχει καμία επαφή με σκυλιά!

Και μια απορία....αν είστε με την άουρα έξω βόλτα και στο πεζοδρόμιο που είστε 2,3 μέτρα πιο πέρα εμφανιστεί σκύλος πως θα αντιδράσει;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
σαν παραδειγμα δε μπορω να σου δωσω την αουρα γιατι η αουρα ηταν απο μωρο ηταν επιθετικη με τα αλλα σκυλια και παντα ειχε το μυαλο της να τσαμπουκαλευτει.οποτε μιλαμε για ειδικη περιπτωση με διαφορετικο τροπο δουλειας πανω του.ομως η τοκετοομαδα της πουδεν εχει παιξει ποτε με αλλο σκυλο μπορει να βρισκονται στο χωρο 5-6 σκυλια χωρις λουρι και το καθε σκυλι δε δινει σημασια στο αλλο.

νομιζω οτι καποιος απο τους δυο μας εχει καταλαβει λαθος.γιατι εγω εχω καταλαβει οτι της απαγορευσε το παιχνιδι με τα αλλα σκυλια.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Bρε Αργυρω μου ... πολυ αγχωνεσαι νομιζω :)
Aσε την κουταβα να παιζει και να γνωρισει πολλα σκυλια και οταν με το καλο αρχισετε εκπαιδευση επικεντρωνεσαι περισσοτερο στη μεταξυ σας σχεση οσον αφορα το παιχνιδι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν ξέρω τι είπε και πως το εννοούσε ο εκπαιδευτής

εγώ θα άκουγα τον εκτροφέα περισσότερο

και ακόμα κι αν μου έλεγαν και οι δύο για απομόνωση
εγώ θα έκανα κοινωνικοποίηση φούλ
ότι φυλή κι αν είχα

βέβαια δεν μιλάω για σκύλο ειδικής χρήσης/εργασίας

γενικά τώρα επι του θέματος
θεωρώ ότι καλύτερα το σκυλί να είναι ευτυχισμένο το οποίο εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του αλλά και την κοινωνικοποίησή του που κατ εμέ πρέπει πάντα να γίνεται πλήρης και χορταστικά(πλην ξαναλέω τυχών ιδιαίτερων περιστάσεων που ξεφεύγουν της συζητήσεως γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι η αγαπητή milva θέλει το σκυλάκι της να γίνει εργασιακό αμσταφ....θεός να φυλάξει.....)

οπότε , δεν θέλει να παίζει με άλλα σκυλιά ,οκ
θέλει να παίζει με άλλα σκυλιά πάλι οκ
θέλει να ασχολείται με κουταβάκια,οκ
δεν θέλει,πάλι οκ
καλά να είναι .

είναι κολλημένο πάνω μου-οκ
θέλει να γνωρίζει τους πάντες και να κάνει αγαπούλες και φιλάκια-πάλι οκ

δεν θα το πίεζα εφόσον έτσι του βγαίνει κι εφόσον έχω εξασφαλίσει ότι δεν φοβάται και δεν μπριζώνεται λόγο αρνητικών ερεθισμάτων ή ανασφάλειας λόγο άγνοιας ,αφού δηλαδή το έχω κοινωνικοποιήσει επαρκώς.....

λαμβάνοντας υπόψιν κάθε φορά την φυλή και ότι αυτή κουβαλάει-ένα πακέτο που μόνο ο εκτροφέας γνωρίζει σε βάθος και σφαιρικά ταυτόχρονα-εστιάζεις και την κοινωνικοποίηση προς τα εκεί
στην περίπτωση του αξιαγάπητου κουταβιού της φύλης μας.....πολύ κοινωνικοποίηση με κουταβάκια και ενήλικα σκυλιά αυστηρά επιλεγμένα για την υπομονή τους και την γνώση της γλώσσας του σώματος.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα, η προσωπική μου άποψη με στάφυ -και όχι αμσταφ-είναι να το φέρεις σε επαφή με πάρα πολλά σκυλάκια φιλικά και όλων των μεγεθών. Ασε την να παίξει να τρελαθεί στο κυνηγητό να παλέψει. Είναι πολύ κρίμα κατ εμέ να της το στερήσεις αυτό ειδικά τώρα που είναι κουτάβι. Το να θές ο σκύλος να ασχολείται ΜΟΝΟ μαζί σου μου ακούγεται πολύ εγωιστικό. Εννοείται πως εσύ θα είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σκυλιτσας αλλά το να παίξει και να παλέψει με τους ομοίους της δεν μπορείς να της το προσφέρεις. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ανακούφιση αισθάνομαι που έχω τον δικό μου λυτό τις περισσότερες φορές και ξέρω πως δεν υπάρχει κίνδυνος να ορμήξει σε ότι τετράποδο κυκλοφορεί. Βέβαια εάν δεχτεί επίθεση θα απαντήσει. Το να περιφέρεσαι με ένα άμσταφ το οποίο είναι φιλικό και κοινωνικοποιημένο θα σου προσφέρει μεγάλη χαρά και θαυμασμό από τους υπόλοιπους που θα σε συνανατάνε. Το να έχεις ένα άμσταφ χωρίς επαφές με σκυλιά και την μοιραία επιθετικότητα που θα βγάλει απέναντι στα σκυλιά (λόγω φόβου λόγω άγνοιας ότι δεν αποτελούν απειλή τα άλλα σκυλιά αλλά και λόγω γονιδίων) θα σε εντάξει στην κατηγορία των ανθρώπων που θα σε συναντάνε και θα αλλάζουν δρόμο μουρμουρίζοντας. Σκέψου να πίνεις καφέ με την κούκλα δεμένη στην καρέκλα και να μην το πάρεις χαμπάρι και να πλησιάσει ένα σκυλάκι να τη μυρίσει και ξαφνικά να τιναχτείς από την καρέκλα παρασύροντας τραπέζι ποτήρια και τα συναφή προσπαθώντας να ξεκολλήσεις ένα ενήλικο αμσταφ απο το λαιμό του άλλου σκύλου. Δεν θές σε καμία περίπτωση ένα αμσταφ που δεν εχει θετικές εμπειρίες με σκυλιά. Εν κατακλείδει, προτείνω ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ να πηγαινεις βόλτα με τη σκυλίτσα και να την αφήνεις να λιώνει στο παιχνιδι. Να έχεις το νού σου και να την προφυλάσσεις από σκυλιά με επιθετικότητα και να την μαλώνεις αν παίζει με έντονα δαγκώματα και γρυλίσματα. Τουλάχιστον θα ξέρεις πως εσύ έκανες ότι καλύτερο ακόμα και αν εκδηλώσει επιθετικότητα προς τα σκυλιά στο μέλλον. Ενώ αν δεν το κάνεις....θεώρησε το βέβαιο. Κάποια μέλη ανέφεραν ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ο σκύλος τους φάει όποιον σκύλο πλησιάσει τον χώρο τους...Αν θές κάτι τέτοιο τότε μην την κοινωνικοποιείς. Τα πάντα είναι θέμα επιθυμιών...Αν θές να βολτάρεις παντου και να είσαι άνετη και να εμπιστεύεσαι τη σκυλίτσα τότε προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν σε ενδιαφέρει η εργασία-φύλαξη και τα συναφή τότε άκου τη συμβουλή του εκπαιδευτή αλλά προετοιμάσου για αντιστοιχη ζωή...(δλδ ξέχνα μαζώξεις με σκυλάκια τύπου μαζευόμαστε στο τατόι και περνάμε τέλεια) Αυτά από μένα:)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
τα θελω του καθενως ειναι διαφορετικα.μην λεμε ανακριβειες ομως..
εμενα που ο σκυλος μου ειναι επιθετικος και για καφε παω και για μπανιο παω και βολτα με φιλο και αλλο σκυλο παω.
που να μην ηταν κ επιθετικος δηλαδη τι θα κανα...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
στη προκειμενη μιλαω για σκυλο που δεν ανεχεται οποιοδηποτε αλλο σκυλο στο οπτικο του πεδιο,η δεν ανεχοταν...
αλλα δε θελω να βλεπω οτι αμα ο σκυλος δεν παιζει με αλλα σκυλια δεν μπορεις να τον πας βολτα και τετοια γιατι δεν ισχυει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν παίζει αν δεν γουστάρει να παίζει-και πας βόλτα μιά χαρά.
αλλά αν θέλει να φάει ότι σκύλο βλέπει δεν το λέμε βόλτα-το λέμε κυνήγι ή κάτι άλλο.......

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
δεν ειπα κατι τετοιο εγω.
κ δε μιλαμε για το δικο μου σκυλο φανταζομαι,απλα ανεφερα οτι παρολα τα προβληματα του-μας.κανουμε μια φυσιολογικη ζωη.
αυτο που λεω γιατι οι περισοτεροι λενε οτι ο σκυλος αμα δε παιζει με αλλα σκυλια θα μεταμορφωθει σε βαμπιρ και αλλα τετοια.δεν ισχυει.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Εγω διάβασα όλες τις απόψεις και θα πάρω και άλλη γνώμη για την εκπαίδευση της μικρής για να νιώθω εγω πιο σίγουρη για την επιλογή μου.Σας ευχαριστω και πάλι όλους!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
μεσα στη κακοπεραση αυτο το σκυλι...θα σε καταγγειλω για βαρβαρη κακοποιηση..... :p:)
πανεμορφο...απλα!
Ναι ότι κακοπερναει είναι γεγονός,ειδικά τώρα που είμαι άρρωστη και την ξαπλαρει δίπλα μου συνέχεια!

Sent from my iPhone using Tapatalk