Mucca-American Staffordshire Terrier

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
τι ομαδικα μαθηματα ηταν αυτα?πηγαινατε τα σκυλια να παιξουν μεταξυ τους?
Οχι βέβαια! Αλλά όταν τελείωνε το μάθημα,στο πρώτο εκπαιδευτή που πηγαίναμε,είχε ένα περιφραγμένο χώρο και άφηναν για λίγο να παίζουν μεταξύ τους!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αρχισε σιγά σιγά να έχει κάποια επαφή πρώτα με θηλυκά και να μην αφηνιάζει όπως έκανε στην αρχή που δεν τολμούσε να πλησιάσει κανένα μα κανένα σκυλι,και τώρα έχει φτάσει στο σημείο (το έχω ξαναπεί),όταν συναντήσει στο πάρκο ένα αρσενικό ντογκο να παίζει και να τρέχει άφοβα χωρίς κίνδυνο επιθετικότητας.
Βέβαια δεν το κάνει με όλα τα αρσενικά,γιατί επειδή δεν τον είχα απο κουτάβι,δεν ξέρω τι πέρασε όταν ήταν στο δρόμο και γι αυτό δεν του επιβάλλω πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα,έτσι? Εχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να το διορθώσει.Αν όμως τον είχα εντελώς απομονωμένο θα ήταν πιστεύω εντελώς αγρίμι!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα δεν με πολυκαίει, εως και δεν θέλω να παίζει με άλλα σκυλιά ο σκύλος μου...

Θέλω όμως εως ένα βαθμό να ανέχεται την παρουσία τους, ακόμα κι αν βρεθούν κοντά του!

Προφανώς και δεν περιμένω από το αρσενικό κυριαρχικό σκυλί να δεχθεί τον αρσενικό που θα σκάσει μπροστά του κορδωμένος, σε αυτή την περίπτωση θέλω να αποδέχεται την επιλογή του ιεραρχικά ανώτερου, αλλά θέλω οπωσδήποτε τουλάχιστον να ανέχεται θηλυκά, κουτάβια και μικρότερα σε μέγεθος σκυλιά!
Για εμένα και παλι λοιπόν μέχρι κάποια ηλικία τουλάχιστον θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τέτοια ώστε να βιώσει και κατανοήσει την γλώσσα του σώματός τους!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
γιαυτο εχει να κανει με τα θελω μας.εμενα προσωπικα δε μενοιαζει αν πλησιασει σκυλος στον προσωπικο της χωρο να τον φαει.απο κει και περα εξω απο αυτον τον προσωπικο χωρο δεν θελω να υπαρχει για το σκυλο μου κατι αλλο εκτος απο μενα

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Εγω θέλω να μην ορμαει...τώρα θα αδιαφορεί;θα παίζει;Λιγο με νοιάζει!Το θέμα είναι ότι φάνηκε να το διασκεδάζει τρελλα το παιχνίδι με το δαγκωμα κομπου με τον εκπαιδευτη σε σημείο να αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο..

Sent from my iPhone using Tapatalk

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αρα καταληγουμε στο τι θελει ο καθενας... τα θελω του σουπερμαν (πχ) δεν ειναι καταναγκη και τα θελω τα δικα μου.. σωστα? σωστα..

Εγω δεν θελω κανενα σκυλι μου οταν πλησιαζει αλλο να δαγκωνει... μαρσει να τα βγαζω βολτα και να κανουν σκυλοπαρεες..

Η θηλυκια... δεν χορταινω να την βλεπω να παιζει με αλλα σκυλια... μαθαινει τα κουταβια και ξεσαλωνει με ενηλικα.. ειναι τοσο χαρουμενη και ριχνει τετοιες τρεχαλες , ξερει απο γλωσσα σωματος, ξερει κανονες συμπεριφορας, ξερει πως να γινει αποδεκτη αλλα και πως να απωθησει.. αυτα δεν της τα εμαθα εγω... της τα εμαθε η φυση της σε συναναστροφη με ατομα τους ειδους της... δεν θα μπορουσα ουτε να της το στερησω αλλα ουτε και να το αλλαξω!! Παρολαυτα ειναι τελεια στην υπακοη οσο λιγα.. ολα γιναν απο λιγο.. αλλο η βολτα στο σκυλοπαρκο και αλλο η "εκαπιδευτικη"βολτα.. απο ολα εχει ο μπαξες.

Ο αρσενικος ειναι αλλη περιπτωση - η περιπτωση ολων των αρσενικων σκυλων και μαλιστα μεγαλοσωμων, η γνωστη.. παντα τον προσεχω.. ειναι παντα με οδηγο και για αποφυγουμε ατυχηματα εχει μαθει να παιζει μαζι μου.. ομως παρολυτα ειναι καλα κοινωνικοποιημενος και αν πλησιασει αλλος δεν θα ειναι η πρωτη του σκεψη να τον δαγκωσω.
Παρολαυτα, οατν ειναι στο παρκο ολο κοριτσια τον αφηνω να ξεσαλωσει..

Η σχεση μεταξυ τους ειναι αριστη! Αγαπανε παρα πολυ ο ενας τον αλλο και παιζουν πολλες ωρες μαζι...

Ομως εν κατακλειδι ηταν κατι που ηθελα και μαρεσει.. για αυτο σου λεω Milva εσυ τι θες να κανεις?

Δεν ξερω πως θα το καταφερεις.. (δλδ δεν ξερω αλλο τροπο) αλλα σε παρακαλω μη την κανεις σαν κατι σταφ ή πιτ που τα κυκλοφορουν με φιμωτρα γιατι σκιζουν επειδη ποτε δεν εμαθαν να συνυπάρχουν με αλλα σκυλια... ειναι τοσο ταλαιπωρια..

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
γιαυτο εχει να κανει με τα θελω μας.εμενα προσωπικα δε μενοιαζει αν πλησιασει σκυλος στον προσωπικο της χωρο να τον φαει.απο κει και περα εξω απο αυτον τον προσωπικο χωρο δεν θελω να υπαρχει για το σκυλο μου κατι αλλο εκτος απο μενα
Σίγουρα, έχει να κάνει με τον καθένα απο εμάς για το πως αντιλαμβάνεστε τον σκύλο του, για την χρήση που τον προορίζει και για το περιβάλλον που τον έχει!
Ωστόσο το συγκεκριμένο σκυλι που είναι αμσταφ αν δεν προσπαθήσεις απο μικρή ηλικία να το κοινωνικοποιησεις, τότε όταν ενήλικιωθει θα είναι πολυ δύσκολο να ανέχτει αλλα ζώα. Και στην πρώτη στραβη που ενδέχεται να γίνει,ποιος θα φταίει;
Ο εκπαιδευτής για την συμβουλή του για μη κοινωνικοποίηση;
Η ο ιδιοκτήτης που τον άκουσε;
Η τα κακά αυτά σκυλια που δημιουργήθηκαν για μάχες μόνο, σύμφωνα με κάποιους; Γιατι όλοι ξέρουμε απο που προέρχονται τα αμσταφ!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι αυτο που λεω εγω,δεν σημαινει οτι ο σκυλος θα γινει επιθετικος απεναντι στους ομοιους του.
απλα στη δικη μου κλινικη περιπτωση απλα ισχυει

εντιτ.ρε ρικο γιατι να γινει η στραβη?και γιατι να γινει αυτο?εχω δει δεκαδες σκυλια με την ιδια μεθοδο εκπαιδευσης που δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα.

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
!Το θέμα είναι ότι φάνηκε να το διασκεδάζει τρελλα το παιχνίδι με το δαγκωμα κομπου με τον εκπαιδευτη σε σημείο να αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο..

Τυπικη συμπεριφορά της φυλής. Γιατι σε ανησυχεί;
Θα σου συνιστούσα αυτη την έντονη επιθυμία να την χρησιμοποιήσεις θετικά. Εγω έτσι εκπαίδευσα το πιτμπουλ μου και ήταν ρομπότ όταν του έδινα εντολή.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Δεν με ανησύχησε,απλα αυτο το πρότεινε εκείνος και είχε δίκιο,η μικρη το διασκεδασε με την ψυχή της!Και αναρωτιέμαι εγω τώρα,έχει δίκιο και στα υπόλοιπα η μετα θα το μετανιωσω;!Αυτο που είπε να μην παίζει με σκυλια ενω ξέρω ότι ήδη νιώθει άβολα με αυτα με προβλημάτισε όμως παρα πολυ!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
εντιτ.ρε ρικο γιατι να γινει η στραβη?και γιατι να γινει αυτο?εχω δει δεκαδες σκυλια με την ιδια μεθοδο εκπαιδευσης που δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα.
Εγω πάλι δεν έχω δει δεκάδες σκυλια που εχουν μεγαλωσει έτσι αλλα ξέρω ότι αυτη η φυλη θέλει απο μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση. Οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν θέλω να ξεφύγουμε απο το θέμα που είναι η Mucca

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Kαι βεβαια η γνωμη του εκτροφεα μετραει και ας μην ειναι εκπαιδευτης. Παιζει ομως ενας Χ εκπαιδευτης να μην γνωριζει αρκετα για τον χαρακτηρα και τις ιδιαιτεροτητες μιας φυλης. Ο εκτροφεας εχει δικα του προσωπικα τετοια σκυλια επι σειρα ετων και ενα σωρο αλλων τα οποια εδωσε και εχει πληροφορηση για την εξελιξη τους και την συμπεριφορα τους.

Επισης, ξεχναμε οτι μιλαμε για θηλυκο. Θα λεγαμε άλλα πραγματα αν ηταν Muccos και οχι Mucca...Ενας αρσενικος και να τον κοινωνικοποιησεις, οταν ερθει η ωρα του να κυριαρχησει ή να τσακωθει, θα το κανει με την πρωτη ευκαιρια. Τα θηλυκα κατα τεκμηριο, δεν λειτουργουν ετσι...

Η αποψη μου ειναι να ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια η σκυλιτσα και να μαθει να παιζει και να συνυπαρχει, γιατι αλλιως θα εχεις ακομα ενα ''μπελά'' στο κεφαλι σου στο μελλον...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγω πάλι δεν έχω δει δεκάδες σκυλια που εχουν μεγαλωσει έτσι αλλα ξέρω ότι αυτη η φυλη θέλει απο μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση. Οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν θέλω να ξεφύγουμε απο το θέμα που είναι η Mucca
Έχω δει σκύλους που δεν μπα να'χεις 10 ξένα σκυλιά ή γάτες, το 'παιχνίδι' με τον ιδιοκτήτη του δεν το αλλάζει. Γιατί; Διότι από μικρά είχαν έρθει σε επαφή με τρομερά ερεθίσματα, είχαν κοινωνικοποιηθεί με γάτες & σκύλους (αυτό δε σημαίνει απαραίτητα να παίζουν 5 ώρες μεταξύ τους, αλλά να έρθει όσες φορές χρειάζεται σε επαφή μαζί τους), με αυτοκίνητα, ποδήλατα, παππούδες με μαγκούρες κ.λπ. οπότε όταν ένας σκύλος μεγαλώνει έτσι κ είναι ανθρωποκεντρικός, απλώς δεν τον νοιάζει ύστερα από αυτό το παιχνίδι με σκύλους ή τα χάδια από άσχετους ανθρώπους κ το κοντρόλ για μένα σαφώς είναι καλύτερο.

Η πλειονότητα των σκύλων Γερμανών που γνώρισα αδιαφορεί για την ύπαρξη του άλλου... Όπως κ στη Σλοβενία: Ήμασταν 17 σκύλοι κ όλοι, ανεξαιρέτως "πέθαιναν" να μπουν απλώς στο στίβο, αδιαφορώντας για τους σκύλους δίπλα (οι σκύλοι που άνηκαν στην ίδια αγέλη έπαιζαν μεταξύ τους). Το νο1 γι'αυτούς ήταν το παιχνίδι με τους ιδιοκτήτες τους, εκεί έβρισκαν το ενδιαφέρον κ εκείνο ανάμεναν με λαχτάρα.

Κάποιοι θέλουν έναν σκύλο που να πηγαίνει για χάδια σε όλους, να είναι σε μία σκυλοβόλτα κ να μην έχει κανένα άγχος, να κάθεται στο παγκάκι που λέει ο super πιο πάνω να κάνει τσιγάρο κ εκείνο να παίζει με άλλα κ.ο.κ.

Το πώς θα μεγαλώσεις/αναθρέψεις το σκύλο σου, σαφώς είναι θέμα του καθένα.
Πάντως, σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο αν ο σκύλος δεν έχει γνωρίσει κ δεν έχει βρεθεί ξανά κ ξανά σε διάφορες καταστάσεις κ δεν έχεις δουλέψει μαζί του μέσα σε αυτές τις καταστάσεις (παρουσία σκύλων, γάτες, άνθρωποι, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ).

Ένα είναι το σίγουρο: όσα περισσότερα ερεθίσματα=τόσο πιο ισορροπημένος κ με καλύτερη αντίληψη σκύλος.

Αν μη τι άλλο, ό,τι κ να επιλέξουμε, όλα θέλουν πολλή δουλειά κ σωστό άνθρωπο να μας κατευθύνει (αν δεν έχουμε την εμπειρία). :)

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Το πώς θα μεγαλώσεις/αναθρέψεις το σκύλο σου, σαφώς είναι θέμα του καθένα.
Πάντως, σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο αν ο σκύλος δεν έχει γνωρίσει κ δεν έχει βρεθεί ξανά κ ξανά σε διάφορες καταστάσεις κ δεν έχεις δουλέψει μαζί του μέσα σε αυτές τις καταστάσεις (παρουσία σκύλων, γάτες, άνθρωποι, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ).

Ένα είναι το σίγουρο: όσα περισσότερα ερεθίσματα=τόσο πιο ισορροπημένος κ με καλύτερη αντίληψη σκύλος.

Αν μη τι άλλο, ό,τι κ να επιλέξουμε, όλα θέλουν πολλή δουλειά κ σωστό άνθρωπο να μας κατευθύνει (αν δεν έχουμε την εμπειρία). :)
κραταω το ζουμι!
που ειναι και αυτο που λεω,αλλα εσυ το πες πιο ωραια.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Άρα διαφωνείτε στο να μην έρχεται σε επαφή με αλλα σκυλια;!Για την ακρίβεια του είπα ότι έρχεται ο αδερφός της και παίζουν και μου λέει όταν έρχεται θα την κλείνεις στο crate της!Δε ξέρω πραγματικά προβληματιστηκα!Ο εκτροφεας τα έχει όλα μαζι οπότε μαθαίνουν απο μικρα την παρουσία άλλων σκυλων!Μου είχε πει όμως ότι η μικρη τσακωνοταν με τις αδερφές της..Η φυλη της με προβληματίζει και το σκέφτομαι ίσως υπερβολικά,αλλα θέλω ένα ισορροπημένο και χαρούμενο ζώο..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλά, μου φαίνεται λίγο ακραίο να τσακωνόταν το κουτάβι με τις αδερφές της σοβαρά κι όχι σαν παιχνίδι...
Αλλά κι από την άλλη αυτή η απόλυτη απομόνωση από το είδος της, εμένα πάντως δεν μου αρέσει...