Mucca-American Staffordshire Terrier

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Σίγουρα εξαρτάται από το σκύλο, δηλ.κατά πόσο ανθρωποκεντρικός είναι, πόσο prey drive έχει κλπ.

Τη λώρα την πήγαινα σε πάρκο με σκύλους κ κάναμε κ ομαδικά μαθήματα έως 10 μηνών.
Εξαρτάται τι θες από το σκύλο σου γενικότερα, πχ διάκριση σε άθλημα κλπ.

Τη Λώρα την αφήνω με άλλους σκύλους, αλλά δεν πολυασχολείται πια (είναι κοντά 5 ετών τώρα). Προτιμάει να της πετώ το μπαλάκι της κ όχι να παίζει με τους άλλους. Δεν έχει να της προσφέρει κάτι πια.
Με γάτα όμως δε θα ασχοληθεί με τίποτε άλλο, αφού αυτό είναι για εκείνη το νο1 ενδιαφέρον - δηλ. κυνήγι.

Αν από μικρή είχε μάθει να παίζει μόνο μαζί μου, ίσως να μην είχα θέμα με τις γάτες κ να είχα καλύτερο κοντρόλ σε αυτόν τον τομέα, μια κ δεν έχουμε κανένα άλλο απολύτως θέμα (π.χ., δεν κυνηγά μοτοσακό ή ποδήλατα ή ανθρώπους που τρέχουν κλπ).

Δεν ξέρω ποια οδός είναι ιδανική.
Στον επόμενο σκύλο θα το σκεφτώ περισσότερο, μια κ γνωρίζω καλύτερα τώρα τι "αδυναμίες" έχει η συγκεκριμένη φυλή.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ετσι...κι εμενα η δικη μου με εντονη κοινωνικοποιηση εφτασε στο σημειο να λεει ενα "γεια" στο νεο σκυλο και μετα να ασχολειται με εμενα η με τις οσμες της γης.
αν δει ομως περιστερι, τοτε δεν υπαρχει τιποτε αλλο περαν αυτου...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δηλαδη η συμβουλη του εκπαιδευτη ηταν να αποκοπει απο το ειδος της, για να ξεπερασει την επιφυλακτικοτητα ή για να μην την εμφανιζει? Δεν ξερω ρε παιδια αλλα εχω γινει πολυ επιφυλακτικος (σαν την Mucca) με τους εκπαιδευτες!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Δηλαδη η συμβουλη του εκπαιδευτη ηταν να αποκοπει απο το ειδος της, για να ξεπερασει την επιφυλακτικοτητα ή για να μην την εμφανιζει? Δεν ξερω ρε παιδια αλλα εχω γινει πολυ επιφυλακτικος (σαν την Mucca) με τους εκπαιδευτες!!!
θες κοινωνικοποιηση μαζι τους...μηπως να πας σε καμια πιττα τους? :p

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μπα, προς το παρον τους αποφευγω για να μην εμφανιζω την επιφυλακτικοτητα μου ;)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Μπορεί λόγω φυλής να είναι καλύτερη αυτή η προσέγγιση...δε ξέρω...αν ήξερα θα ήμουν εκπαιδεύτρια....το μόνο που ξέρω είναι οτι προβληματίστηκα εντόνως....

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
καλε γιατι να μη παιζει το σκυλακι, αυτο δε λεμε παντα περι κοινωνικοποιησης?? απλα ειναι καλο σ αυτη την ηλικια να παιζει με νορμαλ κουταβια κι ισορροπημενα ενηλικα για να παιρνει και σωστοτερα "μαθηματα"

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
o εκτροφεας μπορει να βοηθησει που ξερει τη φυλη?
Δε πιστεύω οτι ο εκτροφέας γνωρίζει περισσότερα για την εκπαίδευση,διότι έχει τα σκυλιά του διαφορετικά απ'ότι την έχω εγώ....Θεωρώ οτι καθένας στη δουλεια του...εκτροφέας στην εκτροφή,εκπαιδευτής στην εκπαίδευση,κτηνίατρος για την υγεία....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Δε πιστεύω οτι ο εκτροφέας γνωρίζει περισσότερα για την εκπαίδευση,διότι έχει τα σκυλιά του διαφορετικά απ'ότι την έχω εγώ....Θεωρώ οτι καθένας στη δουλεια του...εκτροφέας στην εκτροφή,εκπαιδευτής στην εκπαίδευση,κτηνίατρος για την υγεία....
δεν τον συγκρινω....ουτε θα το εκανα ποτε...απλα επειδη ξερει τη φυλη....οφειλει να ξερει και στοιχεια της προσωπικοτητας εκτος απο μορφολογια κλπ.
μια γνωμη να επαιρνες...οχι να βασιστεις σε αυτη.
Οι εμπειριες πολλες φορες αποκτουνται και μετα το δοσιμο των σκυλιων του απο ιδιοκτητες με σκυλια του και τις εμπειριες τους.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
να παιζει η να μην παιζει???ιδου η απορια.........
Ειναι απλο (σε εμενα τουλαχιστον). Αυτην την περιοδο δοκιμαζει και μαθαινει τον σκυλο της. Αν ο σκυλος εχει την διαθεση να παιξει και να υπαρξει με αλλα σκυλια χωρις προβληματα, τοτε καλως, αν οχι δεν τον αφηνει να παιζει με αλλα σκυλια!Το κομβικο σημειο σε αυτην την φυλη θα ελεγα οτι ειναι απο τους 6-7 μηνες μεχρι και 12 μηνες.
Παντως τοσο ευκολα και σε αυτην την ηλικια δεν λες να απομονωθει απο τους σκυλους!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Milva παιδι μου, τι θες να κανεις να κανεις με τον σκυλο σου? τον θες pet? Τον θες εργασια? τον θες για εκθεσεις? .. γιατι τον θες?
νομιζω δεν οδηγουν ολοι οι δρομοι στην Ρωμη..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Ειναι απλο (σε εμενα τουλαχιστον). Αυτην την περιοδο δοκιμαζει και μαθαινει τον σκυλο της. Αν ο σκυλος εχει την διαθεση να παιξει και να υπαρξει με αλλα σκυλια χωρις προβληματα, τοτε καλως, αν οχι δεν τον αφηνει να παιζει με αλλα σκυλια!Το κομβικο σημειο σε αυτην την φυλη θα ελεγα οτι ειναι απο τους 6-7 μηνες μεχρι και 12 μηνες.
Παντως τοσο ευκολα και σε αυτην την ηλικια δεν λες να απομονωθει απο τους σκυλους!
συφωνα με καποιους εκπαιδευτες,κ ειναι κατι το οποιο συμφωνω εγω βεβεα,ειναι να μη μαθαινεις το σκυλο να παιζει με αλλα σκυλια,τον μαθαινεις να παιζει μαζι σου,σε μαθηματα κοινωνικοποιησης-προεκπαιδευσης ο καθε χειριστης παιζει με το σκυλο του παρουσια αλλων σκυλων,σε συνεχεια αυτων το αποτελεσμα ειναι ο σκυλος σου να ασχολειτε μαζι σου και μονο.τωρα απο κει και περα ο καθενας,αναλογως προσδοκιων αναλογως σκυλου πιστευω οτι πραττει οπως καταλαβαινει χωρις να θελω να αφορησω αυτους που αφηνουν το σκυλο τους να παιζει με αλλα σκυλια.
απλα εμενα τουλαχιστον με ενδιαφερει ο σκυλος να ασχολειτε μαζι μου και μονο μαζι μου και να παιζει μαζι μου εφοσον τουλαχιστον εχω τη διαθεση να του το προσφερω.
γιαυτους τους λογους υποστηριζω αυτη τη μεθοδο,μιας και το σκυλο τον παιρνουμε για μας και θεωρω πως δεν εχει καμια απολυτως αναγκη να παιζει με αλλους σκυλους εφοσον ασχολουμαστε μαζι του.και δεν ειμαστε του τυπου καθομαι στο παγκακι και κανω τσιγαρο και αφηνω το σκυλο να παιξει

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
1.δεν γινεται
2.δε το επιτρεπω(μιας και η αουρα ειναι παντα μαζι μου).
3.απλα συνηπαρχουν ,μαλλον για να το θεσω καλυτερα ο μπαμπης ανεχετε υπομονετικα την αουρα

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αυτός όμως ο περιορισμός το να μη παίζουν μεταξύ τους,δεν δημιουργεί επιθετική συμπεριφορά σε περίπτωση συνάντησης με άλλα σκυλιά?
Γιατί εγώ ξέρω το αντίθετο,ότι πρέπει να συναναστρέφονται με άλλα για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν...