Labrador Retriever (πόσο retriever??)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Η πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών είναι οργανωμένοι και αρκετά πορωμένοι. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για εξοπλισμό και για τα σκυλιά τους. Επαγγελματίες δεν ειναι, χομπιστες ειναι.
Τότε απλά είμαι άτυχη στις γνωριμίες μου..

Αυτοι στους οποίους αναφέρεσαι απλά τυγχάνει να μένουν επαρχία και να εχουν στην κατοχή τους καραμπίνα. Τα σκυλιά τους τα έχουν δεμενα συνέχεια και τα αφήνουν ελευθερα μόνο στις σπάνιες εξορμήσεις τους. Φυσικά τα κακόμοιρα ειναι ανίδεα και για αυτό καταλήγουν πολλες φορες νεκρά από μια σφαίρα καθόσον "άχρηστα".
Δεν ξέρω αν τυγχάνει απλά να μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις. Αν ισχύει όμως έστω κι αυτό, αυτές οι ελάχιστες περιπτώσεις πετάνε υπερβολικά πολλά κυνηγόσκυλα..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν ξέρω αν τυγχάνει απλά να μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις. Αν ισχύει όμως έστω κι αυτό, αυτές οι ελάχιστες περιπτώσεις πετάνε υπερβολικά πολλά κυνηγόσκυλα..
Μίλησα εγω για ελαχιστες περιπτωσεις mad00lini?
Εγώ στην επαρχια που παω ελαχιστοι ειναι σωστοί με τα ζώα τους. Οι περισσοτεροι απλά τα χρησιμοποιουν σαν αντικειμενο και τους φερονται με τον χειροτερο τροπο. Σε μας ομως δε τα παρατανε. Σε μας απλά "χαλανε" όπως λενε μια σφαιρα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Παιδάκια τα καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα έχουν τις περισσότερες εγγραφές στον ΚΟΕ...
3 στους 5 που ξέρω εγώ έχουν σκυλί με pedigree....
Και αν δεν κάνει την δουλειά...μπορεί να φάει σουτάρισμα ακόμα και αν κόστισε.
Η καραμέλα "άμα το πλήρωνε δεν θα το πέταγε"...δεν ισχύει πάντα

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
@amaliaz και εγώ πιστεύω πως τα πανέμορφα dogo χρησιμεύουν κυρίως στην καταπόνηση μεγάλων θηραμάτων, αν θέλεις διαφώτισέ μας
δεν μπορώ να μην υπερθεματίσω στο post της aliki_s, όποιος κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο και το ασκεί στην σκόπευση οποιουδήποτε ζωντανού θηράματος δεν μπορεί να λέγεται κυνηγός και πόσω μάλλον όντας υπαίτιος για την εντύπωση που έχει αποτυπωθεί ευρέως σχετικά με την 'απελευθέρωση' μη χρήσιμων σκύλων.Αυτή η στοχοποίηση του έλληνα κυνηγού έχει αρχίσει λίγο ξεπερνά τη λογική..
sorry για το off-post

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μίλησα εγω για ελαχιστες περιπτωσεις mad00lini?
Εγώ στην επαρχια που παω ελαχιστοι ειναι σωστοί με τα ζώα τους. Οι περισσοτεροι απλά τα χρησιμοποιουν σαν αντικειμενο και τους φερονται με τον χειροτερο τροπο. Σε μας ομως δε τα παρατανε. Σε μας απλά "χαλανε" όπως λενε μια σφαιρα.
Αυτό λέω ρε Αλίκη. Ότι στην πλειονότητά τους οι Έλληνες κυνηγοί (όχι οι σωστοί κυνηγοί) είναι σκάρτοι σ' αυτό το θέμα. Όπως είναι και η πλειονότητα των Ελλήνων ιδιοκτητών σκύλων γενικότερα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τότε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις έννοιες.

Όπως υπάρχουν "εκτροφείς" και ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ, υπάρχουν και "κυνηγοι" και κυνηγοί. (αυτοι οι δευτεροι με μικρά γιατι δε μου αρέσει το κυνήγι)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το ενδεχόμενο να έχουμε ξεφύγει από το θέμα, πόσο κοντινό σας φαίνεται;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
@amaliaz και εγώ πιστεύω πως τα πανέμορφα dogo χρησιμεύουν κυρίως στην καταπόνηση μεγάλων θηραμάτων, αν θέλεις διαφώτισέ μας
H ευρεση (ιχνηλασια) του θηραματος ειναι κατι που κανουν τα περισσοτερα dogo εξισου καλα με το κρατημα.

Αλλα ξεφυγαμε τελειως.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ποσο θα ηθελα να ειχα τη δυνατοτητα να κανω μονο ακριβως το αντιθετο? ...
Ελπίζω να μην είναι στο μενού σου και τα ...κατοικίδια, έ?*demonio*

Δεν έχεις δοκιμάσει μπουτάκια από ορτύκι ε;
Εχεις βαλθεί να μην φάω το βράδυ νομίζω...

Δεν τόλμησα να ρωτήσω, Amaliaz...
Πίστευε και μη ερεύνα!:cool:

Παιδάκια τα καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα έχουν τις περισσότερες εγγραφές στον ΚΟΕ...
3 στους 5 που ξέρω εγώ έχουν σκυλί με pedigree....
Και αν δεν κάνει την δουλειά...μπορεί να φάει σουτάρισμα ακόμα και αν κόστισε.
Η καραμέλα "άμα το πλήρωνε δεν θα το πέταγε"...δεν ισχύει πάντα
Γι' αυτό και οι κυνηγοί παίρνουν (επιτέλους!) θέση στο Πάνθεον των κριτών "ζωής και θανάτου" των ζώων συντροφιάς (μαζί με τον κτηνίατρο και το "στέλεχος")...

Το ενδεχόμενο να έχουμε ξεφύγει από το θέμα, πόσο κοντινό σας φαίνεται;
Πάρα πολύ!
Βλέπω τον τοίχο να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα!!!:smurf:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επι του θεματος (αν κ ο Lovey μαλλον προτειμαει τα off παρα τα on topic posts) θα πω τα εξης δυο:
-Αν το σκυλι ειναι κροτοφοβικο εστω κ στο ελαχιστο το ξεχνας το κυνηγι με οπλο μια κ για παντα!
Στην καλυτερη αν δεν παθει εμφραγμα η δεν το βαλει στα ποδια αποκλειεται να δει αν χτυπησες θηραμα κ που.......
-Εστω οτι καταλαβει τι πρεπει να κανει εστω οτι δεν ειναι κροτοφοβικο κλπ κλπ κλπ (εντελως απιθανα κατ'εμε αλλα τελοσπαντων) εισαι σιγουρος οτι ο σκυλος σου θα τρεχει 300 μετρα μπρος-πισω σε εντελως ανωμαλο εδαφος πουρναρια-αγκαθια-πετρες-ρεματα-πλαγιες για να σου φερει το θηραμα???
Εδω τα κυνηγοσκυλα μετα απο καμια δυο ωρες στα πρωτα κυνηγια γυρνανε γδαρμενα-σκισμενα κ με ματωμενες πατουσες κ ας κανανε το ιδιο μια σεζον πριν! Ποσο μαλλον ενα ευτραφες σκυλι διαμερισματος!

Τελοσπαντων αν παλι θες να του δωσεις μια ευκαιρια, πηγαινε με μια παρεα κυνηγων (να δεις κι εσυ τι καλα θα περασεις γιατι εχει ΠΟΛΥ περπατημα - εκτος κι αν κατσεις καπου για καρτερι μονο που εχει ΠΟΛΥ βαρεμαρα) σε εκπαιδευτικο παρεα ισως με ενα-δυο ηρεμα σκυλια να εχεις μια ιδεα για την κατασταση, αν την παλευετε κ οι δυο κ μετα συζηταμε για το πως θα φερει το θηραμα πισω......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Mήπως το αναγάγατε λίγο σε επιστήμη; Δεν λέω ότι είναι απλό αλλά μια επαναφορά ζητήσαμε στο retriever δεν του είπαμε να πάρει bachelor.
Για κυνήγι με κροτοφοβία αποκλείεται αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το lab σου όπως ιχνηλασία (αν θα σου αρέσει) και agility.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Mήπως το αναγάγατε λίγο σε επιστήμη; Δεν λέω ότι είναι απλό αλλά μια επαναφορά ζητήσαμε στο retriever δεν του είπαμε να πάρει bachelor.
Για κυνήγι με κροτοφοβία αποκλείεται αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το lab σου όπως ιχνηλασία (αν θα σου αρέσει) και agility.
Επιστημη δεν ειναι αλλα ειναι λιγο τεχνη......
Ποσο ευκολο νομιζεις ειναι να εξηγησεις σε ενα σκυλο να φερει κατι που δεν εχεις πεταξει εσυ κ δεν εχει ερθει σε επαφη με αυτο ποιο πριν??

Παντως αν με το lab στησει καρτερι σε καμια λιμνη κ κατεβαζει τσιχλες στο νερο, νομιζω θα ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα!!!!!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Παντως η ανοχη στους κροτους ακομα και στα κυνηγοσκυλα ειναι κατι που χτιζεται απο μικρη ηλικια. Δεν παιρνει ο κυνηγος το κουταβι και την καραμπινα και αρχιζει τουφεκιες. Πρωτα εχουν το κουταβι δεμενο κοντα τους και δουλευουν την συνδεση με κατι ευχαριστο για τον σκυλο με ψευτικο πιστολι που κανει μικρο θορυβο βλ. αποκριατικο, μετα πιστολι κροτου, μετα κανονικο και μετα σε χωρο με περισσοτερους κυνηγους και τουφεκιες.

(Αυτα απο συζητηση με συγγενικο προσωπο που εκπαιδευει μονο του τα σκυλια κυνηγιου του εδω και πολλα χρονια, οταν ηθελα να καταλαβω τι γινεται με τα κυνηγοσκυλα και την κροτοφοβια)

Για τα υπολοιπα νομιζω οτι υπαρχουν κυνηγετικοι ομιλοι που μπορουν να σε κατευθυνουν πως να κανεις επαναφορα. Αν και νομιζω οτι τα λαμπ σαν σκυλοι επαναφορας νερου μαλλον παπιες, νεροκοτες και τα σχετικα θα ειναι περισσοτερο το στοιχειο τους να επαναφερουν παρα μπεκατσες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Πρωτα εχουν το κουταβι δεμενο κοντα τους και δουλευουν την συνδεση με κατι ευχαριστο για τον σκυλο με ψευτικο πιστολι που κανει μικρο θορυβο βλ. αποκριατικο, μετα πιστολι κροτου, μετα κανονικο και μετα σε χωρο με περισσοτερους κυνηγους και τουφεκιες.
Aυτό με ενδιαφέρει πραγματικά, για μένα, γιατί έχω κροτοφοβία. Αλλά αυτό που περιγράφεις εμένα μου κάνει.. μαρτύριο, δεν υπάρχει κάτι να το συνδέσω ευχάριστα.. Φαντάζομαι ότι έχει 50-50 πιθανότητα αν δουλέψει γιατί πολλοί κρότοι μπορούν να πετύχουν το ακριβώς ανάποδο. Σου είπε κατι το συγγενικό σου πρόσωπο για το πόσο πετυχαίνει η μέθοδος?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul