Labrador Retriever (πόσο retriever??)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παιδια, μπορει τελικα να ασχοληθω μπορει και να μην ασχοληθω με το κυνηγι. Αλλα και μονο που θα παω να ψαξω, να βρω, να ξεπουπουλιάσω ενα ορτυκι, να ντυσω με τα πουπουλα ενα μπαλακι (ευχαριστω για τις οδηγιες madoolini) και να την αφησω να το ψαχνει, εχει να πεσει πολυ γελιο!

Αμα τα καταφερει, το προχωραμε, αν οχι παμε για αλλα. :)
Μην το ξεπουπουλιάσεις ζωντανό το ορτύκι! Κρίμα είναι. Μάζευε τα πούπουλα που πέφτουν ή βρες κάποιον κυνηγό να σου δώσει ένα σκοτωμένο :p

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
Δίχως να θέλω να σε απογοητεύσω είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί οτιδήποτε από όσα ίσως περιμένεις.
Κατά αρχάς το κυνήγι στο οποίο αναφέρεσαι είναι φοβερά δύσκολο και απαιτητικό ως προς το σκύλο όσο και τον κυναγωγό και πραγματώνεται μόνο από φυλές φέρμας, τουλάχιστον νομότυπα. Έστω και τέτοιας φυλής βέβαια να ήταν ο σκυλάκος σου μάλλον θα θεωρούσα τρομακτικά σπάνιο σκύλος που δεν προέρχεται από εργασιακές γραμμές να καταφέρει να ανταπεξέλθει έστω και στα βασικά. Ακόμα και πρωταθλητές trialer αποτυγχάνουν παταγωδώς σε κανονικές συνθήκες.
Από την άλλη βέβαια ίσως και να καταφέρνατε μια χαρά στο απόρτ μιας και τα έμφυτα ένστικτα με κάποια δουλίτσα ίσως να έλθουν στην επιφάνεια. Δεν θα χρειαστείτε βοήθεια επαγγελματία και θα σας δέσει ακόμα περισσότερο.καλή επιτυχία

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
Μην το ξεπουπουλιάσεις ζωντανό το ορτύκι! Κρίμα είναι. Μάζευε τα πούπουλα που πέφτουν ή βρες κάποιον κυνηγό να σου δώσει ένα σκοτωμένο :p
άσχετο αλλα τι γίνεται με τον ιο της γριπης των πτηνων?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δε θέλει να του βγάζει τη μπεκάτσα (αν καταλαβα καλά)... Να του τη φέρνει θέλει... (Δεν ξερω και τι δουλεια κάνει το λαμπ!)
Γιατί κρητικάτσι? Ενδιαφέρεσαι?
Είναι που σας είχαν πασάρει τον Ρας για λαμπ, ε? :p
Εγω τον πάω θάλασσα για να εκφρασει το λαμπ που κρύβει μεσα του.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θησέα, μην ξεχνάς πως οι περισσότεροι Έλληνες κυνηγοί έχουν "ΒΥΒ" σκύλους, ούτε εργασιακούς ούτε τίποτα απ' αυτά τα όμορφα.

Αν είναι τυχεροί, κι ο σκύλος δε βγει κροτοφοβικός μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους κατά το πλείστον. Αν δεν τους βγει τελικά "κυνηγόσκυλο", να'ναι καλά οι φιλοζωικές που τα μαζεύουν..

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αν δεν εχεις καποιον μεντορα θα κανεις πατατες. Παρολα αυτα αν ψηνεσαι πρεπει να παρεις καραμπινα, να γραφτεις σε καποιον συλλογο για να μαθεις πληροφοριες, οπως ποτε πρεπει να κυνηγας ποσα μπορεις να πετυχεις κλπ και να μαθεις και περιοχες οπου λεει να πηγαινεις.

Μετα πρεπει να μαθεις να βαρας. Εκει αν παρεις την lovey θα δεις τι γινεται.

Συνεπως για να μην κανεις ολα τα παραπανω τσαμπα, βρες να χωθεις σε καμια παρεα που κυνηγαει, να δεις την συμπεριφορα της lovey στο κυνηγι και αν σε ψηνει η ολη φαση το συνεχιζεις.:cool:

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Δε θέλει να του βγάζει τη μπεκάτσα (αν καταλαβα καλά)... Να του τη φέρνει θέλει... (Δεν ξερω και τι δουλεια κάνει το λαμπ!)
Και ποιος θα του τη βγάζει;

Στάλθηκε με πολύ κόπο ενώ περπατούσα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θησέα, μην ξεχνάς πως οι περισσότεροι Έλληνες κυνηγοί έχουν "ΒΥΒ" σκύλους, ούτε εργασιακούς ούτε τίποτα απ' αυτά τα όμορφα.
Που δεν ζευγαρώνουν όμως, ότι να 'ναι σκυλιά. Μόνο αυτά, που έχουν αποδείξει ότι κάνουν την δουλειά. Αλλιώς, δεν έχουν λόγο. Τουλάχιστον όχι, επίτηδες.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Άρα χρειάζεται ακόμα ένα σκύλο, για να την εντοπίζει.
Ερώτηση: μόνο το κυνήγι μπεκάτσας σε ενδιαφέρει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μα αυτό λέω κι εγώ Μυρτώ! Άρα ας προσανατολιστει σε άλλα θηράματα

Στάλθηκε με πολύ κόπο ενώ περπατούσα.
χαχαχααα!! Εγω ούτε καν ήξερα ότι χρειάζεται και κάποιο σκυλί να βγάζει την μπεκάτσα..Είστε πολύ ενημερωμένοι :D

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
@madoolini κ όμως ως επί το πλείστον στο συγκεκριμένο κυνήγι που αναφέρθηκε ο πληθυσμός των σκύλων φέρμας των ελλήνων κυνηγών προέρχεται από εξαιρετικές γραμμές και με πολύ "διάσημες" εισαγωγές από προηγμένες κυνηγετικά χώρες. Υπερασπίζομαι το "συνάφι" μου, άσχετα αν διαφωνώ με το αποτέλεσμα και εκ του αποτελέσματος μάλλον θα προτιμούσα κάποιες πιο τοπικές (προσπαθώ να αποφύγω το byb) λύσεις..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν ειμαι υπερ της αποψης μη σκοτωνεις ή μην τρως ζωα κλπ. Tα σεβομαι, τα αγαπω, τα προστατευω αλλα ειναι μερος της διατροφης μου. Τους ζητω συγγνωμη και τα τρωω...
Εγώ ακολουθώ μιά "ενδιάμεση" κατάσταση...

Τρώω (ευχάριστα) τα ζώα που αποκαλούνται "παραγωγής" (βλέπε: μοσχάρια, χοιρινά, αρνάκια κλπ.)...

Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τρώω (ευχάριστα) τα ζώα που αποκαλούνται "παραγωγής" (βλέπε: μοσχάρια, χοιρινά, αρνάκια κλπ.)...

Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
Ποσο θα ηθελα να ειχα τη δυνατοτητα να κανω μονο ακριβως το αντιθετο?

Sorry για το off.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Που δεν ζευγαρώνουν όμως, ότι να 'ναι σκυλιά. Μόνο αυτά, που έχουν αποδείξει ότι κάνουν την δουλειά. Αλλιώς, δεν έχουν λόγο. Τουλάχιστον όχι, επίτηδες.
Ακόμα θυμάμαι το περιστατικό με το beagle-Ζήνα της Ελευθερίας, αν δεν κάνω λάθος στο όνομα. Και πόσα ακόμα είναι αυτά που "πετάνε" επειδή δε μπορούν να κυνηγήσουν.
Μπορεί οι γονείς να κάνουν τη δουλειά, και τα κουτάβια όχι. Σίγουρα δε γίνεται επίτηδες η γέννα, σίγουρα όμως βγάζει πολλά κουτάβια που δε χρειαζόταν να βγάλει..

@madoolini κ όμως ως επί το πλείστον στο συγκεκριμένο κυνήγι που αναφέρθηκε ο πληθυσμός των σκύλων φέρμας των ελλήνων κυνηγών προέρχεται από εξαιρετικές γραμμές και με πολύ "διάσημες" εισαγωγές από προηγμένες κυνηγετικά χώρες. Υπερασπίζομαι το "συνάφι" μου, άσχετα αν διαφωνώ με το αποτέλεσμα και εκ του αποτελέσματος μάλλον θα προτιμούσα κάποιες πιο τοπικές (προσπαθώ να αποφύγω το byb) λύσεις..
Ίσως έχεις δίκιο. Από προσωπική εμπειρία πάντως, και καθώς έχω μεγαλώσει στην επαρχία, το χωριό, η φύση οπότε και το κυνήγι είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Και σε επιβεβαιώνω πως κανείς συγχωριανός δεν έδωσε ευρώ για να αποκτήσει αυτές τις διάσημες γραμμές στις οποίες αναφέρεσαι..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul