Labrador Retriever (πόσο retriever??)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
Δεν έχεις δοκιμάσει μπουτάκια από ορτύκι ε;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Προφανώς αναφέρεται στους οργανωμένους κυνηγους! Θα εκπλαγείς αν ακουσεις τα ποσά που παίζουν για ενα καλό κυνηγόσκυλο.

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
@aliki_s , οι κυνηγετικές φυλές οι οποίες επιτελούν κάποια εργασία εύρεσης θηράματος χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες, αυτές των δεικτών(σκύλοι φέρμας, πχ pointer,setter, epagneul breton),αυτές των "ξεπεταχτών(πχ cocker, springer) και αυτές ιχνηλασίας(beagle, ελλ.ιχνηλάτης, jura, segugio και πάρα μα πάρα πολλές ακόμα).
Οι φυλές των retrievers(πχ labrador, golden) είναι βοηθητικές στον άνθρωπο-κυνηγό ως προς την επαναφορά κ μόνο του θηράματος..δεν δύναται τόσο λόγω χαρακτήρα όσο και μορφολογικών χαρακτηριστικών να ασκήσουν άλλη εργασία στο κυνήγι.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Τις οδηγίες θα τις γράψεις ή τζάμπα τρέχουν τα πόστς?
Ο Ρας δεν είναι λαμπ καλό μου...:wink:

(η Ρούνη όμως είναι ριτρίβερ)

Αλλά πες ρε μαντουλίνι να μαθαίνουμε κι εμείς...

Last edited:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θησέας προσωπικά τα γνωρίζω και για το λόγο αυτό απόρησα γιατί μιλάμε για σκυλιά φέρμας ενώ η συγκεκριμένη περίπτωση ειναι retriever.

Ομως καθώς είμαστε φορουμ και γράφουμε γενικά έγραψες ενα πολύ καλό ποστ. :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
@aliki_s , οι κυνηγετικές φυλές οι οποίες επιτελούν κάποια εργασία εύρεσης θηράματος χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες, αυτές των δεικτών(σκύλοι φέρμας, πχ pointer,setter, epagneul breton),αυτές των "ξεπεταχτών(πχ cocker, springer) και αυτές ιχνηλασίας(beagle, ελλ.ιχνηλάτης, jura, segugio και πάρα μα πάρα πολλές ακόμα).
Οι φυλές των retrievers(πχ labrador, golden) είναι βοηθητικές στον άνθρωπο-κυνηγό ως προς την επαναφορά κ μόνο του θηράματος..δεν δύναται τόσο λόγω χαρακτήρα όσο και μορφολογικών χαρακτηριστικών να ασκήσουν άλλη εργασία στο κυνήγι.
Πολύ χρήσιμο ποστ για να ξέρουμε γιατί μιλάμε και εμείς που δεν έχουμε εμπειρία με κυνήγι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Προφανώς αναφέρεται στους οργανωμένους κυνηγους! Θα εκπλαγείς αν ακουσεις τα ποσά που παίζουν για ενα καλό κυνηγόσκυλο.
Το κατάλαβα. Μιλώ όμως για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Όχι για τους οργανωμένους σε συλλόγους που είναι επαγγελματίες ουσιαστικά..

Τις οδηγίες θα τις γράψεις ή τζάμπα τρέχουν τα πόστς?
Τζάμπα τρέχουν. Θα τις γράψω σε άλλο θέμα πιο σχετικό. Εδώ ψάχνουμε αν η Λάβι θα καταφέρει να μην τα κάνει πάνω της από τον κρότο :p

Οπότε, για να κυνηγήσεις θες 3 διαφορετικές φυλές; Ένα για να στο δείχνει, ένα για να στο βρίσκει κι ένα για να στο φέρνει; Μπερδεύτηκα αλήθεια..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
Οπότε, για να κυνηγήσεις θες 3 διαφορετικές φυλές; Ένα για να στο δείχνει, ένα για να στο βρίσκει κι ένα για να στο φέρνει; Μπερδεύτηκα αλήθεια..
αναλόγως το είδος κυνηγιού που θες να πιάσεις...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το κατάλαβα. Μιλώ όμως για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Όχι για τους οργανωμένους σε συλλόγους που είναι επαγγελματίες ουσιαστικά..
Στην παλιά μου πολυκατοικία, στον ίδιο οροφο με εμας εμενε κάποιος που ειχε δώσει, κατα τα λεγόμενά του, 5 χιλιαρικα για γουρουνοσκυλο. Αμφιβαλω τόσο για τις κυνηγετικές του ιδιοτητες όσο και για τυχουσα οργανωσή του σε συλλόγους.

Τζάμπα τρέχουν. Θα τις γράψω σε άλλο θέμα πιο σχετικό. Εδώ ψάχνουμε αν η Λάβι θα καταφέρει να μην τα κάνει πάνω της από τον κρότο :p
Αλλά μπορει και να διαβαζει κανείς που μπορει και να ενδιαφερεται... Πιο σχετικό θέμα, στο παρόν φόρουμ, δυσκολα θα ανοίξει, μιας και δεν ειμαστε κυνηγετικό.

Εξαρταται από το τί κυνηγι κάνεις...

Εκει που μεγάλωσες πως κυνηγουσαν δηλαδη?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στην παλιά μου πολυκατοικία, στον ίδιο οροφο με εμας εμενε κάποιος που ειχε δώσει, κατα τα λεγόμενά του, 5 χιλιαρικα για γουρουνοσκυλο.
Tι ειναι αυτο?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Η πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών είναι οργανωμένοι και αρκετά πορωμένοι. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για εξοπλισμό και για τα σκυλιά τους. Επαγγελματίες δεν ειναι, χομπιστες ειναι.

Αυτοι στους οποίους αναφέρεσαι απλά τυγχάνει να μένουν επαρχία και να εχουν στην κατοχή τους καραμπίνα. Τα σκυλιά τους τα έχουν δεμενα συνέχεια και τα αφήνουν ελευθερα μόνο στις σπάνιες εξορμήσεις τους. Φυσικά τα κακόμοιρα ειναι ανίδεα και για αυτό καταλήγουν πολλες φορες νεκρά από μια σφαίρα καθόσον "άχρηστα".

Με το "γουρουνόσκυλο" το ζητούμενο δεν ειναι η επίθεση στο αγριογούρουνο (πχ dogo) αλλά το πλησίασμα, το ξεσήκωμα και η καταδίωξη.
Έχω ακουσει να χρησιμοποιουνται για το λογο αυτό Chien d' Artois και Μπηγκλ Χαριερ. Ενδεικτικά το λεω αυτό φυσικα.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Με το "γουρουνόσκυλο" το ζητούμενο δεν ειναι η επίθεση στο αγριογούρουνο (πχ dogo) αλλά το πλησίασμα, το ξεσήκωμα και η καταδίωξη.
Μα το dogo δεν κανει μονο συλληψη και κρατημα Αλικη.

Last edited:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγώ ακολουθώ μιά "ενδιάμεση" κατάσταση...

Τρώω (ευχάριστα) τα ζώα που αποκαλούνται "παραγωγής" (βλέπε: μοσχάρια, χοιρινά, αρνάκια κλπ.)...

Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
Για να καταλαβεις εγω τρωω μονο κοτοπουλο και χοιρινο. Τα υπολοιπα οχι. Ειδικα αρνια κλπ ουτε να τα δω μαγειρευτα. Αντε ελαχιστο το Πασχα για το καλο...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πλάκα κάνεις Αλίκη για την πλειονότητα, έτσι?
Εκτός κι αν είσαι της λογικής, ότι όσοι δεν είναι έτσι όπως περιγράφεις δεν ονομάζονται κυνηγοί (όπως ο Κοκόνης λέει πως όσοι δεν είναι σωστοί δεν ονομάζονται Εκτροφείς...:rolleyes: )

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μα το dogo δεν κανει μονο συλληψη και κρατημα Αλικη.
και τελευταιο οφ απο τη μεριά μου (σχωρα με Σταθη)

Αμαλία εδώ δηλώνω άγνοια. Είχα αυτή την εντύπωση... :) κακώς βεβαια

Lara ναι ειμαι αυτής της λογικής. Δε μου λεει κατι κάποιος ο οποιος απλά κοπαναει επειδή εχει μια καραμπινα στα χερια του.

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul