Δεν έχεις δοκιμάσει μπουτάκια από ορτύκι ε;Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
Δεν έχεις δοκιμάσει μπουτάκια από ορτύκι ε;Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
Τις οδηγίες θα τις γράψεις ή τζάμπα τρέχουν τα πόστς?Δεν έχεις δοκιμάσει μπουτάκια από ορτύκι ε;
Ο Ρας δεν είναι λαμπ καλό μου...:wink:Τις οδηγίες θα τις γράψεις ή τζάμπα τρέχουν τα πόστς?
Πολύ χρήσιμο ποστ για να ξέρουμε γιατί μιλάμε και εμείς που δεν έχουμε εμπειρία με κυνήγι.@aliki_s , οι κυνηγετικές φυλές οι οποίες επιτελούν κάποια εργασία εύρεσης θηράματος χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες, αυτές των δεικτών(σκύλοι φέρμας, πχ pointer,setter, epagneul breton),αυτές των "ξεπεταχτών(πχ cocker, springer) και αυτές ιχνηλασίας(beagle, ελλ.ιχνηλάτης, jura, segugio και πάρα μα πάρα πολλές ακόμα).
Οι φυλές των retrievers(πχ labrador, golden) είναι βοηθητικές στον άνθρωπο-κυνηγό ως προς την επαναφορά κ μόνο του θηράματος..δεν δύναται τόσο λόγω χαρακτήρα όσο και μορφολογικών χαρακτηριστικών να ασκήσουν άλλη εργασία στο κυνήγι.
Το κατάλαβα. Μιλώ όμως για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Όχι για τους οργανωμένους σε συλλόγους που είναι επαγγελματίες ουσιαστικά..Προφανώς αναφέρεται στους οργανωμένους κυνηγους! Θα εκπλαγείς αν ακουσεις τα ποσά που παίζουν για ενα καλό κυνηγόσκυλο.
Τζάμπα τρέχουν. Θα τις γράψω σε άλλο θέμα πιο σχετικό. Εδώ ψάχνουμε αν η Λάβι θα καταφέρει να μην τα κάνει πάνω της από τον κρότοΤις οδηγίες θα τις γράψεις ή τζάμπα τρέχουν τα πόστς?
Οπότε, για να κυνηγήσεις θες 3 διαφορετικές φυλές; Ένα για να στο δείχνει, ένα για να στο βρίσκει κι ένα για να στο φέρνει; Μπερδεύτηκα αλήθεια..@aliki_s , οι κυνηγετικές φυλές οι οποίες επιτελούν κάποια εργασία εύρεσης θηράματος χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες, αυτές των δεικτών(σκύλοι φέρμας, πχ pointer,setter, epagneul breton),αυτές των "ξεπεταχτών(πχ cocker, springer) και αυτές ιχνηλασίας(beagle, ελλ.ιχνηλάτης, jura, segugio και πάρα μα πάρα πολλές ακόμα).
Οι φυλές των retrievers(πχ labrador, golden) είναι βοηθητικές στον άνθρωπο-κυνηγό ως προς την επαναφορά κ μόνο του θηράματος..δεν δύναται τόσο λόγω χαρακτήρα όσο και μορφολογικών χαρακτηριστικών να ασκήσουν άλλη εργασία στο κυνήγι.
αναλόγως το είδος κυνηγιού που θες να πιάσεις...Οπότε, για να κυνηγήσεις θες 3 διαφορετικές φυλές; Ένα για να στο δείχνει, ένα για να στο βρίσκει κι ένα για να στο φέρνει; Μπερδεύτηκα αλήθεια..
Στην παλιά μου πολυκατοικία, στον ίδιο οροφο με εμας εμενε κάποιος που ειχε δώσει, κατα τα λεγόμενά του, 5 χιλιαρικα για γουρουνοσκυλο. Αμφιβαλω τόσο για τις κυνηγετικές του ιδιοτητες όσο και για τυχουσα οργανωσή του σε συλλόγους.Το κατάλαβα. Μιλώ όμως για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Όχι για τους οργανωμένους σε συλλόγους που είναι επαγγελματίες ουσιαστικά..
Αλλά μπορει και να διαβαζει κανείς που μπορει και να ενδιαφερεται... Πιο σχετικό θέμα, στο παρόν φόρουμ, δυσκολα θα ανοίξει, μιας και δεν ειμαστε κυνηγετικό.Τζάμπα τρέχουν. Θα τις γράψω σε άλλο θέμα πιο σχετικό. Εδώ ψάχνουμε αν η Λάβι θα καταφέρει να μην τα κάνει πάνω της από τον κρότο
Εξαρταται από το τί κυνηγι κάνεις...Οπότε, για να κυνηγήσεις θες 3 διαφορετικές φυλές; Ένα για να στο δείχνει, ένα για να στο βρίσκει κι ένα για να στο φέρνει; Μπερδεύτηκα αλήθεια..
Tι ειναι αυτο?Στην παλιά μου πολυκατοικία, στον ίδιο οροφο με εμας εμενε κάποιος που ειχε δώσει, κατα τα λεγόμενά του, 5 χιλιαρικα για γουρουνοσκυλο.
Η πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών είναι οργανωμένοι και αρκετά πορωμένοι. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για εξοπλισμό και για τα σκυλιά τους. Επαγγελματίες δεν ειναι, χομπιστες ειναι.Το κατάλαβα. Μιλώ όμως για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Όχι για τους οργανωμένους σε συλλόγους που είναι επαγγελματίες ουσιαστικά..
Αν ειναι για 5.000 να "φτιαξουμε" κανα βιντεο με τις εγρασιακες ικανοτητες του Ντ να του στειλειςΔεν τόλμησα να ρωτήσω, Amaliaz...
Έπαιρναν ένα σκυλί τύπου σέττερ και κυνηγούσαν τα πάντα. Πετούμενα, τρεχούμενα, κτλ..Εκει που μεγάλωσες πως κυνηγουσαν δηλαδη?
Μα το dogo δεν κανει μονο συλληψη και κρατημα Αλικη.Με το "γουρουνόσκυλο" το ζητούμενο δεν ειναι η επίθεση στο αγριογούρουνο (πχ dogo) αλλά το πλησίασμα, το ξεσήκωμα και η καταδίωξη.
Για να καταλαβεις εγω τρωω μονο κοτοπουλο και χοιρινο. Τα υπολοιπα οχι. Ειδικα αρνια κλπ ουτε να τα δω μαγειρευτα. Αντε ελαχιστο το Πασχα για το καλο...Εγώ ακολουθώ μιά "ενδιάμεση" κατάσταση...
Τρώω (ευχάριστα) τα ζώα που αποκαλούνται "παραγωγής" (βλέπε: μοσχάρια, χοιρινά, αρνάκια κλπ.)...
Δεν τρώω (και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω για λόγους αρχής - απλά, ο οργανισμός μου αντιστέκεται "δυναμικά") οτιδήποτε είδους θηράματα...
και τελευταιο οφ απο τη μεριά μου (σχωρα με Σταθη)Μα το dogo δεν κανει μονο συλληψη και κρατημα Αλικη.