Labrador Retriever (πόσο retriever??)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Επι του θεματος (αν κ ο Lovey μαλλον προτειμαει τα off παρα τα on topic posts) θα πω τα εξης δυο:
-Αν το σκυλι ειναι κροτοφοβικο εστω κ στο ελαχιστο το ξεχνας το κυνηγι με οπλο μια κ για παντα!
Στην καλυτερη αν δεν παθει εμφραγμα η δεν το βαλει στα ποδια αποκλειεται να δει αν χτυπησες θηραμα κ που.......
-Εστω οτι καταλαβει τι πρεπει να κανει εστω οτι δεν ειναι κροτοφοβικο κλπ κλπ κλπ (εντελως απιθανα κατ'εμε αλλα τελοσπαντων) εισαι σιγουρος οτι ο σκυλος σου θα τρεχει 300 μετρα μπρος-πισω σε εντελως ανωμαλο εδαφος πουρναρια-αγκαθια-πετρες-ρεματα-πλαγιες για να σου φερει το θηραμα???
Εδω τα κυνηγοσκυλα μετα απο καμια δυο ωρες στα πρωτα κυνηγια γυρνανε γδαρμενα-σκισμενα κ με ματωμενες πατουσες κ ας κανανε το ιδιο μια σεζον πριν! Ποσο μαλλον ενα ευτραφες σκυλι διαμερισματος!

Τελοσπαντων αν παλι θες να του δωσεις μια ευκαιρια, πηγαινε με μια παρεα κυνηγων (να δεις κι εσυ τι καλα θα περασεις γιατι εχει ΠΟΛΥ περπατημα - εκτος κι αν κατσεις καπου για καρτερι μονο που εχει ΠΟΛΥ βαρεμαρα) σε εκπαιδευτικο παρεα ισως με ενα-δυο ηρεμα σκυλια να εχεις μια ιδεα για την κατασταση, αν την παλευετε κ οι δυο κ μετα συζηταμε για το πως θα φερει το θηραμα πισω......
Φιλε εισαι κυνηγος;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οχι ομως τα ξαδερφια μου κυνηγανε χρονια κ επειδη καποτα ειχα βρει ενα ποιντερ κ το κρατησα ειχα παει μια σεζον να δω αν "κανει την δουλεια του" η οχι.
Το ποιντερ την εκανε μια χαρα κ γουσταρε κι ολας τρελλα, εγω δεν την παλεψα......
Το ποιντερ ξαναπηγε με τα ξαδερφια μου για κυνηγι..... εγω οχι!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Estranged
Αυτα ειναι τροποι για να χτισεις αντοχη σε ενα κουταβι που δεν φαινεται να εχει προβλημα. Αν θες να απευαισθητοποιησεις φανταζομαι με τον ιδιο τροπο θα πας αλλα με πολυ αργους ρυθμους και εννοειται οτι μπορει ποτε να μην φτασεις στο τελικο αποτελεσμα ενος κυνηγοσκυλου που ακουει τα μπαμ μπουμ σε κυνηγοτοπο και δεν του καιγεται καρφι.

Τωρα για σενα που εισαι ον με πολυ πιο περιπλοκη ψυχολογια απο εναν σκυλο, δεν ξερω αν θα πιασει η συγκεκριμενη μεθοδος, και μαλλον θα πρεπει να απευθυνθεις σε αλλου ειδους ειδικο για να σε συμβουλεψει :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οχι ομως τα ξαδερφια μου κυνηγανε χρονια κ επειδη καποτα ειχα βρει ενα ποιντερ κ το κρατησα ειχα παει μια σεζον να δω αν "κανει την δουλεια του" η οχι.
Το ποιντερ την εκανε μια χαρα κ γουσταρε κι ολας τρελλα, εγω δεν την παλεψα......
Το ποιντερ ξαναπηγε με τα ξαδερφια μου για κυνηγι..... εγω οχι!
Ε, πρεπει να το χεις ρε φιλε και λιγο μεσα σου το ολο σκηνικο. :cool:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ενταξει παδια, μπορει οντως να μην κατσει το κυνηγι. Απλώς προσπαθω να περασω ωφελιμο & ποιοτικο χρονο με τη σκυλα μου. Πλεον το να τη βγαζω απλως βολτα 2-3 ωρες δε μου λεει κατι. Δεν υπάρχει στοχος. Αν θελετε, επειδη εχω καταλαβει ενα δεσιμο που εχει προκυψει μεταξυ μας τους τελευταιους μηνες, θελω να το καλλιεργησω κι αλλο. Ειναι ενα μεγαλο και μυστηριο παιχνιδι ο σκυλος και θελω να το φτασω τελευταια πιστα. :)

Δεν ξερω αν με εννοατε..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ε, πρεπει να το χεις ρε φιλε και λιγο μεσα σου το ολο σκηνικο. :cool:
Δεν ξερω αν εχεις παει κοντα σε κυνηγι αλλα υπο συνθηκες ειναι μαζοχισμος.....
Εκτος κι αν μιλας για ιδανικες συνθηκες κυνηγιου, γιατι οι πορωμενοι πανε κ δεν νιωθουνε!
Τελευταια φορα περπαταγαμε κανα 4ωρο πλαγια πανω-πλαγια κατω με 5 βαθμους κ 10μποφορ.......
Ο δε σκυλος μετα το πρωτο κυνηγι εκανε φερμα σε ολα τα περιστερια της Αθηνας....

@matilda
Με κροτοφοβικο ενηλικο κυνηγοσκυλο δεν ασχολουνται..... ειναι ο πρωτος λογος να απορριψεις σκυλο!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βρε east δεν μιλησα για κροτοφοβικο ενηλικο κυνηγοσκυλο πουθενα. Για χτισιμο ανοχης κροτου σε κουταβι μιλησα.

Εφοσον ο Lovey θελει ομως να ασχοληθει με τον σκυλο του και οχι να διαπρεψει στους κυνηγετικους κυκλους μπορει να κανει μια προσπαθεια και να δει πως θα παει.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Λοιπον απο οτι εχω καταλαβει οτι (μαλλον) ειναι κροτοφοβικη αποτελει ανυπερβλητο εμποδιο. Ισως φταιει οτι οταν μικρη και την ειχαμε πρωτοφερει σπιτι ητανε Πασχα και απο κατω απο το σπιτι γινοτανε ψιλοχαμος απο δυναμιτακια κλπ. Και να φανταστειτε την προσεχα κιολας πολυ για αυτον ειδικα το λογο. Ηταν ο λογος που δεν πηγα χωριο να κανω Πασχα και εκατσα Αθηνα.

Τωρα που το σκεφτομαι ομως ισως να την εκανα εγω ετσι εκεινο το βραδυ περυσι που σηκωσε ο γαυρος την ευρωλιγκα. Χαμος εγινε. Ειχα μαζεψει 5 ατομα στο σπιτι και ουρλιαζαμε...

Κριμα. Χαθηκε ενα μεγαλο κυνηγετικο ταλεντο.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Βρε east δεν μιλησα για κροτοφοβικο ενηλικο κυνηγοσκυλο πουθενα. Για χτισιμο ανοχης κροτου σε κουταβι μιλησα.

Εφοσον ο Lovey θελει ομως να ασχοληθει με τον σκυλο του και οχι να διαπρεψει στους κυνηγετικους κυκλους μπορει να κανει μια προσπαθεια και να δει πως θα παει.
Προσπαθειες θα γινουν σιγουρα. Αλλωστε κι αυτες εχουν την πλακα τους. Παω μετα ν' αγορασω καμια 10αρια τζιτζιφριγκους και 5-6 χαμστερ για παιχνιδι στον κηπακο. Χαμος θα γινει.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Οι τζιτζιφριγκοι δεν ξερω τι ειναι, αλλα αμα ξαμολυσεις τα χαμστερ στον κηπο σε βλεπω μετα ανοιγεις θεμα "γεμισαμε μικρους χνουδωτους ποντικους"

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν διάβασα όλο το θέμα (κουράστηκαν τα μάτια μου με τα off topic) οπότε συγχωράτε με αν κάτι που θα πω έχει ήδη ειπωθεί.

Η Lovey, όταν ρίξεις μπαλάκι, θα κάνει επαναφορά; Αν ναι, έχει το ένστικτο μέσα της.

Επίσης, για ένα Λαμπ να κάνει επαναφορά σωστά, θέλει εκπαίδευση, το ένστικτο δεν είναι αρκετό. Κατ' αρχάς όταν ακούσει το μπαμ πρέπει να κάθεται δίπλα στον κηνυγό, και όχι να τρέχει προς την άλλη κατεύθυνση από φόβο. Συνεπώς, η εκπαίδευση στους κρότους γίνεται σταδιακά, πρώτα να ακούσει τον κρότο από μεγάλη απόσταση και σιγά σιγά να πλησιάζει πιο κοντά. Θέλει πολλή επιβράβευση και υπομονή.

Δεύτερον, πρέπει ο σκύλος να έχει καλή ΒΥ. Δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν το αφήσει ο κηνυγός (μη φάει κι αυτός καμιά αδέσποτη), δεν μπορεί να πάρει την πάπια και να πάει να τη φάει τρέχοντας μακριά από τον κηνυγό.

[video=youtube;rikYm9HfpaU]http://www.youtube.com/watch?v=rikYm9HfpaU[/video]

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ενταξει παδια, μπορει οντως να μην κατσει το κυνηγι. Απλώς προσπαθω να περασω ωφελιμο & ποιοτικο χρονο με τη σκυλα μου. Πλεον το να τη βγαζω απλως βολτα 2-3 ωρες δε μου λεει κατι. Δεν υπάρχει στοχος. Αν θελετε, επειδη εχω καταλαβει ενα δεσιμο που εχει προκυψει μεταξυ μας τους τελευταιους μηνες, θελω να το καλλιεργησω κι αλλο. Ειναι ενα μεγαλο και μυστηριο παιχνιδι ο σκυλος και θελω να το φτασω τελευταια πιστα. :)

Δεν ξερω αν με εννοατε..
Πωωω έγραψες!!!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Berna σου παραθετω βημα-βημα τις ενεργειες της Lovey οταν πεταξω το μπαλακι:
- Πεταω μπαλακι
- Τρέχει να το πιασει 100% σπριντ
- Το φερνει πισω παλι σφαιρα
- Πλεον το αφηνει μονη της κατω στα ποδια μου... (οταν ηταν μικρη επρεπε να της πω "ασ'το")
- ...και περιμενει μπροστα μου ποτε θα το ξαναπεταξω.
κοκ μεχρι να κουραστει εντελως και να απει να το πιασει να το φερει μεχρι τα μισα και να με κοιταει χωρις να το φερνει ετσι ωστε να προλαβει να παρει μια ανασα. Οταν το κανει αυτο την αφηνω να ξεκουραστει. Σημαινει οτι απο κει και περα ειναι "βασανισμος".

Τι λες;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Πωωω έγραψες!!!
Για το 2-3 ωρες που εγραψα πιο πανω δεν ισχυει παντα. Υπάρχουν φορες που ειμαι τοσο κουρασμενος, που απλώς την κατεβαζω, τα κανει και παλι πανω στο 15'.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για το 2-3 ωρες που εγραψα πιο πανω δεν ισχυει παντα. Υπάρχουν φορες που ειμαι τοσο κουρασμενος, που απλώς την κατεβαζω, τα κανει και παλι πανω στο 15'.
Αναλαμπές έχεις; Το έγραψες δεν το είπα γι'αυτό!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna σου παραθετω βημα-βημα τις ενεργειες της Lovey οταν πεταξω το μπαλακι:
- Πεταω μπαλακι
- Τρέχει να το πιασει 100% σπριντ
- Το φερνει πισω παλι σφαιρα
- Πλεον το αφηνει μονη της κατω στα ποδια μου... (οταν ηταν μικρη επρεπε να της πω "ασ'το")
- ...και περιμενει μπροστα μου ποτε θα το ξαναπεταξω.
κοκ μεχρι να κουραστει εντελως και να απει να το πιασει να το φερει μεχρι τα μισα και να με κοιταει χωρις να το φερνει ετσι ωστε να προλαβει να παρει μια ανασα. Οταν το κανει αυτο την αφηνω να ξεκουραστει. Σημαινει οτι απο κει και περα ειναι "βασανισμος".

Τι λες;
Μια χαρά. Αλλαξέ το λίγο όμως. Δούλεψε ΒΥ. Δηλαδή.

Δουλέψτε στο δίπλα. Η Lovey να πηγαίνει δίπλα σου χωρίς λουρί. Δουλέψτε στο "κάτσε". Να κάθεται μέχρι να της πεις το "οκ". Πέτα το μπαλάκι. Πρέπει να μείνει στη θέση της. Δίνεις το "οκ". Ας την να τρέξει και να φέρει πίσω το μπαλάκι. Οταν το φέρει, πρέπει να έρθει πάλι σε θέση "δίπλα" με το μπαλάκι στο στόμα. Λες "κάτσε" και μετά "ας το".

Ετσι και η βόλτα και το παιχνίδι θα έχουν κάποιο σκοπό και μετά σιγά σιγά πάτε και για πάπιες :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μια χαρά. Αλλαξέ το λίγο όμως. Δούλεψε ΒΥ. Δηλαδή.

Δουλέψτε στο δίπλα. Η Lovey να πηγαίνει δίπλα σου χωρίς λουρί. Δουλέψτε στο "κάτσε". Να κάθεται μέχρι να της πεις το "οκ". Πέτα το μπαλάκι. Πρέπει να μείνει στη θέση της. Δίνεις το "οκ". Ας την να τρέξει και να φέρει πίσω το μπαλάκι. Οταν το φέρει, πρέπει να έρθει πάλι σε θέση "δίπλα" με το μπαλάκι στο στόμα. Λες "κάτσε" και μετά "ας το".

Ετσι και η βόλτα και το παιχνίδι θα έχουν κάποιο σκοπό και μετά σιγά σιγά πάτε και για πάπιες
Τα μισα απ' αυτα τα κανει. Δεν παιζει με τιποτα να της πεταξω το μπαλακι και να μεινει στη θεση της. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα μισα απ' αυτα τα κανει. Δεν παιζει με τιποτα να της πεταξω το μπαλακι και να μεινει στη θεση της. :)
Θέλει εκπαίδευση ;) Απλά την σταματάς και την πας πίσω στη θέση "δίπλα". Θα το καταλάβει γρήγορα! (εδώ ο Κούκης το κατάλαβε που έχει παλούκια)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εργασιακά Λαμπραντορ, δεν ξέρω εαν το παρατηρείτε αλλά... γυαλίζει το μάτι τους, για να τα εκτονώσεις αυτά πρέπει να είσαι και εσύ εργασιακός ...

τα θαυμάζω τέτοια σκυλιά, αλλά δεν τα συνιστώ σε κανέναν στην Ελλάδα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul