Δεν υπάρχει σκύλος που είναι χαρούμενος που το αφεντικό του ΔΕΝ τον θέλει στη φωλιά του. Δεν πιστεύω πως ξέρεις τι θα πει χαρούμενος σκύλος.
Είναι ΑΦΥΣΙΚΟ για τον σκύλο σου να μην τον θέλεις. Δεν το καταλαβαίνει. Συχνά μειώνεται η αυτοπεπίθησή τους σε βαθμό που είναι άχρηστοι για δουλειά.
Όσοι σιχαίνεστε τους σκύλους σας, ΠΕΙΤΕ το! Δεν είναι ντροπή! Πολύ άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα!
Μην μου λέτε πως ο σκύλος είναι καλά πάντως, κι ούτε πως έχετε δεθεί μαζί του κι ιδιαίτερα.
Frank,
Δεν χρειάζεται να τους δω. Ξέρω σκύλους που είχαν τα ΠΑΝΤΑ και το μόνο που τους έλειπε ήταν η φωλιά της οικογένειας (έστω λίγο καθημερινά, να ξέρουν πως είναι δεκτά μέλη της αγέλης).
Μπορεί να σου φαίνονται καλά, αλλά σου υπόσχομαι πως αν τους πάρω θα το ξεπεράσουν σε 7 ημέρες το πολύ. Κι αν έρθεις να τα πάρεις από μένα ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ μαζί σου.
Σε 7 ημέρες θα έχουν την αγέλη που εσύ τους αρνείσαι.
Θα είναι πια πλήρης !
@ Katerina. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα (τον σκύλο σου που προτιμούσε έξω). Κι εγώ έχω σκύλο που προτιμά έξω (και οι δύο προηγούμενοι που είχα το ΙΔΙΟ ήταν!).
Δεν τους απαγόρεψα ποτέ όμως να μπαίνουν μέσα. Και έμπαιναν κάθε μέρα για λίγο (30 λεπτά, 1 ώρα) και έξω πάλι. Αυτό δεν είναι το ίδιο (είναι μάλλον το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που κάνει ο Frank και οι φίλοι του στο χωριό).
Όσο για τα χωριά της Ελλάδος, θα μπορούσα να γράψω ΤΟΜΟΥΣ για τις κοτσάνες που κάνουν οι "γνώστες" εκεί.
Και η πλάκα είναι πως ο Frank θεωρεί εμάς ξερόλες!
Ας είσαστε τουλάχιστον αληθινοί. Μην λέτε άλλα ενώ εννοείτε άλλα. Σιχαίνεσαι τους σκύλους σου;
Δεν μπορείς την τρίχα;
Δεν σε αφήνει η μαμα να τους βάλεις μέσα;
Δεκτό! Μην μου λες εμένα πως το κάνεις για το καλό τους γιατί αν έχεις δίκιο τότε σχεδόν ΟΛΑ τα βιβλία περί εκπαίδευσης, ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτές και ΟΛΟΙ που δουλεύουν με σκύλους κάνουν λάθος!
Αν έχεις δίκιο, τότε είναι σαν να μου λες πως η γη είναι επίπεδη απλά δεν το έχουν καταλάβει οι επιστήμονες!
Ο σκύλος δεν δένεται μαζί σου σωστά αν δεν τον δεχτείς στο σπίτι (έστω ως επισκέπτη!). Αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ είναι που κάνει τα καλύτερα αστυνομικά τμήματα ανά τον κόσμο να δίνουν σκύλο σε μπάτσο/χειριστή ΜΟΝΟ αν θα μπορεί να το παίρνει σπίτι του το βράδυ.
Εσένα δηλαδή δεν θα σου επέτρεπαν να έχεις μπατσόσκυλο αν ήσουν αστυνομικός. Ο σκύλος θα δούλευε πολύ καλύτερα με κάποιον ΑΛΛΟΝ, που δεν τον "σνόμπαρε" και που του έδινε έστω λίγα λεπτά στοργής κάθε βράδυ (ΧΩΡΙΣ να δουλεύει, απλή αγάπη τζάμπα). Με εκείνον θα μιλάγανε με τα μάτια σε λίγους μήνες. Για εκείνον ο σκύλος θα δούλευε πιο καλά, ΚΑΙ πολύ πιο σκληρά (και σε αντίξοες συνθήκες)... και για περισσότερα χρόνια !
Βέβαιο στο δικό σου χωριό μπορεί να ξέρουν καλύτερα...