Βαζω το παρακατω κειμενο κι εδω, οπως το ειχα γραψει, στο θεμα του Καστορα για να πω και τα δικα μου συμπερασματα:
Ανακεφαλαιώνοντας αναφερω ότι ο Κάστωρ ευνουχιστηκε περιπου 4 1/2 ετών αναγκαστικα για ιατρικούς λογους, όπως και του εγινε ουρηθροστομία πραγμα που σημαινει ότι το πουλι του υπαρχει μονο για διακοσμητικούς λόγους και για απολύτως καμια άλλη χρηση.
Εχουν περασει δε 2+ έτη απο την επεμβαση.
Στο δια ταυτα τωρα...
Πριν κανα μηνα συναντηθηκε με ενα θηλυκο που είχε οίστρο. Το μυρισε με ενδιαφερον και ίσως καποια περιέργεια αλλα εμεινε με ένα υφος «κατι μου θυμιζει αυτη η μυρωδια αλλα ρε γαμωτο δεν θυμαμαι τι!»
Απεκτησε μια ταση για χοντροβαρελίαση την οποια διαχειριζομαι επιτυχως με μειωμενη ποσοτητα τροφης. Επίσης τον διακρινει πλεον μια υπεραυξημενη ταση λιχουδιασης.
Εχει αποκτησει δε αυξημενες τασεις γουτσουγουτσίασης μεσα στο σπιτι ενω πριν ήταν πιο ανεξαρτητος.
Το ότι , παρ ότι ειχε και εχει βαρυ γαυγισμα, που και που του ξεφευγουν κατι γαυγισματα σοπράνο, ελεγχεται γιατι μπορει να ειναι και η ιδέα μου, αλλα δεν θυμαμαι παλιότερα να τα έκανε.
Ο γιατρος μου ειχε πει ότι πολύ συντομα επειδη, λόγω ουρηθροστομίας δεν θα τον βολευει, θα κατουραει καθιστος σαν κοριτσι.
Μετα απο 2+ χρονια εξακολουθει να θελει να μαρκαρει το συμπαν, σηκωνει ακομα ψηλότερα το ποδι μπας και καταφερει να στειλει τα ούρα πιο ψηλα και...κατουραει το άλλο! Με αποτελεσμα οταν γυριζουμε στο σπίτι, για να μην μυριζει, του καθαριζω το μ@@νακι (Καλά ε! Του το χει κανει πενταμορφο!) και τα δυο πόδια με διαλυμα μηλοξυδου εν υδατι!
Επίσης έχει σταματησει τελείως να γλυφει το πουλι του, πρακτική που ασκουσε πριν μετά μεγίστης ηδονης και ηχων.
Στα περι συμπεριφορας. Με τους ανθρωπους ισχυει ακριβως τα ίδια με πριν.
Με τα σκυλια, εξακολουθει να ειναι πολύ ευγενης με τα θηλυκα (ισως δεν τρελαινεται τοσο να παιξει μαζί τους όσο άλλοτε) και να κοιταει με μισο ματι τα αρσενικα ενω θελει με την ιδια ένταση να ξυλοφορτώσει τους αναιδεις.
ΟΜΩΣ: Στον δρομο πλεον τα μεγαλοσωμα αρσενικα, οταν συναντώμαστε (σε απόσταση) δεν του δινουν σημασια, ενω αυτος γαυγιζει και ορυεται όπως και πριν με αποτελεσμα αυτο να τον εξαγριώνει περισσοτερο, να φαινομαστε εμεις οι άγριοι και εκεινοι τα καλα παιδια. ( με τους ιδιους όταν συναντιωμαστε παλιότερα, γινοταν χαμός και απ τις δυο πλευρες)
Επίσης ενω πριν, δεν εδινε σημασια στα μικροσωμα αρσενικα, τωρα έχει γινει ελαχιστα ανεκτικος. Μετα απο σκεψη, πιστευω ότι αυτο οφειλεται στο ότι τα αλλα δεν του συμπεριφερονται πλέον με τον προσηκοντα σεβασμό για το φύλο του (που πιστευει ότι ακομα έχει) και αυτο το εξοργιζει αφανταστα.
Σαφως θα προτιμουσα την πρότερη κατασταση.
Προχθες εγινε το εξης συμβαν. Το βραδακι το εβγαλα και καποια στιγμη καταλήξαμε σε σε ένα παρκακι. Εριξα μια ματια, το ειδα ελευθερο σκυλων και γατων και συνεχίσαμε.
Εκει που μαρκαρε έναν φοινικα, εμφανιζεται απο το πουθενα ένα ελευθερο μικροσωμο γυρω στα 10 κιλά που μου φανηκε μεσα στο ημιφως σαν κουταβι (τα κουταβια δεν τα πειραζει), ενω ταυτοχρονως ειδα λιγο πιο πισω το αφεντικο του με το λουρι στο χέρι.
Πριν προλαβω να κανω οτιδηποτε το μικρο του μυρισε το πουλι και μετα προχωρησε προς τα εμπρος και τοτε ο δικος μου αστραπιαια, χωρις εγω να διακρινω καποια προκληση, τον αρπαξε απ το λαιμο και αρχισε να τον παραγουλιαζει σαν χταποδι. Τον επιασα απ το κολάρο και τον τραβηξα προς τα πάνω, αλλα το άλλο εμεινε στο στομα του οντας πλεον στον αέρα, ενω αυτος συνεχιζε να το τιναζει δεξια αριστερα.
Εσφιξα με τα δυο μου χερια το κολαρο με δυναμη πνιγοντας τον σταδιακα και ετσι ανοιξε το στομα και το μικρο επεσε. Ευτυχώς δεν το τραυματισε. Τελικα ήταν αρσενικό τριων ετων.
Παλαιοτερα θα ήταν πολύ πιο ανεκτικός και θα γρυλιζε μπας και συνετιστει ο άλλος, πριν την πεσει!
Παντως πρωτη φορα ειναι που δεν διεκρινα καποια προκληση. Πιθανότατα βεβαια, ο μικρος το δεμας, αφου του μυρισε το πουλι, να του ειπε: «Ρε συ! που'ν τα @@ σου;»
Συνελόντι ειπείν, θα ευχόμουν να μην είχε χρειαστεί να τον ευνουχίσω!