Ααα σορρυ! Δεν πηγε καν το μυαλο μου σε εκεινες. χαχαχαχαο πληθυντικος πηγαινει στις ιστορικες σταυροφοριες. οχι στην κυνοφιλια. αν καταλαβα καλα .
Ακομα κι ετσι. Ψευτικες;
Ααα σορρυ! Δεν πηγε καν το μυαλο μου σε εκεινες. χαχαχαχαο πληθυντικος πηγαινει στις ιστορικες σταυροφοριες. οχι στην κυνοφιλια. αν καταλαβα καλα .
Εδώ μέσα είναι DOG forum. Δεν είναι το vegan forum.Τα παντα ειναι ΦΥΣΗ. Κι εσυ το ιδιο. Τα ζωα που τραβανε το μεγαλυτερο λουκι ομως δεν ειναι τα αγρια αλλα τα εκτρεφομενα, οπως εγραψα...Αυτο ομως το απεφυγες και απαντησες με ενα ξερο "ο σκυλος δεν ειναι φυση". Αυτος ειναι και ο λογος που η ψευτικη (οπως ηταν ολες) σταυροφορια της "κυνοφιλιας" θα αποτυχει επειδη βασιζεται σε ψεματα και ρατσισμο τυπου " το ιερο σκυλακι και τα υπολοιπα παρακατιανα κρεατα με ποδια" που ζουν μεσα στα σκατα τους για να μας ταϊζουν. Εισαι ελευθερη να αποφασισεις τι θα κανεις, αλλα αυτο: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ
Εμμμ....Οκ. Τον ευνούχισα τότε. Του τα κοψα. Γαυγίζει υψίτονα τώρα. Δεν με νοιάζει πως ακούγεται. Με νοιάζει που ο ίδιος ο σκύλος τώρα που είνα δυο @@ ελαφρύτερος, είναι πολύ πιο χαρούμενος και παιχνιδιάρης (παρότι κυνηγάει γάτες), δεν μας επιτίθενται αδέσποτα στο δρόμο, δεν τσακώνεται με άλλα αρσενικά, δεν τρελαίνεται με κάθε θυληκιά που βρεί, δεν μαρκάρει κάθε δυο μέτρα., δεν προσπαθεί να μαμήσει ότι μαξιλάρι υπάρχει στο σπίτι και ένα σωρό άλλα. Οπότε ναι. Τον ευνούχισα. Και δεν το μετανιώνω.Δεν τον στείρωσες, τον ευνούχισες.Στειρώνουμε τα θηλυκά,ευνουχίζουμε τα αρσενικά.
Απλώς το στείρωση ακούγεται καλύτερα από τον ευνουχισμό.
Το αντίθετο το έχω δει, να γίνεται δηλαδή πιο επιθετική. Να μην τσακώνεται ενώ ήταν επιθετική προς τα θηλυκά δεν συμβαίνει εκτός αν η στείρωση είχε γίνει όταν ήταν 6-7 μηνών οπότε και δεν θα ξεκινούσε ποτέ να καυγαδίζει γιατι ουσιαστικά θα ήταν άφυλη. (η στείρωση βέβαια σε τέτοιες ηλικίες δημιουργεί άλλα προβλήματα).Αα τωρα που αναφερθηκε κ αυτο...
Δλδ με την στείρωση δε θα προσπαθει κ η Ηρα να κατακρεουργησει οτι θηλυκό δει?
Η δική μου (η μαύρη της φωτογραφίας, που την στείρωσα και αυτήν όταν ήταν 1,5 έτους κάπου 14 μήνες πριν), δεν έβγαλε ποτέ επιθετικότητα είτε σε θηλυκά είτε σε αρσενικά. Βέβαια ούτε πριν είχε ποτέ επιθετικές τάσεις.Αα τωρα που αναφερθηκε κ αυτο...
Δλδ με την στείρωση δε θα προσπαθει κ η Ηρα να κατακρεουργησει οτι θηλυκό δει?
Καλά κοίτα να δεις την εμπειρία μου σου μεταφέρω όχι γνώση αιώνων! Μπορεί να υπάρχει και αντίθετο παράδειγμα, στο εύχομαι!
Προς στιγμήν μου δημιουργήθηκαν φευγαλέες ελπίδες (οχι οτι το πολυπιστεψα...)
Πιο επιθετικη εε?
Μμμααασσσττααααα...
θα φαω καλα
Άστα, εκτός από τα δικά μου ταίζω και δυο αδέσποτα. είχα κάνει και σχεικό θέμα στο φόρουμ για δαύτα. Το ένα απο τα δυο είναι θηλυκό στειρωμένο από το κυνοκομείο (επανένταξη). Το άλλο όμως είναι αρσενικό και "ολόκληρο". Ο Μούργος. Πριν κάνα μήνα τον χάσαμε από κάτω τον Μούργο. Εξαφανίστηκε. Το είχε ξανακάνει, έλεγα βρήκε καμιά θηλυκιά και κάνει καντάδες. Πόσο αφελής ήμουν. Ένα πρωί φεύγοντας για δουλειά τον βρήκα κάτω. Είχε επιστρέψει και ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος. Το μισό αυτί του έλειπε, δαγκώματα παντού, μέχρι και στο πέος του. Ευτυχώς που ήξερα δυο κοπέλες που μένουν στη γειτονιά και είναι μέλη τοπικής φιλοζωικής . Τις ενημέρωσα και τον πήγαν μετά από μισή ώρα στον κτηνίατρο. Εκείνη την μέρα ανακαλύψαμε επίσης ότι είχε λεισμάνια. Τέλος πάντων. Μπορεί και να ήταν σύμπτωση αλλά πιστεύω ότι αν ήταν στειρωμένος δεν θα έφτανε σ' αυτό το σημείο. Τώρα περιμένουμε να γίνει καλύτερα (με ζιλαπούρ και αντιβιώσεις) και μετά θα τον στειρώσουμε ή ευνουχίσουμε, όποια λέξη προτιμάει κανείς.Η δικιά μου που στειρωθηκε 8,5 μηνών (μετα το πρωτο οίστρο και σχετικά νωρίς,γιατί έγινε χειρουργείο αφαίρεσης όγκου οπότε προτίμησα να γίνουν κ τα δυο από το να έχουμε δύο φορές νάρκωση και μαχαίρι) δεν παχυνε ποτέ, δεν έγινε επιθετική ποτέ,δεν άλλαξε τίποτα πανω της ποτέ....Όσο τρελοκουταβο ηταν πριν τόσο τρελοσκυλο ειναι ακόμα....το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι περάσαμε κάπως αναίμακτα και ευκολα την εφηβεία αλλά και πάλι δεν ξέρω αν ευθύνεται η στείρωση γιατί γενικά ειναι ενα εύκολο σκυλί.... Η μόνη δύσκολη περίοδος που περάσαμε μαζί της ήταν η μια κ μοναδική περίοδος που πέρασε....είχα ένα κουτάβι 5 μηνών (αδιαθετησε πολύ νωρίς) να κλαίει, να γαυγίζει να ειναι μεσα στα νευρα και τη τσίτα για 20 μέρες κ να μην μπορώ να βγω από το σπίτι γιατί η τοπική μας αγέλη στεγαζόταν από κάτω...κ είχαν καυγάδες μέχρι αιμα για πάρτη μας...
Εννοείς πώς έπαθε πυόμητρα τόσο μικρή; Συμβαίνει. Μου έτυχε σε γάτα.Αυτο παλι πως εγινε?
Χμμμ....Τότε όμως η αλλαγή συμπεριφοράς οφείλεται στην στείρωση ή στην ωρίμανση;Πως λετε δεν αλλαξε ο χαρακτηρας σε σκυλια που στειρωθηκαν πριν ωριμασουν;
Το συμπερασμα ειναι οτι ολα μπορουν να συμβουν. Και λογικο ειναι αφου μιλαμε για ορμονες.
Γινεται. Το επαθε αμεσως μετα την πρωτη της περιοδο. Εβλεπα πως δεν τελιωναν οι εκκρισεις μετα και αυτο με θορυβισε. Μια χαρα γινεται...Αυτο παλι πως εγινε?
Εγώ θα πρόσθετα και την ωρίμανση του κάθε σκύλου ή σκύλας ή γενικά την μετάβασή του από μια ηλικιακή περίοδο στην άλλη.Οσο για τις μεταβολες στο χαρακτηρα που καποιες φορες παρατηρουνται μπορει να οφειλονται σε πολλους παραγοντες, καποιος λαθος χειρισμος, ενα εξωτερικο ερεθισμα κτλ.
Στείρωση υπάρχει και χημική.Το κόψιμο των όρχεων όμως είναι ευνουχισμός.Εμμμ....Οκ. Τον ευνούχισα τότε. Του τα κοψα. Γαυγίζει υψίτονα τώρα. Δεν με νοιάζει πως ακούγεται. Με νοιάζει που ο ίδιος ο σκύλος τώρα που είνα δυο @@ ελαφρύτερος, είναι πολύ πιο χαρούμενος και παιχνιδιάρης (παρότι κυνηγάει γάτες), δεν μας επιτίθενται αδέσποτα στο δρόμο, δεν τσακώνεται με άλλα αρσενικά, δεν τρελαίνεται με κάθε θυληκιά που βρεί, δεν μαρκάρει κάθε δυο μέτρα., δεν προσπαθεί να μαμήσει ότι μαξιλάρι υπάρχει στο σπίτι και ένα σωρό άλλα. Οπότε ναι. Τον ευνούχισα. Και δεν το μετανιώνω.
Παρεπιπτόντως από τον Μπαμπινιώτη: "στείρωση: η επέμβαση που εκτελείται στον άνδρα ή στην γυναίκα, καθώς και σε ζώα, για να τους καταστήσει στείρους. Επίσης στειροποίηση." Οπότε και γραμματικά, είσαι λάθος.