Τροφή για κουτάβι

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Διαβαζοντας το φορουμ, αναζητησα και εδω και μια εβδομαδα δινω στον κουταβο τα Lifestages Puppy Chicken Techni-Cal. Ντρεπομαι να πω οτι πιο πριν δεν ηξερα καλυτερα και εδινα Hills :?

Διαβαζα ομως οτι οι καλυτερες τροφες αφομοιωνονται καλυτερα απο τον οργανισμο και εχει ως αποτελεσμα λιγοτερα περιτωματα.
Το θεμα ειναι οτι ο Μαρκο, απο τοτε που αλλαξε σε Techni-Cal οχι μονο δεν εχω δει μειωση αλλα ισως να κανει και περισσοτερη ποσοτητα. Μηπως αυτο ειναι αποτελεσμα απλα της αλλαγης - αρα και κατι προσωρινο - ή λεει αυτο κατι για την ποιοτητα της τροφης ?

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
δεν θυμαμαι την μαρκα τωρα,αλλα θυμαμαι οτι εδωσα 10,50 για 2 κιλα.
βεβαια το βραδυ που του εβαλα τροφη ,μιση καινουρια μιση παλια
το βραδυ ενω εκανε κακακια στις 3 το πρωι,με ξυπνησε ξανα στις 5 που εκανε
εμετουλη,σφιχτο ,χωρις πολλα υγρα,σαν κεφτεδακι ενα πραγμα... :roll:
και φυσικα σημερα στη δουλεια σερνομαι... :)

μολις γυρισω θα δω τα συστατικα...

νουτρο ειναι αποτι θυμαμαι καλυτερα τωρα σιγουρα με αρνι μεσα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
mourgakos said:
ειναι τελικα θεμα γουστου μας η διατροφη του σκυλου?
.
Οχι ακριβος.
θα ελεγα οτι ειναι θεμα ενιμεροσης, διαθεσης και οποσδηποτε και δυνατοτητων.

Καπιος με μεγαλοσωμο σκυλο- με λιγο χρονο και χωρις καταψυξη δεν ειναι και ευκολα να κανει BARF πχ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολύ καλά έκανες και πείρες μικρή συσκευασία το ίδιο θα κάνω και εγώ να δω πώς θα πάει το κουτάβι και ανάλογα θα προχωρήσω

psaras, ΜΗΝ αλλάζεις τροφή στο κουτάβι, και ειδικά στο rott, είναι πολύ ευαίσθητα με το γαστρεντερολογικό ... αποφάσισε τώρα και αλλαγή αν θες μετά τους 6 μήνες, αλλαγές να κάνεις ανά 3μηνο ... θα μας έρθεις σε καμία έκθεση?? βαριά σκύλα φαίνεται η μικρή ... rottweiler με τα όλα του ... :wink:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Γεια σου Denis ,
σίγουρα δεν έχω σκοπό να αλλάζω συχνά τροφή επειδή όμως μένοντας κάμποσο καιρό χωρίς σκυλί έμεινα λίγο πίσω πρέπει να αρχίσω ξανά δοκιμές για το καλύτερο δυνατόν !
Σχετικά με την Μπέμπα μου φαίνετε ότι την καλοταΐζουν 6 εβδομάδων ήταν 6 κιλά τώρα 7 εβδομάδων 7 κιλά .
αν όλα πάνε καλά την άλλη εβδομάδα θα είναι μαζί μου ..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
7 εβδομάδων 7 κιλά
!! πάρε first choice ... κρατάει τα rott σε λογικά επίπεδα ... μάλλον θα το χρειαστείς ... :lol:
δοκιμές όχι πάνω στον σκύλο ... στη θεωρία καλύτερα ... όλες οι τροφές πάνω κάτω το ίδιο θα είναι, δεν θα καταστρέψει το κουτάβι η μία, ενώ κάποια άλλη θα του δώσει φτερά! (οι καλές)

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
τελικα ειναι nutro με 27% πρωτεινες και 13 % λιπαρα.
δεν εχει καθολου καλαμποκι μεσα ,εχει ρυζι.
βεβαια στο σαιτ με τις τροφες 2 αστερων 7 σελιδα,δεν υπαρχει η συγκεγκριμενη συσκευασια ουτε με τα ιδια χαρακτηριστικα.
τωρα που το κοκερ ειναι 2 μηνων,ποσο να το ταιζω?
ο βετ μου ειπε αστο να τρωει οσο θελει,αλλα αυτη ειναι λαιμαργη
και την αλλη φορα εφαγε τοσο που κοντεψε να σκασει
(χωρις υπερβολες).εχω τη μεζουρα της hils ,της βαζω μεχρι το 50
για το παππυ και το χωριζω σε 2 γευματα,αλλα μου φαινεται λιγο..
και αυτη πειναει συνεχεια... :cry:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την έδινα και εγώ στο σκυλί μου όταν ήταν κουτάβι, μετά από παρότρυνση του κτηνίατρου. Νόμιζα ότι ήταν καλή… :(

Έχω κάνει πολλά λάθη στην διατροφή του σκύλου μου και γι’ αυτό τώρα προσπαθώ να πείσω όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να κάνει κάτι παραπάνω για το δικό του σκύλο και να μην επαναλάβει τα δικά μου λάθη, να διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά της ξηρής τροφής που ταΐζει το σκυλί του.
Διάβασε καλά τα συστατικά και διαπίστωσε γιατί δεν πρέπει να δίνεις στο κουτάβι σου την τροφή αυτή.

Κάτι άλλο που δεν αναφέρουν τα review για την Nutro, είναι τα πάρα πολλά περιττώματα (δείγμα κακής απορρόφησης της τροφής) και η έντονη μυρωδιά του κουταβιού. Μιλάμε για ΦΟΒΕΡΗ «σκυλίλα»…

Όσο για την ημερήσια ποσότητα που πρεπει να τρώει το κουταβί, υπάρχει σχετικός πίνακας επάνω στο σακί.

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
ροτι ,πως να το διαπιστωσω μιας και ειμαι νεοπας σε αυτη την κατηγορια?
ειδα οτι δεν εχει καλαμποκι ,εχει ρυζι,αρνι κλπ,δεν τα θυμαμαι ολα τωρα ,ειμαι στη δουλεια.σκεφτηκα ,ειναι καλη...συγκρινομενη με αλλες...
οντως τα περιττωματα της ειναι διαφορετικα,πιο μαλακα ,και με πιο
πολυ ογκο.συγκρινομενη με την τροφη που εδινε ο πετ σας που κανει
σε λιανικη 1,8 ευρο και πηρα λιγη ισα ισα μην αλλαξω αποτομα την τροφη της...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Άλλο «σκυλίλα» (έτσι κι αλλιώς «σκυλίλα» θα μυρίζει ο σκύλος, τι θα μυρίζει? Άνθη λεμονιάς? :lol: ) και άλλο ΦΟΒΕΡΗ «σκυλίλα» (βρωμάει όλο το σπίτι συνεχεία, όσο και αν αφήνεις ανοικτες πόρτες, μπαλκονόπορτες, παράθυρα κτλ)!
Εμείς τον περασμένο χειμώνα πλευριτώσαμε! :evil:

Με την Nutro πάντως δεινοπαθήσαμε και εμείς (διότι εκτός την απίστευτη «σκυλίλα», είχαμε και απίστευτους «αερισμούς») και ο οργανισμός του σκύλου…

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Psara, με τα Techni-Cal ειδαμε μεγαλη διαφορα στην 'σκυλιλα' σε σχεση με τα Hills. Τωρα δεν μυριζει σχεδον τιποτα ενω πριν ειχε φασει σε σημειο να πλενω το κλουβακι του καθημερινα γιατι....πιφφ!

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Μπορώ να σου πω για την Acana adult large breed και για την premium adult.Κανένα πρόβλημα.Τρίχωμα απλά τέλειο , κενώσεις άψογες.Προς το παρόν δεν χρειάζεσαι αυτους τους τύπους αλλά στο μέλλον μπορεί να δοκιμάσεις.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
εμεις την έχουμε την σκύλα στο σπίτι κοντα 3 μήνες,να αερίζεται δεν την είχαμε ακούσει ποτε-ούτε μυρίσει :D -μόλις της δώσαμε Τechnical άστα να πάνε.....επίσης την έχουμε καθημερινά στο μαγαζί,το φαντάζεστε ντροπη να βρωμάει το μαγαζί και κοιτάει ο πελάτης με βλέμμα απλανές και να αναρωτιέται,ποιος την αμόλησε τώρα?

τελικά όσες γνώμες καλές ή κακές ακούσεις για μια τροφή το σημαντικότερο είναι πώς θα ταιριάξει η συγκεκριμένη τροφη στον οργανισμό του την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του.Λένε να μην αλλάζεις τροφή συχνά,εντάξει σωστό αλλά αν βλέπω πως κάνει κακά του εκατό φορές την ημέρα(βλ.NUTRO)να μην την αλλάξω?ή αν αερίζεται συνέχεια να συνεχίζω να την δίνω και να προμηθευτούμε μάσκες οξυγόνου?Μπορεί να πάρεις την πιο ακριβή και την πιο καλή και πάλι ο σκύλος να ''βολεύεται'' με την πιο φθηνή(εννοώ να ταιριάζει στον οργανισμό του και να τον βλέπεις να αναπτυσσεται μια χαρα)ενώ η ακριβή και ''καλή'' να τον πειράζει,τι θα κάνεις θα συνεχίζεις να του την δίνεις?