Τροφή για κουτάβι

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
Δεν βλέπω πουθενά το νούμερο που αναφέρεις
Αυτό είναι δικό μου συμπέρασμα, βασισμένο στον κανόνα του 25% της FDA.
http://www.fda.gov/cvm/petlabel.htm
Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται η περιεκτικότητα σε κρεαταλευρο να είναι αυτή που αναφέρει η championpetfoods.

Στο review, mου έκανε εντύπωση αυτό:
“We appreciate the inclusion of a range of vegetable ingredients in the food, but retain concerns about its low apparent meat content.”

Για αυτό σε ρώτησα εάν το έχεις ψάξει και αν έχεις κάποιο συμπληρωματικό στοιχείο. Για να καταφέρουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλές συμπέρασμα. :)

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το θέμα είναι ότι ακόμα και εάν διαβάζουμε πάνω στις ετικέτες τις ιδανικές ποσότητες, έχει αποδειχτεί ότι πάμπολλες είναι παραπλανητικές .
Πολλές από τις τροφές που πωλούνται ως κατάλληλες για μεγαλόσωμα κουτάβια περιέχουν υπερβολικά επίπεδα από τις θρεπτικές ουσίες που ανέφερα αρχικά .
Ελάχιστες είναι οι τροφές που προσφέρουν τα ιδανικά επίπεδα …

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όχι δεν το έχω ψάξει.

το θεωρώ δεδομένο ότι είναι έτσι αφού η τροφή παρασκευάζετε στην Αμερική (Ηπειρο) και εκεί οι ελέγχοι είναι αυστηρότατοι.

στην σελίδα που αναφέρεις γράφει

The "25%" or "dinner" rule applies to many canned and dry products. If the named ingredients comprise at least 25% of the product (not counting the water for processing), but less than 95%

πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 25%

Όντως το review γράφει ότι λες (δεν είπε κανένας το αντίθετο) αλλά η παρατήρηση μου ήταν και είναι στο

ο κωδικός αυτός έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κρέας (κάτω από 25%)

που έγραψες

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Το θέμα είναι ότι ακόμα και εάν διαβάζουμε πάνω στις ετικέτες τις ιδανικές ποσότητες, έχει αποδειχτεί ότι πάμπολλες είναι παραπλανητικές
η απάντηση σου είναι

το θεωρώ δεδομένο ότι είναι έτσι αφού η τροφή παρασκευάζετε στην Αμερική (Ηπειρο) και εκεί οι ελέγχοι είναι αυστηρότατοι

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εκτός αυτού-όλες οι τροφές λίγο πολύ έχουμε πει έχουν κάτι ακατάλληλο-είναι ακατάλληλη για κουτάβι
και για να απαντήσω και στην ερώτηση που έγινε

ναι είναι ακατάλληλη για κουτάβι.

μικρή περιεκτικότητα σε πρωτείνη (αναλόγος της φυλής η ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρωτείνη για κουτάβι πρέπει να είναι από 25% για μεγαλόσωμο εώς και 30% για μικρόσωμη φυλή)

επίσης. εκτός του ποσοστού πρωτείνης πρέπει να υπολογίσεις και τι ποσοστό % ΑΦΟΜΙΩΝΕΤΕ από τον οργανισμό.
δεδομένο ότι το κοτόπουλο έχει μεγαλύτερη - καλύτερη πεπτικότητα από τα άλλα κρέατα (αρνιού συμπεριλαμβανομένου) ο οργανισμός θα πάρει περισσότερη πρωτείνη από το κοτόπουλο παρά από άλλα κρεάτα

μικρή περιεκτικότητα σε λίπος
(πάλι αναλόγως τη φυλή από 14% για τα μεγαλόσωμα εώς και 20% για τα μικρόσωμα)
τα κουτάβια όταν αναπτύσοντε έχουν ανάγκη από περισσότερα λιπαρά - θερμίδες από τα ενήλικα (όσοι έχουν μωρά και τρώνε τις κρέμες που μένουν ξέρουν ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

και το σημαντικότερο

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αναλογία ασβεστίου - φώσφορου

αυτά που είπα ισχύουν φυσικά μόνο για κουτάβι.

εγώ προσωπικά την δίνω σε ένα σκύλο μου για παραπάνω από 6 μήνες

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Μόλις έλαβα ένα μειλ από την εκτροφέα του πατέρα της Μάγιας που ζει στο Βέλγιο και εκτρέφει μπουλ τερριέ για πολλά χρόνια.Μου είπε πως ΠΟΤΕ δεν έχει δώσει στα σκυλιά της ξηρά τροφή :( και δεν πρόκειται να δώσει,μου έδωσε δε ένα διαιτολόγιο εντελώς άσχετο με όλα όσα είχα κατά νου :? .το οποίο εφαρμόζει στα κουτάβια της μέχρι 8-9 μηνών.Για παράδειγμα για πρωινό τους δίνει ένα γεμάτο μπωλ με γάλα και δημητριακά για παιδιά :shock: και για βραδυνο γάλα με μπισκότα και ένα σάντουιτς με ωμό κρέας και τυρί και ψωμί φυσικά,καθημερινά επίσης τρώνε μακαρόνια και 300 γρ τυρι.Τι να πεις?Αν ρωτήσεις εκατό ανθρώπους θα ακούσεις εκατό διαφορετικές γνώμες. :roll:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όταν βρούμε το καλύτερο ποιοτικά φαγητό για το κουτάβι μας με τις ιδανικές ποσότητες σε ασβέστιο ,πρότεινες θερμίδες και όλα τα άλλα έχουμε μπροστά μας μετά άλλο ένα σημαντικό να ρυθμίσουμε και αυτό δεν είναι άλλο από την ποσότητα που πρέπει να δίνουμε ημερήσιος και που για τα κουτάβια το ιδανικό είναι να δίνεται σε 3 δόσεις την ημέρα.
Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί το κουτάβι μας τρώγοντας περισσότερο από το κανονικό να στείλει περίπατο όλη μας την προσπάθεια λαμβάνοντας όλες τις θρεπτικές υπερβολές που θέλαμε να αποφύγουμε.
Θα μου πείτε ότι στην συσκευασία αναγράφετε η ποσότητα ανά ηλικία κιλά … όμως δεν νομίζω ότι αυτό που μας δίνουν σαν ιδανικό είναι πάντα το σωστό , θέλει και πάλη ψάξιμο και σίγουρα υπάρχει τρόπος να το βρούμε μόνοι μας …
Δεν νομίζω να μπέρδεψα ακόμα περισσότερο κάποιους :D :D :D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
psaras said:
Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όταν βρούμε το καλύτερο ποιοτικά φαγητό για το κουτάβι μας με τις ιδανικές ποσότητες σε ασβέστιο ,πρότεινες θερμίδες και όλα τα άλλα έχουμε μπροστά μας μετά άλλο ένα σημαντικό να ρυθμίσουμε και αυτό δεν είναι άλλο από την ποσότητα που πρέπει να δίνουμε ημερήσιος και που για τα κουτάβια το ιδανικό είναι να δίνεται σε 3 δόσεις την ημέρα.
Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί το κουτάβι μας τρώγοντας περισσότερο από το κανονικό να στείλει περίπατο όλη μας την προσπάθεια λαμβάνοντας όλες τις θρεπτικές υπερβολές που θέλαμε να αποφύγουμε.
Θα μου πείτε ότι στην συσκευασία αναγράφετε η ποσότητα ανά ηλικία κιλά … όμως δεν νομίζω ότι αυτό που μας δίνουν σαν ιδανικό είναι πάντα το σωστό , θέλει και πάλη ψάξιμο και σίγουρα υπάρχει τρόπος να το βρούμε μόνοι μας …
Δεν νομίζω να μπέρδεψα ακόμα περισσότερο κάποιους :D :D :D

Παντος αν εχεις ορεξη ψαξε λιγο κατω απο την ονομασια " Juliette De Barclay Levy"!
Εχει βγαλει ενα πολυ πετυχημενο και δοκιμασμενο διαιτολογιο για κουταβια. Υγεινη διατροφη για σκυλους.
Ξερω αρκετοθς που εχουν μεγαλοσει τα κουταβια τους με αυτο το προγραμμα- με μεγαλη επιτιχια!!

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Παιδιά την Mera dog Junior την ξέρεται ? την έχει δώσει κάποιος στον σκύλο του ??
Είναι Γερμανική εταιρία με πολύ καλά σχόλια έξω και καλές τιμές

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
keyman said:
Για παράδειγμα για πρωινό τους δίνει ένα γεμάτο μπωλ με γάλα και δημητριακά για παιδιά :shock: και για βραδυνο γάλα με μπισκότα και ένα σάντουιτς με ωμό κρέας και τυρί και ψωμί φυσικά,καθημερινά επίσης τρώνε μακαρόνια και 300 γρ τυρι.Τι να πεις?Αν ρωτήσεις εκατό ανθρώπους θα ακούσεις εκατό διαφορετικές γνώμες. :roll:
Τι τους δίνει λέει??? :shock: Ειδικά από εκτροφέα δεν περίμενα κάτι τέτοιο για να πω την αλήθεια... :roll:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Keyman μήπως γυναίκα είναι χορτοφάγος και προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία της στα σκυλιά :wink: Κρέας κρέας κρέας θέλουνε να φάνε τα σκυλιά, όχι τυράκια, μπισκοτάκια και γαλατάκι.
Psara δεν ξέρω την τροφή που αναφέρεις, ο εκτροφέας πρέπει να σε βοηθήσει σχετικά με την διατροφή του κουταβιού σου.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
μα δεν είπα πως δεν τους δίνει ωμό κρέας ,και φυσικά τους δίνει :) Μου είπε πως πρέπει να τρώει 300 γρ ωμο κρέας της επιλογής μας την ημέρα,αλλα τα υπόλοιπα για τα δημητριακά και το ψωμι είναι που έκαναν εντύπωση.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
psaras said:
Τελικά την εταιρία Mera dog δεν την ξέρη κανείς ??
Εγω την ξερω!
Δεν ειναι και οτι καλυτερο!
Παντα σαν πρωτο συστατικο δημητριακα- συνηθος καλαμποκι. Αλλα τα σπλιταρουν στιν αναφορα ετσι οστε να ακουγεται οτι το κοτοπουλοαλεβρο να ειναι το πρωτο!
Άλεβρα απο κρεας κοτοπουλου (οχι απο ολοκληρα κοτοπουλα, με φτερα κλπ. τουλαχιστον) τουλαχιστον.

Γενικος ειναι αλλη μια μετρια με κακια τροφη για τον σαρκοφαγο σκυλο,επειδη οι προτεινες που περιεχει προερχονται κυριος απο φυτικες πηγες.

για οσους ξερουν γερμανικα εδω και η λιστα συστατικων του Mera Dog Junior
Zusammensetzung: Geflügelfleischmehl, Mais, Reis, Maismehl, Geflügelfett, Griebenmehl, Rübentrockenschnitzel, Leinsamen, Sonnenblumenöl, Trockenei, Bierhefe, Geflügelhydrolysat, Fischöl, Calciumcarbonat, Natriumchlorid, DL-Methionin Fructo-Oligo-Saccharide, Muschelfleischpulver, Monocalciumphosphat
Τα κοκκινα ειναι τα "κακα" στοιχια- δεν μενουν και πολλα καλα.. :cry:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Όταν αναλογιστούμε ότι δεν είμαστε σίγουροι ούτε για τον εαυτόν μας τι ποιότητα τροφών καταναλώνουμε είναι εύκολο να καταλάβουμε οι είναι σχεδόν αδύνατον να βρούμε το καλύτερο για τα αγαπημένα μας ζώα … πάραυτα προσπαθούμε !!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
psaras said:
Όταν αναλογιστούμε ότι δεν είμαστε σίγουροι ούτε για τον εαυτόν μας τι ποιότητα τροφών καταναλώνουμε είναι εύκολο να καταλάβουμε οι είναι σχεδόν αδύνατον να βρούμε το καλύτερο για τα αγαπημένα μας ζώα … πάραυτα προσπαθούμε !!
Εχεις δικιο σε αυτο. Με τοσα φαρμακα και φυτοφαρμακα, ριπανση τοθ περιβαλλοντος, γονιδιακες μεταλαξεις- δεν ξερουμε πια τι τρωμε!
Αλλα απο το να παρουμε ετοιμες τροφες σε κονσερβες η φακελακια (Knorr Soupes και τετια) μπορουμε να μαγιρευουμε με φρεσκα προιοντα. Και μαλλον καλυτερα θα ειναι για την υγεια μας.
Το ιδιο ισχειει και για τα σκυλια μας.
Δεν ειναι δυνατον να ειναι τα μονα πλασματα στον κοσμο για τα οιοια ειναι πιο υγεινες οι τυποποιμενες τροφες.