Τροφή για κουτάβι

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Σίγουρα είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο μας αφού εμείς επιλέξουμε ότι καλύτερο για αυτόν , επειδή όμως δεν έχουμε πάντα τον χρόνο να το κάνουμε αυτό και κατ ανάγκη θα πρέπει να πάμε σε ξηρή τροφή Αναζητάμε την καλύτερη δυνατόν για το σκυλί μας .

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Πάντως εδώ που τα λέμε νομίζω πως δεν έχουμε και πάρα πολλές επιλογές.Εννοώ πως υπάρχουν κι άλλες ''καλές'' ξηρές τροφές που δυστυχώς δεν εισάγονται στην Ελλάδα :(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
Πάντως εδώ που τα λέμε νομίζω πως δεν έχουμε και πάρα πολλές επιλογές.Εννοώ πως υπάρχουν κι άλλες ''καλές'' ξηρές τροφές που δυστυχώς δεν εισάγονται στην Ελλάδα :(
Ετσι ειναι!

Σίγουρα είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο μας αφού εμείς επιλέξουμε ότι καλύτερο για αυτόν , επειδή όμως δεν έχουμε πάντα τον χρόνο να το κάνουμε αυτό
Ναι, συμφωνω και σε αυτο!
Αλλα δεν ειναι και αναγκη να μαγηρευει κανεις!!
Αυτο με το μαγηρεμα με φρεσκα προιοντα το εννοουσα πιο πολυ για εμας, τους ανθρωπους.
Στον σκυλο μου δεν μαγειρευω! Σχεδων 5 χρονια τωρα διατρεφεται αποκλειστηκα με ωμη διατροφη.

Αλλα ακομα και αν θες να μαγηρευεις για τον σκυλο σου υπαρχει λυση:
Φτιαχνεις πιο μεγαλες ποσοτητες (μια φορα την εβδομαδα ας πουμε) και τις καταψυχεις σε μεριδες για καθε μερα.
Και ετσι ειναι δυνατον να εχεις παντα τροφη και ο καθημερινος χρονος για την προετοιμασια των γευματων δεν ειναι περισσοτερος απο το να του βαζεις ξερη τροφη στο πιατο του.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
καλο μήνα επίσης και από μας :)
Τελικά αυτο είναι μια καλή λύση(συνδυασμός και των δυο)όποτε έχεις όρεξη και χρόνο μαγειρεύεις ή πας και ψωνίζεις για ωμά αλλά αν δεν προλαβαίνεις δεν αγχώνεσαι κιόλας,έχεις μια ξηρά,ανοίγεις το σακί και δίνεις... :D Μιλάω τώρα για συνθήκες ζωής όπως οι δικές μας(όλη μέρα δουλειά-λίγος χρόνος για ψώνια,καλά για μαγείρεμα δεν το συζητώ).Εξάλλου μου φαίνεται κάπως να δίνουμε μαγειρευτό στο σκυλί κάθε μέρα ενω εμείς τρώμε κάθε μέρα έξω :D Μήπως να φτιάχνουν τα εστιατόρια και τα delivery φαγητό για σκύλους? :idea: ''Και μια μερίδα φτερουγες κοτόπουλου ωμές με λίγα συκωτάκια....παρακαλώ''DOG AND CAT BARF DELIVERY.... :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τελικά αυτο είναι μια καλή λύση(συνδυασμός και των δυο)όποτε έχεις όρεξη και χρόνο μαγειρεύεις ή πας και ψωνίζεις για ωμά αλλά αν δεν προλαβαίνεις δεν αγχώνεσαι κιόλας,έχεις μια ξηρά,ανοίγεις το σακί και δίνεις...
Σαν σκεψη καλο ειναι!
ΑΛΛΑ : Πρσωπικα ξερω παρα πολλα σκυλια, τα οποια, ετσι και εχουν γνωρισει αλλη τροφη εκτος απο την ξερη- δεν την ξανααγγιζουν!
Συμπερλαμβανομενη και η δικαι μου σκυλα!

Εγω εχω και γατες, οι οποιες εχουν παντα ξερη τροφη στα μπολακια τους (αλλιος χαλαει τον κοσμο ο πειναλας, Junk Food Junkie- γατος μου) που ειναι στο πατωμα στην κουζινα! Οσο και να πειναει η σκυλα-δεν παει να φαει απο κει!
Δεν το θεωρει φαγητο! ( τα πρωτα χρονια της ζωης της αυτα ετρωγε, αλλα μονο με το ζορι).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
psaras said:
Ευτυχώς που δεν πάει διότι η τροφή για γάτες δεν είναι καθόλου καλή για τα σκυλιά
Το ξερω!
Αλλα ουτε ξερη σκυλοτροφη δεν αγγιζει!
Στις διακοπες ειχαμε επισκεπτι τον Ρομαν απο το βελγιο!
Μαζι με τις κροκεττες του!!
Οι κροκεττες εμεναν εκει- στο μπολακι και τα τρωγανε τα μυρμυγια και οι αδεσποτες γατες- ο Ρομαν ειχε ανακαλυψει τα ομα και δεν ελεγε να φαει την ξερη τροφη του με κανεναν τροπο.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
FrenchieFan said:
Στις διακοπες ειχαμε επισκεπτι τον Ρομαν απο το βελγιο!
Μαζι με τις κροκεττες του!!
Οι κροκεττες εμεναν εκει- στο μπολακι και τα τρωγανε τα μυρμυγια και οι αδεσποτες γατες- ο Ρομαν ειχε ανακαλυψει τα ομα και δεν ελεγε να φαει την ξερη τροφη του με κανεναν τροπο.
τους καταστρέψατε τους ανθρώπους :mrgreen: ξανάφαγε το ζωντανο ξηρά ή είναι μόνο με φιλετάκια?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
τους καταστρέψατε τους ανθρώπους :mrgreen: ξανάφαγε το ζωντανο ξηρά ή είναι μόνο με φιλετάκια?
Επιτελους με αυτο πειστηκε και ο Μπαμπας του Ρομαν, οτι ο σκυλος του πρεπει να αλλαξει διατροφη. ΔΕΝ ξαναφαγε ξερη και δεν την τροει μεχρι τωρα.
Σημερα δεν τρωει φιλετακια- αλλα BARF! Στο Βελγιο (οσο και στην Γερμανια, Ολλανδια) ειναι στην καλη θεση να αγοραζουν και "ετοιμο προς χρηση" BARF. Δηλ. κιμαδες/κομματια κρεατος απο διαφορα ειδη ζωων- αναμειγμενα με λαχανικα και με η χωρις δημητριακα, καταψυγμενα σε μεριδες.
Και ετσι το μονο που χρειαζεται ο επιδοξος Barfer ειναι να εχει χωρο στην καταψυκση, απο την οπια βγαζει καθε μερα την μεριδα του σκυλου και την ξεπαγωνει!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
FrenchieFan said:
keyman said:
Επιτελους με αυτο πειστηκε και ο Μπαμπας του Ρομαν, οτι ο σκυλος του πρεπει να αλλαξει διατροφη. ΔΕΝ ξαναφαγε ξερη και δεν την τροει μεχρι τωρα.
Σημερα δεν τρωει φιλετακια- αλλα BARF! Στο Βελγιο (οσο και στην Γερμανια, Ολλανδια) ειναι στην καλη θεση να αγοραζουν και "ετοιμο προς χρηση" BARF. Δηλ. κιμαδες/κομματια κρεατος απο διαφορα ειδη ζωων- αναμειγμενα με λαχανικα και με η χωρις δημητριακα, καταψυγμενα σε μεριδες.
Και ετσι το μονο που χρειαζεται ο επιδοξος Barfer ειναι να εχει χωρο στην καταψυκση, απο την οπια βγαζει καθε μερα την μεριδα του σκυλου και την ξεπαγωνει!
ελα ρε,ΖΗΛΕΥΩ :evil:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Στο Βελγιο (οσο και στην Γερμανια, Ολλανδια) ειναι στην καλη θεση να αγοραζουν και "ετοιμο προς χρηση" BARF.
FrenchieFan, ξέχασες να προσθέσεις ότι το πακέτο Barf σε πολλές περιπτώσεις παραγγέλνεις και σου το φέρνουν στην πόρτα (σαν delivery), ούτε καν πας στο μαγαζί :) .

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
:roll: εμενα μου ειπαν μονο ξηρη τροφη να δινω....
ουτε κονσερβα ,ουτε μαγειρευτα...ουτε τιποτα αλλο....
σκετη ξηρη....... :roll:

????????????

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
ειναι καλο αυτο ομως για το σκυλο??

και αν μεγαλωσει ,δια ροπαλου λενε απαγορευοντε κοκκαλα απο μπριζολες
κλπ.

στο προηγουμενο σκυλι μου εκανα ακριβως τα αντιθετα αποτι μου λενε τωρα...

και μαγειρευτα ξεχωριστα για το σκυλο,και κοκκαλα ,
και κονσερβες...

τωρα εχω μπερδευτει..... :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
magi said:
Στο Βελγιο (οσο και στην Γερμανια, Ολλανδια) ειναι στην καλη θεση να αγοραζουν και "ετοιμο προς χρηση" BARF.
FrenchieFan, ξέχασες να προσθέσεις ότι το πακέτο Barf σε πολλές περιπτώσεις παραγγέλνεις και σου το φέρνουν στην πόρτα (σαν delivery), ούτε καν πας στο μαγαζί :) .
Ετσι ειναι!

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
magi said:
Mourgako, προφανώς για την ξηρά τροφή σε συμβούλεψε ο κτηνίατρος για να σου πουλήσει κανένα σάκο από τα ράφια του.
Για τα κόκαλα λέγαμε εδώ:
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=948
το ειδα λιγο πιο πριν..εχω κατσει και διαβαζω απο το πρωι....
ειναι τελικα θεμα γουστου μας η διατροφη του σκυλου?

οσο για το σακο,,,πηρα τον πιο μικρο... :lol: γιατι
ηθελα να διαβασω εδω πρωτα...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Πολύ καλά έκανες και πείρες μικρή συσκευασία το ίδιο θα κάνω και εγώ να δω πώς θα πάει το κουτάβι και ανάλογα θα προχωρήσω