Τροφή για κουτάβι

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Δινω 1 καψουλα την ημερα μαζι με το φαγητο του ( στην αρχη εδινα ολο το χαπι αλλα τωρα ανοιγω την καψουλα και βαζω την σκονη κατευθειαν στο φαγητο) . Καμια φορα βαζω και γιαουρτακι αλλα αυτο πιο πολυ γιατι το λατρευει.

Τα αερια κοπηκανε εντελως και ειχαμε τεραστιο προβλημα με αυτο. Τα κακα του σφιξανε σε σχεση με πριν αλλα πιστευω οτι εχει ακομα καποιο προβλημα γιατι δεν ειναι ετσι οπως θα επρεπε. Αρα, πισω στον κτηνιατρο και αλλαγη τροφης. Τωρα σκεφτομαι και την Orijen ....

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
το γιαούρτι το λατρεύει και η δικιά μας,πρέπει όμως να της δίνουμε αυτό που είναι στο πήλινο,το παραδοσιακό γιαούρτι,αυτό έχει καλούς και πολλούς μύκητες :wink: και βοηθάει στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Παιδιά ξέρετε εάν μετά από 40 μέρες που άνοιξα την 15αρα συσκευασία ξηράς τροφής υπάρχει περίπτωση να έχουν αλλοιωθεί 2-3 κιλά περίπου ??
Ρωτώ γιατί δεν μου την τρώει εδώ και 2 μέρες

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
psaras οταν ειχες ρωτησει για το τι τροφη να προτημησεις πιο παλια στο ιδιο topic o denis σου ειπε την γνωμη του ,εσυ προτημησες να κανεις το δικο σου! Κανε λοιπον μια βολτα στο topic σε παλαιοτερα post και θα βρεις τι τροφη ειναι καλο να του δινεις για να μην εχεις τετοια προβληματα!

(αυτην δινω και στον δικο μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος χωρις πορδες και καλαντα! 2.5 μηνων 10 κιλα!)

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
οσο για το αν αλλοιωθηκε η τροφη εαν την εχεις ανοιχτη ναι μπορει να αλλοιωθηκε. Καλο θα κανεις να παρεις εναν κουβα να την εχεις παντα σφραγιστη!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
psaras, καλό είναι να καταναλώνεται μια ξηρά τροφή μέσα σε 30-35 το πολύ ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας και να αποθηκεύεται πάντα σε χώρο δροσερό χωρίς υγρασία, διότι η ζέστη και η υγρασία επιταχύνουν την αλλοίωση των τροφών.

Η 15κιλη συσκευασία είναι μεγάλη για κουτάβι. Καλό θα είναι να παίρνεις μικρότερες συσκευασίες για να διατηρείται η τροφή φρέσκια. :wink:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
μεγάλε ποιος σου είπε ότι έκανα το δικό μου και όχι αυτό που μου είπε ο Ντενις
Με έχεις τόσο τυρί ώστε να μην κλείνω την συσκευασία ?
Απάντηση σε αυτό που ρώτησα έχεις ?
Δηλαδή μετά το άνοιγμα μιας τροφής για πόσο καιρό μπορούμε να την δώσουμε με ασφάλεια?

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
denis said:
!! πάρε first choice ... κρατάει τα rott σε λογικά επίπεδα ... μάλλον θα το χρειαστείς ...
'psaras' said:
Μετά από 40 μέρες με την Techni-Cal έχω να πω ότι μας έχει ταράξει στις εξαερώσεις και στις εξαγωγές
οπότε αν και την τρώει με μεγάλη όρεξη θα προχωρήσω σε αλλαγή
Eγω φιλε μου δεν ξερω τι εκανες στην τελικη εγω βλεπω και παρακολουθω απλα αυτα που λετε!
Δεν αναφερθηκες για σφραγιστη συσκευασια και ουτε τα δαχτυλα μου μυριζουν!
αν δεν σε καλυψε η απαντηση μου βλεπε απαντηση (rottie)

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Προς τι ολος αυτος ο εκνευρισμος ? Θεωρω οτι απο την στιγμη που ειχε ο Psaras εντονο προβλημα με μια τροφη, η πιο λογικη λυση ειναι να την αλλαξει. Δηλαδη θα ηταν καλυτερα να εμενε στην συγκεκριμενη οταν ειναι εμφανες οτι ο οργανισμος του σκυλιου δεν την αφομοιωνει σωστα?

Ο denis ειπε οτι δεν πρεπει να αλλαζουμε τροφες συχνα και εχει απολυτο δικιο οταν απλα αλλαζεις τροφες χωρις λογο. Ο δικος μου εχει παρομοια προβληματα και η συμβουλη του τωρινου κτηνιατρου μου ειναι να τον αλλαξω σε κατι αλλο - οποια μαρκα και να ειναι - που να του ταιριαξει καλυτερα. Δεν ειναι φυσιολογικο για ενα σκυλο που το αφεντικο του κανει μαλιστα και την προσπαθεια να τον ταιζει σωστα, να εχει τετοιες κενωσεις και αερια.

Οσο για το 15 κιλο ειναι οντως τεραστια ποσοτητα αλλα συμφερει πολυ περισσοτερο απο το να αγοραζεις 2 1/2 κιλα. Μαλλον θα πρεπει να κλεινεται αεροστεγως σε ενα κουτι.

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Χθες αρχισαμε να βαζουμε λιγο Orijen puppy στην τροφη του για να αλλαξει σταδιακα. Δεν ξερω αν καναμε καλα που πηγαμε σε αυτην την μαρκα ( λογω κοστους φυσικα ) και οχι σε αλλη - οπως την Acana. Σημερα παρατηρησα οτι δαγκωνεται στο ποδι και στις πατουσες του σαν να εχει hotspots, κατι που εκανε παλια με την πρωτη τροφη ( την ακατανομαστη ).

Δεν ξερω αν ειναι συμπτωματικο ή πρεπει να το παρακολουθησω σε περιπτωση που εχει σχεση με τιη καινουργια τροφη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=1243&start=0

ΜΑΚΗΣ

η ξηρά τροφή είναι σε αεροστεγές σακί για ένα και μοναδικό λόγο.

όταν την ανοίξεις και έρθει σε επαφή με το αέρα αρχίζει να οξύδωση της.

ο κατασκευαστής εγγυάτε την ποιότητα της τροφής του και τα χαρακτηριστικά της (πρωτείνες - λίπη κ.λ.π.) για ΕΝΑ ΜΗΝΑ μετά το άνοιγμα της συσκευασίας

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
αυτην δινω και στον δικο μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος χωρις πορδες και καλαντα! 2.5 μηνων 10 κιλα!
ΔΕΝ κρίνουμε μία τροφή από το βάρος ενός κουταβιού ... ούτε από τις εξαερώσεις ... έχω 9 ροτ και δεν εξαερώνεται κανένα σε μη φυσιολογικό επίπεδο τουλάχιστον ... καμία σχέση με την τροφή, πιστεύω, ειδικά σε κουτάβι ροτ που τρώει και 1002 άλλες μπούρδες, από χαλάκια μέχρι χαρτί και μέχρι τσιμέντα! :wink:

ΠΟΤΕ δεν θα άλλαζα τροφή σε κουτάβι, εκτός κι αν είχα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με την συγκεκριμένη, ή με τον πωλητή :D

ΜΙΑ καλή τροφή μέχρι το εξάμηνο τουλάχιστον, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί τρελό πρόβλημα ... δεν θα ήταν καλό να πώ τί δίνω, αλλά δεν δίνω first choice, γιατί δεν έχει τύχει ακόμα ...

Psaras, 40 μέρες 15 κιλά ... και έχουν περισσέψει και 2-3 ή περισσότερα ... 360 γραμμάρια την ημέρα λέει η Technicall?

Και κάτι άλλο: Αααχχχχ (αυτό είναι για το 1 σακί κάθε 2 μέρες που ''τρώω'') :lol: :lol: [/quote]

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Από την αρχή ακολούθησα με πιστή ευλάβεια την δοσολογία που αναφέρετε στην συσκευασία 2 μηνών 225 γραμ 3 μηνών 395 γραμ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
15000gr (η 15κιλη συσκευασία) / 395gr η ημερήσια ποσότητα που θα πρέπει να τρώει το κουτάβι = 38 περίπου ημέρες.
Τα 2-3 κιλά πως περίσσεψαν βρε psaras? :roll:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αμάν τον φάγατε τον άνθρωπο :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

όχι εαν είναι ΚΑΛΑ κλεισμένη και ΔΕΝ εχει πάρει υγρασία ΔΕΝ χαλάει.

χάνει βιταμίνες , χάνει γεύση , χάνει.. αλλά ΔΕΝ χαλάει

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mα έδινε πιό λίγο από 395 στην αρχή αφού ήταν 2 μηνών, μην μπερδευόμαστε ... :D

Εγώ δεν ξέρω αν χαλάει, δεν θα το μάθω ποτέ μάλλον, εκτός κι αν αρχίσουν να χαλάνε σε 1 μέρα!! :lol: :lol:

Χάνει γεύση σίγουρα, και μάλλον γιαυτό δεν τρώει ο σκύλος ...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
ROTTIE said:
15000gr (η 15κιλη συσκευασία) / 395gr η ημερήσια ποσότητα που θα πρέπει να τρώει το κουτάβι = 38 περίπου ημέρες.
Τα 2-3 κιλά πως περίσσεψαν βρε psaras? :roll:

Πάμε ξανά
Όταν πήρα την Έρις ήταν 2 μηνών,
έφαγε 30 μέρες Χ 225 γρμ =6750
από 3 μηνών δηλαδή εδώ και 10 μέρες περίπου από 400 γραμ = 4000
λοιπόν πάνω κάτω έχει ακόμα κάποια ποσότητα που δεν μου την τρώει ενώ τρελαινόταν πριν και ήθελε πάντα περισσότερο
για τον λόγο αυτό έκανα την ερώτηση , δεν είναι τίποτα σπουδαίο
απλά ξεχάστε το
Ευχαριστώ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εντάξει βρε παιδιά δεν έγινε και τίποτα!
Ο λόγος που δεν την προτιμάει το κουτάβι είναι μάλλον το γεγονός ότι η γεύση της δεν είναι τόσο καλή πια. Δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι εάν φάει την υπόλοιπη! Μπορείς να την ξεγελάσεις ανακατεύοντας την με λίγη φρέσκια τροφή! :wink:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Την συσκευασία την άνοιξα 3 φορές και έβαζα κάποια ποσότητα σε πλαστικό που έκλεινε καλά και την συσκευασία επίσης την έκλεινα καλά .
Από εμφάνιση η τροφή δεν δείχνει να έχει καμία αλλοίωση , πριν λίγο η γυναίκα μου έκανε ένα πείραμα και του ανακάτεψε την τροφή με ρύζι , δεν άφησε τίποτα έκανε το πιάτο του γυαλί !
Τι να πω μακάρι να ήξερα τι παίζετε

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
ROTTIE said:
Εντάξει βρε παιδιά δεν έγινε και τίποτα!
Ο λόγος που δεν την προτιμάει το κουτάβι είναι μάλλον το γεγονός ότι η γεύση της δεν είναι τόσο καλή πια. Δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι εάν φάει την υπόλοιπη! Μπορείς να την ξεγελάσεις ανακατεύοντας την με λίγη φρέσκια τροφή! :wink:
:!: :!: :!: