Στην Δανια τρελαθηκαν ΕΝΤΕΛΟΣ!

κουκουρουκου

Active Member
4 Μαϊου 2014
38
87
46
Το πρόβλημα πηγάζει από τον άνθρωπο ,σαν είδος ,που την έχει "δει" κάτι σαν θεός και αποφασίζει για την ζωή και τον θάνατο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Μην στεκόμαστε στην εθνικότητα γιατί οι Δανοί κάνουν αυτό , εμείς στο όνομα της ανάπτυξής και του τουρισμού κάθε χρόνο καίμε τα δάση , οι Τούρκοι το άλλο και πάει λέγοντας .

• Like
Reactions: vek and Orilis

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Διαφωνώ Κάθετα!!! Τα πεταμένα κακοποιημένα και άρρωστα σκυλιά είναι δείγμα γυφτιάς και ανευθυνότητας. Προτιμότερο να θανατωθεί χωρίς ταλαιπωρία και πόνο.
Στο δευτερο σκέλος δεν έχεις δικιο ;). Ο νόμος που συζητούμε δεν αφορά τα άρρωστα και κακοποιημένα αλλά τα επιθετικά και όσα ανήκουν σε απαγορευμένες φυλές, τουτέστιν μπορεί να είναι υγιέστατα , καθόλου ταλαιπωρημένα και δεσποζόμενα .

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Πώς ακριβως, με ποια διαστροφή... συνέδεσαν την ευ-ζωια με την ευ-θανασία.... ειλικρινά αδυνατω να καταλάβω!
Απλό είναι, ghelly, πολύ απλό. Με τους ρυθμούς που παράγουμε σκυλους σήμερα, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ανεπιθύμητα ζώα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ζώων θα ζήσει και θα πεθάνει υπο απαράδεκτες συνθήκες και δεν υπάρχει τρόπος να σωθούν αν δεν σταματήσει η παραγωγή.
Είναι πολιτισμός κατα την γνώμη μου, αφού η κοινωνία μας δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή, να τους εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή θάνατο.
Δεν είναι κατα την γνώμη μου ούτε πολιτισμός ούτε υπευθυνότητα ούτε φιλοζωία να κάνουμε οτι δεν ξέρουμε πόσα σκυλιά πεθαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους, τις πλατείες και τους σκουπιδοντενεκέδες, ούτε δικαιολογία για την συνέχιση της ύπαρξής τους και των βασάνων τους το οτι όντως κάποια απο αυτά, ένα πολύ μικρό ποσοστο, μπορεί να σωθεί αν πέσει σε καλά χέρια.
Ακόμα και τα λίγα που σώζονται για λίγο καιρό σε ημιανεκτές συνθήκες στα καταφύγια ή ως αστικη πανίδα, είναι ασήμαντο ποσοστό σε σχέση με όσα βασανίζονται και πεθαίνουν φρικτά κάθε μέρα.
Το να αποδεχόμαστε να βασανίζονται χιλιάδες ζώα αντί να τους προσφέρουμε έναν ειρηνικό και αξιοπρεπή θάνατο είναι κατα την γνώμη μου αδιαφορία και σαδισμός, ούτε ευαισθησία ούτε φιλοζωία.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εδω διαφωνω,
το να σκοτωσω καποια ζωα που δεν ειναι άρρωστα ή που δε ειναι επικίνδυνα, γίνεται μόνο για να ξεφορτωθω το πρόβλημα.
Με αυτη την λογικη θα πρεπει να ξαναβγάλουμε τον μπογια στις γειτονιες να μαζευουμε τα αδεσποτα να τα πηγαίνουμε για ευθανασία γιατι μπορεί να φανε φολα ή να τα κτυπησει αυτοκίνητο ή να κολλησουν λεισμανια ή ερλίνχεια.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Οπότε τα επικίνδυνα ή τα αδέσποτα κατά τη γνώμη σας τι πρέπει να τα κάνουμε από τη στιγμή που δε τα θέλει κανείς?

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Σεβαστή η διαφωνία σου, Vek, και άσχετα αν εγώ έχω αντίθετη άποψη, πιστεύω οτι ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία, συμμερίζεται την δική σου. Οπότε νομίζω καλώς έχει και ο νόμος εδώ που δεν επιτρέπει τις ευθανασίες παρα μόνο για λόγους υγείας.
Αλλα στην Δανία και πολλές άλλες χώρες σκέφτονται και αισθάνονται διαφορετικά, και οι νόμοι τους εκεί καλώς εκφράζουν τα δικά τους πρότυπα και αισθήματα.
Δεν γίνεται, έλεγε ο παππούς μου, ούτε να βάλεις λόρδους να κυβερνήσουν γύφτους ούτε να βάλεις γύφτους να κυβερνήσουν λόρδους γιατί και οι γύφτοι και οι λόρδοι θα πιστεύουν οτι αυτοί που τους κυβερνάνε είναι γύφτοι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η ευζωια ενός σκύλου, εγκειται στην σωστη ενημερωση των πολιτών, στις εγκαταστάσεις του κράτους, στις στειρώσεις και στο σεβασμό της υπαρξης τους. Και επειδή ΞΕΡΩ ότι θα τρέξουν καποιοι να πούν "χα... τι μας λες, στην ελλαδίτσα σεβασμό και ενημερωση?", η προσπάθεια βελτίωσης ειναι διαρκής και αέναη.
Δεν μιλάμε για ανεπιθύμητα σκυλιά, πλεονάζοντα, μιλάμε για απαγορευσεις φυλών και εξαφάνιση του από τον κυνολογικό χάρτη της χώρας. ΑΥΤΟ δεν ειναι ευζωία....

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
εγω παντως σαν κατοικος επαρχιας που ερχομαι σε καθημερινη επαφη με αδεσποτα δεν λεω οτι το αποδεχομαι,ουτε οτι κανουν καλη ζωη,σιγουρα μου ερχεται στο μυαλο η ανευθυνοτητα των ανθρωπων αλλα δεν το συγκρινω σε καμια περιπτωση με την αυθανασια ολο αυτο,δεν ξερω για τις πολεις αλλα ενταξει ρε παιδια υπαρχει διλλημα ευθανασια ή αδεσποτη ζωη;

και οσο για τους βορειοευρωπαιους που ειναι επικεντρο σαν παραδειγμα προς μιμηση στην ελλαδα τα τελευταια μιζερα χρονια,νομιζω οτι θα δεχοντουσαν οτιδηποτε λογω της κοιμισμενης ιδιοσυγκρασια τους,το ταμπεραμεντο ειναι που σε κανει ή να καταστραφεις ή να βελτιωθεις,εμεις διαλεξαμε το πρωτο,και την πληρωνουν ολοι,και εγω προσωπικα σε καθε τομεα,παρ'ολα αυτα δεν τους ζηλεβω καθολου,ζηλευω τους νομους τους(καποιους) και την αμεροληψια τους...καλα ειδικοτερα για τους δανους δεν μιλαω καν,τι να πρωτοπεις,οπως ειπε και μελος πιο πανω ουτε φλομπερ δεν σηκωσαν στο β παγκοσμιο θα διαμαρτηρηθουν για νομο...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
εγω παντως σαν κατοικος επαρχιας που ερχομαι σε καθημερινη επαφη με αδεσποτα δεν λεω οτι το αποδεχομαι,ουτε οτι κανουν καλη ζωη,σιγουρα μου ερχεται στο μυαλο η ανευθυνοτητα των ανθρωπων αλλα δεν το συγκρινω σε καμια περιπτωση με την αυθανασια ολο αυτο,δεν ξερω για τις πολεις αλλα ενταξει ρε παιδια υπαρχει διλλημα ευθανασια ή αδεσποτη ζωη;
Όταν η αδέσποτη ζωή σημαίνει στειρωμένα αδέσποτα και ταϊσμένα τότε όχι δεν υπάρχει δίλλημα.

Όταν όμως σημαίνει ζώα εξαθλιωμένα, κοκκαλιασμένα, άρρωστα που θα βρούν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο τότε υπάρχει και παραυπάρχει δίλλημα.

Επειδή διαβάζουμε και βλέπουμε καθημερινά διασώσεις από εθελοντές που κάνουν ηρωϊκή πραγματικά προσπάθεια μην νομίζουμε κιόλας ότι όλα τα αδέσποτα χαίρουν της ίδιας τύχης. Πόσα και πόσα σβήνουν την ώρα αυτή χωρίς καμία βοήθεια, έρημα και μόνα, και δεν θα τα δούμε ποτέ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Συμφωνω απόλυτα l.Kyveli . Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα, λίγα αδεσποτα ειναι τυχερα.
Και πάλι όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα σταθει τυχερο με μια υιοθεσία οπότε και πάλι σε περιπτωση που θεωρουμε οτι η ευθανασια μπορει να ειναι λυση στο μαρτυριο των αδεσποτων, πεφτουμε σε ηθικο αδιεξοδο.

• Like
Reactions: l.Kyveli

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
να παιρνεις μονο ελληνικα.. γιατι εδω ολοι οι ελληνες αγαπανε ολους τους αλλους ελληνες και δεν θελουνε απλα να τους μπιπ με την πρωτη ευκαιρια.. αλλα το κανει με την φοροδιαφυγη.. και πληρωνε εσυ τα κερατιατικα του αλλου που τα ετρωγε στα σκυλαδικα στην υγεια των κοροιδων.. πληρωνε για προιοντα κατωτερης ποιοτητας πιο πολλα λεφτα απο οσο τα ξενα καλυτερης ποιοτητας ! γιατι ? γιατι σε περνανε εδω οι καλοι οι ελληνες για μπιπ ! (γενικα λεω ε οχι ειδικα :))
πληρωνε για αυτοκινητο 1000 ευρω το χρονο λες και εχεις φεραρι.. πληρωνε γενικα στο κ ρατος δικαιου,που με θελει και στηριξη απ τους πολιτες για να τρωνε και να πινουν οι καλοι ελληνες ! πληρωνε χαρατσια κτλ.. πληρωνε πληρωνε πληρωνε μια χωριατικη 5-7 ευρω ! φ.π.α κτλ κτλ..
για ολα αυτα φταιμε εμεις οι ιδιοι ψηφιζοντας τους ιδιους και τους ιδιους τοσα χρονια ταζοντας μας μια θεση στο δημοσιο η να μας φερει τον κανακαρη μας κοντα στο σπιτι του οταν παει φανταρος......

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
ntoulis αν αναλωθούμε σε τέτοια συζήτηση θα μπορώ να σου αντιπαραθέσω πολλά λινκς για τρόφιμα ξένα που θεωρητικά ήταν ανώτερα αλλά στο τέλος αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα. Και ναι προσωπικά προτιμώ να πάρω 5 κιλά πατάτες από τον γείτονα που ξέρω πως τις καλλιεργεί παρά από το χ σούπερ μάρκετ ...τέλος πάντων είναι άλλη κουβέντα αυτή και καταλήγει πάντα σε αδιέξοδα. Απλά ας μην νομίζουμε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν σκάνδαλα ή λαμογιές ή φοροδιαφυγές ή οτιδήποτε άλλο και ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Επίσης να συμπληρώσω ότι όσοι μένετε σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση σίγουρα θα έχετε δει τις βλαχιές τους.
οι γυφτοι (χωρις να θελω να τους θιξω)ειναι κυριοι μπροστα τους!!το μονο καλο ειναι να αφηνουν τα λεφτα τους και να εχουμε και εμεις δουλεια που ζουμε απο τον τουρισμο!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Απλό είναι, ghelly, πολύ απλό. Με τους ρυθμούς που παράγουμε σκυλους σήμερα, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ανεπιθύμητα ζώα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ζώων θα ζήσει και θα πεθάνει υπο απαράδεκτες συνθήκες και δεν υπάρχει τρόπος να σωθούν αν δεν σταματήσει η παραγωγή.
Είναι πολιτισμός κατα την γνώμη μου, αφού η κοινωνία μας δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή, να τους εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Δεν είναι κατα την γνώμη μου ούτε πολιτισμός ούτε υπευθυνότητα ούτε φιλοζωία να κάνουμε οτι δεν ξέρουμε πόσα σκυλιά πεθαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους, τις πλατείες και τους σκουπιδοντενεκέδες, ούτε δικαιολογία για την συνέχιση της ύπαρξής τους και των βασάνων τους το οτι όντως κάποια απο αυτά, ένα πολύ μικρό ποσοστο, μπορεί να σωθεί αν πέσει σε καλά χέρια.
Ακόμα και τα λίγα που σώζονται για λίγο καιρό σε ημιανεκτές συνθήκες στα καταφύγια ή ως αστικη πανίδα, είναι ασήμαντο ποσοστό σε σχέση με όσα βασανίζονται και πεθαίνουν φρικτά κάθε μέρα.
Το να αποδεχόμαστε να βασανίζονται χιλιάδες ζώα αντί να τους προσφέρουμε έναν ειρηνικό και αξιοπρεπή θάνατο είναι κατα την γνώμη μου αδιαφορία και σαδισμός, ούτε ευαισθησία ούτε φιλοζωία.
Άρα αντί να μπούμε σε μια διαδικασία αλλαγής της νοοτροπίας με σκοπό τον περιορισμό της παραγωγής, εξολοθρεύουμε το πλεόνασμα; Και το θεωρούμε και φιλευσπλαχνία;

• Like
Reactions: vek and ghelly

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δεν μιλάμε για ανεπιθύμητα σκυλιά, πλεονάζοντα, μιλάμε για απαγορευσεις φυλών και εξαφάνιση του από τον κυνολογικό χάρτη της χώρας.
Όχι, ghelly, μιλάμε για κάτι πολύ χειρότερο.
Οι απαγορεύσεις κάποιων φυλών ίσως είναι δικαιολογημένες για μερικούς λόγω της επικινδυνότητας που κατα την γνώμη τους συνεπάγεται μια φυλή. Διαφωνώ με το σκεπτικό τους και τις απαγορεύσεις φυλών, αλλά έχουν μια κάποια βάση και μια κάποια λογική.
Το να απαγορευτούν όμως σκυλιά που δεν ανήκουν αποδεδειγμένα στην φυλή που θεωρούμε επικίνδυνη, να αφαιρούνται βιαίως απο τα σπίτια τους χωρίς να έχουν δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα και να θανατώνονται επειδή μοιάζουν επικίνδυνα, είναι κατα την γνώμη μου ωμός, βλακώδης, εκδικητικός ρατσισμός, ο καθαρός ορισμός του.

• Like
Reactions: vek

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Άρα αντί να μπούμε σε μια διαδικασία αλλαγής της νοοτροπίας με σκοπό τον περιορισμό της παραγωγής, εξολοθρεύουμε το πλεόνασμα; Και το θεωρούμε και φιλευσπλαχνία;
Το πλεόνασμα εξολοθρεύεται έτσι κι αλλιώς, Betty, το θέμα είναι αν θα το κάνουμε υπεύθυνα και ανθρώπινα ή αν θα το αφήσουμε στην τύχη του να ψοφήσει.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δεν θεωρώ λύση την ευθανασία, αναγκαίο κακό είναι κατα την γνώμη μου όσο συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη παραγωγή και η ανυπαρξία ελέγχων.
Λύση κατά την γνώμη μου είναι -μαντέψτε- η εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Να τσιπαριστούν όλα ανεξαιρέτως τα σκυλιά στο όνομα του νομίμως υπεύθυνου γι αυτά (είτε είναι ιδιώτης είτε Δήμος είτε φιλοζωική ή καταφύγιο) και να αποδίδονται τα δέοντα σε όσους τα παραμελούν, τα εγκαταλείπουν ή τα "χάνουν". Τόσο απλά.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Γιατί κάποιοι αναφέρετε τα αδέσποτα σε αυτή την συζήτηση ?....δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι η απαγόρευση κάποιων φυλών που δεν συμβαίνει μόνο στη Δανία. Επίσης να πω ότι κάθε μέτρο πρόληψης που παίρνει το Κράτος θα πρέπει να επανεξετάζεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του (βλ Ολλανδία και νόμο περί χρήσης ουσιών). Αν δλδ δεν υπάρχει μείωση των επιθέσεων, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα το μέτρο. Εκτός αν τα δαγκώματα από τα αγαπητά "πατσαβουράκια" δεν πιάνονται υπόψη.
Όπως ανέφερε η Αlexia "Επιτρέπεται η ιδιοκτησία σκύλου "επικίνδυνης φυλής", εάν τον απέκτησες πριν της αλλαγής της νομοθεσίας και υπό την προϋπόθεση ότι τον έχεις με λουρί και φίμωτρο."
Πάνω σε αυτό έχω μια ερώτηση σε ένα υποθετικό σενάριο. Ας υποθέσουμε ότι είμαι κάτοχος τέτοιας φυλής....και ακολουθώ ότι μέτρο προβλέπει ο Νόμος....και στο σπίτι μπαίνει κλέφτης και ο σκύλος μου βγάζει φύλαξη...και τον αρπάζει....η θέση του σκύλου ποια θα είναι μετά ?...(και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι στο ονειρικό αυτό Κράτος δεν γίνονται ληστείες γιατί απαγορεύονται οι γεννήσεις παιδιών από γονείς με ποινικό μητρώο σε κλεψιές :D )

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Το μέτρο στην Δανία δεν λειτουργησε , όπως δεν εχει λειτουργήσει πουθενά στον κόσμο.
Στο τελος του 2013 επανεξετάστηκε όπως ειχαν πει απο το 2010 και τα δαγκώματα είχαν αυξηθει.
Δεν καταφερα να βρω όμως κατι επισημο για το τι αποφασιστηκε παρα μόνο ότι ελεγαν οι διαμαρτυρίες και στις διαμαρτυρίες αναφεραν ότι θα μπουν σε επιβλεψη αλλες 12 φυλες με σκοπό να μπουν και αυτές σε απαγορευση αλλα δεν ξερω τι ισχυει.

• Like
Reactions: ghelly

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Μια διευκρίνηση που ίσως βοηθήσει.

Αναφερόμαστε σε έναν νόμο που απαγορεύει το εμπόριο, την εισαγωγή και την εκτροφή συγκεκριμένων καθαρόαιμων φυλών.
Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος απέκτησε έναν σκύλο αυτών των φυλών μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ή ημίαιμο σκυλί προερχόμενο από αυτές τις φυλές, παρανομεί. Το ίδιο και όποιος τις εκτρέφει, το ίδιο και όποιος τις εμπορεύεται ή τις εισάγει.

Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το άλλο σκέλος, αναφέρεται σε επιθετική συμπεριφορά σκύλων, ανεξαρτήτου φυλής, ορίζοντας μάλιστα το "επιθετική" όχι ως μια απλή διαμάχη - σκυλοκαβγά, αλλά ως κάτι πολύ σοβαρότερο. Θεωρώ σκόπιμα χρησιμοποιούν την λέξη "savaging" και όχι τη λέξη "biting".
Επίσης το πάνε και ένα βήμα παραπάνω. Αναφέρουν και την επίθεση (attack).

Αναφέρουν συγκεκριμένα "Is has to be an attacknot just two dogs who “quarrel”. It also has to be a case of savaging. Both demands (attack and savaging) must be fulfilled in order for the police to apply this section of the law.."
Πρέπει να συμβούν ΚΑΙ ΤΑ 2 ταυτόχρονα, για να έχει λόγο η αστυνομία.

Άλλο είναι το απλό δάγκωμα και άλλο είναι το να επιτεθεί και να τραυματίσει σοβαρά. Σοβαρά εννοώντας να χρειαστούν ράμματα - άσχετα αν μετά από δάγκωμα σκύλου δεν συνιστώνται ράμματα...

Στο ερώτημά σου Σταματία, παίζει ρόλο και το τι αναφέρει ο νόμος για όποιον εισβάλει στον χώρο σου και τι περιθώρια αντίδρασης σου επιτρέπει ο ίδιος ο νόμος. Κάτι που δεν το γνωρίζω.

• Like
Reactions: StellitsaD

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Παντως δεν ξερω αν τελικά νόμος λειτουργει ετσι ΄πως γραφτηκε (για τους επιθετικούς σκύλους)
γιατί κατα καιρους εχουν κυκλοφορησει ιστορίες στον ιντερνετ (τωρα ποσο αξιοπιστες είναι δεν ξερω να σου πω) που θανατωθηκε σκύλος χωρίς σοβαρη επιθεση, και χωρίς ιδιαιτερο λόγο.

• Like
Reactions: ghelly and Ghostdoc