Στην Δανια τρελαθηκαν ΕΝΤΕΛΟΣ!

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Με ένα γρήγορο ψάξιμο (διότι είμαι στη δουλειά), καταλαβαίνω ότι τα σκυλιά που αποκτήθηκαν μέχρι το 2010 που βγήκε ο νόμος, δε τα πειράζουν. (http://www.foedevarestyrelsen.dk/en...animals/Pages/The-Danish-dog-legislation.aspx)
Από εκείνη τη χρονιά και έπειτα ήταν ενήμεροι οι πολίτες ότι απαγορεύονται συγκεκριμενες φυλές, οπότε εάν πήραν σκυλί απο αυτές τις ράτσες τότε ήξεραν ότι θα έχουν πρόβλημα με τις αρχές.
έχω στείλει email στο υπουργείο τους για να ρωτήσω εάν υπάρχει κάπου Online ο νόμος, εάν μου απαντήσουν θα σας πω.

• Like
Reactions: george_gs

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επειδη με διακατείχε ανέκαθεν μια εμφυτη αντίδραση στο να μιλάμε διαρκώς για "Ελληνάρες" και "μεγαλοπολιτισμένους ευρωπαίους"... όλοι εσείς που "κατηγορείτε" την Ελλάδα σεβέστε σε απολυτο βαθμο τον αντικαπνιστικό νόμο, τον ΚΟΚ, τον ΦΠΑ και λοιπους φόρους/δασμους, τους υπόλοιπους νόμους? Δεν αναφέρομαι σε καποιον συγκεκριμένο αλλά γενικά. Όταν μας φταίει ενα σύστημα, φροντίζουμε να αλλάζουμε ως μονάδες προς το καλύτερο ωστε και το σύνολο να βελτιωθει. Εχω βαρεθει να βλέπω και στη δουλειά μου ανθρωπους να βρίζουν το κράτος, αλλά μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία ετρεχαν να πάρουν επιδομα χωρις να το δικαιούνται... και μετά εβριζαν το κρατος που το ζητησε πισω... γιατι δεν τους απέρριψε εξ αρχης! Τελος το offtopic από εμενα.

Όσον αφορά το θέμα, καπου διάβασα ότι ειναι δικαιωμα τους να θεωρούν κάποια φυλή ανεπιθυμητη. Όχι δεν ειναι δικαιωμα τους όταν αυτό απτεται της ζωής της εκάστοτε φυλής, και σίγουρα δεν ειναι δικαιωμα τους να την αποκαλουν επικινδυνη.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
οχι, τα μαζευουν για σκυλοτροφές!

.....ή τα κανουν κρεατάλευρα για τις τρελές αγελάδες. Δικιά τους
Εφεύρεση και αυτη και τα τρελά γουρούνια και το γάλα χωρίς γάλα.
Καλό το κοινονικό κράτος τους τους δεν λέω αλλα και η ανθρωπιά,
η οικογένεια και η φιλία των Μεσογειακών λαών ακομα καλύτερη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
FrenchieFan δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα γράφεις.
Απαγορεύεται η εκτροφή, εισαγωγή και το εμπορείο αυτών των φυλών και των διασταυρώσεων τους.

Επιτρέπεται η ιδιοκτησία σκύλου "επικίνδυνης φυλής", εάν τον απέκτησες πριν της αλλαγής της νομοθεσίας και υπό την προϋπόθεση ότι τον έχεις με λουρί και φίμωτρο.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η καθε χωρα εχει τους δικους της νομους.. τους νομοθετες τους και τους πολιτες που πρεπει να σεβονται τις αποφασεις..και την καταλληλη παιδεια/κουλτουρα νοοτροπια τακτικη κτλ κτ, τωρα απο εκει και περα ειναι ξενα χωραφια..

ουτε καν με απασχολει τι θεωρουν παρανομο η επικινδυνο η ανεπιθυμητο..απλα θεωρω οτι εχουν δικαιωμα σε οτι νομο θελουν... ειτε ειναι αφρικανικη χωρα ειτε ειναι ευρωπαικη.. αλλου δειχνει λογικο αλλου παραλογο αλλου κατι αλλο..

δεν ζω εκει και δεν με απασχολει καθολου...αν μαθω οτι στη λιβυη τρωνε ανθρωπους η σκυλους,σιγουρα δεν θα παω ουτε εγω ουτε ο σκυλος μου..αλλα το σεβομαι..

για μενα μπορει να ειναι παραλογο.. αλλα εκει ζουν αλλοι ανθρωποι,αλλοι πολιτες η οτι ειναι τελικα... κατι σαν το εδω τρωμε χοιρινο αλλου δεν το τρωνε αλλου τρωνε σκυλους εδω δεν τους τρωμε.. εκει ποιος το χαρακτηρισε παρανομο η απαγορευτικο για την θρησκεια.. δικαιωμα τους.. τα γουρουνακια ολου του κοσμου δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα ? ετσι παει... η ετσι πιστευω οτι παει δηλαδη :)

• Like
Reactions: irma

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εκτός απο τα tosa inu και τα APT που δεν μπαινουν σε αυτον τον νόμο αλλα σε προυγουμενο και απαγορευεται και η κατοχη τους .

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ναι και για αυτό κοιμίζουν ενα σωρό σκυλια και κουτάβια αν ανηκουν στις 2 αυτες φυλες και σε διασταυρωσεις τους.
Με την λογικη βεβαια ότι υπαρχει νόμος του κρατους και είναι σεβαστος δεν καταλαβαίνω την παγκόσμια κατακραυγη στην Ρουμανία όταν αρχισε να εξοντωνει τα αδεσποτα, και εκει ο νόμος ψηφίστικε στην βουλη τους και προσπαθησαν με αυτον να λυσουν ενα προβλημα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αν έχετε την διάθεση διαβάστε αυτό.

Απλά ενδεικτικά να αναφέρω αυτό : If a dog has at an attack savaged a human or another dog, the police director must have the dog put to sleep. Is has to be an attacknot just two dogs who “quarrel”. It also has to be a case of savaging.
Here it is correct that savaging has been defined quite comprehensively in the law, namely as damages requiring that the victim is sutured. Both demands (attack and savaging) must be fulfilled in order for the police to apply this section of the law."

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Τι λες βρε Μυρτώ, θα είχαν μείνει χωρίς σκυλιά.
Εντάξει, είπαμε, μην το παραχ....! ;)
Ε ναι υπερβολή το θεωρώ κι εγώ και δεν νομίζω ότι συμβαίνει με ψύλλου πήδημα.

Αυτά είχαν απαγορευτεί το 1991 νομίζω, οπότε δεν μπορεί να είναι σήμερα εν ζωή.
Άρα υπάρχπυν άνθρωποι που τα παίρνουν παρά την απαγόρεση.
Κρίμα για τους σκύλους.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Ε αυτό λέμε ρε παιδιά, ότι όσοι πήραν τέτοιες φυλές μετά το 2010 (και αντίστοιχα για τις 2 παλιές του '91) γνώριζαν οπότε κατά τη γνώμη μου φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Το θέμα είναι πως ενώ πάντα μα πάντα ευθύνεται ο ίδιος ο άνθρωπος, την πληρώνει ο σκύλος.
Αυτή είναι η μ@λακία.

Σκεφτείτε πως κάποιοι τα διαθέτουν και κάποιοι άλλοι τα αγοράζουν. Αυτοί τί κυρώσεις έχουν;;;

• Like
Reactions: vek

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εξολοθρεύουμε τις φυλές που οι ίδιοι δημιουργήσαμε
Κατηγορούμε του σκύλους και όχι τους ιδιοκτήτες, για επιθετικότητα
Θανατώνουμε ημίαιμα και καθαρόαιμα όχι γιατί έβλαψαν κάποιον αλλά επειδή έχουν "απαγορευμενα" γονίδια
Ολα αυτα στην "προηγμένη" Δανία
Και η ειρωνία; Οπως διαβάζω, μετα την ψήφιση του νόμου οι επιθέσεις με δάγκωμα απο σκύλους αυξήθηκαν κατα 26 % ...

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Μα είπαμε, δεν βασίζονται αυτές οι απαγορεύσεις ούτε σε αντικειμενική εκτίμηση της επικινδυνότητας κάποιων φυλών, ούτε σε στατιστικές μελέτες επιθέσεων και δαγκωμάτων ούτε σε τίποτα τέτοιο.
Απλά, ο κόσμος, το κοινό σε αυτές τις χώρες δεν θέλει να βλέπει και να συναντά σκυλιά που μοιάζουν "'έτσι". Άδικο και βλακώδες για τα σκυλιά, συμφωνώ, αλλα δεν μπορείς ούτε να επιμορφώσεις το 99% του κόσμου που δεν θέλει να υπάρχουν στο περιβάλλον του, ούτε να τους πάς κόντρα και να τους τα επιβάλλεις. Και έτσι την πληρώνουν τα σκυλιά.
Ξαναλέω, όχι γιατί ανήκουν επιβεβαιωμένα σε μια φυλή που θεωρούμε σωστά ή άδικα επιθετική, ούτε γιατί είναι αποδεδειγμένα και με αντικειμενικά κριτήρια επιθετικά.
Απλά, μόνο και μόνο επειδή το 99% του κοινού δεν γουστάρει τα μούτρα τους ή την συμπεριφορά τους.

• Like
Reactions: Ghostdoc

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Το θέμα που με προβληματιζει εμένα δεν είναι μόνο η Δανία, που αφου δεν εχει πιασει το μετρο της μεχρι τωρα, υπαρχει μεγαλη περιπτωση να βαλει ακόμα 12 φυλες στην λιστα της πηγαινοντας την πρωτη στις χωρες με λιστα απαγορευσεις 25 φυλων.
Το θεμα είναι η ευκολία που εχουμε να δεχτουμε σαν λυση τις απαγορευσεις φυλων :(
Στο ονομα της ευζωίας των σκυλων γίνονται τα μεγαλυτερα εγκληματα και αφου ειναι κατω απο την αιγίδα της φιλοζωίας τα καταπινουμε αμασητα.
Το ποσο ευκολο μας ειναι όταν δεν βλεπουμε καποιο προβλημα, να πιστεψουμε (επειδη θελουμε να το πιστεψουμε) ότι δεν υπάρχει.
Η Ελλάδα ειναι πολλά χρόνια πίσω στο κομματι των σκυλων και όχι μονο αλλα εγω προτιμώ να βλεπω το αδεσποτο στο δρόμο ακόμα και κακοποιημενο, ακόμα και χτυπημενο, παρα να με προλαβαίνει ένα οργανωμενο κρατος και να το μαζευει πριν χαλασει την αισθητικη μου.
Στην πρωτη περιπτωση, εχει πιθανότητες να γίνει μία Χαρά ή μία Λόλα ΄και να βρει ενα σπιτι όσο μικρες και να ειναι αυτες οι πιθανότητες, στην δευτερη περιπτωση δεν εχει τιποτα μόνο ενα κλουβί για 15 μερες ή μεχρι να γεμισει το καταφυγιο του και μετα ευθανασία για την ευζωία του.....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πώς ακριβως, με ποια διαστροφή... συνέδεσαν την ευ-ζωια με την ευ-θανασία.... ειλικρινά αδυνατω να καταλάβω!

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Η Ελλάδα ειναι πολλά χρόνια πίσω στο κομματι των σκυλων και όχι μονο αλλα εγω προτιμώ να βλεπω το αδεσποτο στο δρόμο ακόμα και κακοποιημενο, ακόμα και χτυπημενο, παρα να με προλαβαίνει ένα οργανωμενο κρατος και να το μαζευει πριν χαλασει την αισθητικη μου.
Στην πρωτη περιπτωση, εχει πιθανότητες να γίνει μία Χαρά ή μία Λόλα ΄και να βρει ενα σπιτι όσο μικρες και να ειναι αυτες οι πιθανότητες, στην δευτερη περιπτωση δεν εχει τιποτα μόνο ενα κλουβί για 15 μερες ή μεχρι να γεμισει το καταφυγιο του και μετα ευθανασία για την ευζωία του.....

Διαφωνώ Κάθετα!!! Τα πεταμένα κακοποιημένα και άρρωστα σκυλιά είναι δείγμα γυφτιάς και ανευθυνότητας. Προτιμότερο να θανατωθεί χωρίς ταλαιπωρία και πόνο.

Η ευζωία ghelly συνδέεται άμεσα με τη ΜΗ κακοποίηση και ΜΗ εγκατάλειψη του ζώου

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Διαφωνώ Κάθετα!!! Τα πεταμένα κακοποιημένα και άρρωστα σκυλιά είναι δείγμα γυφτιάς και ανευθυνότητας. Προτιμότερο να θανατωθεί χωρίς ταλαιπωρία και πόνο.
Τα κακοποιημενα σκυλια είναι δειγμα ανωμαλίας και όχι γυφτιας και ανευθυνοτητας, γυφτια ειναι να πεταω τα σκουπιδια στο δρόμο ή να μην μαζευω τα κακα του σκυλου μου.
Αλλα πολιτισμος δεν ειναι να μαζευω ενα ζωο και να το κλεινω σε ενα κλουβί για το υπολοιπο της ζωής του όσο και αν ειναι αυτό το υπολοιπο

• Like
Reactions: stamatia

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294

Η ευζωία ghelly συνδέεται άμεσα με τη ΜΗ κακοποίηση και ΜΗ εγκατάλειψη του ζώου
Αν θανατωθουν και πάλι όμως το "φταιξιμο" πέφτει στους σκύλους που όλοι νομιζω συμφωνουμε ότι ειναι οι μόνοι που δεν εχουν καμια ευθυνη για αυτη τους την κατασταση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα