Σας παρουσιαζω τον ενα και μοναδικο CESAR!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Ο ηχος που κανει το ρολοι ειναι σαν τον χτυπο της καρδιας και τα ηρεμει..το ιδιο κανουμε και οταν βρισκουμε νεογεννητα..ακουνε το χτυπο βαζουμε κι ενα κουκλακι και νομιζουν οτι ειναι η μαμα τους :)
χαχαχαχ μπορω να πω πως δεν το γνωριζα αυτο. κοροϊδευουμε τα πλασματα! ντροπη μας! :p .
θα το δοκιμασω αν χρειαστει :D

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
3η μερα που ο μικρος δεν με ξυπναει το βραδυ. καθεται ηρεμος στο κρεβατακι του και κοιμαται.
σημερα ξυπνησα και του ανοιξα την πορτα για το χολ, ετρεξε με την μια και εκανε και τσισακια και κακακια!
τα κακα του, οσο περιεργο και αν ακουστει, ηταν τα "τελεια κακα" ! :p σφιχτα καλοσχηματησμενα τα εκανε σε μια δοση και δεν μυριζαν εντονα. την τροφη μας την αγαπαμε και τρωμε σαν τρελοι, αφου πρεπει να μασαμε 1/10. τις υπολοιπες μαλλον τις πινει σαν νερο.

χθες πηρα πιτες και ο μικρος επαθε τετοια φρικη. για 2 ωρες εκλαιγε και ηθελε να ψαξει ολο το σπιτι. 2 δωματια μακρια απο την κουζινα και ηθελε να παει ντε και καλα εκει. μαλλον εμπλεξα με λαγωνικο.

επισης χθες του πηρα ενα KONG AIRDOG (Squeaker) και φαινεται να του αρεσει αρκετα.

Α και κατι τελευταιο! σημερα ειναι η μεγαλη μερα! θα παμε στο πατρικο και ο μικρος θα γνωρισει τον Oddie! WISH US LUCK! ευχομαι να τα πανε καλα αν και εχω ενα αγχος οτι ο Oddie θα ζηλευει :'( .

παρτε και μερικες φωτογραφιες απο χθες που δαγκωναμε το KONG στην κοιλια του μπαμπα!

P1011758.jpgP1011759.jpgP1011778.jpgP1011767.jpg

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
ειναι πανεμορφο!! φτου του φτου του!!!
ναι το σκασμενο ειναι! :p

Όντως κουκλί!!!!!!! Και ο μπαμπάς εντελώς χαζομπαμπάς!!! :p Καλή τύχη στη συνάντηση!
ε δεν γινεσαι πολλες φορες χαζομπαμπας! ευχαριστουμεε!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Η συναντηση εγινε αλλα δεν πηγε οπως θα ηθελα.

Οταν φτασαμε πηρα με την μια τον oddie να τον παω βολτα να του φυγει η ενεργεια. Τρεξαμε εκανε τσισα και μετα τον πηγα στο μερος που ηταν ο cesar. Αποφασησα να αφησω τον cesar ελευθερο καθως ειναι κουταβι κ να κρατησω τον oddie με λουρι.

Μπηκαμε μεσα. Περπατουσα αργα και χαλαρα. Οταν το ενα σκυλι καταλαβε την παρουσια του αλλου αρχισαν να κουνανε ουρες και να πηγαινουν αργα το ενα προς το αλλο. Οταν ηταν αρκετα κοντα ξαφνικα ο cesar εβγαλε μια κραυγη φοβου και πηγε να κρυφτει. Μετα απο λιγο ο μικρος ξεθαρεψε και πηγε προς το μερος του oddie αλλα αυτη τη φορα ο oddie ηταν αυτος που φοβηθηκε. Προσπαθησα να ηρεμησω τον oddie για να παει να τον μυρισει ο μικρος αλλα τπτ. Ειχε αγχωθει ενιωθε αβολα και οταν πηγαινα να τον πιεσω λιγο γρυλιζε. Με προειδοποιουσε οτι αν συνεχισω θα μου την πεσει.

Υστερα τους αφησα και τους δυο ελευθερους στο ιδιο δωματιο για να δω αντιδρασεις αλλα το ιδιο. Π μεγαλος απεφευγε τον μικρο.

Καμια συμβουλη? Αυριο θα παω τον μεγαλο 1 ωρα βολτα και γενικοτερα θα ασχοληθω πολυ μαζι του να με εμπιστευτει κ θα ξαναπροσπαθησω να τους γνωρισω.

Sent from my GT-S5830i using Xparent Blue Tapatalk 2

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Σημερα πηγαμε και καναμε τα εμβολια μας! ηταν πολυ καλο παιδι. ηρεμουλης. πηραμε και σιροπακι για τα παρασιτα γιατι δεν ξεραμε ποσο του ειχαν δωσει.

ο Oddie παλι το απεφευγε σημερα. δεν ξερω γιατι. ή ζηλεια ή ειναι πολυ πιο υποτονικος απο τον Cesar και δεν θελει πολλα πολλα. παντως δεν τον πλησιαζει καν να τον μυρισει. τους πηγα βολτα στο μπαλκονι με λουρακι συγχρονως αλλα και παλι ο Oddie τον απεφευγε οσο μπορουσε. σε μια φαση ηρθαν αρκετα κοντα και μυριστηκαν και οι δυο χωρις γρυλισματα κτλ και νομιζα οτι εγινε το θαυμα αλλα μετα παλι τα ιδια. μεχρι να φυγω για αθηνα θα προσπαθησω παρα πολυ να καταφερει να ειναι χαλαρος ο Oddie διπλα στον Cesar.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
ξεχασα να αναφερω οτι στον κτηνιατρο γνωρισαμε το νεο του κουταβακι που ειναι συνομιλικο με εμας. 2 μηνων αρσενικο boxer θηριακi! καναμε παιχνιδια και σπρωξιματακια! αλλα μετα ηρθε ενα μεγααααλο ντογκ ντε μπορντο και επρεπε να φυγουμε γιατι ποναγε το ποδαρακι του και επρεπε να εξεταστει :'(

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
ειμαστε ηδη 4 μερες στο πατρικο και ο cesar ειναι υποδειγμα σκυλου πραγματικα. πρεπει να ειναι ο παραδεισος του εδω. πλεον αρχισαμε να βγαινουμε και βολτα εξω στην αυλη μας. αντιθετως με τα αλλα κουταβακια αυτος ο μπουφος δεν δυσκολευτηκε πολυ να ποτισει τα λουλουδια!

τα πραγματα με τον Oddie ειναι καπως καλυτερα αλλα ακομα ο cesar τον κυνηγαει να παιξουνε και ο Oddie τον αποφευγει και του γρυλιζει/γαβγιζει.

απο θεμα συμπεριφορας τα παει πραγματικα τελεια. δεν ξερω πως γινεται αλλα ο κουταβος εμαθε το λουρι με την μια και στην βολτα δεν τραβαει καθολου! αν σταματησω να περπαταω σταματαει αυτοματα και αν περασει αρκετη ωρα χωρις να κουνηθω αντι να αρχισει να τραβαει ερχεται διπλα στα ποδια μου και καθεται.

το μονο θεματακι που εχω ειναι στο παιχνιδι ή οταν γενικοτερα φρικαρει και θελει να δαγκωσει πολυ.
για παραδειγμα, ειμαστε στο χολ και παιζουμε μπαλα (τεννις). την πεταω τρεχει την πιανει και στον γυρισμο του κανω νοημα να μου την φερει το χερι και οταν ερχεται κοντα την αφηνει κατω και γραπωνει το χερι μου. αλλα μιλαμε με αρκετη δυναμη. προσπαθησα τον ηχο του πονου τπτ. μετα αρχιζει να δαγκωνει το παντελονι. σηκωνομαι και δεν κανω τπτ (σταματαω το παιχνιδι). συνεχιζει. του γυρναω πλατη αγνοωντας τον. συνεχιζει και αρχιζει να γρυλιζει. οταν πια καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σταματησει τον βαζω στην σταση "χαλαρωσε". τον ακουμπαω στον λαιμο και λιγο πιο κατω απο την κοιλια ενω αυτος ειναι ξαπλωμενος πλαγια και του λεω χαλαρωσε με ηρεμη φωνη. δεν βαζω δυναμη και ειμαι χαλαρος. οταν κανει κινηση να σηκωθει η να δαγκωσει βαζω λιγη δυναμη στα δαχτυλα το καταλαβαινει με την μια και ηρεμει. οταν λοιπον ηρεμησει αρχιζω και του κανω μασαζ και μετα απο λιγη ωρα ξεκιναμε παλι το παιχνιδι. μετα παλι τα ιδια. κανω κατι λαθος ? καποια συμβουλη για οταν αρχιζει το "επιθετικο" δαγκωμα ?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
ειμαστε ηδη 4 μερες στο πατρικο και ο cesar ειναι υποδειγμα σκυλου πραγματικα. πρεπει να ειναι ο παραδεισος του εδω. πλεον αρχισαμε να βγαινουμε και βολτα εξω στην αυλη μας. αντιθετως με τα αλλα κουταβακια αυτος ο μπουφος δεν δυσκολευτηκε πολυ να ποτισει τα λουλουδια!

τα πραγματα με τον Oddie ειναι καπως καλυτερα αλλα ακομα ο cesar τον κυνηγαει να παιξουνε και ο Oddie τον αποφευγει και του γρυλιζει/γαβγιζει.

απο θεμα συμπεριφορας τα παει πραγματικα τελεια. δεν ξερω πως γινεται αλλα ο κουταβος εμαθε το λουρι με την μια και στην βολτα δεν τραβαει καθολου! αν σταματησω να περπαταω σταματαει αυτοματα και αν περασει αρκετη ωρα χωρις να κουνηθω αντι να αρχισει να τραβαει ερχεται διπλα στα ποδια μου και καθεται.

το μονο θεματακι που εχω ειναι στο παιχνιδι ή οταν γενικοτερα φρικαρει και θελει να δαγκωσει πολυ.
για παραδειγμα, ειμαστε στο χολ και παιζουμε μπαλα (τεννις). την πεταω τρεχει την πιανει και στον γυρισμο του κανω νοημα να μου την φερει το χερι και οταν ερχεται κοντα την αφηνει κατω και γραπωνει το χερι μου. αλλα μιλαμε με αρκετη δυναμη. προσπαθησα τον ηχο του πονου τπτ. μετα αρχιζει να δαγκωνει το παντελονι. σηκωνομαι και δεν κανω τπτ (σταματαω το παιχνιδι). συνεχιζει. του γυρναω πλατη αγνοωντας τον. συνεχιζει και αρχιζει να γρυλιζει. οταν πια καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σταματησει τον βαζω στην σταση "χαλαρωσε". τον ακουμπαω στον λαιμο και λιγο πιο κατω απο την κοιλια ενω αυτος ειναι ξαπλωμενος πλαγια και του λεω χαλαρωσε με ηρεμη φωνη. δεν βαζω δυναμη και ειμαι χαλαρος. οταν κανει κινηση να σηκωθει η να δαγκωσει βαζω λιγη δυναμη στα δαχτυλα το καταλαβαινει με την μια και ηρεμει. οταν λοιπον ηρεμησει αρχιζω και του κανω μασαζ και μετα απο λιγη ωρα ξεκιναμε παλι το παιχνιδι. μετα παλι τα ιδια. κανω κατι λαθος ? καποια συμβουλη για οταν αρχιζει το "επιθετικο" δαγκωμα ?
η Μοκα γρυλιζε οταν πηγαιναμε να παρουμε το μπαλακι και μια φορα εκανε κινηση και αρπαξε το αγορι μου..δεν τον δαγκωσε φυσικα..αμεσως μιλησαμε με τον εκπαιδευτη και μας προτεινε ανταλλαγη στα μπαλακια..
δηλαδη πετας το πιανει, στο φερνει, εχεις ενα ιδιο μπαλακι στο χερι σου το σκας μια μπροστα του χωρις να στο παρεις λεγοντας ασε ή απλα του το δειχνεις(στη Μοκα πρεπει να το σκασεις αλλιως δεν το αφηνει), αφηνει το αλλο και κατευθειαν πιανεις το μπαλακι και συνεχιζεις ετσι λεγοντας μπραβο το τελος..προσεξε το γιατι μπορει να εχεις θεμα αργοτερα..

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
η Μοκα γρυλιζε οταν πηγαιναμε να παρουμε το μπαλακι και μια φορα εκανε κινηση και αρπαξε το αγορι μου..δεν τον δαγκωσε φυσικα..αμεσως μιλησαμε με τον εκπαιδευτη και μας προτεινε ανταλλαγη στα μπαλακια..
δηλαδη πετας το πιανει, στο φερνει, εχεις ενα ιδιο μπαλακι στο χερι σου το σκας μια μπροστα του χωρις να στο παρεις λεγοντας ασε ή απλα του το δειχνεις(στη Μοκα πρεπει να το σκασεις αλλιως δεν το αφηνει), αφηνει το αλλο και κατευθειαν πιανεις το μπαλακι και συνεχιζεις ετσι λεγοντας μπραβο το τελος..προσεξε το γιατι μπορει να εχεις θεμα αργοτερα..
ευτυχως απο την πρωτη κιολας μερα του εδειξα οτι το μπολ του ανοικει σε εμενα οπως και τα παιχνδια του. βαζω χερι στο μπολ οταν τρωει δεν αντιδρα. του παιρνω το μπαλακι απο μπροστα του δεν αντιδρα. το προβλημα ειναι οταν ειναι ενθουσιασμενος πολυ με το παιχνιδι. δοκιμασα ανταλλαγη στα μπαλακια. εχω 2 ιδια. την μια πιανει την αλλη παραταει και τα 2 μπαλακια και πιανει χερια και παντελονια. δοκιμασα να φυγω απο το δωματιο αγνοωντας τον. δοκιμασα τα "αουτς". τζιφος. τωρα μαθαινουμε το "ΑΣΤΟ" που εχω την εντυπωση πως θα ειναι η πιο σημαντικη εντολη μεχρι να αλλαξει δοντια!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
ευτυχως απο την πρωτη κιολας μερα του εδειξα οτι το μπολ του ανοικει σε εμενα οπως και τα παιχνδια του. βαζω χερι στο μπολ οταν τρωει δεν αντιδρα. του παιρνω το μπαλακι απο μπροστα του δεν αντιδρα. το προβλημα ειναι οταν ειναι ενθουσιασμενος πολυ με το παιχνιδι. δοκιμασα ανταλλαγη στα μπαλακια. εχω 2 ιδια. την μια πιανει την αλλη παραταει και τα 2 μπαλακια και πιανει χερια και παντελονια. δοκιμασα να φυγω απο το δωματιο αγνοωντας τον. δοκιμασα τα "αουτς". τζιφος. τωρα μαθαινουμε το "ΑΣΤΟ" που εχω την εντυπωση πως θα ειναι η πιο σημαντικη εντολη μεχρι να αλλαξει δοντια!
ισως επειδη ειναι κουταβι και ενθουσιαζεται με πολλα πραγματα γι αυτο να παραταει τα μπαλακια και να ερχεται να δαγκωσει..εκει δεν ξερω πως να σε βοηθησω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε αυτό με το bold ειναι το θέμα σου και μετά και η λύση. Αν ειναι υπερβολικά ενθουσιασμένος, σταματάς για να ηρεμησει πριν ξαναριξεις μπαλάκια κλπ Αλλιώς καθε φορά που θα ενθουσιάζεται σε παιχνίδι θα ορμάει κατα πάνω σου, θα πηδάει να παρει το παιχνίδι και δεν θα ηρεμει.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Ενημερωση για τον κουταβο!

Γυρισαμε στην αθηνα και προσαρμοζομαστε σπιτι ξανα. ευτυχως την "τουαλετα" την θυμαται!

Με τον Oddie δεν τα πηγανε οπως το περιμενα αλλα ουτε τελειως χαλια. μυριστικανε αρκετες φορες αλλα μετα απο λιγο ο Cesar ενθουσιαζοταν και πηγαινε να τον πειραξει να παιξουνε και ο αλλος του γαβγιζε και τον απεφευγε.

Συμφωνα με την συμπεριφορα του, γενικοτερα ακουει τις εντολες του, ειδικα οταν ξερει οτι εχω τροφη. ομως εχει αρχισει να γινεται πιο ανεξαρτητος, καθεται αραζει μονος του, μασουλαει κατι κουκλακια/παιχνιδια, δεν καθεται στην αγκαλια μου οπως στις αρχες.

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχει αρχισει και γινεται επιθετικος οταν τον κοντραρω λιγο, αλλα δεν εχει σημαδια κτητικοτητας. βαζω το χερι μου στο μπολ οταν τρωει και δεν τον πειραζει του παιρνω τα παιχνιδια κτλ ολα καλα. Οταν ομως κανει κατι και τον μετακινω, πχ να δαγκωνει την κουρτινα, του λεω "μη" και τον απομακρυνω και αυτος επιστρεφει ακομα πιο ζωηρος και αν τυχει να υψωσω φωνη αρχιζει και ψιλογριλιζει. τι να κανω σε αυτη τη περιπτωση? προφανως και δεν θελω να τον αφησω να νομιζει οτι ειναι απο πανω αλλα ουτε θελω να το μαλωνω συνεχεια και να μου εμφανισει κανενα προβλημα στο μελλον. επισης αν τον παω σε αλλο δωματιο αρχιζει και γαβγιζει σαν τρελο αλλα οσο μπορω (και οσο δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας) τον αγνοω.

και μια αλλη ανησυχια μου ειναι οτι οταν ειναι ωρα να κανει τα κακα του αρχιζει και μυριζει σαν τρελο, κανει σβουρες (που ειναι φυσιολογικο) αλλα αρχιζει και γαβγιζει δυνατα γυρνοντας προς τον ποπο του σαν κατι να τον ενοχλει. κανει κακα και στο τελος καθεται αρκετη ωρα στην σταση και βγαζει λιγο υγρο. φανταζομαι οτι ειναι λογω του οτι πηραμε σιροπακι για 3 μερες για τα παρασιτα και θα ξαναπαρουμε σε 10 μερες. θα δω πως θα ειναι τις επομενες μερες. αλλα το γαβγισμα το εκανε απο οταν τον πηρα. ειναι φυσιολογικο ?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχει αρχισει και γινεται επιθετικος οταν τον κοντραρω λιγο, αλλα δεν εχει σημαδια κτητικοτητας. βαζω το χερι μου στο μπολ οταν τρωει και δεν τον πειραζει του παιρνω τα παιχνιδια κτλ ολα καλα. Οταν ομως κανει κατι και τον μετακινω, πχ να δαγκωνει την κουρτινα, του λεω "μη" και τον απομακρυνω και αυτος επιστρεφει ακομα πιο ζωηρος και αν τυχει να υψωσω φωνη αρχιζει και ψιλογριλιζει. τι να κανω σε αυτη τη περιπτωση? προφανως και δεν θελω να τον αφησω να νομιζει οτι ειναι απο πανω αλλα ουτε θελω να το μαλωνω συνεχεια και να μου εμφανισει κανενα προβλημα στο μελλον. επισης αν τον παω σε αλλο δωματιο αρχιζει και γαβγιζει σαν τρελο αλλα οσο μπορω (και οσο δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας) τον αγνοω.

και μια αλλη ανησυχια μου ειναι οτι οταν ειναι ωρα να κανει τα κακα του αρχιζει και μυριζει σαν τρελο, κανει σβουρες (που ειναι φυσιολογικο) αλλα αρχιζει και γαβγιζει δυνατα γυρνοντας προς τον ποπο του σαν κατι να τον ενοχλει. κανει κακα και στο τελος καθεται αρκετη ωρα στην σταση και βγαζει λιγο υγρο. φανταζομαι οτι ειναι λογω του οτι πηραμε σιροπακι για 3 μερες για τα παρασιτα και θα ξαναπαρουμε σε 10 μερες. θα δω πως θα ειναι τις επομενες μερες. αλλα το γαβγισμα το εκανε απο οταν τον πηρα. ειναι φυσιολογικο ?
1) Το γρύλισμα είναι παιχνιδιάρικο; Έχει και ανάλογη στάση σώματος; Μπορεί να το βλέπει σαν παιχνίδι. Είναι και μικρός ακόμα.

2) Αφού σου δίνει σήμα πως θέλει να κάνει κακά, θα σου είναι απείρως ευκολότερο στο μέλλον να τον βγάζεις για κακά την ώρα που θέλει. Κι εμένα η δικιά μου έτσι κάνει, ψιλοκλαίει και μου δείχνει τον πισινο της.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
1) Το γρύλισμα είναι παιχνιδιάρικο; Έχει και ανάλογη στάση σώματος; Μπορεί να το βλέπει σαν παιχνίδι. Είναι και μικρός ακόμα.
οχι για αυτο το αναφερω. οταν το κανει παιχνιδιαρικα δεν εχω προβλημα και τελευταια παρατηρω οτι οταν παιζουμε δεν βαζει σχεδον καθολου δυναμη στα χερια μου.

θα σου δωσω ενα παραδειγμα βγηκα στο μπαλκονι να κανω κατι και ηθελε να βγει. τον αφησα να φτασει μεχρι το παραθυρο. δεν τον αφησα να βγει. του ειπα κατσε εκατσε και μετα μεινε (που το μαθαινουμε αυτο το καιρο) οταν εκανε κινηση να σηκωθει τον διορθωνα. σε μια φαση τα παιρνει και ερχεται με τσαμπουκα. τον πιανω απο το κολαρο και τον πηγαινω απαλα πισω και ερχεται με πιο πολυ ενταση και γρυλισματα κ.ο.κ.

εκει ειναι που δεν ξερω τι να κανω. γιατι αν τον κοντραρω με πιο πολυ ενταση θα γινει επιθετικος φανταζομαι. επισης δεν θελω να τον βαλω στο crate σαν τιμωρια γιατι το εχει συνηθισει δοξα το θεο και κοιμαται παρα πολλες ωρες εκει μεσα. τον μονο που κανω ειναι να τον ξαπλωνω πλαι και τον ακουμπαω στον σβερκο κ του λεω χαλαρωσε ηρεμα. αν δω οτι κανει καποια κινηση τον τσιμπαω λιγο και χαλαρωνει. αυτο πιανει οχι ομως παντα.

2) Αφού σου δίνει σήμα πως θέλει να κάνει κακά, θα σου είναι απείρως ευκολότερο στο μέλλον να τον βγάζεις για κακά την ώρα που θέλει. Κι εμένα η δικιά μου έτσι κάνει, ψιλοκλαίει και μου δείχνει τον πισινο της.
το ξερω οτι θα βοηθησει αν και το κανει λιγο πριν κανει κακα :D

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δοκιμασε να του τραβας την προσοχη με ενα αλλο παιχνιδι που του αρεσει πολυ. Κι οταν λειπεις να τον εχεις μεσα στο κρειτ να μην αλωνιζει και γκρεμιζει οτι βρει μπροστα του.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Λοιπον σημερα ηταν η χειροτερη μερα by far μπορω να πω. πανε 3-4 μερες τωρα που ο κουταβος μπαινει σε CRAZY MODE και αρχιζει και δαγκωνει οτι βρει μπροστα του. ειναι σαν να θολωνει και απλως να θελει να δαγκωνει οτι βλεπει και οτι κινειται.

Σημερα λοιπον ηταν η πρωτη μερα που ηταν ξυπνιος τοση πολλη ωρα. σκεφτειτε εκλεισε 4-5 ωρες χωρις υπνο και ολη αυτη η ωρα αναλωθηκε στο να προσπαθω να τον ηρεμησω.

εψαξα στον ιντερνετ για παρομοιες περιπτωσεις και λυσεις αλλα δεν βρηκα κατι που να δουλευει.
αυτο που αναγκαζομαι να κανω εγω ειναι:
1) να τον ξαπλωνω στο πλαϊ με το χερι μου στον σβερκο του οπως κανουν οι σκυλομαμαδες. και να περιμενω μεχρι να χαλαρωσει. (σημερα πχ. τον αφησα γυρο στα 4 λεπτα ξαπλωμενο ενω εγω εκανα δουλειες διπλα στο γραφειο και δεν κουνηθηκε καν)
2) του δινω κοκκαλο κομπο της Le Chef και πραγματικα ξεσπαει και το απολαμβανει (αν και μου εχουν πει οτι ειναι μικρο και θα κανει διαροιες αν το δαγκωνει, πραγμα που δεν νομιζω οτι ισχυει για τον cesar καθως σημερα ειχε πολυ σφιχτα κακακια)

αυτο που με μπερδευει εμενα ειναι το εξης: οταν ειναι σε αυτη την φαση "τρελας" τελικα πρεπει να προσπαθουμε να τον ηρεμουμε ή να τον εκτονονουμε μεχρι να κουραστει ?
σκεφτομαι πως αν τον ηρεμω συνεχεια δεν θα εκτονωσει ποτε την ενεργεια του και δεν θα εχει αποτελεσμα.

απο την αλλη εφοσον ειναι σε "φαση" που δεν θα επρεπε κανονικα να του κανουμε χαδια/δινουμε κοκκαλα φανταζομαι οτι κανω λαθος που του δινω το κοκκαλο για να εκτονωθει. ε?

τι ειναι αυτο που παθαινει? μου δειχνει οτι χρειαζεται εκτονωση? πρεπει να τον αγνοω ? πρεπει να τον διορθωνω οταν ειναι ετσι?

ενα αλλο παραδειγμα απο σημερα. ειχα παει στην "τουαλετα" του να καθαρισω, οταν τελειωσα και πηγα να σηκωθω να βαλω τα σκουπιδια στην σακουλα μου βουταει το τζιν στον αστραγαλο και γρυλιζε και τραβαγε σαν τρελο. αμεσως κοκκαλωσα και δεν αντιδρουσα καθολου μεχρι να βαρεθει. τελικα δεν βαρεθηκε ποτε και με αναγκασε μετα απο ποση ωρα και ποσα δαγκωματα να τον υποταξω κατω.

το περιεργο με ολη αυτη τη φαση ειναι οτι ο σκυλος ειναι κουρασμενος και απλα δεν μπορει να χαλαρωσει οταν ειναι σε αυτη την κατασταση. αυτο φαινοταν γιατι οταν τον ξαπλωνα να τον χαλαρωσω αν τον αφηνα για αρκετη ωρα εκλειναν σιγα σιγα τα ματια του.

και κατι τελευταιο. απο παιχνιδια δειχνει καθαρα την προτιμηση του στο TUG που εγω το αποφευγω οσο μπορω γιατι εχω διαβασει πως τα κυριαρχα/ζωηρα κουταβια δεν κανει να παιζουν TUG. το θεμα ειναι πως δεν τον αφηνω να κερδισει ποτε. κανω παντα υπομονη μεχρι να κουραστει/βαρεθει αυτος. μηπως πρεπει να τον σταματαω παντα οταν αρχιζει το TUG?

σορρυ αν σας κουρασα και παρακαλω δεν θα ηθελα απαντησεις της μιας σειρας

Last edited:

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Crate δεν έχεις? Του έχεις μάθει κιόλας να κάθετε μέσα λίγο? Όταν ξέρεις ότι έχετε παίξει και έχει κάνει τις ανάγκες του και τον βλέπεις ότι αρχίζει να φορτώνει με αυτήν την υπερένταση που περιγράφεις, παρακίνησέ τον να μπει στο crate, επιβράβευσε που μπηκε με το κόκκαλο ή με λιχουδιά και κλείσε. Έτσι, δεν είναι τιμωρία το κλείσιμο και το κουτάβι θα ηρεμήσει και πιθανότατα θα κοιμηθεί.
Από την προσωπική μου εμπειρία πάντα, ένα κουτάβι μπορεί συχνά να έχει ενθουσιασμό ή υπερένταση ενώ είναι κουρασμένο, σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ τον αγνοώ ή τον βάζω στο crate και πάντα χαλαρώνει και κοιμάται. Μπορείς να το κάνεις και προληπτικά κάποιες ώρες, πχ όταν θες να κάνεις μπάνιο ή το μεσημέρι και το βράδυ σε ώρες ηρεμίας και ύπνου, έτσι θα μάθει ένα πρόγραμμα και θα έχεις πάντα ένα ήρεμο σκυλι που κοιμάται μεσημέρια και βράδια. Ο δικός μου (15 μηνών) κοιμάται πια χωρίς να τον βάζω στο crate, ακόμα κι αν για κάποιο λόγο δεν έχει κάνει βόλτα παρά μόνο για τις ανάγκες του (συμβαίνει σπάνια βέβαια)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα